• Fredag och godis!

  Som ni sett förut så brukar vi ju skicka en utvald kund per fredag lite extra godis i paketet, och självklart även denna fredag. Bland allt godis ligger även en Nikon systemkamera så det kan bli lite svårt att hitta den.

  Ha en trevlig helg.

  /Börje

 • Full fart!

  Det har varit full fart för sedan tidiga morgonen! Bra priser och möjligheten att träffa både oss och våra leverantörer har gjort att det blivit en succé för oss! Våra servrar jobbar på gränsen till vad de tål och vi försöker så gott vi kan att ge er den bästa möjliga servicen trots att vi har mångdubbelt mer att göra. Tack för all överseende med lite längre väntetider!

  Vi hoppas att ni som jagat produkter har fått det ni ville ha, då vi ansträngt oss för att ha i lager till alla, och ännu har inget negativt hörts om det. Och har du missat någon kampanj, så jobbar vi frenetiskt för att få till nya kampanjer under dygnet. Vid ca kl 17:00 kommer det nya kampanjer upp på kampanjsidan, och mer kommer under kvällen, så missa inte att besöka oss under dygnet.

  Bor du i Umeå eller är i närheten ändå, så kom förbi oss och ta en varm korv, lite att dricka och kanske en glass, träffa Nikon och Canon m.m. och missa inte baklängesauktionen som startar på vår parkering kl 17:00!

  Väl mött!

 • Kampanjdag!

  Tack för alla inlägg, alla gratulationer och för att ni besökte vår webb och vår lagershop igår!

  Det blev en succé och vi försökte verkligen få allt att räcka till alla och att finna bra lösningar till alla våra kunder under gårdagen. Vi avslutade med en rolig och lyckas baklängesauktion på produkter där många gjorde riktiga klipp på fotoprodukter!

  Vi lovar att göra om det om 15 år igen...kanske tidigare, vem vet?

  Tack än en gång.

  /CyberPhoto

 • 15 år på nätet

  15 år går fort. Året var 1995 när jag byggde första hemsidan och då kunde jag inte ens drömma om den utveckling vi har haft. Den första hemsidan var tänkt att vara en databas för våra befintliga kunder att läsa tester och se priser. Det var svårt, för på den tiden fanns inga redigeringsprogram utan jag fick kolla i koden hur andra hade gjort och lära den vägen eftersom det knappt fanns några utbildningar för att skapa hemsidor då och som egen företagare har man ändå inte tid att gå en utbildning.

  När företaget började lyfta och jag behövde börja anställa personal så bestämde jag två saker:
  1. Klockan fem går vi hem. Och vi jobbar inte lördagar. Detta för att få tid med familjen, som är så mycket viktigare än allting annat.
  2. Ett motto för företaget att följa: Framgång genom ärlighet och redbarhet.

  Sedan dess har vi följt dessa punkter. Huruvida vi lyckats med punkt två är upp till dig som kund att avgöra.

  Bilden till höger är min moped. Till stor del början av mitt liv. En början av frihet för att kunna ta sig till ställen jag aldrig tidigare sett. Detta fortsattes med att utforska närområdet med en 125a när jag blev 16 år. Oftast fick kameran komma med. Än idag tycker jag om att ta med kameran på hojen och utforska. Mest spännande är att bara köra in på en skogsväg och se vart den går. Det brukar alltid finnas motiv efter vägen.

  Så idag 27/5 firar vi 15 år på nätet och 55 år som företag. Vi kommer att ha demoteam på gården som visar kameror från klockan 12.00, det blir barnfotografering, glass, korv, moppetävling och visning av kul prylar ur vårt hobbysortiment. Ja, det blir en hel del fiskegrejer från Rapala och Shimano.

  Har du moppe? Ta med den för du kan vinna 1000kr i presentkort!

  Välkomna!

  /Thomas

 • Halva priset!

  Just nu så rensar vi på vår hobbyavdelning för att få plats med nya produkter.

  Vi rear ut hela G-Cubes sortiment av snygga datormöss och musmattor till halva priset.

  Vi rear även ut massor av Disney-produkter till halva priset. Hörlurar, musmattor, möss, brödrostar, eltandborstar, osv...

  Du hittar dem här >>

 • Fel blir...rätt!

