• Canon Legria Mini X

  Test

  Nu har vi testat Legria Mini X som är en mycket kreativ produkt. En konventionell videokamera har sina begränsningar medan en Legria Mini X har ett format som gör det möjligt att filma där de andra går bet. Dessutom hittade vi bra funktioner som är mycket användbara...

  Så här skriver Mats: Canon har även utvecklat Wifi funktionen. Nu kan man fjärrstyra kamera via smartphone eller surfplatta samt även via trådlöst nätverk. Vilket betyder i praktiken att du kan sitta på jobbet eller i princip var som helst i världen för att hålla koll och styra kameran där hemma via internet. På den fonten finns det en oerhört stor potential för vad du kan använda denna kamera till, men tänk på att det finns lagar och bestämmelser angående vad som anses som övervakning. I hemmet är kameraövervakning tillåtet så länge kameran inte är riktad mot allmän plats. Filmerna kan du snabbt lägga ut på exempelvis Youtube direkt från kameran så länge du har tillgång till trådlöst nätverk (med stöd för DLNA).

  Vill du läsa resten också? Då gör du det här: Canon Legria Mini X

 • Panasonic DMC-TZ60

  Test

  Nu är testet klart på TZ60, efterträdaren till storsäljaren TZ40 och de övriga i TZ-familjen. Och den är inte bara nyare utan även bättre. Läs Mats genomgång av denna kamera som släpptes idag på vår sajt.

  Så här skriver Mats: Panasonic släpper nu den femte generationen av TZ-serien, däribland toppmodellen DMC-TZ60. I och med denna modell har man gjort om den yttre designen lite och kameran har fått en än mer kantig och retro-inspirerad look, om man så vill. Zoomomfånget har tagit ytterligare ett kliv uppåt och ligger nu på hela 30x (motsvarande 24-720mm i 35mm-format).

  Resten läser du här: Panasonic Lumix DMC-TZ60 svart

 • Panasonic HC-V210 Videokamera

  Test

  Det är fokus på Panasonic denna vecka och nu testar vi V210, en videokamera som faktiskt gör oss häpna - fantastisk bildkvalitet till ett mycket lågt pris just nu. 1990kr för en videokamera som presterar bildmässigt på en nivå som är på ett mycket högre plan.

  Så här skriver Roger: HC-V210 ger förvånansvärt hög bildkvalitet och bra vitbalans med mättade färger. Fullt godkänd bildkvalitet även vid sämre ljusförhållanden för den här klassen. Vitbalansen fungerar också bättre än vanligt vid blandljus (dvs dagsljus och lampljus). Kamerans inbyggda stereo-mikrofon ger realtivt bra ljudkvalitet, som räcker bra för de flesta normala behov tycker jag.

  Du kan beställa ditt exemplar och läsa hela testet här: Panasonic HC-V210

 • Panasonic HX-A500 4K

  Nyhet

  Under temat 4K lanserar Panasonic HX-A500 som är en actionkamera som filmar i 4K och 25 bilder per sekund. Priset blir fina 4190kr och bildprestandan är otroligt bra vilket vi redan fått se flera exempel på vid vårt besök på Panasonic Convention 2014.

  Du kan boka ditt exemplar här:
  Panasonic HX-A500E Svart
  Panasonic HX-A500E Orange

 • Ur elden...

  En blomma. Inget skärpedjup. Den här bilden borde inspirerar även dig att vara med i vår tävling med temat Macro. Du kan vinna riktigt fina priser från Sony om du tar dig till topp tre!

  Du kan läsa mera om tävlingen om du följer bloggen bakåt eller så skickar du din bästa bild till oss på blogg@cyberphoto.se i JPG-format, max 3 MB. Ta en bra bild, håll tummarna och vänta till sista april så får vi se om du är en vinnare.

  Klicka här för att se bilden i full upplösning >>

  /Thomas

 • När använder du 4K?

  Vi har besökt Panasonic Convention 2014 och fått massor av information men även inspiration. De är inte ensamma om att trycka på 4K som nästa steg inom filmning och annan media (spel, film osv). När man får uppleva 4K så förstår man själva poängen men det kräver lite eftertanke.

  När det gäller att se på film kan man sitta betydligt närmare än om har en Full HD-skärm och därigenom uppleva en "större" bild då upplösningen är så hög. Det gör att det rekommenderade avståndet till sin skärm krympt. Man kan alltså ha en större skärm i en mindre bostad och uppleva den som desto större av det kortare avståndet till den. När det gäller filmningen så är det otroligt vad bra film med nya GH4 blir. Panasonic har verkligen lyckats att bygga en produkt som har allt - zebra-mönster, inställningsmöjligheter, codecs, ja, den har allt faktiskt till ett pris som är helt otroligt lågt för denna prestanda.

  Varför ska man då filma i 4K? Bilden ovan är en filmruta tagen ur just 4K-film och utskriven i A3+ och sen har jag tagit en bild på bilden i sin tur. Visst ser det bra ut? Och upp till A3 / A3+ så ser ju bilden fantastiskt bra ut. Det här gör att man teoretiskt kan sätta igång sin DMC-GH4 på inspelning med autofokus igång vid fågelbordet, spela in en kvart och vid datorn leta efter den perfekta filmrutan och plocka ut den till en bild...enkelt, bekvämt och ett helt nytt sätt att arbeta på. En hel utställning fanns att se på med bilder tagna just på detta sätt, alltså filmrutor plockade och printade. Häftigt!

