• Anja på besök

  Vad du än sysslar med så är dagens teknik ofta ett stort stöd för effektivare och framför allt roligare insatser. Detta gäller inte minst inom den Alpina skidåkningen. Anja Pärson, teknikälskande elitidrottare, tittade in i vår lagershop häromdagen och bunkrade upp med lite nya prylar inför den kommande säsongen. Denna gång blev det också en titt bakom kulisserna på CyberPhoto.

  Lite kort om Anja:
  Anja är en av världens bästa alpina skidåkare. Född i Umeå och uppvuxen och skolad i Tärnaby. Med 42 Världcups segrar och 6 olympiska medaljer är hon en av de mest framgångsrika idrottskvinnorna i Sverige. Anja är nu i Zermatt för att ladda inför nästa säsong.

  På bilden ser du även vår sporttokiga ekonomichef Stefan som stod för guidningen runt CyberPhoto.

  Nu hoppas vi att det går utför som aldrig förr! :)

  /Victoria

 • Nyhet! Panasonic X

  De nyligen lanserade objektiven från Panasonic har beteckningen X och kommer med en hel del nyheter. Därför är det också viktigt att du som har en GH2, G3, GF3 eller GF2 uppdaterar din programvara så att du får full kompabilitet för dessa objektiv.

  Det första man reagerar på är att man får en Power Zoom, alltså en motordriven zoom. Om det är bra eller dåligt är subjektivt och jag själv tyckte att det fungerade bra även om manuell hantering föredras av mig. Dessutom är den nya 14-42 X så grymt liten! Vi har fått känna på och testa men då optiken inte är en färdigutvecklad variant så presenterar vi inte bilderna ännu.

  Vi har även fått klämma och känna på DMC-FZ150 vars bilder såg mycket bra ut. Vi återkommer med test så fort vi har ett skarpt exemplar att tillgå och i väntan kan du läsa vårt test på pinfärska DMC-FZ48 som du hittar här.

  PS. Kolla in kampanjen på GF2 som du hittar här .DS


 • Ettkommafyra

  Leica Summilux 25/1,4 för Micro-4/3 har suttit på kameran en tid nu och jag var nyfiken på hur den skulle fungera på full öppning i naturen...

  Klicka här för att se bilderna >>

  /Thomas

 • Jakten!

  Igår var jag och min dotter på jakt efter svamp. Eftersom ingen hemma hos oss är en svampälskare så var det i syfte att lära henne mera om svampar och samtidigt ta chansen att fotografera lite svampar. Vi har utlovat mycket bilder denna vecka och det kommer! Här kommer en av bilderna från gårdagens exkursion.

  På tal om jakt så är jaktsäsongen igång nu och det märks då det springer iväg GPS-relaterade produkter och tillbehör. Vi har Garmin Astro som är en superprodukt för dig som jagar med hund. Blev du nyfiken? Läs mer genom att klicka här. Vi har multiverktyg, ficklampor, kartor, fiskeprylar, kameror, videokameror, stativ, kikare och tubkikare, ja, mycket av det som du som natur och jaktmänniska behöver.

  /Tobias

  PS. Klicka på bilden för att se en annan bild .DS

 • Höst & Foto

  Det verkar vara en fin svamphöst och det måste ju förevigas vilket Sten Gustafsson har gjort. Färgerna blir ju fantastiska och ljuset på hösten kan vara riktigt fint. De gula löven har, som tur är, inte riktigt börjat komma, men då kommer färgerna att explodera.

  Det kommer mera bilder under veckan så häng med i Bloggen. Glöm inte att själv skicka in ett bidrag som du tycker om. Du skickar till blogg@cyberphoto.se och bilden används endast i Bloggen och man premieras med två biobiljetter om din bild kommer med.

  Kommer du att var ute mycket i skog & mark så är en ryggsäck med plats för kameran och lite fika på sin plats. Just nu erbjuder vi fina LowePro Orion Daypack 200 för halva priset! Klicka här

 • Trevlig helg!

  Vi vill kort passa på att önska alla er som följer oss på webben en trevlig helg! Om du har tid över, skicka in en bild till oss på blogg@cyberphoto.se för nästa vecka kommer vi att visa upp och presentera många foton från våra kunder och läsare.

