• Sony QX

  Test

  Ett mycket spännande format som vi har skrivit om tidigare är Sonys QX. Modellerna QX10 och QX100 gör det möjligt att använda din smartphone som en kamera och det har redan sålts en hel del vilket bevisar att intresset för den finns vilket vi var osäkra på. Vi håller på att testa dessa för fullt just nu men kan redan avslöja en del av testet som du kommer att finna via länkarna nedan.

  Jag har fått bilder tagna med båda kamerorna och börjat att arbeta med dem i Photoshop för att se hur mycket de tål. Många enklare kompaktkameror ger bilder som knappt går att använda för efterredigering då de spricker så fort i hög- eller lågdagrar. Bilderna från båda QX är riktigt bra även om man att QX100 levererar klart bättre bilder. De testbilder jag har tagit del av är välexponerade, har ett bra dynamiskt omfång och vitbalansen sitter nästintill perfekt på varje bild oavsett ljusförhållanden.

  Mera om dessa bitar kommer senare. Hur känns då en QX att använda på sin telefon? Eftersom telefonen alltid är med så är det enkelt att kasta in QX-kameran i handsfacket eller i jackfickan och då även ha en bra kamera med sig. Det lilla jag hann använda dessa är inte fullt rättvist men baserat på det är QX100 otroligt bra och QX10 räcker för de flesta. Ett utförligt test kommer inom kort och det kan visa sig att QX100 blir din nästa kamera efter att du läst det testet...

  Sony DSC-QX100 WIFI-kamera till din smartphone
  Sony DSC-QX10 WIFI-kamera till smartphone svart • Red Bull Illume

  Det här är tävlingen för dig som är actionfotograf eller vill bli en erkänd actionfotograf. Red Bull är kända för att göra häftiga events och hålla i tävlingar av absolut världsklass. Så även när det gäller Red Bull Illume. Det roligaste med årets tävling var att vi hade en svensk fotograf som lyckades att sållas med i toppen!

  Tävlingen har hållits 2007 samt 2010 och nu 2013. De 50 bidrag som tagit sig högst upp trycks upp i stort format och visas i stora ljusboxar vilket gör att utställningen, som reser runt jorden, endast visas på kvällen och natten. Vill du se bilderna så går du till www.redbullillume.com och njuter av massor av coola bilder.

  Elias Kunosson heter fotografen, som är en återkommande kund hos oss, som fick en fin placering med bilden som du ser här ovan. Det innebar en resa till Hong Kong där finalisterna & vinnarna presenterades. Som brukligt gör Red Bull inget halvdant och att se till att 50 actionfotografer är på plats i Hong Kong är inget litet projekt. Elias beskriver känslan mycket bra när han förklarar att det var röda mattan och en känsla av att vara en rockstjärna. Det är troligen 3 år kvar till nästa omgång men visst blir man motiverad av att börja att jaga en fantastisk actionbild!

  Vi kan inte annat än att gratulera Elias, som nu befinner sig i Chamonix och fortsätter jakten på den perfekta bilden...

 • Pixel TD-381 Batterimagasin

  Test

  Vi har massor av bra produkter som knappt får se dagens ljus just för att det finns så mycket prylar! Pixel TD-381 är en kanonprodukt för dig som behöver mera krut till blixten. Vi har testat den och vi kan rekommendera den...men det finns saker att tänka på. Följ med Mats genom ett sakligt och bra test av detta tillbehör från Pixel.

  Pixel Batterimagasin TD-381 motsvarande CP-E4 till Speedlite 600EX-RT, 580EX II, 580EX, 550EX, MT-24EX och MR-14EX

 • Inspiration!

  Den här härliga bilden har Håkan Sjölin från Östersund skickat in till oss! Även om man upplevt många höstar så slås man av färgerna i en här bilden! Visst känner man den där friska, kyliga luften blandat med doften från löven? Också ljudet av prasslande löv när man går igenom den här bilden. En bild säger mer än tusen ord...sant!

  Hoppas att bilden inspirerar dig att greppa kameran och sticka ut på en promenad och ta höstens bästa bilder. Skicka gärna in något till oss på blogg@cyberphoto.se så att du också kan inspirera andra via Bloggen!