  Inte minst så lanserade Panasonic sin HX-A500 som är en actionkamera som filmar i 4K. 25 bilder per sekund ger riktigt bra känsla och vid test på plats så såg det fantastiskt bra ut. Även GoPro har 4K men i en avsevärt lägre inspelningshastighet som inte är aktuell att använda för de flesta. Du kan läsa mera via länkarna nedan. Pris ca 4190kr och leveranserna börjar i maj.

  Läs om DMC-GH4 här: Panasonic Lumix DMC-GH4 kamerahus
  Läs om HX-A500 här: Panasonic HX-A500E Orange

 • Samsung Pro

  Test

  Detta skiljer mot vanliga plattorna:

  Större RAM-minne på 3 GB
  > Möjlighet till Split Screen, där du kan välja att ha upp till 4 program igång på skärmen samtidigt.
  > Hancom Office vilket gör att du kan hantera office-filer
  > Funktionen Remote PC gör att du kan styra och komma åt filer som finns på din dator
  > E-meeting en program där du kan dela med dig av innehåll och filer
  > Flera användare på samma platta, varje användare får egen inloggning
  > Oavsett skärmstorlek på skärmen så får du samma tekniska specifikationer, förutom det inbyggda minnet.
  > Minneskortsplats och är kompatibla med micro-SDHC minnen upp till 64GB.

  Pro-plattorna håller samma höga klass som Samsungs övriga surfplattor, vilket man också kan förvänta sig. Riktigt kul att de dessutom har lyckats med kameran, så att man kan använda den för att t ex dokumentera för sociala medier. Vi ger Toppklass i betyg för Samsungs Pro-serie, både för riktigt vettiga och användbara funktioner och en bra skärm. Plattorna känns väl genomtänkta och mycket användbara i både arbete och vardag.

  /Maria

  Samsung Note Pro >>

 • Nu på svenska!

  Nyhet

  Appen EOS Companion finns nu på svenska till Canon och i synnerhet till EOS 1200D som den är avsedd för. Du hittar den på App store redan nu och på Google Play (Android) inom kort. Så se till att ladda ner denna och sprid det till dina vänner som behöver lära sig magin kring fotografering.

  Vi har tidigare testat appen och du kan hitta vårt omdöme om du klickar här: Canon EOS 1200D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 II

 • Amsterdam

  Panasonic Convention 2014 i Amsterdam

  Temat i år är 4K och A500 är nya actionkameran med 4K och 25p. 4790kr rek pris. GH4 röner mest intresse och bilden på fågeln är en stillbild tagen ur 4K-film. Just att kunna sno 8M pixel bilder ur 4K-filmningen lyfts upp stort. Massor av 4K-skärmar kommer nu... LED-teknik på allt. Leica 15 mm känns grymt bra.

  Se Tobias bilder >>>

 • Sony Alpha 5000

  Test

  Nu kan du läsa testet på lillebror A5000 och då syftar jag på A6000 som är en mycket fin pjäs som är efterlängtad. A5000 ersätter bla NEX-3N och gör det riktigt bra. 20 Mpixel, litet format och en modern framtoning gör A5000 mycket intressant. Hur intressant?

  Läs testet så hittar du svaret: Sony A5000 svart + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS

 • Tävlingen fortlöper...

  Bidragen har börjat att ramla in i vår Macro-tävling! Skicka gärna ett bidrag du också - alla regler hittar du en bit ner i Bloggen. Tävlingen pågår även hela april så du har tid på dig att ta ditt livs bästa bild och att skicka in den till oss. Lycka till!

  Enkelt sagt så är temat Macro och du skickar in ditt bidrag till blogg@cyberphoto.se och kan vinna riktigt fina priser från Sony!

 • Trådlöst värre!

  De flesta nya kameror har WiFi inbyggt i kameran och det är många som "upptäckt" fördelarna. För många av oss är sociala nätverk viktiga i form av kontakt med släkt, vänner och familj som inte bor i närheten. En riktigt bra kamera med bra överföring till din smartphone är därför ett bra verktyg.

  Jag har i helgen testat Panasonics DMC-GM1 tillsammans med 20mm F1.7 och ett extra grepp för att dokumentera vår vardag. Jag har aldrig fått lika mycket reaktioner tidigare, när bilderna tagits direkt med mobilkameran, som jag fått i helgen. Frågor om hur man tar så där bra bilder och hur man tog en sån där bild gör att man snabbt inser att även på en relativt liten skärm och med låg upplösning så går det rakt igenom att bilderna är av bra kvalitet. Det korta skärpedjupet, skärpan i fokusområdet och mängden nyanser gör att bilderna lever upp.

  DMC-GM1 är inte ensam i klassen om denna funktion men Panasonics app tillsammans med kamerans WiFi fungerar mycket bra och denna helgs test har gjort att jag kommer att fortsätta att använda GM1 för mina vardagsbilder även om de "förstörs" till stor del av Instagram och Facebook. Skillnaden är ändå milsvid. Och jag kan rekommendera DMC-GM1 för dig som vill köpa en liten, sjyst och enkel systemkamera som har allt som de "stora" har.

  Läs mera här: Panasonic Lumix DMC-GM1 svart +12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario

 • Motorola Moto G

  Test

  En av de mest efterlängtade telefonerna för oss har varit Moto G då den erbjuder så mycket till ett lågt pris och ryktet har gått att den är riktigt bra. Samsung och Apple kretsar det mesta kring, välförtjänt dessutom, men det finns utrymme även för Motorola på marknaden.

  Läs vårt test av Moto G från Motorola, det kan vara något för dig: Motorola Moto G 8GB Svart

 • Panasonic TZ60 testas...

  Och du kan läsa hela testet nästa vecka - men vi kan redan nu skvallra om att den tillhör den absoluta toppen bland mindre kompaktkameror med mycket zoom. Bildkvalitén ser riktigt bra ut och formatet samt känslan är "rätt". Så om du behöver en kompakt resekamera...

  ...så kan vi säga det redan nu, DMC-TZ60 är ett bra val! Panasonic har en historia på TZ och FZ med många fina modeller och även om TZ40 är en bra kamera så är TZ60 en riktigt vass och märkbart bättre kamera. Perfekt för resan eller kanske i bilen, beredd på allt som kan hända med sitt stora omfång. Dessutom WiFi som fungerar riktigt bra vilket ger bra förutsättningar att dela med sig av bilder från semestern på ett enkelt sätt.

  Du hittar de två olika färgerna här:
  Panasonic Lumix DMC-TZ60 silver
  Panasonic Lumix DMC-TZ60 svart

 • Nikon D4S

  Test

  Nu är testet klart. Du kan redan nu klicka på länken nedan och bege dig direkt till testet och testbilderna. Har du frågor kring D4S så ringer du oss så ska vi hjälpa dig vidare så att du får tag i din nya drömkamera.

  Så här skriver Mats i testet: Att D4s ger bra bildkvalité på låga ISO är inget man ens behöver fundera över, det är på höga ISO den imponerar och sticker ut mest. På högre ISO och utan aktiverad brusreducering ger den otroligt rena och detaljrika bilder, och med lite aktiverad brusreducering tror man nästan inte det är sant. Jag tog flera bilder av samma motiv på både ISO 100 och 1600, och ärligt talat såg jag faktist ingen skillnad alls i brus på de allra flesta av bilderna. Jag testade även mina kollegor med att de fick gissa ISO talet på två av bilderna, de flesta gissade runt 400 ISO, men de var på 6400 och 12800! Så pass höga ISO som 12800 och 25600 ger otroligt bra kvalité och är garanterat användbart i många situationer för kanske inte alla, men massor av fotografer.

  Resten hittar du här: Nikon D4s kamerahus

 • Kalibrera din iPad!

  Nyhet

  Nu kan du kalibrera din iPad, Android eller iPhone så att den visar korrekt färgåtergivning om du använder instrument från X-rite. Det möjliggörs genom en ny app (som är gratis!) och heter ColorTRUE. Du kan testa att ladda ner den redan nu.

  Så här skriver vår leverantör: Vid kalibrering ansluts den mobila enheten till samma nätverk som den dator som X-Rite är kopplad till. Därefter är det bara att följa instruktionerna i Appen. Efter kalibrering kan alla bilder betraktas i Appen ColorTRUE och en rad manuella bildinställningar kan göras:

  Ambient Light Compensation - Automatisk justering efter omgivande ljus
  Print Simulation - Simulering av olika utskriftsmiljöer
  White Point – Använd samma vitpunktsinställning som din dators bildskärm. Välj mellan D50, D65 eller Native White Point.
  ICC Profile – Bildens färgrymd kan justeras automatiskt eller manuellt (sRGB, Adobe RGB, ProPhoto RGB)
  Before and After – Skifta mellan färghanterad miljö och normal visning av bilder.

  För IOS enheter (iOS 7.0 eller senare)

  - ColorMunki Smile
  - ColorMunki Display
  - i1 Display Pro
  - i1 Pro 2

  För Android enheter (Android 4.0.3 eller senare)

  - ColorMunki Display
  - i1 Display Pro

 • Vårens tävling!

  Nu kan du vinna riktigt fina priser från SONY i vårens tävling! Kolla in villkoren och se till att vara med i tävlingen. Vi gillar macro och vi vet att många av er där ute också gör det så se till att göra det till ett projekt för våren att ta en ruskigt läcker macro-bild som du kan tävla med.

  Man behöver inte alltid köpa dyra och extrema produkter för att ta en bra bild. Vi rekommenderar ett riktigt, fast, macro-objektiv men sen kan man tex köpa belysningen från Dörr: Dörr Ringbelysning LED80 Ultra Macro, LED-belysning + blixt som ger dig klart förbättrade möjligheter att ta den där bilden som du har drömt om att ta. Komplettera med en ficklampa, en reflexskärm och kanske en bakgrund (köp blå, röd, grön eller grått A3-papper) för att få den där jämna och vackra bakgrunden.

  Lycka till med fotograferandet och tävlandet!

 • Metabones del 2 - Speed Booster

  Test

  Nu testar vi Metabones Speed Boster-adapter för Canons objektiv till Sony E-mount. Den ger förbättrad ljusstyrka mot en crop-faktor som ger minskad användbar brännvidd. Du kan läsa mera om denna produkt via testet nedan!