  Bifogar en bild jag tog från kontorsstolen på ett av mina fönster efter en regnskur härom dagen. Ändrade lite färger och kontrast, vips, klart! Nu tar vi helg och se fram emot alla bidrag på måndag, även ditt!

  /Tobias

 • Nyhet! Panasonic lanserar

  Vi fortsätter veckans lanseringar med Panasonics nyheter som lanseras idag. Det är en optik, ett par kameror och en uppdatering till den befintliga LX-5. Har du en LX-5? Gå in på panasonics hemsida för att ladda ner den nya programvaran så att du får ut mera av din kamera...utan kostnad!

  Den nya programvaran ger snabbare autofokus, bättre brusbehandling på höga ISO (1600-3200), bättre vitbalans och en serie förbättringar i menyer och snabbfunktioner. Bildstabilisering under filmning är justerad och en miniatyreffekt finns nu att tillgå.

  En helt ny kamera är DMC-FZ150 som ersätter och kompletterar DMC-FZ100. Man har dragit ner upplösningen till 12 Mpixel vilket ofta bådar gott då man fokuserat på bilden i högre grad än specifikationer. FZ150 filmar i 1080p60 och har den nyaste AVCHD-standarden. Optiken ger 24x optisk zoom i omfånget 25-600mm. Snabbare och bättre kort sagt än FZ100. Fortfarande RAW-format tillgängligt.

  DMC-FX90 är en ny kompaktkamera med en optik som sträcker sig mellan 24-120mm i omfång och är relativt ljusstark, i alla fall i lägre brännvidder (F2.5-5.9). Den har många häftiga specifikationer men det jag fastnade för var att man med en app till Android eller iPhone kan föra över bilder till Facebook, Flickr och andra sajter. Lumix Link heter appen om du vill kolla in den. Riktigt coolt!

  Två nya objektiv har lanserats, en mycket kompakt 14-42 och en 45-175 telezoom. 14-42 är mycket kompakt och har den nya stämpeln Lumix X vilket står för att det är en lite vassare optik. High-end som Panasonic vill kalla det. Även telezoomen har denna logo. Bland annat inbegriper det Nano Surface Coating, en ytbehandlig för att dämpa reflektioner och så kallade ghosts och flaring i optiken. Det är olika typer av optiska fenomen man oftast inte vill ha.


 • Nitton

  Nitton minuter från första till sista bild i trädgården: 112 bilder.
  1 kamera: Panasonic GF1.
  1 Optik: Leica DG 45/2,8 Macro.
  1 fotograf: Jag.
  Nyregnat: grått. Mörkt.
  Alla bilder tagna på full öppning: 2,8.
  Alla bilder tagna på fri hand: blöta knän.

  Jag är inne i en period då jag gillar vinjettering, så all vinjettering är ditlagd av mig. Inte optikens fel, den är av toppklass.

  Om någon vet vad det är för myra på en av bilderna, så kommentera gärna.

  Klicka här för att se 18 av de 112 bilderna >>

  Gå till Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8 >>

  /Thomas

 • Missa inte...

  Att du får med en blixt vid köp av din Canon (gäller utvalda modeller). EOS 5D mark II ger dig en 580 EX II på köpet, värde 4495kr, det är en riktigt bra affär! Dessa erbjudanden gäller tom 31 augusti så passa på! Även fina 60D och 7D ger dig en blixt på köpet och i de fallen blir en 430 EX II bonusen i kartongen. Förutom den sedvanliga chokladbiten förstås!

  Kampanjen omfattar EOS 550D, 600D, 60D, 7D och 5D mark II i alla varianter.

  /Tobias

 • Kolla hos oss först!

  Nikon AF-S DX 40mm F2.8G Micro börjar att levereras inom kort och den fortsätter att visa att Nikon kan det här med optik. Dessutom till ett överkomligt pris. Vi har redan bilder tagna med denna optik och test kommer inom kort. Bilderna du ser här bredvid är tagna med denna optik och kamerorna på bilderna är de som lanserades idag.
  Häftig kamouflage, eller hur!

  Vill du läsa mera om Nikons optik så klicka här. Tänk på att det är en DX-optik, alltså anpassad till den mindre sensorn som finns i bla D40, D50, D60, D3000, D3100, D80 och D90 m.fl.

  En bra och riktig macro under 2500kr...det är prisvärt!

