• Instagram

  Nu kan du följa oss även på Instagram & Twitter!

  Där kommer du att hitta allt möjligt. Följ med behind the scenes och träffa oss på ett sätt du inte gör varken i bloggen eller på vår Facebook. Här finns bilder från vardagen men också festen! Välkommen att haka på oss!

  Instagram: cyberphoto_se

  Twitter: @CyberPhotoAB

  Väl mött!

 • Tamron justerar!

  För dig som hänger med bland nyheter inom foto så kanske du har märkt att Tamron skapat sig utrymme med nya 24-70mm F2.8 med stabilisering samtidigt som klassiker som 90mm macro fortsätter att hålla sin plats. Nu lanserar man även 5 års garanti!

  Vi gillar Tamron 24-70mm F2.8 VC och det är ett mycket prisvärt och bra alternativ till tillverkarnas egna ljusstarka normalzoom. Dessutom har den stabilisering och prisjusteringar har gjort att den är nere på 8990kr idag. Det måste ses som prisvärt! Mycket prisvärt!

  När det gäller garantin så kan du registrera objektiv köpta sen 1 januari 2013 för att erhålla garantin för tillfället. Framöver så krävs det att man registrerar inom 2 månader efter sitt köp för att erhålla den förlängda garantin. Det här var ett mycket bra initiativ tycker vi!

  Här registrerar du ditt objektiv: Tamron registrering

 • Ikväll!

  Ser du den blå fliken här ovan? Mobiltelefoni står det där och klickar du dig vidare så hittar du vårt sortiment av mobiltelefoner. Ikväll så kommer vi att ha flera olika erbjudanden mellan kl 18-23. Nytt erbjudande varje timme och du som läser Bloggen får en liten försmak - det blir kanonpris på Xperia Z, olåst och utan några abonnemangskrav...

  Se till att ha koll under kvällen då det kommer flera vassa erbjudanden och det är ett begränsat antal av varje kampanj!

  För övrigt så testar vi för fullt vilket vi hoppas att du märker på test-sidan där det fylls på i riktigt bra takt. Många nya objektiv och kameror är under test och många är nyligen testade. Nikons Coolpix A är under luppen för tillfället tillsammans med lillebror P330. Spännande!

 • Mjau

  Vi har testat flera objektivadaptrar. Många vill kunna sätta en specifik optik på ett kamerahus som har en helt annan fattning och i många fall så är det faktiskt möjligt.

  Naturligtvis så blir det manuell fokusering och manuell bländare men det går. Senaste testen avsåg Leica M-optik på Fujifilm X. Vi kommer också att testa fler adapterar.

  Du hittar dessa i menyn under Fototillbehör/Objektivadaptrar

  Om det är någon adapter du är intresserad av som inte finns i vårt sortiment så kontakta oss så kollar vi om det går att få tag i.

  Klicka här för att kika närmare på våra tester >>

  Bilden på katten är tagen med Fujifilm X-E1 med Leica Summilux 50/1,4 Asph på full öppning

  /Thomas

 • Urval

  Nu ska vi gå igenom de hundratalet bidrag som vi har fått in till vår tävling med temat Porträtt. Många vackra bilder som den du ser här, inskickad av Amanda Tillenius, att välja bland. Ett stort tack till alla er som deltagit!

  Vi ser fram emot att presentera vinnaren av ett Elinchrom RX ONE-paket innan påskhelgen så häng med i Bloggen kommande dagar!

 • Norge

  Eva Frisnes från Norge har skickat in det här bidraget och det har blivit det mest gillade bidraget på vår Facebook-sida, någonsin! En fantastisk bild över ett fantastiskt fenomen som vi har möjligheten att se över Sverige. Gillar du också bilden?

  Dessutom är det idag SISTA CHANSEN! att vinna ett studiokit från Elinchrom i vår tävling med temat PORTRÄTT. Skicka in ditt bidrag till oss på blogg@cyberphoto.se på en gång så kanske du är ett studiokit rikare inom kort!

  Ha en trevlig söndag!

 • Bra tillfälle?

  Earth hour startar kl 20:30 svensk tid idag, lördag 23 mars och är ett ypperligt tillfälle att både delta och att fotografera deltagandet. Mer än varannan svensk var med förra året. Hur gör du i år?

