Bildtävlingen Livets stora ögonblick

Tävlingen är nu avslutad men här ser du finalisterna i vår stora bildtävling med temat "livets stora ögonblick". Du som besökte liveeventet under PhotoExpo 2020 var vår jury och röstade fram favoriten bland de 10 finalisterna nedan.

bildtavlingen.jpg

Nytt för i år - du som röstar är med i utlottningen av två priser:
1:a pris Sony WF-1000XM3 in-ear hörlurar, värde 2000 kr
2:a pris Presentkort på Cyberphoto, värde 1000 kr 

Vinnaren är utsedd och meddelades i slutet av livesändningen. Det vinnande bidraget blev nr 5 och är inskickad av Joakim Hall.  2:a kom Daniel Windseth med bild nr 2 och på 3:e plats Johan Nyström med bild nr 6. Vi lottade även ut priser till er som var med och röstade, Kalle Prorok vinner ett par Sony hörlurar (WF-1000XM3 värde 2500:-) och Janina Stoor vinner ett presentkort på 1000:- här på CyberPhoto. Grattis till er alla som vann och stort tack för alla bidrag och till er som har röstat!

Klicka på bilden för att se den i större format.

Bidrag 1

Bidrag1_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen: 

Fick nöjet att fotografera Alexandra och Johans bröllop en regnig sommardag i juni 2019 i Tällberg, Dalarna. Mitt första bröllop som jag fotat faktiskt och enda.  Brudparet hade en önskan om lite lekfulla bilder och bilden är en av flera. Riktigt kul fotouppdrag där brudparet verkligen bjöd på sig själva.  

Alexandras underbara uttryck där man kan ana vad hon tänker och Johans totala ointresse där allt fokus istället riktas till hans kära bil. Allt i en härlig men regnig dalamiljö.


Bidrag 2

Bidrag2_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

Att få vara med på en resa under 9 månader, 9 månader av väntan, 9 månader av spänning, 9 månader av oro, lycka, bra  och dåliga dagar till den dagen då ett liv kommer till världen. 

Dagen då du tog ditt första andetag, dagen då vi hörde din röst, dagen då du öppnade dina små ögon och tog emot världen.
Dagen då allt började  - Livets stora ögonblick. 


Bidrag 3

Bidrag3_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

Ett av livets största ögonblick är utan tvekan att få hålla sin lilla bebis i famnen och ge henne en puss. Här är pappa Rickard och lilla Hedda - ett riktigt mirakel.

Bidrag 4

Bidrag4_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:
 

San Andrés Larráinzar, Chiapas, Mexiko. I huset till vänster träffades Zapatista-gerilla för första gången i historien med representanter för landets regering.

För urbefolkningen och bönderna i regionen, trötta på fattigdom, orättvisa, förtryck och död, var den dagen livets stora ögonblick. En dag full av förhoppningar och drömmar som tyvärr ännu inte har gått i uppfyllelse.

När jag tog bilden tittade killen hela tiden på kameran medan de andra bönderna vände sig om. När jag frågade honom om jag kunde publicera den sa han: Visst, försök att göra känd den hemska situationen som vi går igenom.


Bidrag 5

Bidrag5_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

Detta ögonblicksfoto togs i samband med en vigsel i en lägenhet i
Stockholms-förorten Vårby Gård i september tidigare i år.
 


Bidrag 6

Bidrag6_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:
 
Under tiden som all snö smälte och orsakade översvämning i Åre med 3-4 meter under våren så fanns det en minimal lucka där nivån låg perfekt för att "stå på vattnet" på klippan precis under.

Tänkte att min sambo (yogalärare) kunde bli motivet. Naturen i sig är livet och det stora ögonblicket med att sol, moln + vatten la sig perfekt i bilden säger sig självt


Bidrag 7

Bidrag7_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

”With a little help from my fiends” - 

Johannas brudtärnor hjälper henne med klänningen inför den stundande mvigselceremonin. Det går att ta på den pirriga känslan i rummet!

Bidrag 8

Bidrag8.jpeg_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

Studentexamen  med utspark på Larmtorget i Kalmar 14 juni 2017. Petra skriker ut sin glädje. Äntligen!

Bidrag 9

Bidrag9_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen:

Födsel är ju ett ganska självklart ämne på temat "Livets stora ögonblick".

För några år sedan hade vi en valpkull. Som hundägare var det en fantastisk och omtumlande resa. Som fotograf var det en unik chans att dokumentera många fina ögonblick. Det här var valp nr 9 av 12, rhodesian ridgeback, någon minut gammal. "Jag ser dig!" "Jag ser dig inte..."

Bidrag 10

Bidrag10_liten.jpg

Fotografens ord om händelsen: 

Hade själv aldrig sett en ekorrbebis dia förut. Såg ut som de satt på matkö.