  (DX är namnet på den mindre sensorn som även kallas APS-C. D700, D3, D3s och D3x har en större sensor som kallas FX. På dessa kameror ska du inte använda optik märkt med DX då de inte fyller ut hela sensorn och du får en betydligt lägre upplösning på dina bilder.)

  /Tobias


 • Nyhet! Nikon lanserar.

  Blev du nyfiken? Många väntar på nya produkter från Nikon och idag kommer det...en hel hög med nya kompakter! P7000 får en storebror och ersättare i P7100, AW100 lanserar, en ny kamera som är vattentät och i ett tufft fodral. Sedan uppdateras flera delar av sortimentet bland kompakter som projektorkameran som nu heter S1200PJ.

  De två modellerna jag skriver mera om här är P7100 och AW100. Coolpix P7100 har en förbättrad och snabbare autofokus och är enligt Nikon snabbare än P7000. En av de märkbara skillnaderna är den vridbara skärmen på 3 tum. Vridbar skärm är en mycket bra funktion och en konkurrent i klassen har vunnit mycket på det. P7100 ska ge mindre brus både på låga och höga ISO. HD Video, 7,1x optisk zoom och högupplöst vridbar display kommer nog att locka många.

  Coolpix AW100 är en riktig tuffing. 5x optisk zoom (28-140mm) och 16 Mpixel CMOS sensor. Vattentät till 10 meter och stötsäker för fall upp till 1,5 meter och en inbyggd GPS. Hade varit kul om den fått heta Nikonos, lite retro. 3 tum touch-display och HD Video i 1080p ger kunden en häftig produkt och hur bilderna blir ska vi testa inom kort!

  Vad skulle du vilja se lanseras härnäst?

  Övriga nyheter: S1200PJ, S8200, S6200 och S100.

 • Nyhet! Sony lanserar nytt.

  Sony slår på stora trumman och lanserar ett flertal nya och heta produkter. De två modeller som troligen röner mest intresse är A77 och NEX-7 som är riktiga nyheter och inte uppdaterade modeller. Vad sägs om en spegellös kamera med APS-C sensor och en upplösning på 24 Mpixel?

  Sony NEX-7 är menad som ett seriösare alternativ för fotografen som prioriterar storlek och smidighet men samtidigt vill ha bra specifikationer och det bästa i teknikväg. Man kan filma i Full HD 1080p60 och kameran har en sökare som är mycket högupplöst och en automatisk switch mellan sökaren och displayen beroende på vilken du själv väljer att använda. Mer info om NEX-7 kommer på vår sida inom kort.

  NEX-5N ser ut som en NEX-5 och ersätter den inom kort. Den erbjuder också bättre video, en ny touch-display och sensor på 16 Mpixel. Man har ett större ISO-omfång nu och processorn har snabbats upp så att autofokus och exponering ska fungera snabbare, enligt Sony snabbast av alla spegellösa systemkameror. Bättre mikrofon och förbättrade reglage. En uppdaterad NEX-5 helt enkelt.

  SLT-A65 & SLT-A77. A77 blir efterföljaren till A700 och det har pratats länge om denna kamera. A700 har funnits länge och nu är det dags. A77 har en 24 Mpixel CMOS sensor, 12 bilder per sekund, högupplöst elektronisk sökare och autofokus i seriebildtagningen (A65 klarar 10 bilder per sekund). Autofokusen är ny med 19 punkter varav 11 korslagda (A65 har 15 varav 3 korslagda) och en ny funktion som kallas Smart Teleconverter som drar ner upplösning till 12 Mpixel men ger dig x1,4 eller x2 förstoring direkt i kameran.

  Även fyra nya optik är lanserade:

  * Sony DT 16-50 F2.8 SSM
  * Sony Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA
  * Sony E 50mm F1.8 OSS
  * Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS

  Mera information kommer inom kort på vår hemsida. • Nyhet! Canon PIXMA

  Sex stycken nya skrivare och multifunktionsskrivare ser världens ljus första gången idag. Canon uppdaterar befintliga skrivare och de får nya uppdaterade namn. Designen på dessa skrivare blir strået vassare och det är viktigt idag med design!