 • Nikon 1 AW1

  Test

  Vi presenterar en preview, eller ett förhandstest av Nikon AW1 som du kan läsa redan nu. Ett produktionsexemplar finns inte ännu att få tag i så vi har kollat närmare på den vi kunde få tag i och visst är det en produkt som öppnar upp fotografering för många av oss. Läs vad Mats har att säga och se unika bilder på produktsidan! En badande systemkamera!

  Nikon AW1 svart + NIKKOR AW 11-27 mm f/3,5-5,6 svart

 • Kändisar

  MC-säsongen är snart slut. Dags att packa om min Boblbee till skoterbruk då. Extra handskar och kameran i en väska som skyddar min rygg.

  Kändisar
  Jag hittade katten olovandes sova i min Boblebee Megalopolis Aero. Det går inte att bli arg då hon är så söt. Jag kom att tänka på att både hon och ryggan är riktiga kändisar. Om jag beräknar de antal människor som sett min katt i bloggen och i testbilder så borde hon vara en av Sveriges mest sedda katter. Hon kommer dock inte närheten av det antal som sett Boblebee väskor. Boblbee är svenskt men har förekommit i många filmer och serier. T ex The Italian Job, Hitch, Charlies änglar, Jason X, The Fast and the Furious, Star Trek Enterprise, Star Trek Voyager, Bicentennial Man, Cradle 2, Hellboy, Dark Angel, Bridget Jones, Loser, Dragon Ball och Dr Who.

  Sommarsnö
  Jag vill helst inte erkänna det men just nu faller det snö utanför fönstret. Igår eftermiddag testade jag optik och var på en åker och fotograferade humlor som frenetiskt surrade på på knallgula maskrosor och vackra blåklockor. Solen värmde gott och det kändes som juni. Snart är skotersäsongen här. Inte än hoppas jag.

  Blev du lite nyfiken på Boblebee kan du klicka här >>

  /Thomas
 • Dimman

  Den här bilden har vi fått från Claes Wohlin till vår tävling! Bilderna ska tas med en smartphone för att det ska bli lite av en utmaning och det är precis såna här stunder som syns på bilden som man oftast inte får på bild eftersom kameran inte alltid är med, men det är istället sällan man glömt sin smartphone. Härlig bild, Claes!

  Se till att vara med i tävlingen du också! Du kan vinna en ännu bättre smartphone, en Galaxy S4 Zoom som tar lika bra bilder som en vanlig kompaktkamera men i ett smidigt format, i skalet av en smartphone. Mer om den kan du läsa här: Samsung Galaxy S4 Zoom

 • Nikon AW1 på plats!

  Vi håller redan på att testa ett förproduktions-exemplar av Nikon AW1, systemkameran som klarar 15 meters djup och tål tuffa tag! Mats tog kameran och stack till skogs med full fart för att hinna få ett utlåtande snabbt. Är det här en kamera som lockar dig?

  Nikon har en historik med Nikonos (googla om du inte vet vad det är) och vill ta vid med AW1 som är en smidig kamera i formatet och man känner direkt igen sig som Nikon-användare. Knappar och reglage är inte lika jobbiga att använda som man förväntar sig på en kamera som är vattentät utan man har lyckats få kameran att vara smidig även när man använder den på torra land. Största skillnaden märker man när man ska byta objektiv, ett riktigt "plopp" hörs när man tar loss det från kamerahuset tack vare gummi-förseglingen som är mycket rejäl.

  Nu väntar vi med spänning på första utlåtandet!

 • Samsung 60mm Macro

  Test

  Ännu en test på Samsungs bestånd av objektiv och idag är det dags för macro och porträtt-gluggen på 60mm. Vi har hittills läst att nästan alla objektiv från Samsung visat optiska kvalitéer på mycket hög nivå och den här är inget undantag. Toppklass på riktigt!

  Samsung NX 60/2,8 MACRO ED OIS SSA

 • Mobilt: Vinter

  Igår snöade det i Sälen och vintern kommer snart. Vi har en tävling där du kan vinna en Galaxy S4 Zoom och vi har fått massor av bidrag, tagna med smartphones och surfplattor. Den här bilden har Jörgen Wedmark skickat in till oss..man ryser redan av kylan men lika bra attt börja förbereda sig, i alla fall mentalt!