  Du hittar hela testet här: Adapter för att använda Canon EF objektiv på Sony E-Mount (t ex NEX, A7R, A3000). Med Speed Boosterfunktion. By Metabones

 • Vi testar Nikon D4S

  Just nu hårdkör Mats nya D4S för att se vad som skiljer mot föregångaren och konkurrenten, EOS 1D X. vi väntar med spänning på resultatet som kommer att presenteras denna vecka. Om du har inspel på testet så kommentera gärna detta inlägg.

  Vi vet redan att autofokusen är förbättrad och vi ser på bilderna att brusnivåerna på höga ISO har knuffats ett eller ett par steg åt rätt håll. Men man vill ändå veta svaret på frågan: Är det värt att investera i en D4S? Det är vad vi försöker att ta reda på just nu. Har du flera frågor om D4S så ring oss gärna, eller maila.

 • Samsung NX Mini

  Nyhet

  Samsungs NX-serie byggs på med en liten nyhet, NX Mini. Det är en ny fattning (NX-M) och en mindre sensor som möjliggör storleken på kameran. Den är riktigt, riktigt liten, vi talar om en systemkamera mindre än många kompaktkameror.

  Vad innehåller kameran? En ny 20,5 Mpixel CMOS-sensor som ger crop 2.7x och säljs med två olika objektiv, antingen en 9-27mm OIS (ca 24,3-73mm) eller ett fast 9mm F3.5 (ca 24,3mm). Innan sommaren kommer även ett fast 17mm(ca 46mm) F1.8 med stabilisering (OIS). Kameran har självklart WiFi med NFC, Full HD-filmning och dessutom en display som är vinklingsbar. En funktion som det pratas väldigt lite om är övervakningsfunktionen. Man kan använda den som en Baby Monitor, när de upptäcker rörelse i ett rum där det borde vara stilla (sovande barn) så startar kameran och skickar bild direkt till din smartphone. Smidigt och bra. Man kan använda samma sak kreativt till annan övervakning också. (Innan du gör det, se till att du har koll på lagstiftningen inom övervakning och tillstånd).

  Mera information följer.

 • Vi söker efter...

  Just nu är efterfrågan på begagnade EOS 5D Mark III, Nikon D3s och D4 samt några andra kamerahus stort. Även efterfrågan på tele-objektiv har ökat och därför söker vi efter dig som vill byta upp dig eller förnya din utrustning. Ta kontakt med oss nu!

  Du kan maila direkt till pro@cyberphoto.se eller ringa oss på 090-2007000. EOS 1D X har vi specialkampanj på just nu och så även på Nikon D4s. Kontakta oss för mera information. Vi har även de flesta kamerahus för uthyrning och test innan köp. Du är hjärtligt välkommen att höra av dig.

 • Fujifilm XF 50-230

  Test

  Idag presenterar vi testet på Fujifilms XF 50-230mm objektiv som ett instegsobjektiv i Fujifilms fina X-serie. Hur håller den ihop optiskt sett och för övrigt? Läs hela testet för att få en komplett uppfattning.

  Så här börjar testet: Denna optik är instegsmodell bland Fujis telezoomar. Den har ett större zoomomfång än XF 55-200 och är lite enklare i utförandet. Bland annat saknar den egen bländarring, så bländarinställningen styr man från kamerahuset. Den har också något lägre ljusstyrka än syskonmodellen. Gemensamt har de den effektiva OIS-bildstabiliseringen och ett autofokussytem baserat på tysta, snabba och exakta stegmotorer.

  Resten läser du här: Fujifilm Fujinon XC 50-230/4,5-6,7 OIS svart

 • Fujifilm Fujinon XF 56 F1.2

  Test

  Visst kliar det i fingrarna när man läser F1.2 (eller f/1,2) i rubriken? Nu har vi testat och åter testat nya Fujifilm 56mm F1.2 då vi ville säkra upp att våra testresultat är korrekta. Varför extra noga denna gång? Läs Mats & Thomas slutsats nedan.

  Så här står det i testet: Fujinon XF 56/1,2 är inte bara Fujifilms mest ljusstarka optik, utan även den skarpaste hittills. Det är faktiskt inte många objektiv i världen som kommer i närheten av denna bildkvalité. Användningsområdet för en ljusstark optik som denna är i stort sett obegränsat. Motsvarande 85mm fungerar bra till bl.a. porträtt, landskap, natur och djur, reklam och produktfoto, gatufotografering etc. Rekommenderas varmt för dig som inte vill kompromissa med varken bildkvalité eller ljusstyrka.

  Resten hittar du här: Fujifilm Fujinon XF 56/1,2 svart
 • Korsbefruktning

  En teknik för att korsa olika plantor för att få fram en växt som har nya egenskaper eller olika egenskaper som passar ihop. Precis som kan man ju göra med sin kamerautrustning också, att korsa märken och produkter för att få nya egenskaper eller kombinera flera som passar ihop...

  Vi har massor av objektivadaptrar som gör att man kan blanda hejvilt. Oskar har skickat in den här bilden som han har tagit med sitt Sigma 50mm F1.4 (Till Canon) på sin Fujifilm X-T1. Mats som leder testverksamheten hos oss använder just nu Canons superfina TS-E 24mm på sin Sony Alpha 7R med adapter, den ultimata kombinationen för honom. Vi har enkla adaptrar för några hundringar men även adaptrar för flera tusen med massor av funktioner, tex Metabones som du hittar testet på här i Bloggen.

