En favorit!

Vi får massor av frågor om vilka kameror vi själva skulle välja och det är alltid klurigt att svara på. Det finns så mycket godbitar just nu att så valet är faktiskt svårare än någonsin även om det låter klyschigt.

En kamera som hamnat lite i skymundan men är en av våra absoluta favoriter är Canon G1X. Mycket robust, mycket välbyggd och en sensor som är 6 gånger större än den i en Canon Powershot G12 som får hjälp av en mycket bra signalbehandling. Mycket superlativ, men som jag sade, det här är en av mina och våra favoriter.

Bruset på högre ISO är under kontroll, härligt dynamiskt omfång och optiska egenskaper som visar att objektivet är en av de bästa delarna i denna kamera gör att G1X på totalen håller måttet. Vill du läsa mera så rekommenderar jag att lusläsa testet som Mats gjort på G1X och som du finner via länken här nedan. Nu är våren på gång i Sverige och det kanske kittlar att köpa en ny kamera - kolla in G1X för det är en favorit och kommer nog att vara det under en lång tid framöver!

Canon G1 X - klicka här