  Tack för bidraget! Vill du också tävla? Läs längre ned i Bloggen om vår tävling och hur du gör för att vara med, vilket är enkelt!

 • Nikon 35mm F1.4G

  Test

  Nu är testet på ett av marknadens bästa objektiv klart. Eller är den så bra? Mats tog med sig 35:an och fick en upplevelse utöver det vanliga genom att använda detta objektiv. Följ med oss och Mats ut till skogs och med Nikons ljusstarka 35:a!

  Nikon AF-S 35/1,4 G ED

 • Nu är det HÖST!

  Nyhet

  Idag är dagen som vi vågar säga det rakt ut - nu är det HÖST! Med allt det betyder så kommer kylan, vindarna, regnen och kanske även snön. Vänder vi på det så kommer de härliga färgerna, de mysiga promenaderna och för oss i norr äntligen lite mörker så att man kan mysa lite extra. Hösten är här.

  En nyhet som vi kommer med är höst- och vinterjackor som kommer att presenteras på vår hemsida innan helgen. Du kan beställa en riktigt läcker jacka till dig själv eller vännen din så att man slipper frysa under foto-trippen eller helt enkelt på vägen till jobbet. Vi berättar mera så fort allt är uppe och du kan beställa ditt eget exemplar. Under förmiddagen har vi varit ute och tagit bilder till dessa produkter och vad roligt det är att ta kameran, lite fika och ett en bra kollega och snurra iväg en sväng ut och fotografera. Speciellt nu när färgerna bara exploderar mitt framför ögonen!

  /Tobias

 • Vad är detta?

  Kolla vad jag hittade på Mats kontor - en riktig pjäs för den gamle fotohandlaren. Du kanske känner igen den rejäla kameran som tar fyra bilder samtidigt, perfekt för körkortsfotografen. Kul med gamla produkter, man blir lite glad av att se oldschool-produkter varje dag på jobbet för att behålla känslan för fotograferingen.

  Har du någon rolig kamera som du vill dela med dig av? Kanske en bild på den? Skicka in till blogg@cyberphoto.se så presenterar vi den gärna i Bloggen inom kort. Just nu väntar vi på testet av Panasonic GX7, en kamera som vi vet många väntar på med spänning. Väntan är snart över...

 • Samsung NX 45 F1.8

  Test

  Testerna fortsätter att rulla ut och vad hittar vi om inte ett guldkorn från Samsung, 45mm F1.8. Vi har testat objektivet rejält och det är inget annat att säga än Toppklass. Vill du läsa hur vi kom fram till det så hittar du testet nedan.

  Samsung NX 45/1,8

 • GX7 på plats - grym!

  Nu har vi första GX7 på plats för skarpt test och vilken pjäs det är! Habegäret växer hos alla som känt och klämt på den under eftermiddagen. Med G, GF, GH och GX-serien i åtanke så når ingen av dessa föregångare upp till den känsla som en GX7 ger när det gäller ergonomi, materialval och tyngd. Om bilderna håller vad man lovar och vad displayen visar så är GX7 en kamera som kommer att bli en succé och ett val för många av oss.

  Nu hugger Mats & Thomas GX7:an för att djupdyka i vad den presterar. Test kommer inom kort. Har du frågor eller tankar som du vill dela med dig av och få svar på så skriv en kommentar här nedan. Med det önskar vi också en mycket trevlig helg!

  /Alla vi på CyberPhoto

 • JVC Actionkamera

  Test

  GoPro. Det är märket alla förknippar med actionkameror. Sony, Contour, ISAW, JVC och många fler försöker nappa en del av kakan och vi har sett riktigt bra produkter utmana GoPro. JVC som har så mycket historia och en gedigen bakgrund inom video lanserar GC-XA2 som sätter press på konkurrenterna. Läs vårt test - är det rätt actionkamera för dig?

  JVC GC-XA2 Adixxion

 • Tävling: Mobilt

  Det ramlar in massor av bidrag som är överraskande bra för att vara tagna med smartphones och det tackar vi för! Den här bilden har Karl Berg skickat in till oss och den är tagen med en Galaxy Nexus. Skicka in ditt bidrag nu - du har chansen att vinna en helt sprillans Galaxy S4 Zoom!