  Hittar du ett spännande objektiv på nätet eller hemma i byrålådan och vill testa på din nya kamera men inte hittar rätt så ring oss på 090-2007000 eller maila på info@cyberphoto.se så ska vi se till att du får rätt prylar.

 • Metabones adapter Sony / EF

  Test

  Eftersom Sony Alpha 7 och 7R varit en av de mest intressanta produkter senaste halvåret och många har investerat i dessa så passar en Metabones-adapter för EF-objektiv mycket bra att bli testad. Har du inte läst så mycket om Alpha 7 och 7R så kan du även läsa testerna på dessa.

  Så här skriver Mats om adaptern: En mycket suverän adapter som gör att du kan använda i stort sett alla Canon EOS-objektiv på din Sony med E-fattning (t ex NEX, A7R, A3000 m.fl). Denna adapter tecknar även ut hela bilden med fullformatskameror. Alla Canon EF och EF-S-objektiv tillverkade efter 2006 stöds med både bländarstyrning och EXIF-data. Autofokus fungerar med vissa objektiv och lista på dessa finns längre ner på sidan.

  Resten hittar du här: Adapter för att använda Canon EOS objektiv på Sony E-Mount (t ex NEX, A7R, A3000) by Metabones

  Vill du läsa om Sony Alpha 7 så gör du det här: Sony Alpha 7 kamerahus
  Och Sony Alpha 7R här: Sony Alpha 7R kamerahus

 • Skydda dig ordentligt

  GGS är skyddet som passar till specifika kameramodeller och är mycket populära just nu. Det här blir veckans tips för dig som har en kamera de passar till. Riktigt prisvärda, bra kvalité och passform samt ett pris som gör det enkelt att bestämma sig. Kolla in via länkarna nedan:

  Här hittar du de modeller vi har till:
  GGS III, LCD skärmskydd för Canon 5D Mark III
  GGS III, LCD skärmskydd för Canon 7D
  GGS III, LCD skärmskydd för Nikon D3200
  GGS III, LCD skärmskydd för Nikon D7000
  GGS III, LCD skärmskydd för Nikon D7100
  GGS III, LCD skärmskydd för Nikon D800

 • Hyr nya D4S!

  Vi kommer inom kort att påbörja uthyrningen av nya D4S från Nikon. Hyr den innan 1 september i år så betalar du endast 500kr (exkl.moms) per dygn eller 2000kr (exkl.moms) per vecka!

  Nikon D4S är verkligen en stark uppdatering till D4:an även om specarna och namnet inte riktigt skvallrar om det. Vi har tidigare berättat om hur bra autofokusen är och hur bra den presterar på höga ISO, något som vi kommer att visa i vårt test inom kort. Nu kan du själv uppleva det till ett riktigt bra pris. Vill du redan boka upp dig för att hyra den så maila till oss på pro@cyberphoto.se så hjälper vi dig vidare.

 • Sony Vario Tessar T* FE 24-70 F4 ZA OSS E-mount

  Test

  Nu har vi testat zoom-objektivet till Alpha-serien som fyller ut en fullformatssensor på E-mount och du kan själv kolla in bilderna och läsa Mats genomgång av hur detta objektiv presterar. Det finns en hel del spännande läsning kan vi avslöja redan nu...

  Om du vill läsa nu direkt, klicka dig vidare här: Zeiss Vario-Tessar T* FE 24-70/4 ZA OSS för Sony E-fattning


 • Halva priset

  Äntligen bra väskor som passar spegelfria kameror!

  De flesta väskor är byggda för vanliga spegelreflexkameror och deras klumpiga objektiv, nu har vi två bra alternativ från Lowerpro som är byggda just för mindre systemkameror, typ Olympus, Panasonic och Sony.

  Dessutom kan vi just nu erbjuda dem för halva priset!

  Väska för kamera med pancake objektiv >>

  Väska för kamera med objektiv + 2st lösa objektiv >>

 • Nikon 1 V3

  Nyhet

  Nikon lanserar idag Nikon 1 V3 som är en riktig värsting när det gäller specifikationer. Den uppmärksamme ser att sökaren är borta från föregångarna men den finns som tillval nu istället. Men den innehåller desto mer av annat.

  Vad säger du om detta: 20 bilder per sekund med kontinuerlig autofokus, 18,4 mpixel CMOS-sensor utan lågpassfilter och med fasdetekterande autofokus som täcker nästan hela sensorn. Övrigt är att Nikon 1 V3 har inbyggd WiFi, en tiltbar 3" display och filmning i 1080p60. Manuella kontroller så klart och touch-funktion på displayen förgyller kameran precis som tillvalen som är sökare och ett grepp med extra avtryckare och funktionsknappar.

  Även två nya objektiv lanseras idag: Nikon 1 VR 70-300 F4.5-5.6 och Nikon 1 VR 10-30 F3.5-5.6 PD ZOOM (motorzoom).

