Nyhet! Panasonic lanserar

Vi fortsätter veckans lanseringar med Panasonics nyheter som lanseras idag. Det är en optik, ett par kameror och en uppdatering till den befintliga LX-5. Har du en LX-5? Gå in på panasonics hemsida för att ladda ner den nya programvaran så att du får ut mera av din kamera...utan kostnad!

Den nya programvaran ger snabbare autofokus, bättre brusbehandling på höga ISO (1600-3200), bättre vitbalans och en serie förbättringar i menyer och snabbfunktioner. Bildstabilisering under filmning är justerad och en miniatyreffekt finns nu att tillgå.

En helt ny kamera är DMC-FZ150 som ersätter och kompletterar DMC-FZ100. Man har dragit ner upplösningen till 12 Mpixel vilket ofta bådar gott då man fokuserat på bilden i högre grad än specifikationer. FZ150 filmar i 1080p60 och har den nyaste AVCHD-standarden. Optiken ger 24x optisk zoom i omfånget 25-600mm. Snabbare och bättre kort sagt än FZ100. Fortfarande RAW-format tillgängligt.

DMC-FX90 är en ny kompaktkamera med en optik som sträcker sig mellan 24-120mm i omfång och är relativt ljusstark, i alla fall i lägre brännvidder (F2.5-5.9). Den har många häftiga specifikationer men det jag fastnade för var att man med en app till Android eller iPhone kan föra över bilder till Facebook, Flickr och andra sajter. Lumix Link heter appen om du vill kolla in den. Riktigt coolt!

Två nya objektiv har lanserats, en mycket kompakt 14-42 och en 45-175 telezoom. 14-42 är mycket kompakt och har den nya stämpeln Lumix X vilket står för att det är en lite vassare optik. High-end som Panasonic vill kalla det. Även telezoomen har denna logo. Bland annat inbegriper det Nano Surface Coating, en ytbehandlig för att dämpa reflektioner och så kallade ghosts och flaring i optiken. Det är olika typer av optiska fenomen man oftast inte vill ha.