PhotoExpo

 

 

Varmt välkommen till höstens stora mässa med inspirerande föreläsningar på Nolia i Umeå!

Lördagen den 27 oktober öppnar vi dörrarna för CyberPhotoExpo - höstens stora fotomässa!
Vi kommer att ha alla stora leverantörer inom foto på plats och du kommer även att kunna se produkter från vår outdooravdelning.

Under PhotoExpo har du möjligheten att se alla höstens nyheter. Du kan testa de senaste produkterna, ställa frågor till experterna och tanka massor av tips och inspiration från föreläsarna som besöker oss.
Förutom att träffa alla oss får du möjlighet att träffa mängder av likasinnade besökare - inspiratörer, kreatörer och teknikälskare.

Självklart kommer du att kunna göra riktiga klipp och få mässpriser som inte är tillgängliga på annat sätt än när du kommer och besöker oss.

Vi varvar lördagens program med utvalda föreläsare och du kommer att kunna se hela programmet på den här sidan. 

Varmt välkommen!

Datum: 27 oktober

Öppettider: Kl 10:00 - 16:00

Plats: Nolia i Umeå

Pris: Kostnadsfritt

Mat: Lördag, Restaurang Kummin håller öppet 11:30-13:00 och vi har även Café Reko på plats i mässlokalen som säljer mackor, kaffe mm.  

Parkering: Lördag, fri parkering Nolia.

Livesändning - vi kommer att livesända en del av mässan via sociala medier. Mer information om tider för det kommer du att hitta här.

 

Delta i vår fototävling inför mässan - priser för 10 000kr

Tema: Landskap. Vi printar ut 20 av bidragen som du kan se på plats. Vinnare kan bl a röstas fram i "Publikens pris". Totalt står 10 000kr i presentkort på spel. Läs mer här >>

 

Program - föreläsare

10:00 Mikkel Fykse Engelschiøn Filmskapande Fujifilm
10:50 Robert Ungh Landskap/action Panasonic
11:40 Sandra Linnell Influenser och fotograf Olympus
12:30 Hannes Söderlund Musik-dokumentär- och reklamfoto Nordic Canon Photographer
13:20 Göran Strand Astrofoto Nikon
14:10 Tomas Jönsson Studio, kreativt fotografi Focus
15:00 John Hagby Företagsporträtt/portabel studio Aifo

 

Mer om våra föreläsare:

Mikkel Fykse Engelschiøn – Filma actionsport

Mikkel har sedan unga år arbetat med video på olika nivåer. Till en början mest med snowboard och senare med dokumentärer, reklam, events och innehåll optimerat för sociala medier. Huvudsakligen jobbar han som regissör men filmar och redigerar en hel del också. Under sommaren fick Mikkel och stillbildsfotografen Daniel Tengs i uppdrag av FUJIFILM att sätta ihop en promotion-video inför lanseringen av den nya kameran FUJIFILM X-T3. Mikkel kommer under den här föreläsningen berätta om hur han och Daniel gick till väga, från planering och manus, till val av utrustning, och redigering och grading. Vi hoppas att Mikkel kommer kunna inspirera och dela med sig vad som är viktigt att tänka på när man ska göra en video med action sport när det kommer till komposition och val av bilder, övergång mellan klipp och hur man involverar de som ska vara med i filmen på ett bra sätt och förklarar hur man tillsammans ska uppnå bästa resultat. Här kan du se den färdiga filmen från FUJIFILM X-T3 projektet: Xtra Turbo X-T3 with Daniel Tengs / FUJIFILM

 

 

Hannes Söderlund – Steve Angellos husfotograf med världen som arbetsfält

Hannes Söderlund är en musik-dokumentär och reklamfotograf baserad i Stockholm. Att bli fotograf var aldrig något som var planerat, det "bara" blev så. En nyfikenhet att börja fotografera, innebar för Hannes en möjlighet att träffa många olika människor, samt upptäcka många olika platser runt om i världen. Hannes var en av de första fotograferna i Norden att fotografera med Canons nya systemkamera EOS R. Välkommen att ta del av hans intryck och bilder.

 

 

John Hagby - Att jobba med företagsporträtt 

John visar hur hans arbetsflöde ser ut från kundkontakt tills det är dags att fakturera. "Att jobba effektivt med maximal nöjdhetsgrad hos kund och den enskilda individen gör jobbet både inspirerande och ekonomiskt" säger John. Hur han gör, ja. kom och ta del av det. Kanske du får chansen att få ett porträtt taget på dig själv, vem vet? John har tagit första plats i kategori Porträtt och Fine art porträtt i Porträtt SM under 2016 och 2017 och är känd av många som "Killen i Elinchromfilmerna". En kombination av sin passion för att lära ut och sina framgångar i sitt fotograferande gör John till en mycket populär föreläsare.

