Sommar & bröllop

Det verkligen exploderar av bröllop i Sverige under sommarhalvåret. Många väntar till våren och pingst och sen löper det på under hela sommaren. Att få frågan att fotografera ett bröllop är en ära men också ett ansvar. Du har bara en chans på dig så förbered dig noga. Här följer lite tips!

Börja med att fråga bröllopsparet om de har egna önskemål. Om du är ute i god tid kan du be om länkar till bilder som de hittar på nätet och tycker om. Då ser du snabbt vilken stil, känsla osv som de är ute efter. När du bestämt för vart du ska fotografera så åk dit, reka och ta testbilder. Ta gärna med en vän som är testperson.

När ni väl är på plats, se till att ha flera minneskort och byt emellan om du inte har en kamera som har dubbla kortplatser. Om du har det, ställ in så att du får kopia på det andra minneskortet. Fotografera i RAW eller kombinerat RAW + Jpeg. Om bruden har vitt, brudgummen svart, så kommer du att få arbeta med exponeringen en hel del för att få det bra. Då är RAW räddningen i många fall.

Ta mycket bilder! Digitalt kostar inget så ta mycket och många! Ofta är det någon oplanerad bild som blir bäst så jag brukar köra på seriebildtagning för att få med så många bilder som möjligt för att fånga en viss blick, ett leende eller en rolig min. Försök att få med en eller två vänner till brudparet som kan assistera men det viktigaste, få dem att känna sig lugna och glada.

Lycka till!