Personal - Markus Östbye

Hej Markus! Hur länge har du jobbat på CyberPhoto och vad gör du på företaget?
Det beror väl lite på hur man räknar, men mitt första '' inhopp'' var sommaren 1999, om jag inte minns fel. På den tiden var vi 4-5 anställda och alla gjorde allt, mer eller mindre.
Nu är vi ju ''lite'' fler… =) Idag är jag framförallt säljare och det handlar mycket om att hjälpa kunder att hitta rätt produkter, via telefon och mail.

Som Nikon-ansvarig, vad använder du själv för produkter?
Idag är det min D300 som används mest, men jag har även ett hyfsat antal analoga Nikon-kameror, ett gäng manuella och AF-objektiv, ett antal Nikon-blixtar m.m. Förutom kameror och tillbehör av andra märken förstås!

Många kunder står och väljer mellan D5000, D90 och även D300s.
Vilken ska man välja och varför?
D5000 för en snabb och kompetent kamera där du har vinklingsbar skärm och bra filmfunktion. -Prisvärd!
D90 för en rejälare kamera där du kan använda dina äldre AF-objektiv som saknar inbyggd AF-motor - och även styra Nikon-blixtar trådlöst utan extra tillbehör. -Allround!
D300s är en proffsprodukt som har alla funktioner du kan tänka dig. Detta är en av de mest kompletta digitala systemkameror som tillverkats, speciellt om man tar hänsyn till att den fortfarande är relativt smidig i formatet. På D300s kan du till och med använda gamla manuellt fokuserade objektiv (Ai, Ai-S, Ai-P, eller Ai-modifierade) med bibehållen ljusmätning och exponeringsautomatik. Dessutom det faktum att den tål mer, är snabbare och har mer anslutningar och funktioner än de billigare modellerna. Alltså klockren även för oss som samlat på oss '''objektivgodbitar'' under åren. -Superkompetent!

Om du fick drömma fritt, vad skulle du välja för kamerautrustning?
Skulle i så fall vara en modern digital mellanformatsutrustning. Pentax kommer ju med sin nya 645D framöver. Den blir ju inte billig kanske (?), men i sammanhanget överkomlig även om man inte är mångmiljonär. Ska bli spännande att få in den i sortimentet!

Tack, Markus!