Red Bull Illume

Det här är tävlingen för dig som är actionfotograf eller vill bli en erkänd actionfotograf. Red Bull är kända för att göra häftiga events och hålla i tävlingar av absolut världsklass. Så även när det gäller Red Bull Illume. Det roligaste med årets tävling var att vi hade en svensk fotograf som lyckades att sållas med i toppen!

Tävlingen har hållits 2007 samt 2010 och nu 2013. De 50 bidrag som tagit sig högst upp trycks upp i stort format och visas i stora ljusboxar vilket gör att utställningen, som reser runt jorden, endast visas på kvällen och natten. Vill du se bilderna så går du till www.redbullillume.com och njuter av massor av coola bilder.

Elias Kunosson heter fotografen, som är en återkommande kund hos oss, som fick en fin placering med bilden som du ser här ovan. Det innebar en resa till Hong Kong där finalisterna & vinnarna presenterades. Som brukligt gör Red Bull inget halvdant och att se till att 50 actionfotografer är på plats i Hong Kong är inget litet projekt. Elias beskriver känslan mycket bra när han förklarar att det var röda mattan och en känsla av att vara en rockstjärna. Det är troligen 3 år kvar till nästa omgång men visst blir man motiverad av att börja att jaga en fantastisk actionbild!

Vi kan inte annat än att gratulera Elias, som nu befinner sig i Chamonix och fortsätter jakten på den perfekta bilden...