  Boka ditt exemplar här: Nikon V3 svart kamerahus + NIKKOR VR 10-30mm f/3,5-5,6 VR

 • Fujifilm XF 27 F2.8

  Test

  Fujifilm har snabbt gjort sig ett namn att de levererar mycket bra objektiv och kameror sen X-serien lanserades. Vi testar idag 27mm F2.8 som är ett kompakt och smidigt objektiv som bör passa många av oss. Läs vad Mats tycker om det...

  Läs hela testet här: Fujifilm Fujinon XF 27/2,8 svart

 • Sture

  Sture Marklund levererar fina bilder från VM i skotercross (Skellefteå) och även om våren är på gång så vill vi gärna dela med oss av en bild från det eventet. För dig som gillar att vara med i våra tävlingar så kommer det inom kort en större fototävling som sätter fart på geniknölarna och avtryckarfingret.

  Vi kommer att köra med tema Macro inom kort så om du vill börja fundera på vad du ska tävla med för bild så är det läge...håll koll i Bloggen så missar du inget. Om du har önskemål eller förslag på ett annat tema för vår andra vår-tävling så skriv gärna en kommentar till detta inlägg. • Sirui K-20X kulled

  Test

  Har du haft ett stativ med en dålig kulled? Ja, då vet du hur värdefull en bra sådan är att ha. Sirui har levererat riktigt fina stativ och tillbehör till stativ senaste par åren och Mats har hårdtestat K-20X, en kulled som sätter ribban högt.

  Så här skriver Mats: Siruis kulleder i K-serien är tillverkade i aluminium och håller överlag mycket hög kvalité. Kvalitetskontrollen från fabrik är oerhört noggrann och Sirui kan tack vare detta lämna hela 6 års garanti. Låsvreden känns lite som att skära i smör och låser både kulled samt panoreringsfunktionen mycket bra. Den lilla skruven som sitter på huvudvredet är till för att justera friktionen med, och ser vid första anblicken ut att behöva användas med skruvmejsel. Men det behövs absolut inte, den är utformad på ett vis som gör att man enkelt och snabbt reglerar den med fingertoppen.

  Du kan läsa resten, slutsatsen och slutbetyget här: Sirui Kulled K-20X

 • EOS Companion

  Nyhet

  Att komma in i världen av fotograferande och lära sig allt som man vill lära sig är inte så enkelt även om grunderna går att nöta in rätt så snabbt. Canon har en nyhet som är så bra att vi måste dela med oss av det efter att vi testat själva.

  Se till att på din smartphone ladda ner EOS Companion, en app som hjälper dig att komma igång med din kamera och ditt fotograferande. Anpassad till EOS 1200D så får du lära dig grunderna men det stannar inte där. Den här appen hjälper dig vidare och ger både utmaningar, uppgifter och tips. Tillsammans med kameran är det här ett mycket bra och smart sätt att lära sig. Vi har testat den version som också du kan ladda ner redan nu och när den dessutom kommer på svenska (inom kort) så kommer det att bli ännu bättre. Vi är dock redan imponerade och jag personligen gillar appen skarpt.

  Mycket smart av Canon att använda kraften i användarens mobila plattform. Vi gillar Companion och tycker att det är av stor vikt att kika på detta när en nybörjare ska få eller köpa sin första systemkamera. Du kan läsa mera om både EOS 1200D och appen här: Canon EOS 1200D

 • Nikon AF DX 10,5 F2.8G ED Fisheye

  Test

  Mycket bokstäver och mycket vidvinkel. Det är Nikons lilla 10,5mm objektiv som ger ett riktigt Fisheye-perspektiv till tillvaron. Läs testet där du får se vad Mats tycker om detta objektiv.

  Du hittar hela testet här: Nikon AF DX 10,5/2,8 G ED fisheye

 • Test pågår

  Thomas testar Fujifilm 56mm F1.2 för fullt och Mats testar tillbehör och några kameror hela dagarna denna vecka och det kommer några spännande resultat inom kort. Nu när vädret dessutom börjar bli trevligare så kommer det en hel del tester med härliga vårbilder.

  Börjar man att kika i kameraväskan och inser att det behöver uppdateras eller uppgraderas så hör av dig. Det finns många bra produkter att välja mellan så tveka inte att maila eller ringa oss. Sony har nya A6000 som visade sig vara en riktigt snabb kamera och Nikon har uppdaterat sin D4S. Canon släppte en värsting i form av G1X Mark II som vi med spänd förväntan väntar på att få testa. Vill du se vad du kan göra en extra bra affär på just nu så kika gärna in i menyn här till vänster och kicka under Utförsäljning eller Kampanjer. Allt vi säljer ut eller kör på kampanj hittar du där.

  Missa inte denna, vi kör sista svängen med kampanj på vår mest sålda ryggsäck: Adventure Icebreaker ryggsäck Medium


 • Nocticron

  Test

  Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH är ett helt fantastisk bra objektiv och det visar att Panasonic ser om sina professionella användare. Micro 4/3-systemets objektiv håller en imponerande klass och med detta objektiv visar de verkligen var skåpet ska stå.

  För tre veckor sedan så gjorde vi första testen på Panasonic Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH och blev väldigt imponerade över både bildresultatet och kvalitetskänslan. Nu har vi äntligen testat ett produktionsexemplar.