  Dessutom kan det öppna sig ypperliga tillfällen till att fotografera. Så se till att plocka fram kameran och att leta motiv, du har till klockan 21:30 på dig! Skicka gärna in bilder till oss på blogg@cyberphoto.se så får vi visa upp ditt alster här i Bloggen. Oavsett om du är med eller inte på Earth hour så hoppas vi att du får en fin lördag kväll!

 • Påsk med CyberPhoto!

  Använder du Instagram? Då har vi en riktigt rolig tävling för dig! Fram till måndag 25 mars kl 23:59:59 har du på dig att ta en bild med temat GODIS och tagga den på CyberPhoto så är du med och tävlar om ett stort, välfyllt påskägg.

  Men inte nog med det! Du får din vinst men du får också bestämma vart vi skickar ett till likadant ägg. Kanske till din mamma? Pappa? Bror eller bäste vän?

  Hur tävlar man? När du har en bild som du vill tävla med så lägger du upp den på Instagram och taggar den på CyberPhoto genom att i kommentarsfältet skriva #cyberphoto och texten Påskägg 2013. Vi utser en vinnare under tisdagen 26 mars som blir informerad via Instagram. Temat är Godis och man tolkar det helt fritt. Följ reglerna på Instagram, vinnare utses av en jury på CyberPhoto och beslut kan ej överklagas.

  LYCKA TILL!

 • Nyhet på besök...

  Vi har Samsung NX300 på besök idag! Vad tillför den här kameran till det som redan finns? Bland annat Dual WiFi. Ett snabbt trådlöst system som gör att du kan köra automatisk backup live medan du fotograferar.

  Dessutom är autofokusen helt otrolig! Vi testade detta exemplar, som inte ens är ett färdigt produktionsexemplar, och autofokusen som man lätt låser på något via touch-skärmen fungerar mycket bra. Med snabba förändringar i både djup, höjd och sidled så håller den låsningen helt otroligt snabbt och effektivt. Dessutom 8,6 bilder per sekund med kontinuerlig fokusering. Bland det häftigaste vi sett!

  Du kan styra hela kameran via appen (SmartApp) till din Android eller iPhone. Ställa bländare, slutartid, ISO, vitbalans, ja, allt du behöver för att styra fotograferandet. Helt utan försening tack vare Dual WiFi som vi nämnde i början. Själva känslan på kameran är mycket bättre än tidigare och finishen är mycket hög. Dessutom har den NFC, en funktion som gör det enkelt att koppla ihop kameran säkert med din telefon som också har NFC. Dessutom, som grädde på moset, får man Lightroom 4 på köpet...

  Läs mera här

 • Canon lanserar!

  Idag lanserar Canon nyheter och däribland EOS 100D, världens minsta och lättaste spegelreflexkamera! För att förstå hur liten den är så är flera av de spegelfria kamerorna större i dagsläget. Varför är det här bättre? För det första kommer du åt ett mycket stort och utspritt system av tillbehör!

  EOS 700D kommer relativt snabbt efter 650D och erbjuder hög upplösning (18 Mpixel), vinklingsbar skärm, 5 bilder per sekund, 9-punkters Autofokus och mycket mera godsaker som gör det till en mycket potent kamera i instegsklassen. Men det som får oss att reagera är EOS 100D som är en mycket liten spegelreflexkamera.

  För dig som söker en mindre kamera och kikat på spegelfritt så är det här ett nytt alternativ som vi tror kan fylla ett tomrum som funnits. Fördelen blir att man som användare kommer åt ett stort sortiment av objektiv och andra tillbehör men får en kamera som matchar storleken på tex. Panasonic G5. 100D har annan teknik (nyare) än 700D med autofokuspunkter över 80% av sensorytan vilket gör den bättre för dig som vill använda LiveView, precis som många gör med sina spegelfria idag. Men 100D har en optisk sökare vilket är mycket, mycket bra!

  Mera information följer.

 • Lågpass?

  Nikon presenterade D800E som ett alternativ till D800 vid lanseringen tidigare under 2012. Man började pratade lågpass-filter och dess betydelse och det har under året förstärkts med bland annat Pentax K-5 IIs som saknar detta filter framför bildsensorn till skillnad mot K-5 II. Men vad betyder det för mig som fotograf?

