Canon lanserar!

Idag lanserar Canon nyheter och däribland EOS 100D, världens minsta och lättaste spegelreflexkamera! För att förstå hur liten den är så är flera av de spegelfria kamerorna större i dagsläget. Varför är det här bättre? För det första kommer du åt ett mycket stort och utspritt system av tillbehör!

EOS 700D kommer relativt snabbt efter 650D och erbjuder hög upplösning (18 Mpixel), vinklingsbar skärm, 5 bilder per sekund, 9-punkters Autofokus och mycket mera godsaker som gör det till en mycket potent kamera i instegsklassen. Men det som får oss att reagera är EOS 100D som är en mycket liten spegelreflexkamera.

För dig som söker en mindre kamera och kikat på spegelfritt så är det här ett nytt alternativ som vi tror kan fylla ett tomrum som funnits. Fördelen blir att man som användare kommer åt ett stort sortiment av objektiv och andra tillbehör men får en kamera som matchar storleken på tex. Panasonic G5. 100D har annan teknik (nyare) än 700D med autofokuspunkter över 80% av sensorytan vilket gör den bättre för dig som vill använda LiveView, precis som många gör med sina spegelfria idag. Men 100D har en optisk sökare vilket är mycket, mycket bra!

Mera information följer.