  iP4950 ersätter iP4850. Den har ekonomiläge, automatisk dubbelsidig utskrift, utskrift på CD / DVD-skivor och du får ut ett 10x15cm foto på 20 sekunder. MG8250 och MG6250 ersätter 8150 respektive 6150. MG8250 har en riktigt bra scanner med CCD-teknik och möjligheten att scanna 35mm film. Man kan lätt använda den som kontorsskrivare då den skriver ut textdokument i 12,5 sidor per minut. Det är en mycket allsidig produkt för hemmet. Dessutom med stöd för trådlöst nätverk! • Nyhet! Canon IXUS

  Som tidigare sagt är hösten en lanseringsperiod för foto och idag kommer Canon med en hel del nya produkter. Nya IXUS-modeller är presenterade idag och den jag fastnar för direkt är nya IXUS 1100 HS. Vill du veta mera om kamerorna så läs vidare...

  IXUS 1100 HS är en ny toppmodell som Canon framhåller som den tunnaste kameran med mycket optisk zoom och det stämmer säkert. 12x optisk zoom, skärm på 3,2 tum och en HS-sensor på 12 Mpixel. Den har så klart Full HD video och optiken har ett omfång motsvarande 28-336mm. Vi har märkt att de flesta kompakter som startar på lägre brännvidd har problem med det optiska egenskaperna så detta bådar gott. Touch-display dessutom!

  IXUS 230 HS kompletterar 220 HS och de brukar gå hand i hand under en period och 220 är så pass bra att det blir nog så även denna gång. 230 HS får samma sensor som 1100 HS men i ett mindre skal och med 8x optisk zoom och en något mindre skärm, nämligen 3 tum.

  SX150 IS är en nyhet i Powershot-serien som ger dig 12x optisk zoom, HD video (720p) och en högre upplösning på 14 Mpixel. Riktig optisk stabilisering, 3 tum stor skärm och bland annat miniatyreffekt och mycket mera. Detta kan bli en storsäljare!

  Mera information kommer inom kort!

 • Airshow

  Skellefteå Air Show.

  J29, SK60, SK16, SK61, SU-29, TP84, HKP15, Vampire, Spitfire

  Klicka här för att se bilderna >>

  /Thomas

 • Nyhet! Digital 3D kikare

  En mycket innovativ produkt kommer från Sony idag, en kikare som filmar i HD, har autofokus och dessutom i 3D! Den kallas för kikare men är egentligen en videokamera med annorlunda ergonomi och utökat användningsområde. Men det är alltid kul med nya heta produkter!

  Det kommer två modeller, DEV-3 och DEV-5 med 10x optisk zoom, dubbla sökare och två stycken 7 Mpixel CMOS sensorer. Filmar i full HD (1080p) i AVCHD-format upp till 2 timmar (2D) på en laddning. DEV-5 har även digital zoom, GPS och flera tillbehör. Mera om DEV-serien kommer på vårt sida inom kort.

  Nu är hösten här (förlåt att jag säger det!) och antalet produktlanseringar kommer att öka sakta men säkert. Häng med i vår Blogg så missar du inget av det senaste.
  Klicka gärna på den lilla orange rutan uppe till höger.

  /Tobias

 • Sommar & bröllop

  Det verkligen exploderar av bröllop i Sverige under sommarhalvåret. Många väntar till våren och pingst och sen löper det på under hela sommaren. Att få frågan att fotografera ett bröllop är en ära men också ett ansvar. Du har bara en chans på dig så förbered dig noga. Här följer lite tips!

  Börja med att fråga bröllopsparet om de har egna önskemål. Om du är ute i god tid kan du be om länkar till bilder som de hittar på nätet och tycker om. Då ser du snabbt vilken stil, känsla osv som de är ute efter. När du bestämt för vart du ska fotografera så åk dit, reka och ta testbilder. Ta gärna med en vän som är testperson.

  När ni väl är på plats, se till att ha flera minneskort och byt emellan om du inte har en kamera som har dubbla kortplatser. Om du har det, ställ in så att du får kopia på det andra minneskortet. Fotografera i RAW eller kombinerat RAW + Jpeg. Om bruden har vitt, brudgummen svart, så kommer du att få arbeta med exponeringen en hel del för att få det bra. Då är RAW räddningen i många fall.

  Ta mycket bilder! Digitalt kostar inget så ta mycket och många! Ofta är det någon oplanerad bild som blir bäst så jag brukar köra på seriebildtagning för att få med så många bilder som möjligt för att fånga en viss blick, ett leende eller en rolig min. Försök att få med en eller två vänner till brudparet som kan assistera men det viktigaste, få dem att känna sig lugna och glada.

