Trådlöst värre!

De flesta nya kameror har WiFi inbyggt i kameran och det är många som "upptäckt" fördelarna. För många av oss är sociala nätverk viktiga i form av kontakt med släkt, vänner och familj som inte bor i närheten. En riktigt bra kamera med bra överföring till din smartphone är därför ett bra verktyg.

Jag har i helgen testat Panasonics DMC-GM1 tillsammans med 20mm F1.7 och ett extra grepp för att dokumentera vår vardag. Jag har aldrig fått lika mycket reaktioner tidigare, när bilderna tagits direkt med mobilkameran, som jag fått i helgen. Frågor om hur man tar så där bra bilder och hur man tog en sån där bild gör att man snabbt inser att även på en relativt liten skärm och med låg upplösning så går det rakt igenom att bilderna är av bra kvalitet. Det korta skärpedjupet, skärpan i fokusområdet och mängden nyanser gör att bilderna lever upp.

DMC-GM1 är inte ensam i klassen om denna funktion men Panasonics app tillsammans med kamerans WiFi fungerar mycket bra och denna helgs test har gjort att jag kommer att fortsätta att använda GM1 för mina vardagsbilder även om de "förstörs" till stor del av Instagram och Facebook. Skillnaden är ändå milsvid. Och jag kan rekommendera DMC-GM1 för dig som vill köpa en liten, sjyst och enkel systemkamera som har allt som de "stora" har.

Läs mera här: Panasonic Lumix DMC-GM1 svart +12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario