Nikon AW1 på plats!

Vi håller redan på att testa ett förproduktions-exemplar av Nikon AW1, systemkameran som klarar 15 meters djup och tål tuffa tag! Mats tog kameran och stack till skogs med full fart för att hinna få ett utlåtande snabbt. Är det här en kamera som lockar dig?

Nikon har en historik med Nikonos (googla om du inte vet vad det är) och vill ta vid med AW1 som är en smidig kamera i formatet och man känner direkt igen sig som Nikon-användare. Knappar och reglage är inte lika jobbiga att använda som man förväntar sig på en kamera som är vattentät utan man har lyckats få kameran att vara smidig även när man använder den på torra land. Största skillnaden märker man när man ska byta objektiv, ett riktigt "plopp" hörs när man tar loss det från kamerahuset tack vare gummi-förseglingen som är mycket rejäl.

Nu väntar vi med spänning på första utlåtandet!