Xperia Z

Samsung och Apple är de märken som det talats mycket om på sista tiden och det är väl inte så konstigt när de är de två stora internationella spelarna som pumpar på med fullt ös just nu. Men vi ska inte glömma att i faggorna finns Nokia och Sony, bland många andra, som också kan och vill stärka sina positioner. Xperia Z är en riktig värsting som började säljas tidigare denna vecka...

Vi har hunnit testa den en hel del och ett komplett test kommer under nästa vecka. Har man testat Note II, Galaxy SIII, nya HTC, iPhone 5 osv så har vi bra referenser för ett test. Vad skiljer då Xperia Z mot de ovan nämnda? Formatet och känslan är riktigt bra. Känns mycket tunn och smidig i formatet och knapparna på sidorna är bättre placerade än på Samsung där man ofta kommer åt knapparna när man använder telefonen. En känsla som inte påminner om de övriga med sina lite vassare kanter.

Fördelarna är helt klart format, ergonomi, kameran och inte minst skärmen. Helt otroligt skarp och med en upplösning som man verkligen upplever när man drar igång en Full HD Video. Otrolig upplevelse! Att den dessutom har 4G och är supertålig i jämförelse med konkurrenterna gör den inte sämre. Materialvalen är av högsta kvalitet och tänk dig att du kan torka av din mobiltelefon med en fuktig trasa, eller som reklamen visar, att ha den under vatten.

Läs mer genom att klicka här

Bollen du ser på bilden är en högtalare som medföljer på köpet just nu!