  Ordet är fritt, temat obestämt, enda regeln är att bilden är tagen av dig, med en smartphone eller surfplatta. Se till att skicka in din bästa bild till oss på blogg@cyberphoto.se så är du med och tävlar om Samsungs coolaste smartphone:

  Samsung Galaxy S4 Zoom

 • Ny dag gryr...

  Och med det både nya nyheter och äldre nyheter. En ny nyhet är att du nu hittar allt i Bloggen, våra tester, nya produkter och artiklar, tävlingar osv. Vi vill att allt ska finnas på en enda plats för att du inte ska missa något. Däremot kan du filtrera bland inläggen för ibland vill man bara läsa tester, ibland vad som är nytt och sen försvinna in bland artiklar och reportage andra gånger.

  Mera om nyheterna på vår hemsida kommer inom kort. Du kanske redan sett att du nu kan betala med Paypal i vår kundvagn? Perfekt för oss som gillar det betalsättet. Mer om det kommer också snart. Däremot hälsar vi en äldre nyhet tillbaka - Fujifilm X100 med originalväska på köpet (värde 1199kr) - för 5990kr inkl moms! Vad sägs om det? Vill man komplettera, uppdatera eller bara inte kan motstå så är det här en kamera att älska. X100 kommer inte bara vara en bra kameran utan en ikon för decennier framöver bland kameror under 2000-talet. Mycket begränsat antal finns i lager. Du kan beställa nu och betala sista november om du önskar.

  Fujifilm Finepix X100

  Ha en fin torsdag kväll! • Fujifilm HS50 EXR

  Test

  Nu har vi testat HS50 EXR som är en långzoomare med manuell zoom. Har man testat det så brukar man gilla detta då det blir så sjukt snabbt att använda vid fotografering. Men vid filmning så blir det lite ryckigt istället. Men det är överlag en intressant produkt med tanke på sensorn och formatet.

  Fujifilm Finepix HS50EXR

 • GoPro lanserar!

  Nyhet

  Nu lanserar GoPro ett eget redigeringsprogram som heter GoPro Studio 2.0. Det är ett enkelt och mycket bra redigeringsprogram för de flesta behov. Dessutom är det gratis och finns att ladda ner på GoPro´s hemsida (www.gopro.com) redan nu. Man har även lagt upp en tutorial hur man använder programmet för att du enkelt ska komma igång. Snyggt!

 • Följ med Nils...

  Vår IT-chef Nils tog med sig Panasonic GX1 på sin resa till fjällen och Kittelfjäll. Objektivet som gäller är 25mm Panasonic Leica F1.4. Har du inte besökt fjällvärlden under hösten så är det något du måste göra. Har du inte testat 25:an till Micro 4/3 så ska du göra det också.

  Den här bilden är tagen med just GX1 och 25:an som är en favoritkombination. Det finns flera riktigt bra objektiv till Micro 4/3 vilket gör det till ett favoritsystem för många av oss. 12-35:an, 20mm F1.7 och 14-42 X OIS är andra exempel på prisvärda objektiv som vi rekommenderar. Har du svårt att välja? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig framåt i valet av objektiv eller läs testerna som vi har gjort på de olika objektiven. Nu är Nils välhållen tillbaka och kunde visa upp en hel hög med fantastiska bilder från Kittelfjäll varav du ser en här ovanför.

  Panasonic Leica Summilux DG 25/1,4 (för Micro 4/3)
  Panasonic Lumix G 20/1,7 ASPH pancake (för Micro 4/3)

 • Samsung NX 12-24

  Test

  Vi har ett projekt där vi testar Samsungs alla nyheter, objektiv och kameror. Nu presenterar vi vårt test av NX 12-24 som visar en hel del goda sidor. Vi har (faktiskt!) blivit imponerade av den kvalitet som dessa NX-objektiv levererar så man ska ta NX-systemet på allvar. NX300 som kamera är bland det bästa man kan köpa idag...

  Samsung NX 12-24/4-5,6 ED

 • Fujifilm X-A1

  Nyhet

  Nu lanserar Fujifilm en förstärkning till X-serien i form av X-A1. För att göra det enklare att komma in i detta fina system så gör man denna läckra produkt som vi redan har fått känna och klämma på, till riktigt aggressiva priser. Priserna är inte klara ännu men kommer inom kort. Leveranserna börjar också inom kort.

