Nyhet! Sony lanserar nytt.

Sony slår på stora trumman och lanserar ett flertal nya och heta produkter. De två modeller som troligen röner mest intresse är A77 och NEX-7 som är riktiga nyheter och inte uppdaterade modeller. Vad sägs om en spegellös kamera med APS-C sensor och en upplösning på 24 Mpixel?

Sony NEX-7 är menad som ett seriösare alternativ för fotografen som prioriterar storlek och smidighet men samtidigt vill ha bra specifikationer och det bästa i teknikväg. Man kan filma i Full HD 1080p60 och kameran har en sökare som är mycket högupplöst och en automatisk switch mellan sökaren och displayen beroende på vilken du själv väljer att använda. Mer info om NEX-7 kommer på vår sida inom kort.

NEX-5N ser ut som en NEX-5 och ersätter den inom kort. Den erbjuder också bättre video, en ny touch-display och sensor på 16 Mpixel. Man har ett större ISO-omfång nu och processorn har snabbats upp så att autofokus och exponering ska fungera snabbare, enligt Sony snabbast av alla spegellösa systemkameror. Bättre mikrofon och förbättrade reglage. En uppdaterad NEX-5 helt enkelt.

SLT-A65 & SLT-A77. A77 blir efterföljaren till A700 och det har pratats länge om denna kamera. A700 har funnits länge och nu är det dags. A77 har en 24 Mpixel CMOS sensor, 12 bilder per sekund, högupplöst elektronisk sökare och autofokus i seriebildtagningen (A65 klarar 10 bilder per sekund). Autofokusen är ny med 19 punkter varav 11 korslagda (A65 har 15 varav 3 korslagda) och en ny funktion som kallas Smart Teleconverter som drar ner upplösning till 12 Mpixel men ger dig x1,4 eller x2 förstoring direkt i kameran.

Även fyra nya optik är lanserade:

* Sony DT 16-50 F2.8 SSM
* Sony Zeiss Sonnar T* E 24mm F1.8 ZA
* Sony E 50mm F1.8 OSS
* Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS

Mera information kommer inom kort på vår hemsida.