Nikon D7100

Vi hade även D7100 på plats under gårdagen och fick känna och klämma på den. De första man märker är att det är förändrad ergonomi från D7000, inte helt nyuppfunnen men annan känsla. Till det bättre. Och skärmen var riktigt krispig och bra, något för nästa generation proffs-kameror?

Även om vi inte kunde testa kameran fullt ut då det inte är ett produktionsexemplar så är det mycket trevligt med en så bra autofokusering, härlig skärm och känsla rent fysiskt. De tekniska specifikationerna kan du läsa mera om vi länken nedan. Frågan många ställer sig - kan jag ersätta mitt gamla APS-C-kamerahus (som D300 / D300s) med denna? Det beror givetvis på många faktorer men D7100 är en mycket vass kamera som troligen kommer att visa mycket bra siffror i tester.

Det enda man kan sakna är den 10-poliga kontakten för tillbehör. Formatet, känslan och snabbheten är på plats och utan lågpass-filter och med Nikons kunskap om brushantering och förmåga att få ut ett stort dynamisk omfång så hittar vi ingen svaghet. För dig som filmar så finns en begränsning mot D800, D800E och D4, att du inte kan ställa bländare under pågående filmning. Annars finns det mycket inställningsmöjligheter att arbeta med.

Vi får in kamerahus och kit om ca 2 veckor så är du sugen, ring oss eller lägg en bokning redan nu via länken nedan!

Nikon D7100 hus