Sony QX

Test

Ett mycket spännande format som vi har skrivit om tidigare är Sonys QX. Modellerna QX10 och QX100 gör det möjligt att använda din smartphone som en kamera och det har redan sålts en hel del vilket bevisar att intresset för den finns vilket vi var osäkra på. Vi håller på att testa dessa för fullt just nu men kan redan avslöja en del av testet som du kommer att finna via länkarna nedan.

Jag har fått bilder tagna med båda kamerorna och börjat att arbeta med dem i Photoshop för att se hur mycket de tål. Många enklare kompaktkameror ger bilder som knappt går att använda för efterredigering då de spricker så fort i hög- eller lågdagrar. Bilderna från båda QX är riktigt bra även om man att QX100 levererar klart bättre bilder. De testbilder jag har tagit del av är välexponerade, har ett bra dynamiskt omfång och vitbalansen sitter nästintill perfekt på varje bild oavsett ljusförhållanden.

Mera om dessa bitar kommer senare. Hur känns då en QX att använda på sin telefon? Eftersom telefonen alltid är med så är det enkelt att kasta in QX-kameran i handsfacket eller i jackfickan och då även ha en bra kamera med sig. Det lilla jag hann använda dessa är inte fullt rättvist men baserat på det är QX100 otroligt bra och QX10 räcker för de flesta. Ett utförligt test kommer inom kort och det kan visa sig att QX100 blir din nästa kamera efter att du läst det testet...

Sony DSC-QX100 WIFI-kamera till din smartphone
Sony DSC-QX10 WIFI-kamera till smartphone svart