  Risken för moiré, en effekt som kan uppstå i bilder med mycket täta mönster som textilväv, ökar då man inte använder sig av ett sådant filter. Nackdelen med filtret är att man tappar en del av skärpan, mikrokontrasten eller upplevda upplösningen på sina bilder. Enkelt sagt så kan man få ut en skarpare bild utan ett sådant filter, eller som i D800E, med ett modifierat filter. Hur viktigt är det? Vilken ska man välja?

  Det är svårt att generalisera men vi ser på de kameror som finns idag att risken för moiré verkat vara obetydlig. Det betyder i sin tur att man faktiskt kan räkna med bättre bilder och mycket liten risk för sämre resultat och det ser vi tydligt i fallet med Pentax K-5 II och IIs. Även Nikon Coolpix A och D7100 saknar detta filter som suttit i majoriteten av alla kameror de senaste åren.

  Vill du läsa mera så klicka på länkarna nedan för att läsa testerna och jämföra bilder för att uppleva skillnaden. Tänk på att olika objektiv också påverkar den slutgiltiga detaljrikedomen. Har du mera frågor? Ring oss på 090-200 70 00!

  Pentax K-5 IIs hus
  Nikon D800E kamerahus
  Nikon D7100 hus
  Nikon CoolPix A svart

 • Norrsken

  Den här bilden har Jon Johansson skickat in till oss igår. Det har varit norrsken över stora delar av vårt land de senaste kvällarna vilket vi har märkt i lagershopen då många har varit in och handlat stativ, objektiv och annat för att fånga detta fenomen.

  Vi kommer att visa upp några bilder i Bloggen så skicka gärna in ett bidrag du också, jätteroligt att inspirera andra och dela med sig av sina konstverk. Om du vill, skicka in till blogg@cyberphoto.se så har du chansen att visa din bild för tusentals läsare.

 • Tävlingen

  Att skicka in ditt bidrag i vår tävling med temat Porträtt! Vi har fått in massor av bidrag som denna från Thomas Wirgart som vi tycker om. Var med du också, det är sista veckan för att skicka in nu!

  Vinnaren får ett Elinchrom RX ONE paket som pris, och det är inte illa pinkat. Läs gärna mera om det här systemet som du kan styra från tex. en iPad! Funkar hur bra som helst och är något jag tror alla vill ha hemma, eller hur? Reglerna finns om du bläddrar nedåt i Bloggen.

  Elinchrom Studioblixtpaket D-Lite RX ONE Softbox Set, 2st blixtar + tillbehör

 • Sugen?

  Leica har haft stor framgång med sin M9. Den fortsätter sitt liv som M-E, en förenklad version av M9 som saknar både USB-port och mätsökar-ramväljare. M-E har även en billigare ytbehandling.

  Nu går de sista Leica M9 till lägre pris än budgetmodellen M-E. Har du drömt om en Leica, så är det läge att passa på nu.

  Leica M9 >>

  /Thomas

 • Något roligt en fredag

  Äntligen fredag! Känner du så? Vi hoppas att du också känner så och ser fram emot en trevlig helg. Vi tänkte förgylla helgen med att du nu kan beställa dessa tokigt häftiga armband av oss - en exklusiv design som vi gjort själva för att i så hög grad som möjligt skapa en cool känsla runt denna accessoar.

  Så verklig som möjligt med försänkt text, räfflor som liknar original och i bra kvalité. Dessutom läckert att kunna visa dina vänner och kollegor vilken sida du har valt. En fin present till någon kompis, frun eller kanske barnen? I vilket fall är de på väg in i lager redan idag så du kan beställa redan nu:

  Canon-armband av silicon
  Nikon-armband av silicon

  Använd rabattkoden ARMBAND i kundvagnen när du valt BREV som fraktsätt så betalar du endast 19kr i frakt på dessa armband.

  Trevlig helg önskar vi dig!

 • Ny kampanj!

  Nu startar vi en kampanj som jag själv tycker är extra rolig! Köp en utvald EOS så får du en Asus Memo Pad (surfplatta) på köpet! Det är en perfekt platta för dig som vill ha en smidig när du på resande fot.