  Sensorn är en CMOS på 16.3 Mpixel och man har den nya EXR II-processorn vilket bör göra denna kamera snabb. Skärmen är vinklingsbar, vikten håller sig på 330gr för kamerahuset och så klart Full HD (30p). Trådlös bildöverföring och säkerhetskopiering till både Windows och Mac finns också. Kort sagt så har Fujifilm sänkt tröskeln ytterligare för att komma åt de fina objektiven som finns i systemet. Sen lanserar man även ett XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS nu för att få upp bredden på bra objektiv.

  Test och mera information kommer inom kort.

 • Panasonic DMC-FZ72

  Test

  FZ200 är den absolut populäraste kameran för dig som vill ha mycket zoom i ett kompakt format. Nu kommer syskonet FZ72, varken en lillebror eller storebror utan ett komplement för dig som vill ha mycket brännvidd. Hur bra är den då? Läs testet...

  Panasonic Lumix DMC-FZ72

 • Vinnare Sommaren 2013

  Vinnare är Robin Hakanen Martio - stort GRATTIS! Vi tycker att komposition, ljus och efterbearbetning gjort en spännande bild som förgylls av att det står en person till höger i bilden. Bilden är tagen i Norge, Trollstigen.

  Vi vill passa på att tacka alla som varit med och tävlat och vi kommer att starta en ny tävling redan imorgon - inget att vänta på! Grattis än en gång, Robin, och tack för ditt häftiga bidrag som gör dig till en Panasonic G-fotograf.

 • Kortläsare

  Test

  Vissa produkter köper man för att man VILL köpa dem, andra för att man MÅSTE ha dem. En bra kortläsare gör arbetet smidigare och därför testar vi nu även dessa allteftersom. Du kan läsa testet på nya Lexar Pro 3.0 UDMA redan nu!

  Du hittar testet här: Lexar Pro USB 3.0 UDMA Dualslot-läsare - TEST!

 • Vinnare utses...

  Idag utser vi vinnaren av tävlingen Sommaren 2013! Så om du är en av de hundratals som skickat in ett bidrag så håll tummarna och följ oss i Bloggen eller Facebook. Vi har ett digert arbete att utföra idag. Samtidigt passar jag på att säga TACK redan nu för alla fantastiska bidrag!

  Bilden ovan har Susanne Isaksson skickat in till just den här tävlingen.

 • checkar ut...

  Nu är det snart dags för helg och att checka ut från jobbet. Flera av oss ska fotografera i helgen så det är verkligen skönt att få byta om och sticka iväg även om det inte direkt är synd om oss som får arbeta här på CyberPhoto. Vi checkar ut med den här charmiga bilden som Dan Tilert har skickat in!

  Återstår att vi önskar dig som följer oss en MYCKET trevlig helg, och hoppas att även du hinner ladda batterierna och smyga iväg med kameran i näven.

  /Alla vi på CyberPhoto

 • Inte bara sol

  Bangkok är en fantastisk stad på många sätt. Personligen har jag ätit mat som jag fortfarande kan längta efter, har varit på 300 meters höjd i en skyskrapa när ett åskoväder drar in och en blixt slår ut både elektricitet som glasväggar och åkt båt på en av floderna precis som James Bond. Den här bilden som vi fått från Mikael Göransson visar en mörkare sida...

  Alla städer har en mörk sida och när man pratar om Thailand så tänker man nästan alltid på sol och värme vilket gör den här bilden spännande. Tack för det bidraget, Mikael! Om man fotograferar när vädret inte visar sin bästa sida så är en vädertätad kamera en klar fördel. Just nu erbjuder vi 10% på allt från Pentax, systemkameror, objektiv, kompaktkameror, ja, allt! Just Pentax har flera vädertätade och tuffa modeller i sin portfolio och en favorit är Pentax K-5 IIs som kanske är den bästa APS-C-kameran på marknaden på många sätt. Även de tuff WG-kamerorna är riktigt, riktigt coola.

  Pentax K-5 IIs hus
  Pentax Optio WG-2 GPS vit
  Pentax Optio WG-3 orange

 • Rymma från stan?