  Leica DG Nocticron 42.5mm, F1.2 ASPH ger ett fantastiskt bra bildresultat. Den ger bra skärpa och kontrast i bilden redan från full öppning. Även kantskärpan är bra, det är ytterst få objektiv på denna planet som kan lämna så god bildkvalitet på bländare 1,2. Bländar du ner så ökar bildkvaliteten för varje bländarsteg till att nå sin topp på bländare 4. Total toppklass.

  Panasonic Leica Nocticron DG 42,5/1,2 ASPH >>

  /Thomas

 • Åtelkameror

  Nyhet

  Åtelkameror är riktigt spännande produkter som möjliggör att få se djur i ett läge som man annars inte kommer åt. Vi har fått massor av bilder från våra kunder och det är kul att se hur kreativ man kan vara med dessa produkter. Vi har flera modeller i vårt sortiment nu så det är bara att beställa...

  Om du har frågor om funktioner får du gärna maila eller ringa oss för vidare information och att lägga order. Det mesta finns i lager hela tiden. En kund som haft åtel ute under flera år och inte fått se havsörn mer än på håll har nu en hel serie av bilder vilket vi förstår är roligt att se och njuta av (ej bilden ovanför), utan att störa fågeln. Diskussionen om hur lagligt det är att använda dessa kameror precis som bilkameror och actionkameror har blossat upp vilket vi tycker är bra. Det finns en hel del diskussioner men även ett konkret domstolsbeslut taget i Lycksele om att en åtelkamera långt in i skogen med syfte att dokumentera djur inte kan ses bryta mot lagen om övervakningskameror och tillstånd för det.

  Du hittar våra varianter här:
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR Black LED
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR svart
  Dörr Åtelkamera SnapShot MOBIL 5.1 IR


 • TDK

  Test

  Nya lurarna från TDK för tummen upp!

  Bra lurar för endast 299kr är inte vanligt, men TDK visar att det går.

  Basen är djup och rik utan att bli bumlig. Mellanregistret känns varmt utan att bli burkigt för prisklassen. Diskanten är tillräckligt luftig och blir aldrig skärande. Så för att förklara det hela så enkelt som möjligt, ljudet är förvånansvärt luftigt och behagligt, ljudbilden är större än förväntat och du har fortfarande en bas som går rejält djupt. De låter som tredubbla priset. Minst. Tänk på att principen för allt ljud är ""skit in - skit ut"", så om du kör Spotify vilket de flesta gör, ställ in ljudkvaliteten till läget Extreme under inställningar. Bästa ljudet får du från appen Wimp i Hifi-läge.

  TDK ST170 Vita

  TDK ST170 Svarta


 • Vår nya favorit!

  Test

  Ibland när vi testar produkter så stöter vi på produkter som levererar riktigt bra. Ibland känns de bra men resultatet blir inte det vi förväntade oss. Dagens produkt, Sirui P-324 är precis så bra som vi hoppades och känslan är 110%! Utan att läsa testet så gör vi en spoiler: Det här är vår favorit!

  Dessutom, så kan du köpa en sådan med hela 30% rabatt med rabattkoden P324K som fungerar tom 31 mars. Har du inget monopod men funderar på ett så är det denna du ska köpa. Du kan läsa hela testet här: Sirui Monopod P-324

 • Polstjärnan

  Volvo har samarbetspartnern och varumärket Polestar med sin signaturfärg (blå som på bilden) som tillval till sina bilar och en av fotograferna bakom de snygga bilderna är Dejan Sokolovski som vi visat upp bilder utav tidigare. Riktigt läckra bilder och vi tackar för bidraget.

  Bilden är tagen med en Nikon D800E och ett Nikon Nikkor 24-70 F2.8, studioblixtar och Manfrotto-stativ. Dock krävs mer än att bara köpa dessa prylar för att ta bilder som den här ovan då efterbearbetning tar enormt mycket tid, kreativitet och kunskap. Men bra prylar är en bra början...

 • Framtiden?

  Nyhet

  Ibland blir man extra paff och MyFC Power Trekk är en sån produkt. Läs mera om den här nyheten som kanske är en början till något riktigt bra. Vi kommer att testa den inom kort så att vi får se vad den klarar av i verkligheten. Men visst är det spännande?

  Vad är det då? Läs svaret här: GoPro myFC Power Trekk

  Vi rekommenderar att du även kikar in här: Jupio Power Vault JPV0040 Reseladdare

 • Sony A6000

  Test

  Äntligen kan vi testa A6000, bland de första i Europa, och det är en kamera som ska ersätta NEX och inte bara en modell utan två, både 6 och 7. Man har arbetat mycket med känslan och ergonomin samt autofokusen för att skapa en kamera som kan något som inte är lätt att kopiera. A6000 är ytterligare ett steg mot framtiden.

  Första känslan är mycket positiv. Har man fått känna och klämma på en Alpha 7 så känner man igen känslan och stilen direkt, metall, skarpa kanter och en tyngd som skapar förtroende. Sony fasar ut namnet Nex och man kommer att använda Alpha istället men det finns fortfarande 2 olika bajonetter, E-Mount och A-mount. Hur länge man behåller båda är en tidsfråga då man lyckats klämma in fullformat bakom en E-mount i Alpha 7 och Alpha 7R. Sugen på att läsa testet?

  Du läser hela testet här: Sony A6000 svart + E 16-70/4 ZA OSS

 • Välkommen!