  Surfplatta är ju inget som undgått någon trots att få av oss för fem år sen visste vad det var. Ordet existerade ju inte ens. Nu kan man ha både en, två eller flera i hushållet och fler byter sin konventionella dator mot en surfplatta. Så sneglar du på en EOS 5D Mark II, Mark III, 6D, 7D, 1D X eller EOS M så passa på att slå till nu - vi bjuder på plattan!

  Kampanjen gäller ett begränsat antal.

 • Nu på plats...

  Som du ser har Nikon D7100 redan landat hos oss. Säljstarten är 21 mars men vi sätter full fart med ett utförligt test på denna nu direkt. Man blir riktigt sugen att testa denna med en riktigt vass optik för att se vad den här sensorn utan lågpass-filter kan leverera. Är du också nyfiken?

  Nikon D7100 hus

 • X100s - nu testar vi!

  I kontrast till mörkret som man upplever under vintern här i norrland så är ljuset desto mera välkommet under våren! Vi har fina dagar just nu och dessutom kommer X100s och X20 som ett brev på posten för att testas. Också en orsak till glädje!

  Mats packar precis upp dessa på bilden ovan och det tog inte länge innan väskan var packad, stativet ihopfällt och mössan på huvudet och Mats försvann ut genom dörrarna för att testa dessa nyheter. Ett jobb jag tror att många vill ha, har jag rätt? Vi kommer vara bland de första att verkligen testa dessa nyheter och nu håller vi tummarna för att de presterar så där bra som vi hoppas!

  /Tobias

 • En favorit!

  Vi får massor av frågor om vilka kameror vi själva skulle välja och det är alltid klurigt att svara på. Det finns så mycket godbitar just nu att så valet är faktiskt svårare än någonsin även om det låter klyschigt.

  En kamera som hamnat lite i skymundan men är en av våra absoluta favoriter är Canon G1X. Mycket robust, mycket välbyggd och en sensor som är 6 gånger större än den i en Canon Powershot G12 som får hjälp av en mycket bra signalbehandling. Mycket superlativ, men som jag sade, det här är en av mina och våra favoriter.

  Bruset på högre ISO är under kontroll, härligt dynamiskt omfång och optiska egenskaper som visar att objektivet är en av de bästa delarna i denna kamera gör att G1X på totalen håller måttet. Vill du läsa mera så rekommenderar jag att lusläsa testet som Mats gjort på G1X och som du finner via länken här nedan. Nu är våren på gång i Sverige och det kanske kittlar att köpa en ny kamera - kolla in G1X för det är en favorit och kommer nog att vara det under en lång tid framöver!

  Canon G1 X - klicka här

 • D4 Workshop

  Har du en Nikon D4? Då är du välkommen att medverka i en Workshop den 26 april. Nikon och vi är på plats i Umeå för att gå igenom funktioner och hur du bäst använder din kamera och så klart finns möjligheten att testa tillbehör och objektiv.

  Ta chansen då det blir en heldag och vi ordnar både utbildning samt fika, mat och dryck. Workshopen pågår kl 09-16. Anmälan gör du per mail till pro@cyberphoto.se. Först till kvarn då det är ett begränsat antal. Du ska ha ha en Nikon D4 eller köpa en innan Workshopen för att vara kvalificerad. Den tar du också med dig på Workshopen.

  VÄLKOMMEN!

 • Vinnare!

  Robert Kärrlander vinner Nikons goodie-bag med bilden ovan. Tack för alla bidrag som har kommit in, helt otroligt roliga och kreativa! Vilket jobb många har lagt ner, ett nöje att bläddra bland.

  Nu återstår bara att önska dig som följer vår Blogg en TREVLIG HELG och hoppas att du fortsätter att läsa Bloggen och att följa oss på Facebook. Glöm inte att ta med kameran vart du än ska.

  Väl mött!

 • Xperia Z

  Samsung och Apple är de märken som det talats mycket om på sista tiden och det är väl inte så konstigt när de är de två stora internationella spelarna som pumpar på med fullt ös just nu. Men vi ska inte glömma att i faggorna finns Nokia och Sony, bland många andra, som också kan och vill stärka sina positioner. Xperia Z är en riktig värsting som började säljas tidigare denna vecka...