  Det är söndag kväll, och jag är sugen på att fotografera! Brist på tid har gjort att det blivit lidande och efter att sålt min D700 så har det inte blivit så mycket bilder alls tagna. Jag skickar ett SMS till Thomas, och frågar snällt om man kan få låna hans D3s och 24-70 dagen efter, för att ta lite bilder på bilen, och en god väns bil. Visst, det går bra! Dagen efter får jag en packad Loewe-ryggsäck och ser fram emot kvällens lilla fototripp.

  Väl mött och raka vägen till biltvätten först, allt pollen måste ju bort först. Vidare till Holmsund, som ligger strax utanför Umeå och har en levande hamn med bland annat färja till Finland, vindkraftverksimport och en marina, perfekt miljö! Plockar fram minneskortet och upp med kameran. Men. Vilket aber! På kameran sitter Nikons Macro optik på 105mm. Inget man spontant tagit fram för detta tillfälle. Jaja, vad ska man göra förutom det bästa av tillfället.

  200 exponeringar och en hel del uppställning av bilarna senare, så är det dags att bege sig hemåt. Ska bli spännande att se bildfilerna i datorn! Att bli överraskad gör att man tvingas tänka kreativt, hitta nya vinklar, och speciellt bilar är svårt tycker jag då samma bil kan se så otroligt annorlunda ut med en liten justering av avstånd, vinkel och brännvidd. Man ser på bilderna att ovanan med denna optik i detta syfte gör att 20-25 första bilderna inte blev bra. Men bilderna blev bättre och bättre och en bild som jag blev nöjd med ser du här ovan. Du kan klicka på den för att se den i större format.

  D3s levererar täckning i bilderna, knappt brus ens på ISO800 så det blev ett lättare arbete att ta bilderna än med många andra kameror, där man gärna hade velat ta bilbilder på ISO100-200. Dessutom gör de jämna exponeringarna och detaljrikedomen samt täckningen att det är lätt att efterbearbeta bilder. D3s är den absolut bästa allroundkamera jag någonsin använt.

  /Tobias

 • Canon-mugg

  Bara på Cyberphoto!

  Från och med idag skickar vi med en unik pryl till alla Canon DSLR-kameror, nämligen en kaffemugg i form av en Canon EF 70-200/4L. Den här muggen skapade rabalder under vinter-OS tidigare i år, och efter en hel del jagande har vi fått tag på ett antal till en kampanj som vi alltså startar idag.

  En kul grej med den här muggen är att den har en bajonettfattning med rätt storlek, så den går att sätta fast på en Canon-systemkamera. Dock kan vi inte uttala oss om bildkvaliteten för tillfället. ;)

  Passa på, skaffa en bra kamera och en unik present till dig själv på samma gång!

  //Ralph

 • Lite teasers...

  Denna vecka så kommer det att vara 15-års kalas här hos oss i Umeå, men även på webbsidan! Du får inte missa chansen att göra ett klipp, så se till att besöka vår sida frekvent under dagen då det kommer nya erbjudanden konstant under dagen.

  Vi kommer att ha Canon samt Nikon på besök hos oss, för att visa årets produkter. Är du sugen på att klämma och känna så måste du se till att vara på plats. Det kommer att hända mycket mer under dagen och mer info kommer under kommande dagar.
  Du är hjärtligt välkommen!

  PS. Varför håller Ralph i en Canon-glugg vid vår varmchoklad & kaffe-maskin? .DS

  /Tobias

 • Kom närmare

  Sommaren är här!

  Krypen är här!

  Det bästa är en macro-optik, men du kommer långt med mellanringar eller närbildslinser också.

  Denna bild är tagen med Nikon D3s och Nikon Micro 105/2,8 VR. Jag rensade ogräs, vilket inte är så kul, då denna lille krabat kom krypandes. Förmodligen någon form av bärfis. En bra anledning att sluta rensa ogräs och börja fotografera i stället.

  /Thomas

 • Djur & natur!

  Nu på våren är det i synnerhet många naturälskare och naturfotografer som vill komma närmare objekten man vill föreviga på bild. Patrick, vår operative chef, lånade hem 7D och Canons 400mm fasta för att få bilderna på bävern som bygger damm i närheten av sitt hus. Ralph testar just nu diverse fasta teleoptik från Canon som ni sett tidigare i bloggen.