  Om du bor i Umeå med omnejd eller åker förbi så kika in i Lagershopen (öppet 10-17) om du vill fingra och testa på nya Tamron 150-600 tillsammans med ett Canon EOS 5D Mark III kamerahus. Kan vara inspirerande och roligt att testa detta nya objektiv...

  Vi har skrivit mycket om detta objektiv och det är inte så konstigt när det skapat så fina förutsättningar för fotografering på höga brännvidder till en så låg kostnad. Det är givande att läsa Mats test på just detta objektiv. Ett utdrag får du här: Objektivet är väderskyddat och känns gediget byggt med lämpligt motstånd i fokus och zoomring. Det finns en liten låsknapp på högra sidan för att zoomen inte ska glida ut av sig själv vid transport. Vid zoomning från 150 till 600mm växer den totalt ca 6 cm på längden. Stativfästet känns stadigt och välbalanserat, åtminstone med en EOS 5D Mark III utan batterigrepp. Autofokuserar tyst och relativt snabbt. Bildstabiliseringen är mycket effektiv och bra, fullt möjligt att ta skarpa bilder utan skakningsoskärpa vid slutartider runt 1/60 sekund utan stativ eller annat stöd. Det motsvarar ungefär 4 steg längre slutartider än normalt. Den har dock inget extra läge för panorering, bara on eller off. Vid användning av stativ så bör man alltid stänga av stabiliseringen, det kan annars ge motsatt verkan.

  Läs resten här: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD till Canon EOS

 • Nikon Coolpix P600

  Test

  Mycket zoom och ett riktigt fint format gör P600 till ett alternativ i mixen av sjysta långzoomare. Mats har begett sig utanför huset med kameran och ett stativ för att se vad den kan leverera. Läs testet redan nu!

  Så här inleds testet: Med Nikon Coolpix P600 kan du komma ordentligt nära dina motiv med 60x optisk zoom motsvarande 24-1440 i 35mm format, något som du får betala dyra pengar för om du vill ha liknande optik till en systemkamera. Dela dina bilder enkelt med den inbyggda WIFI-funktionen och appen Wireless Mobile Utility. Spela in film i full HD kvalité med en enda knapptryckning på kameran.

  Du hittar hela testet här: Nikon Coolpix P600 Svart

 • Zoom & Röde

  Kaksi hienoa uutuutta on Röde:n uusi mikrofoni GO ja Zoom Handy Q4. Muut näiden kahden valmistajien tuoteet on aina olleet tosi hyviä ja ovat monen videokuvaajien ja kuvaajien laajassa käytössä.

  Voit lukea lisää alla molemmista tuotteista:

  Zoom Handy Q4 Videorecorder:
  Zoom Q4 Handy videorecorder
  Röde Videomikrofoni GO:
  Röde videomikrofoni GO

 • En favorit!

  Pentax K-3 tillhör en av våra absolut favoriter från 2013. En riktigt robust och trevlig kamera som dessutom tar mycket bra bilder, ja, vad mer vill man ha egentligen? Dessutom är den riktigt tålig och tuff vilket man uppskattar den dagen kameran slinter ur näven.

  Så här skrev Mats när han testade K-3: Pentax K-3 inte bara känns, utan också är fantastiskt välkonstruerad. Chassit är byggt i rostfritt stål och magnesiumlegering (dvs metall), och dessutom tätad mot fukt och damm med över 90st packningar. Slutaren är enligt tillverkaren beräknad att hålla för 200.000 exponeringar, också i klass med många renodlade yrkeskameror. Greppet är något djupare än tidigare modell och K-3 ger ett mycket ergonomiskt och skönt grepp. Alla knappar och rattar ger också en gedigen känsla. Många kameror har alldeles för små och o-distinkta kontroller, vilket gör det mer eller mindre hopplöst att fotografera med handskar på händerna. Men här har Pentax lyckats riktigt bra, som i mycket annat.

  Resten av testet kan du läsa här: Pentax K-3 hus

  När vi skriver det här har vi 2st K-3 Silver Premium kvar i lager för 11990kr, sen är de slut helt och hållet, vi köpte de absolut sista härom dagen. Designen är ytterligare ett snäpp snyggare och kameran ser riktigt bra ut tillsammans med greppet. Så har du också suktat efter en K-3:a så är det läge nu att lägga vantarna på en Silver Premium tycker vi.

  Den hittar du här: Pentax K-3 hus Premium Silver inkl batterigrepp D-BG5 silver

 • Samsung NX30

  Test

  Vi fortsätter testerna med Samsungs fina NX30 som får genomgå eldprovet hos oss. Med tanke på hur bra övriga Samsung varit sista året så är det kanske ingen överraskning att även NX30 är en riktigt fin kamera.

  Du hittar hela testet här: Samsung NX30 + 18-55/3,5-5,6 OIS

 • Canonin uusi mestari!

  Uusi G1X on upea kamera ja oikeen huutaa OLEN HYVÄ KAMERA! Jos saat mahdollisuuden kokeilla ja käyttää sitä niin kokemus voi pistää katsomaan lompakon sisältöa...

  Testi on tulossa G1X Mark II kamerasta ja voit lukea kaikista uutuuksista. Jos haluat voi varata oma yksilö tästä: Canon PowerShot G1 X Mark II