  Vi har hunnit testa den en hel del och ett komplett test kommer under nästa vecka. Har man testat Note II, Galaxy SIII, nya HTC, iPhone 5 osv så har vi bra referenser för ett test. Vad skiljer då Xperia Z mot de ovan nämnda? Formatet och känslan är riktigt bra. Känns mycket tunn och smidig i formatet och knapparna på sidorna är bättre placerade än på Samsung där man ofta kommer åt knapparna när man använder telefonen. En känsla som inte påminner om de övriga med sina lite vassare kanter.

  Fördelarna är helt klart format, ergonomi, kameran och inte minst skärmen. Helt otroligt skarp och med en upplösning som man verkligen upplever när man drar igång en Full HD Video. Otrolig upplevelse! Att den dessutom har 4G och är supertålig i jämförelse med konkurrenterna gör den inte sämre. Materialvalen är av högsta kvalitet och tänk dig att du kan torka av din mobiltelefon med en fuktig trasa, eller som reklamen visar, att ha den under vatten.

  Läs mer genom att klicka här

  Bollen du ser på bilden är en högtalare som medföljer på köpet just nu!

 • Vinn goodie-bag!

  Vi har en exklusiv goodie-bag från Nikon som vi tävlar ut! Skicka in en bild på din Nikon-kamera till oss idag eller imorgon så är du med och kan vinna denna exklusiva bag med roliga Nikon-prylar! Lycka till!

  Ta en bild på din kamera, maila den till blogg@cyberphoto.se senast fredag 8 mars kl 15:00 så är du med och tävlar. Utvald vinnare kan ej överklagas. Vinnare utses av en jury bestående av personal från CyberPhoto. Vinsten skickas ut vecka 11. Tack på förhand och lycka till!

 • Nikon D7100

  Vi hade även D7100 på plats under gårdagen och fick känna och klämma på den. De första man märker är att det är förändrad ergonomi från D7000, inte helt nyuppfunnen men annan känsla. Till det bättre. Och skärmen var riktigt krispig och bra, något för nästa generation proffs-kameror?

  Även om vi inte kunde testa kameran fullt ut då det inte är ett produktionsexemplar så är det mycket trevligt med en så bra autofokusering, härlig skärm och känsla rent fysiskt. De tekniska specifikationerna kan du läsa mera om vi länken nedan. Frågan många ställer sig - kan jag ersätta mitt gamla APS-C-kamerahus (som D300 / D300s) med denna? Det beror givetvis på många faktorer men D7100 är en mycket vass kamera som troligen kommer att visa mycket bra siffror i tester.

  Det enda man kan sakna är den 10-poliga kontakten för tillbehör. Formatet, känslan och snabbheten är på plats och utan lågpass-filter och med Nikons kunskap om brushantering och förmåga att få ut ett stort dynamisk omfång så hittar vi ingen svaghet. För dig som filmar så finns en begränsning mot D800, D800E och D4, att du inte kan ställa bländare under pågående filmning. Annars finns det mycket inställningsmöjligheter att arbeta med.

  Vi får in kamerahus och kit om ca 2 veckor så är du sugen, ring oss eller lägg en bokning redan nu via länken nedan!

  Nikon D7100 hus

 • Nikons nya kompaktkamera...

  Sällan som en kompaktkamera rönt så stort intresse hos oss som nya Coolpix A. Med sin sensor (samma upplösning som D7000) utan lågpass-filter (trenden 2013?) och sin fasta optik så är det väl inte så konstigt. Hur är den då?

  Då kameran är ett tidigt exemplar kan vi inte presentera bilder ännu men bilderna är precis som jag hoppades att de skulle vara. Mycket behaglig och mjuk bokeh, härlig skärpa utan det där överskärpta som de flesta kompaktkameror tyvärr ger och med ett dynamiskt omfång som gör att man smälter. Låter det för bra för att vara sant? Vi är kräsna i många fall men första känslan för Coolpix A påminner om den jag kände för Fujifilm X100 och även Canon G1X. Det betyder att jag vill ha den!

  Vilken superkompakt ska man välja? Innan vi har testat den kan vi inte peka på en kamera men redan detta förproduktions-exemplar visar att exponering funkar, autofokus sätter där den ska och bilderna är som jag gillar dem så nu börjar väntan. Som tur är den kort då säljstart är redan om ett par veckor. Kön växer så vänta inte med att boka ditt exemplar. Det här kan bli ditt bästa köp på länge!