  Vi får jättemycket frågor om just telezoom och fasta tele denna årstid. Om man generaliserar lite, så kan man säga att teleoptik under 2000 kr kan vara prisvärda köp, speciellt om du använder stativ. För fri hand och med enklare kamerahus som tex. Nikon D60 och Canon EOS450D så blir det svårt att få skarpa bilder då dessa kameror inte klarar av att kompensera med högre känslighet. Har man stativ så brukar det lösa sig. Nästa prisklass är direkt lite vassare, om man köper med bildstabilisering. Nikon 55-200 VR och Canon 55-250 IS är mycket prisvärda optik som ger bra bildkvalité och stabilisering vilket ökar chansen till skarpa bilder för fri hand dramatiskt!

  Nästa prisklass innehåller Canon och Nikon 70-300 med stabilisering och även Sigmas och Tamrons ljusstarka 70-200 F2.8 optiker. Både Canon och Nikon har en mycket prisvärd 70-300 med IS respektive VR, och de är klart värda att se till om man vill åt lite mer tele, stabilisering och bättre byggkvalité. Tex Nikon 70-300 är tillverkad i kraftigare material än lillebror 55-200. Bildmässigt klart bättre och fungerar bra även på dyrare kamerahus. Sigma och Tamron har gjort succé med sina 70-200 F2.8 optik. Kortfattat så är Tamron skarpare, i synnerhet vid fullt öppen bländare där den slår Sigma på fingrarna, men autofokusen i Sigma slår snabbt tillbaka. Så valet blir mer lämpat till vad just du fotograferar. Action och fart, då är Sigma klart att föredra. Stativ och fullt öppen bländare, så är Tamron ett bättre val.

  Har du mer frågor? Svaren får du om du ringer eller mailar oss...

  /Tobias

 • I like Leica

  Just nu så håller jag på att testa en hel del Leica-produkter. Att ha dessa på bordet känns helt okej, minst sagt. Det är sådana här dagar det känns som att man har världens bästa jobb. Fast testförare på Aston Martin kanske slår högre...

  Leicagluggarna känns otroligt gedigna och de levererar fantastiska bildresultat.

  Igår publicerade jag testerna på Summilux 50/1,4 och Elmarit 28/2,8. Båda toppklass.

  Idag blir det Super-Elmar 18/3,8... inom kort... ja, även den toppklass...

  Förutom fantastiska bilder så har jag reagerat på att antireflexbehandligen på Leica är imponerande. På en 18mm är det ofta omöjligt att undvika solen i bilden, men det är absolut inga problem för Leica Super-Elmar 18/3,8.

  /Thomas

 • Personal - Markus Östbye

  Hej Markus! Hur länge har du jobbat på CyberPhoto och vad gör du på företaget?
  Det beror väl lite på hur man räknar, men mitt första '' inhopp'' var sommaren 1999, om jag inte minns fel. På den tiden var vi 4-5 anställda och alla gjorde allt, mer eller mindre.
  Nu är vi ju ''lite'' fler… =) Idag är jag framförallt säljare och det handlar mycket om att hjälpa kunder att hitta rätt produkter, via telefon och mail.

  Som Nikon-ansvarig, vad använder du själv för produkter?
  Idag är det min D300 som används mest, men jag har även ett hyfsat antal analoga Nikon-kameror, ett gäng manuella och AF-objektiv, ett antal Nikon-blixtar m.m. Förutom kameror och tillbehör av andra märken förstås!

  Många kunder står och väljer mellan D5000, D90 och även D300s.
  Vilken ska man välja och varför?
  D5000 för en snabb och kompetent kamera där du har vinklingsbar skärm och bra filmfunktion. -Prisvärd!
  D90 för en rejälare kamera där du kan använda dina äldre AF-objektiv som saknar inbyggd AF-motor - och även styra Nikon-blixtar trådlöst utan extra tillbehör. -Allround!
  D300s är en proffsprodukt som har alla funktioner du kan tänka dig. Detta är en av de mest kompletta digitala systemkameror som tillverkats, speciellt om man tar hänsyn till att den fortfarande är relativt smidig i formatet. På D300s kan du till och med använda gamla manuellt fokuserade objektiv (Ai, Ai-S, Ai-P, eller Ai-modifierade) med bibehållen ljusmätning och exponeringsautomatik. Dessutom det faktum att den tål mer, är snabbare och har mer anslutningar och funktioner än de billigare modellerna. Alltså klockren även för oss som samlat på oss '''objektivgodbitar'' under åren. -Superkompetent!

  Om du fick drömma fritt, vad skulle du välja för kamerautrustning?
  Skulle i så fall vara en modern digital mellanformatsutrustning. Pentax kommer ju med sin nya 645D framöver. Den blir ju inte billig kanske (?), men i sammanhanget överkomlig även om man inte är mångmiljonär. Ska bli spännande att få in den i sortimentet!