  Lycka till!

 • Lada?!

  En arbetskamrat tyckte verkligen att jag skulle göra ett bildreportage om ladorna som renoveras på Röbäcksslätten. Jag är inte den största ladu-entusiasten i världen och var kanske inte alltför peppad på att göra detta. Hur spännande är en lada? varken byggnaden lada, eller ryska bilen Lada är speciellt spännande. Nåja, det blev så i alla fall och var faktiskt mer fascinerade än jag trodde. Hoppas du också tycker det...

  Klicka här för att se bilderna >>

  /Thomas

 • Test! Panasonic DMC-FZ48

  Vi har redan lagt vantarna på en DMC-FZ48 för test och det visar sig vara en riktigt bra superzoomare! Att få allt och till ett bra pris är en kombination många söker och där har Panasonic varit i framkant. Nu är ännu en FZ-modell på topp i sin klass och vill du läsa allt om denna nya kamera... klicka på länken nedan!

  Panasonic Lumix DMC-FZ48 >> • Träd vs lada

  När ett träd växer nära en lada och blåser i vinden så nöter trädets grenar mot ladans vägg. Då trädet huggs ner syns mönstret.

  Bilden tagen med Leica M9 + Elmarit 28/2,8. Vinjettering ditlagd i efterhand.

  Klicka på den för att se den större.

  /Thomas

 • Udda och galet III

  Ännu en bild inskickad under udda porträtt. Den här bilden är så mycket mer än bikinibabes with machineguns. Bilden känns genomtänkt. Molnen kunde inte vara bättre, himlen är klockren för det motivet.

  Kul, cool, snygg och intressant bild!

  Klicka på den för att se den större.

  /Thomas

 • Udda och galet II

  Jag efterlyste lite udda och galna porträtt. Tack för alla bilder ni skickat in. Jag gillade gillade verkligen kreativiteten hos denna bild

  Klicka på bilden för att se den större.

  Vad tycker du? Vad är bra? Har du några tips till Sara som tagit bilden?

  Som jag sa så gillar jag bilden, personligen skulle jag dock ljusa upp ansiktet. Jag provade det och bilden blev i mitt tycke bättre då hennes ansiktsuttryck passar så grymt bra till känslan i bilden, men vi visar bilden i dess originalskick.

  /Thomas

 • Nyhet! Samyang lanserar...

  En ny optik från Samyang, 24mm F1.4. Det kanske tilltalar just dig och det förstår vi, för även om det finns bättre optik så är Samyang väldigt populära och prisvärda. Det är många som har börjat att filma med Samyang då man får vidvinkel till ett bra pris, och att filma med vidvinkel är något nytt för många...

  Optiken består av 13 glas varav 4st av typen ED, 2st asfäriska och UMC-behandling för att minska reflektioner. ED står för övrigt för Extra-Low Dispersion och betyder att glaset har egenskapen att ljus oavsett våglängd ska brytas lika mycket vilket ger bättre och skarpare bilder. Asfäriska glas har olika buktningar i mitten jämfört med ute på kanterna. De är svårare och därigenom dyrare att tillverka än sfäriska glas.

  Mera info och priser kommer inom kort.

 • Kommentera - porträtt

  Ingvar Johansson skickar in ett porträtt som han tycker mycket om. Kommentera gärna bilden och besvara: Hur hade du gjort? Vad kan förbättras? Vad har Ingvar gjort bra? Två biobiljetter går iväg till Ingvar och du kan också få biobiljetter samt få din bild bedömd i vår Blogg.

  Vill du kolla in flera bilder att bedöma så bläddra i Bloggen, det finns mycket att läsa om!

  /Tobias

  PS. Klicka på bilden för att göra den större .DS

 • Udda och galet

  Alla porträttbilder behöver inte vara vackra eller klassiska, de kan vara både udda och galna.

  Här är en bild på en av mina döttrar.

  Har du någon porträttbild som är udda, galen eller helt enkelt rolig?

  Skicka in din bild till blogg@cyberphoto.se. Bilder som presenteras används INTE till något annat än i vår Blogg för bedömning. Presenterade fotografer får 2st biobiljetter som vi skickar per post!