  För många som bor i en stad så är det frihet att få komma utanför centrum och njuta av natur, tysthet och frisk luft. För oss som bor utanför stan så är det alltid ett äventyr att få åka in till en större stad och känna tempot, dofterna och alla ljud. Den här bilden har Jonas skickat in till tävlingen med förklaringen att han inte hade möjligheten att rymma från city i sommar.

  Dessutom klämmer vi in en bild på Robin som du kanske känner igen från Lagershopen i Umeå. (Nästan) alltid så här glad och en positiv och energifylld medarbetare till oss alla. Robin får idag symbolisera hur kul vi har på jobbet genom den här bilden.

  Vi önskar en kanonfin torsdag kväll!

 • Magiskt?

  Vi måste visa den här bilden som Thomas Bröms har skickat in till oss och tävlingen Sommaren 2013! Det är en del bearbetning och behandling gjord men visst är den läcker, tom lite magisk? Thomas har använt Lightroom och selektiva effekter från Perfect Effects 4.

  Missa inte att du får Premiere Elements 11 och Lightroom 5 när du köper en Canon EOS 6D just nu. Kolla in priset på kitet: Canon EOS 6D hus + EF 24-105/4L IS USM

 • GX7

  Nyhet

  Idag har våra säljare fått utbildning på nya imponerande Panasonic Lumix GX7

  Vinklingsbar sökare, vinklingsbar skärm, bildkvalité på topp med ISO-prestanda som lämnar resten av G-serien efter sig. WiFi och NFC är perfekt när man enkelt vill överföra bilder men om vi fokuserar på bild och hantering så uppfyller GX7 alla förväntningar. Så här skriver Thomas som testat den redan:

  Även om kameran riktar sig mot den mer erfarne fotografen så har de ändå, och det är bra, lagt in massor av funktioner och filter i kameran. Det jag vill lyfta fram speciellt är möjligheten att redigera bort delar från bilden, t ex en lyktstolpe eller ett finger som kommit med i bilden. Autofokusen är grymt snabb och exakt. Dessutom klarar den ner till -4EV vilket är unikt bra. Toppklass. Kameran har inbyggd Wifi och NFC, och du kan med en gratis app styra kameran och ta bilder med den från din iPhone eller Android-smartphone. Naturligtvis kan du även föra över bilder. Fungerade mycket bra. Denna modell är helt klart bland det bästa du kan köpa i den här kategorin. Gedigen, snabb och oerhört kunnig. Jag ska ha en själv. Toppklass.

  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus silver/svart
  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus silver/svart + G 20/1,7 II ASPH pancake
  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus silver/svart + G Vario 14-42/3,5-5,6 II Asph/Mega OIS
  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus svart
  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus svart + G 20/1,7 II ASPH pancake
  Panasonic Lumix DMC-GX7 kamerahus svart + G Vario 14-42/3,5-5,6 II Asph/Mega OIS

 • Samsung NX300

  Test

  Vi testar NX300 och vem hade trott att Samsung skulle komma fram med en av de bästa kamerorna på marknaden? Vi gillar den här kameran verkligen och hastigheten är otrolig. Inte konstigt att man har Usain Bolt som dragplåster...

  Samsung NX300 brun/silver+ NX 18-55/3,5-5,6 (Adobe Lightroom 4.4 ingår)

 • Håller hårt...

  Sommaren håller så hårt den kan nu och vägrar släppa taget! Den levererar varma och fina dagar kontinuerligt nu! Helt otroligt varmt och skönt trots att vi snart är i mitten av september. Det här är verkligen att bli bortskämd!

  Tävlingen Sommaren 2013 körde vi igång nästan lite för tidigt känns det nu men med tanke på alla bidrag så verkar det inte varit torka bland alla fotografer där ute. Den här sköna bilden har Sina Farhat skickat in till oss. När jag ser den tänker jag mig att jag ligger på en filt på rygg och kollar upp. Njut nu av varje dag med värme och glöm inte kameran...

 • Nikon 10-24mm AF-S DX

  Test

  Vidvinkelzoom till DX är inget som är en storsäljare längre men den dagen du behöver det är det här en riktigt vass pjäs. Läs testet som vi har gjort och du kommer nog att känna suget efter denna...