  Nikon CoolPix A silver
  Nikon CoolPix A svart

 • Till tropikerna...

  I en källarlokal i Holmsund, utanför Umeå, öppnar sig en helt ny värld för oss norrlänningar och norden-bor. Reptiler, insekter och apor i massor att kika på och om du vågar...att känna på! Jag tog med Nikons 60mm Macro och ett kamerahus och åkte dit.

  Klicka på länken nedan så får du se en del av djuren som du möter om du besöker Holmsunds Tropikhus. Själv känner man sig rätt barnslig när man kommer dit vilket är bra för man är lätt på samma nivå som sina egna barn. Häftigast var nog kameleonterna tycker jag personligen med sina färger, speciella rörelsemönster, förmågan att styra ögonen separat och den långa, klibbiga tungan. Bild med riktigt kort skärpedjup ser du här ovan.

  Här får du ett litet urval av bilderna: Följ med - klicka här!

 • Nyhet! Kompakt med STOR sensor

  Idag lanserar Nikon flera heta produkter men den som sticker ut är väl Coolpix A, en kompaktkamera med stor sensor (APS-C) och inget lågpass-filter bakom ett 18,5mm objektiv (F2.8, motsvarar ca 28mm brännvidd). Vad sägs om det?

  Coolpix A stöder 14-bitars RAW-bilder (NEF), samma som du hittar i DSLR-kamerorna. 3 tums display som är högupplöst (921k bildpunkter) och inbyggda redigeringsfunktion. Självklart full kontroll med PASM-lägen i kombination med två favorit-lägen, U1 och U2. Nu väntar vi mycket ivrigt på denna kamera så att vi får testa den ordentligt eftersom det kan bli en riktig succé! Väntan på en riktigt vass kompaktkamera från Nikon har varit lång och beryktad - nu är den här!

  Nikon lanserar även P330, en efterträdare till P310, som erbjuder F1.8, 5x optisk zoom, 12 Mpixel, Full HD video, GPS och WiFi. Kort sagt allt man kan tänka sig. Men inte nog med det, man uppdaterar även 80-400 med en helt ny version som får namnet AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR som är en förbättrad optisk kontruktion för att passa bättre till dagens utbud av FX-kameror. Glasbitarna i denna är helt nya och objektivet innehåller Nano Crystal Coating, fyra ED-glas och ett Super ED-glas.

  Du kan boka här:

  Nikon AF-S 80-400/4,5-5,6G ED VR
  Nikon CoolPix A silver
  Nikon CoolPix A svart

 • Mera porträtt

  Vad många härliga bilder som har kommit in under helgen till vår tävling! Här ser du ett av dessa bidrag som är inskickat av Nicklas Blomqvist. Just porträtt blir ofta favoritgrenen inom fotografering för många av oss. Blandningen av att det är dokumentärt, känsloladdat och utmanande gör det intressant och man kommer relativt billigt undan när det kommer till objektiv.

  Vad är ditt favoritobjektiv för porträtt? Många köper 35mm och 50mm från Nikon, Sigma, Canon osv men man glömmer lätt 85mm som ger lite distans mellan modellen och dig som fotograf. Skulle jag personligen få välja vad jag vill för att fotografera porträtt resten av livet så ligger en ljusstark 85mm bäst till. Kolla in tex Samyang 85mm F1.4 för 2990kr eller 85mm F1.8 som både Canon och Nikon erbjuder:

  Samyang MF 85/1,4 AS IF UMC
  Nikon AF-S 85/1,8G
  Canon EF 85/1,8 USM

 • Porträtt & Kontrast

  Tävlingen med temat Porträtt fortsätter så missa inte att skicka in ditt bidrag! Läs mera längre ned i Bloggen. Under mars månad kommer vi att prata om Kontrast för övrigt - ett genomgående tema för oss vilket kommer att märkas i Bloggen, på vår Facebook-sida och i vårt nyhetsbrev m.m.

  Bilden som du ser ovan är inskickad av Sebastian Grönkvist och visst är färgerna och ljuset mycket behagligt? Temat för tävlingen är som sagt Porträtt och du kan vinna ett helt studiopaket från Elinchrom, läckert, eller hur? Lycka till i tävlingen!

  /Tobias

  Läs mera om Elinchrom-paketet här