  /Thomas

 • Ytlighet

  När vi testar kameror så är det dess förmåga att prestera bra bilder som ligger som prio ett.

  Det skulle vara intressant att höra vilken kamera just du tycker är snyggast. Alltså endast ytan, inte hur bra den är, utan helt enkelt vilken kamera tycker du är snyggast?

  Det spelar ingen roll om det är en gammal eller ny modell.

  Spontant så skulle jag nog säga Leica R4, men det finns många snygga kameror genom åren...

  /Thomas

 • Flyg

  De flesta har mer än ett intresse. Åtminstone här på CyberPhoto. De flesta har ett brinnande fotointresse, alla säljare har det och det är det viktigaste. Många är intresserade av fiske, bilar, motorcyklar, golf, träning, osv... och flygplan... så jag tänkte varför inte låta er som är flygintresserade berätta vilket ett av era favoritflygplan är... allt behöver ju inte var foto på denna blogg...

  Personligen så kommer jag att tänka på De Havilland Mosquito. Jag har alltid gillat dess utseende och även dess prestanda. Det var ett av andra världskrigets snabbare flygplan och fanns även i svensk tjänst 1948-1953 och hette då J30. Byggt till stor del i trä gjorde det mycket lätt.

  Så berätta om en av dina favoriter!

  /Thomas

 • Nyhet - hitta tillbehör

  Att hitta rätt tillbehör är inte alltid så lätt. Man minns inte vad det heter, hur det stavas eller så vet man inte ens vad man ska ha. För att förenkla ytterligare så har vi gjort ett träd under menyvalet Tillbehör i bokstavsordning. Du hittar lättare men kan också ögna igenom tills du ser kategorin som du glömt namnet på.

  Dessutom har du sökrutan här ovanför. Med hjälp av den kan du hitta det mesta. Om du däremot inte hittar en produkt så maila oss gärna eller skriv en kommentar till denna Blogg. Tack för din hjälp!

  /Tobias

 • Actionkameror!

  Nu har vi sänkt priset på häftiga ContourHD 1080p och vi har en kampanj där vi skickar med 16GB på köpet för tillfället! Det är ett bra klass 10 minneskort som håller en bra hastighet. Även GoPro Motorsport Hero är på kampanj och där medföljer ett likadant minne just nu!

  Sportscam ContourHD 1080p - klicka här
  GoPro HD Motorsports Hero - klicka här

 • Trial SM

  I lördags avgjordes den fjärde deltävlingen i trial SM. Hela Sverige-eliten fanns på plats i Husum och det blev en spännande tävling. Inte minst med tanke på att regnet stundtals öste ner över området och gjorde banorna mycket svåra att bemästra.

  Jag beslutade mig för att endast använda en optik. Att byta mellan olika objektiv i detta regn kändes inte aktuellt. Det fick bli en klassiker, Nikon 70-200/2,8 på min D3:a. Visst saknade jag en vidvinkel på många ställen runt banan för att kunna fånga lite sköna bilder från nära håll. Men det får bli en annan gång.

  För er som inte sett trial live ännu så kan jag varmt rekommendera ett besök ute på någon tävling. Det är helt fenomenalt att se dessa ekipage klättra över de mest oframkomliga hindren där man själv skulle behöva en rejäl stege för att klara samma mål.

  För mig återstår nu bara en noggrann rengöring av kamerautrustningen :)

  // Stefan

  Klicka här för att se alla bilder

 • Larvigt

  Kolla vad jag hittade i trädgården.

  Om det är någon som vet vad det är för larver så skriv det gärna i kommentarer...

  Kolla på bilderna >>

  /Thomas

 • Nyhet! Spider RIG

  Nu har vi en kanonprodukt för dig som vill börja eller som börjat att filma! Den heter Spider RIG och passar mycket bra till en systemkamera eller till en konventionell videokamera om man vill ha en smidig, kvalitativ, rejäl men samtidigt lätt produkt för att stabilisera när du filmar. Gör filmning bättre ergonomiskt sett då du kan fördela över vikten till axeln eller mot bröstet. Eller lite som du vill...

  Den känns som en GorillaPOD för videokameran i storlek XXXL! Man kan böja och vrida nästan hur som helst och ihopvikt tar den knappt någon plats. Det här är ett av de bästa tillbehören som finns på marknaden till denna typ av användning. Vi tycker redan om den och vet att många av er kommer att ha nytta av den! För dig som läser Bloggen och på vår Facebook så får ni en rabattkod nedan som fungerar hela augusti, som ger dig hela 500kr rabatt vid bokning av Dörr Spider RIG.