  Tack, Markus!

 • Trendbrytare?

  Spegellösa mindre systemkameror i olika former kommer från olika håll för tillfället. Förutom från de två största. Märkligt men kan det vara så att de inte hänger med riktigt, eller spelar de strategiskt ännu en gång? Spekulationerna är många men svaren är få. Men nu kommer även Sony med en serie spegellösa kameror som både design och funktionsmässigt skapar en egen look och nisch.

  NEX-3 och NEX-5 kommer använda 14,2 MP sensor från A550, alltså en APS-C och inte den mindre sensortypen som Olympus och Panasonic valt att använda. Det visar ju att Canon och Nikon borde kunna använda sina befintliga sensorer i tex D5000 och 550D till en mindre modell, om de vill? Och vågar?

  Sonys modeller har en ny fattning, HD-filmning (äntligen!) och massor av nyheter som panoramabilder direkt från kameran osv. Fyra nya optiker kommer vid lanseringen, 16mm fast, 18-55 normal, 18-200 superzoom och ett fisheye. NEX-5 ger full-HD video, medan lillebror NEX-3 ger video i upplösningen 720p. Inte så stor synlig skillnad i sig, men i NEX-5 kan du välja komprimeringen AVCHD, medan i NEX-3 är du begränsad till MP4.

  Kamerorna kommer under sommaren, och priserna blir ca 5900kr resp 7600kr för NEX-3 respektive NEX-5

 • Den ska jag ha!

  Jag satt på förmiddagen och läste på nätet om att Xperia X10 blivit en succé och att det är på tiden att en SonyEricsson telefon säljer riktigt bra! Den lockar inte mig som användare av mycket funktioner då min telefon används till så lite(ringa och skicka sms/mms), men jag gillar ändå prylar och prioriterar form och storlek. Så idag hände det, jag blev attraherad av en SonyEricsson! Xperia X10 mini!

  Det roliga var att alla kollegor som hittills sett den har direkt uttalat något liknande JAG VILL HA!. Storleken och formatet var lockande, och funktionerna som TimeScape och enkelheten med den nya kommunikationsvägarna Twitter och Facebook gör den till något man vill ha i fickan.

  Utan att ha testat den. Utan att egentligen veta så mycket så har jag redan tagit ett beslut. Den ska jag ha!

  /Tobias

 • Feta Canon-tele

  Inom kort kommer vi att testa fyra rejäla Canon-teleobjektiv:

  1. Den lilla Canon EF 400/4,0 DO IS USM
  2. Den stora Canon EF 400/2,8 L IS USM
  3. Klassikern Canon EF 500/4L IS USM
  4. Och monstret Canon EF 800/5,6L IS USM

  Hm, vilken ska man börja med då? I-landsproblem på hög nivå!

  //Ralph

 • Skule

  Tips till garanterat bra motiv...

  Skule nationalpark ligger strax söder om Ö-vik. Så för er som bor i Umeå eller Sundsvall med omnejd, så är det "runt hörnet". Övriga kanske passerar på E4 på väg norrut någon gång. Hur som helst är det värt att stanna till och ta en promenad. Du behöver inte ha speciellt bra kondition för att orka, men du du behöver vara hyfsat vig. Gympadojor är att rekommendera. Hur du än gör och vart du än går så garanterar jag en naturupplevelse och massor av bra bilder på ditt minneskort.

  Klicka här för att se bilder >>

  /Thomas

 • Klämfredag!

  Ja, idag är det en klassisk klämfredag som \"alla\" är lediga på. Även på Cyberphoto har en del passat på att vara lediga, men större delen av styrkan finns på plats för att ta hand om våra kunder på bästa sätt.

  Idag kör Canon igång sin sommarkampanj som går ut på att man köper en utvald produkt och sedan får ett resepresentkort värt hela 1000 kr på köpet. Den gäller både på ett flertal kompakt- och videokameror men även på Selphy ES40.

  Nikon drog igång sin sommarkampanj för några dagar sedan. Köper man en D3000 får man med ett sommarkit på köpet, bestående av 2GB minne, en snygg Crumplerväska, en badboll samt Nikon-putsduk på köpet.

  Utöver dessa kampanjer har vi mängder med andra bra erbjudanden nu i maj. Dessa gäller bara i begränsad tid så fundera inte för länge. :) Kolla in kampanjsidan för mer information.