 

 

Robert Ungh - Landskapsfotograf med känsla för ljus och komposition

Robert är en utomhusguide, lavintekniker och en sann naturälskare. Att vara i naturen till fots, på skidor eller på cykel, ger honom både fysisk och mental stimulans. Han dokumenterar sina erfarenheter i fotobloggen, "My Sound Of Silence", där man kan följa hans äventyr. Robert är en fotograf med en stor känsla av ljus och bildkomposition, och fångar actionfylld skidåkning lika väl som en vacker utsikt över ett vackert landskap. Han tycker om att experimentera och berättar att det bästa sättet blir en bättre fotograf är bara att våga ut och våga testa.

 

 

Sandra Linnell - Inspireras av influencern med ett öga för detaljer

Sandra arbetar som influencer och du kan följa henne på Instagramkontot @sannalinn. Kom och lyssna till Sandras spännande föreläsning om hur hon hittar sin inspiration, var hon brukar fotografera, om Instawalks, resor och fotokonst som säljer. Sandra tycker om att hitta det vackra i det ordinära och fotograferar gärna abstrakta mönster och detaljer, ofta med naturen som inspirationskälla.

 

 


Göran Strand - Astrofoto på riktigt

Fotograf Göran Strand bor i Östersund, Jämtland. Under senare år har han fått stor uppmärksamhet för sina bilder och filmsekvenser av olika himlafenomen. Han har bidragit med film- och bildmaterial till både svenska och internationella filmproduktioner, flera av hans bilder har utsetts till ”Astronomy Picture of the Day” av NASA och 2014 använde bandet Coldplay en av hans norrskensfilmer i musikvideon ”A sky full of stars”. I oktober 2016 gav Göran ut sin nya bok "Ljusår - ett år av ljus" och i november 2016 gavs fem av hans norrskensbilder ut som frimärken av PostNord AB. Göran har utsetts till årets bästa svenska astrofotograf 2013 och 2016. 

 

 

Tomas Jönsson - Kreativa porträtt

Tomas växte upp i ett hem i Råneå Norrbotten där fotografi var en naturlig del av livet. Det resulterade tidigt i en mängd utmärkelser som RIFO (SM) som junior och junior DIFO (DM) i diaklassen. Idag är Tomas är skribent och fotograf för ett antal tidningar och får med detta möjligheten att resa mycket. Framförallt är han helst i naturen och gärna året runt där han gör massor av äventyr oavsett temperatur och årstid, gärna med sin älskade hund Rozz. Tomas kom trea i Nikons världstävling för något år sedan. I Umeå ska vi få titta närmare på projektet Bryggeriet där han har arbetat med porträtt av ytterst kreativa personligheter.

 

 

I Olympus monter kan du även träffa:

Niklas Virsen - Ambassadören som kan resor, djur- och naturfoto

Niklas är ägare, kurs- och reseledare för Fröstad Naturfoto. Niklas har en lång erfarenhet av naturfotografiska workshops, efterbehandlingskurser och guidning. Han är medlem i svenska föreningen Naturfotograferna/N och är svensk Olympusambassadör. Passa på att få goda tips av honom på PhotoExpo. Niklas säger själv: -Jag älskar naturfotografi och natur – något som jag aldrig skulle kunna leva utan. Jag älskar också att lära ut naturfotografi, både som grundkurser och mer avancerade fördjupningskurser. Mina workshops och resor präglas av pedagogiskt lärande och praktiskt kunnande, ofta med kreativa inslag.

 

 

Nikon check & clean

Under mässan har du som är nikonanvändare möjlighet att lämna in din kamera till Nikons kunniga personal för en Check & Clean. Passa på att titta på nyheter eller någon av våra spännande föreläsare medan du få din utrustning rengjord.

 

 

Sensorrengöring för alla märken

Behöver du din sensor rengjord? Under mässan hjälper vi dig med en sensorrengöring oavset vilket kameramärke du använder. Ta med din kamera och lämna in den till våra rengöringskillar så rengör de sensorn medan du själv tittar på nya spännande produkter på mässan. Principen först till kvarn tillämpas från från kl 10-16:00.

 

 

 

Föranmäl dig här nedan och ge oss tips på vad du är intresserad av. Du kan samtidigt tävla om en drönare, DJI Spark värde 5390kr!

 

Kontakta oss
info@cyberphoto.se
Handla före 16:30
så skickar vi idag
© CyberPhoto 1995 - 2018