  Rabattkod: SPIDER500

  För att läsa mera: klicka här

 • Hitta rätt - med GPS

  Panasonic och Ricoh kommer med uppdateringar till ett antal kameror som innehåller GPS-modul. Bland annat DMC-TZ20 får en bättre detaljrikedom i bilderna samtidigt som GPS-modulen kommer att visa något snabbare, säkrare och mera korrekt positionering. Helt klart värt att ladda ner för dig som har någon av nedanstående modeller!

  * DMC-TZ20
  * DMC-ZS10
  * DMC-TZ22
  * DMC-FT3
  * DMC-TS3
  * Ricoh GXR

  Vissa modeller säljs ej i Sverige. Uppdateringarna återfinns hos tillverkarens hemsida.

 • Välkommen!

  Vår Lagershop har fått förstärkning! Fler och fler väljer att hämta ut sin produkt direkt hos oss och vi förstärker nu med ny personal. Robin får stöd av Johannes och Emma som hjälper dig att få ut din order. Det kommer andra nyheter inom kort som ytterligare förkortar väntetiden och gör det ännu smidigare att handla hos oss...

  Vi har nu en snabbkassa som gör det möjligt att handla snabbt och smidigt hemifrån och sedan att hämta ut din order i vår Lagershop. Du behöver bara att komma ihåg ditt eget personnummer och välja "Hämtas i Lagershop" så har du lagt din order. Har du frågor om vilken produkt du ska välja eller vill ha teknisk hjälp så är du välkommen att ringa eller maila oss för hjälp och stöd!

  Välkommen till oss!

  /CyberPhoto Lagershop

 • Nikon D90

  Vissa kameror blir ikoner för sin tid och jag är övertygad om att Nikon D90 kommer att vara en milstolpe på flera sätt. Första digitala systemkameran med videoinspelning! Det var mycket snack innan den släpptes och ryktena florerade vilt. Den släpptes i slutet av 2008 och det är snart tre år sen och det finns en D7000 som tog vid...men D90 är fortfarande en av de bästa!

  Vissa fototidningar ifrågasatte videons betydelse och om det är nödvändigt. Direktvisning eller LiveView var fortfarande nytt och hett men idag vet vi att både videoinspelning och LiveView är självklarheter, i synnerhet på entusiastkameror. Vi har D90 på lager och det är en kamera flera av oss kan rekommendera:

  Man får möjlighet att använda nästan all optik från Nikon, styra blixtar trådlöst och ett mycket rejälare kamerahus än de mindre modellerna. Greppet är rejält och dubbla programhjul och snabbknappar till flertal funktioner gör det till ett mycket bra val för dig som vill växa med fotograferingen. - Tobias Lehtinen

  Du kommer åt allt direkt istället för att bläddra och leta i menyer. Mycket snabbare och effektivare för man har ofta väldigt lite tid på sig att ta det där perfekta fotot. Rejäl och robust för samma pengar som en instegsmodell. Känsla brukar det kallas. - Ralph Lindberg

  Bildkvalitén gör inte dig besviken. Även på relativt höga ISO så ger den fortfarande en av marknadens bästa bilder. Displayen på toppen är en detalj som saknas på de enklare varianterna men underlättar mycket. Du ser dina isntällningar och den är även belyst. Ordet är prisvärd. - Maria Burman

  Missa inte att du nu kan köpa D90 kamerahus för endast 5490kr och du får en prenumeration på köpet, värde 419,50kr!

  För att läsa mera: klicka här


 • Dagens ödla

  Christina från Skellefteå har skickat in en bild på en ödla, tagen på Tropikhuset i Umeå, och vill gärna ha din åsikt om bilden. Tack för alla kommentarer och åsikter till de föregående bilderna. Christina får två biobiljetter och förhoppnings konstruktiv kritik som gör henne till en ännu bättre fotograf!

  Bilden är tagen med en Nikon D7000, Nikkor 18-55mm i RAW-format. Konverterad till svart/vit i ACR och nedtonad bakgrund med Adjustment Brush. Handhållet på 1/25sek, ISO 4000.