  Nikon AF-S DX 10-24/3,5-4,5G IF-ED

 • Norge levererar!

  Den här vackra bilden är tagen av Julia Lundin i Norge. Exakt vart vet vi inte men visst är det en otrolig utsikt? Har du varit i Norge? Om inte, så finns det områden med otroliga förutsättningar för otroliga landskapsbilder. Som den Julia har fångat...

  Tävlingen fortgår så missa inte att skicka in ditt bidrag. När det gäller fotografering så är tekniken till stor del uppdelad i två delar, kameror och smartphones. Mest bilder tas med smartphones och bäst bilder tas med regelrätta kameror. Tillverkarna har ett stort arbete framför sig att hitta bron som förbinder dessa produktgrupper och man försöker hitta olika smarta lösningar hela tiden.

  Sony lanserade QX10 och QX100 förra veckan, en påhängskamera till din smartphone med riktigt bra prestanda. I synnerhet QX100 gör oss väldigt nyfiken! Samsung satsar på Galaxy-konceptet och visar upp produkt efter produkt som sammanbinder Android, smartphones och kameror. Frågan är vart vi landar eller om det förblir två separata kategorier för en överskådlig framtid? Vi har inte svaret och vi är lika förväntansfulla som du på vad som komma skall. Vi hör snackisar om helt nya sätt att fotografera och helt nya koncept men en snackis är just bara en snackis...

  Vad tror du?

  Läs testet på Samsung Galaxy Zoom här: Samsung Galaxy S4 Zoom

 • Canon G16 Powershot

  Test

  En av de mest sålda kamerorna senaste året har varit G15 och nu kommer den snabbare G16 som ersättare. Läs allt om hur bra den är i vårt test som vi har gjort. Som vanligt är det Mats som testar Canon...

  Canon PowerShot G16

 • Gråskala

  Gråskala är vackert på sitt sätt precis som starka, klara färger kan vara. Den här bilden har Annika Johansson skickat in till oss och visst känner man igen landskapet även om man inte besökt exakt samma ställe? Ett bra foto!

  Flera bilder kommer...kanonkul med allt "incoming"!

 • Mera inspiration

  Jon Johansson har skickat in det här bidraget till tävlingen. Långa slutartider och vackra platser med rinnande vatten är en klassiker men det finns utrymme för att föreviga det på olika sätt.

  Och behöver du ha rätt grejer så är det ett ND-filter, ett stativ och en fjärrutlösare som behövs. Vi har 20% rabatt på alla Kenko-filter under september vilket gör det extra förmånligt att kika in och skaffa dig ett nytt filter just nu. Av bra kvalité dessutom! Fjärrutlösare som vi verkligen rekommenderar hittar du här nedan...mycket prisvärda!

  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv MC-30 Till Nikon D4, D3s, D3, D800, D700, D300s m.fl.
  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv MC-DC1 Till Nikon D70s, D80 m.fl.
  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv MC-DC2 Till Nikon D5100, D7000, D7100, D600, P7700 m.fl.
  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv RC-1000 Till Sony Alpha-serien m.fl.
  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv RS-60 Till Canon 60D, 1000D, Analoga SLR, Powershot G-serien m.fl.
  Pixel Programmerbar fjärrutlösare TC-252 motsv RS-80 N3 / TC-8 0N3 Till EOS 1, 3, 5, 5D, 7D m.fl.

 • Tävlingen rullar på...

  Och härliga sommarbilder ramlar in allteftersom. Vi skulle vilja visa alla bilder och vi ska se om vi inte kan göra ett bildplank av alla bidrag efter avslutad tävling, är det något som du själv skulle kika in på?

  Det här vackra bidraget har skickats in av Robert i Kungälv. Vilken snygg bokeh och vilka fina färger och därtill en komposition som känns bra. Det här känns verkligen som sommar, eller hur? Flera bidrag kommer inom kort att visas upp här så häng med i Bloggen under dagen.

 • Canon EOS 70D

  Test

  Nu släpper Canon sin efterlängtade 70D! Många har väntat och väntat efter en uppdatering och nu är den på plats! Läs hela testet som visar vart 70D står i förhållande mot konkurrenter men även föregångaren och EOS 7D. Mats testar!

  Canon EOS 70D hus

 • Utveckling!

