Fel blir...rätt!

Det är söndag kväll, och jag är sugen på att fotografera! Brist på tid har gjort att det blivit lidande och efter att sålt min D700 så har det inte blivit så mycket bilder alls tagna. Jag skickar ett SMS till Thomas, och frågar snällt om man kan få låna hans D3s och 24-70 dagen efter, för att ta lite bilder på bilen, och en god väns bil. Visst, det går bra! Dagen efter får jag en packad Loewe-ryggsäck och ser fram emot kvällens lilla fototripp.

Väl mött och raka vägen till biltvätten först, allt pollen måste ju bort först. Vidare till Holmsund, som ligger strax utanför Umeå och har en levande hamn med bland annat färja till Finland, vindkraftverksimport och en marina, perfekt miljö! Plockar fram minneskortet och upp med kameran. Men. Vilket aber! På kameran sitter Nikons Macro optik på 105mm. Inget man spontant tagit fram för detta tillfälle. Jaja, vad ska man göra förutom det bästa av tillfället.

200 exponeringar och en hel del uppställning av bilarna senare, så är det dags att bege sig hemåt. Ska bli spännande att se bildfilerna i datorn! Att bli överraskad gör att man tvingas tänka kreativt, hitta nya vinklar, och speciellt bilar är svårt tycker jag då samma bil kan se så otroligt annorlunda ut med en liten justering av avstånd, vinkel och brännvidd. Man ser på bilderna att ovanan med denna optik i detta syfte gör att 20-25 första bilderna inte blev bra. Men bilderna blev bättre och bättre och en bild som jag blev nöjd med ser du här ovan. Du kan klicka på den för att se den i större format.

D3s levererar täckning i bilderna, knappt brus ens på ISO800 så det blev ett lättare arbete att ta bilderna än med många andra kameror, där man gärna hade velat ta bilbilder på ISO100-200. Dessutom gör de jämna exponeringarna och detaljrikedomen samt täckningen att det är lätt att efterbearbeta bilder. D3s är den absolut bästa allroundkamera jag någonsin använt.

/Tobias