Samsung NX Mini

Nyhet

Samsungs NX-serie byggs på med en liten nyhet, NX Mini. Det är en ny fattning (NX-M) och en mindre sensor som möjliggör storleken på kameran. Den är riktigt, riktigt liten, vi talar om en systemkamera mindre än många kompaktkameror.

Vad innehåller kameran? En ny 20,5 Mpixel CMOS-sensor som ger crop 2.7x och säljs med två olika objektiv, antingen en 9-27mm OIS (ca 24,3-73mm) eller ett fast 9mm F3.5 (ca 24,3mm). Innan sommaren kommer även ett fast 17mm(ca 46mm) F1.8 med stabilisering (OIS). Kameran har självklart WiFi med NFC, Full HD-filmning och dessutom en display som är vinklingsbar. En funktion som det pratas väldigt lite om är övervakningsfunktionen. Man kan använda den som en Baby Monitor, när de upptäcker rörelse i ett rum där det borde vara stilla (sovande barn) så startar kameran och skickar bild direkt till din smartphone. Smidigt och bra. Man kan använda samma sak kreativt till annan övervakning också. (Innan du gör det, se till att du har koll på lagstiftningen inom övervakning och tillstånd).

Mera information följer.