  //Ralph

 • Ixus High Sensitivity

  Canon släpper idag en nyhet i form av Canon Digital Ixus 300 HS, där HS står för High Sensitivity. Man kan skruva upp ISO-talet ända upp till ISO 6400, men då får man leva med att upplösningen blir 2,5 Mpixel istället. Kameran slår ihop fyra bildpunkter till en, kort och gott. I full upplösning får man nöja sig med ISO 3200.

  - Kameran kan filma i hela 240 bilder per sekund, upplösning 320x240 pixel
  - Kameran kan ta ca 4 b/s i full upplösning
  - Kameran kan ta upp till 8,4 b/s i lägre upplösning

  Och hur går det till då? Jo, Canon har kastat ut CCD-sensorn och satt in en CMOS på 10 Mpixel istället. Det ger flera fördelar som t ex högre hastighet, men även bildkvaliteten får en knuff uppåt tack vare att CMOS-sensorn levererar mindre brus när man skruvar upp känsligheten.

  Utöver den höga hastigheten har Canon Digital Ixus 300 HS fler bra egenskaper:

  - Högupplöst 3\\\\\\\\ LCD-skärm, PureColor II
  - 720p HD-videoinspelning och HDMI-utgång
  - Sedvanlig Ixus-känsla i chassit som är byggt helt i metall
  - Optiken är antagligen densamma som i Powershot S90, dvs 28-105 med stabilisering och ljusstyrka 2.0 i vidvinkelläget.

  Canon har även kryddat med lite nya funktioner, som t ex fisheye- och miniatyreffekter mm.

  En intressant modell som väntas finnas på marknaden i slutet av maj. Vi ser verkligen fram emot att få testa den!

  /Ralph

 • M9

  Leica M9

  Nu har jag lagt ut testen på M9. I regel så testar vi kameror när de kommer ut på marknaden, men denna har jag använt i över ett halvår. Fördelen är väl då att man får en djupare erferenhet av kameran.

  Både kamerahus och objektiv är handbyggda. Allting andas total perfektion. Tysk ingenjörskonst när den är som bäst. Det är faktiskt en skön känsla att vrida på bländarringen. På de flesta M-objektiv så sitter det dubbla bländare.

  Jag har plockat fram lite bilder av varierande motiv som är tagna med Leica M9 till testen. Det är ju lite roligare med \"verkliga\" bilder än bara testbilder...

  Här kan du se testen >>

  /Thomas

 • Leica

  Äntligen!

  Nu är CyberPhoto Leica-specialist och kan erbjuda dig hela Leicas M-system, där Leica M9 med fullformatsensor är plattformen för de berömda Leica M-objektiven.

  Jag ska lägga upp en hel del bilder tagna med M9, och de kommer att tala sitt eget tydliga språk.

  Vi har lagt upp hela M-systemet och alla tekniska data. Informationstext och tester blir klart under vecka 19, dvs nästa vecka, då detta skrivs en fredag eftermiddag och det är dags att ta helg, så då får jag passa på att önska alla läsare en riktigt trevlig helg.

  /Thomas

 • Personal - Finbar Luthman!

  Hej Finbar! Hur kommer det sig att du jobbar på CyberPhoto?
  Jag har alltid varit intresserad av Foto och hade från flera olika håll hört att det var en bra arbetsplats så när jag hörde att CyberPhoto sökte folk så skickade jag in en ansökan direkt och hade lyckan att få börja här. Jag går fortfarande till jobbet med ett leende.

  Roligt att höra! Vilka produkter arbetar du med?
  Det började med väskor och har ökats på under åren med batterier, hörlurar, HiFi, och GPS. Sedan försöker jag ha någorlunda koll även på pannlampor och diktafoner så det är en del bollar att hålla i luften.

  Oj, det var mycket. Men vilket brinner du mest för just nu?
  Går i perioder, men det är nog GPS just nu, med alla roliga Outdoor prylar som finns där, dom nya Oregon och Dakota är riktiga gobitar att ha med sig ute på fält, och till skillnad från mobilen så har dessa lång batteritid och det finns grymma kartor att köpa till.

  Foto är vår specialitet. Om du fick önska dig en utrustning, vad skulle du välja?
  Då hade jag valt en 7D + 15-85 och ett 70-200/4L IS USM, och när jag ändå får önska så hade jag nog tagit ett Macro också, Canons 100/2,8L IS USM. Känner att detta kan spåra ur så jag slutar nog nu :-)

  Tack Finbar!

 • Den ultimata...

  ...sportoptiken enligt många är Nikon 200-400 F4 VR. Ralph testade denna på GE Galan nyligen och jag behöver nog inte säga vad han tyckte om den. Huset som användes var Nikon D3s. Så för dig med fullformatare (D700, D3 och D3s) så fundera verkligen om inte 200-400 vore något för dig. Om du tror det, ring oss på 090-200 70 00 för vi ger en riktigt bra affär till dig på en av de sista på lager.

  Det har kommit en ny version som har lite bättre stabilisering och en annan typ av ytbehandling på en av linserna, men optiskt kommer nog skillnaden vara försumbar. 200-400 fungerar även bra med konverter, och har du en D700 som kamerahus, men vill åt en högre hastighet så kan du köpa ett PDK1 paket kraftigt subventionerat vid köp av just våra 200-400mm F4 VR optiker.

  Så nu har du chansen att ta ditt livs bästa bilder, till det bästa möjliga priset!

  /Tobias

 • Vad händer?

  Vi har byggt ut nyligen och ombyggnaden fortsätter...precis som det syns på bilden! Men vad är det som händer? Vad är det vi ska göra? En nyhet presenteras den 27:e maj, vår supertorsdag, som kommer vara en riktig festdag! Du får inte missa vår hemsida, eller ännu bättre, oss på Gräddvägen i Umeå.

  Har du åsikter om bloggen, eller någon annan funktion på sidan? Skriv gärna en kommentar, eller som de flesta av er gör, skicka ett mail till oss om vad som skulle kunna förbättras. Vi har planer och det har på sistone redan genomförts en hel del förbättringar. Enklare sökfunktion, enklare och bättre filtrering på sajten och flera sätt att se vad som händer och utökat med kampanjer.

  Saknar du någon i våra kampanjer? Vilken produkt skulle du vilja se i en kampanj?

  /Tobias

 • National Geographic-kampanj

  Vår väskansvarige Finbar har skakat fram en trevlig kampanj på de läckra NG-väskorna.

  Om du vill vara lite unik och samtidigt ha en väska i högsta kvalitet är detta något för dig. De finns i storlekar i allt från den minsta kompaktkameran till ryggsäckar som rymmer både en rejäl kamerautrustning, dator och annat.

  Och kampanjen då? Ja, det är rätt enkelt. Lägg en National Geographic-väska i kundvagnen och ange kod NG25 så får du 25% rabatt. Passa på!

  /Ralph

 • 15 års Kampanj!

  Idag har vi börjat med vår festmånad, då vi fyller 15 år på nätet! Vi kommer att ha erbjudanden kontinuerligt på vår frontsida, i bloggen och i vår facebook-grupp. Ett erbjudande som börjar idag och gäller tom torsdag, är att du med rabattkoden samyang8mm får hela 500kr rabatt på valfri 8mm eller 14mm Samyang-optik!

  Samyang-optikerna är extremt prisvärda och byggkvalitén är över förväntan. Läs mer om produkterna:

  Läs mer om Samyang 14mm Vidvinkel

  Läs mer om Samyang 8mm Fisheye

  Priset gäller så långt lagret räcker eller senast torsdagen 6:e maj.
  Häng med så du inte missar något fint erbjudande!

  PS. Missa inte att vi nu har 15 månaders räntefri kampanj! .DS

 • Djupdykning! med Mattias Sellin

  Undervattensfotografen Mattias Sellin har gjort ett test på Nikon D300s, i just undervattensmiljöer. Nyfiken? Läs mer genom att leta upp D300s på vår hemsida eller klicka på länken nedan:

  Nikon D300s & Mattias Sellin

  D300s var kanske inte den uppdatering många önskat sig när den lanserades. Men den har vuxit som kamera och prestanda är i toppklass. Byggkvalité är något Nikon verkligen kan, och D300s har det där lilla extra man vill ha. Huset är robust, tåligt och ergonomiskt välbyggt. Den saknar den höga upplösning som bla Canon EOS 7D har och filmfunktionen som på 7D nu är på väldigt hög nivå. Men det dynamiska omfånget och hög-ISO prestanda är på sin plats. Rejält. Om du dessutom är en Nikon-fantast så kommer nog de mesta önskningar uppfyllas.

  Men har du en stund över, så klicka dig vidare för att läsa Mattias test av Nikon D300s.

  /Tobias