  Just nu pågår IFA-mässan i Berlin och det är läge för många leverantörer att presentera nyheter. Mycket fokus på mobilt användande, vissa är krystade medan andra visar vägen för framtiden och vissa är självklara storsäljare. Samsung lanserar nyheter som Gear, ett armband för dig som vill ha en smartwatch, Note 3 som håller på att ta över stora delar av Galaxy S-försäljningen och Sony lansera objektiv med sensor inbyggt för mobil användning. Spännande!

  Hur och med vad vi tar bilder om några år är en fråga som tillverkarna kämpar med att förstå. Idag är smartphones de mest använda kamerorna men vi vet alla vad begränsningarna är och hur kvalitén blir på dessa bilder. Samsung Galaxy Zoom kommer vi att släppa test på under dagen men Sony väljer att istället släppa QX10 och QX100, påhängskameror till din smartphone eller surfplatta. De innehåller WiFi och NFC för enkel uppkoppling och man laddar ner en App som heter PlayMemories. Voilá så har man en kamera med 18 resp 20 Mpixel upplösning och större sensor. Vi återkommer till dessa inom kort med test.

  Sony lanserar även AS30, en storebror till AS15. Lättare, smidigare, bättre sensor, går att använda upp och ner, Slow-Motion finns precis som WiFi. Dessutom lägger den in data i filmen så att man väl hemma kan se filmen på det sätt som du ser ovan med hastighetsmätare och annan data. Snyggt! Man lanserar samtidigt HDR-MV1, en Music Video Recorder avsedd för dig som vill spela in konserter, ditt eget band eller något annat som ställer höga krav på bra ljudkvalité. Med bra optik och ett mycket smidigt format så tror vi att denna produkt blir ett bra och smidigt koncept för många. Även en videokamera för 4K (FDR-AX1) lanserades igår.

  Nikon lanserar en belysning till 1-serien, en efterföljare till coola S01 som heter S02 (vad annars?) och det mest intressanta, P7800! Skillnaden blir inte så stor när det gäller prestanda eller specifikationer men man får in en EVF, en elektronisk sökare med relativt hög upplösning istället för ett litet titthål som man får kalla den optiska varianten i P7700 och alla andra i den här klassen som har sökare. Vi kommer att testa även denna inom kort.

  En sista reflektion - Samsung Galaxy Note 3 som släpptes igår kväll filmar i 4K, alltså 3840x2160 i 30 bilder per sekund. I en 8mm tjock mobiltelefon som väger 168gr med batteri. Vi ser att 4K nu kommer starkt på flera fronter vilket kommer att ge en otrolig upplevelse när det kommer till rörlig bild.

 • Photoshoot

  Vi brukar åka några från jobbet ett par gånger per år för att fotografera tillsammans.

  Förutom att vi hade väldigt trevligt så blev det även några bilder. Vi var runt på tre olika platser, ett öde hus, ett skogsparti och ett gravrösområde.

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Testa & hyr

  Bilderna i tävlingen fortsätter att rasa in...och det tackar vi för! Som du kanske märker så är vi själva ute och fotograferar en hel del och testar massor av nya produkter. Vill du också testa något nytt?

  Vi har ett sortiment avsett för demo och test för dig som kund. Canon 7D, 5D Mark III och 1D X har vi ståendes på lager och Nikon D800 samt D4 också. Blir du sugen att sätta dig på huk i skogen och ta en läcker bild med en kamera som du funderar på att skaffa dig? Kontakta oss på blogg@cyberphoto.se så hjälper vi dig att få testa en ny produkt! Vill du mer än testa så erbjuder vi uthyrning när det gäller det mesta i utrustningsväg. Kontakta oss så hjälper vi dig!

  /Robin & Tobias • Inget fusk

  Söndagkväll. Det har regnat hela dagen, och äntligen blev det uppehåll. Det borde generera dimma. Två av barnen, en laserpekare och en kamera på väg till en närliggande slätt...

  Vi hade väldigt kul och experimenterade mycket. Bilden du ser är helt "analogt" gjord. En kamera och en laserpekare på en dimmig åker, helt enkelt. Lite vinjettering tillagd i Capture One och det enda som Photoshop har gjort är att förminska bilden.

  /Thomas