• Vinjettering

  Idag tänkte jag visa hur du kan ta bilder utomhus på full öppning med hjälp av ett gråfilter, men det blev (också) något helt annat, nämligen ett inlägg om ditlagd vinjettering. Utrustningen var en Panasonic GF2 med Leica-M adapter, en Leica Summilux 50/1,4 med ett Dörr DHG ND8 gråfilter. Alla bilder är tagna på bländare 1,4.

  När jag tog upp bilderna i Capture One så testade jag att ge dem rejält med "konstgjord" vinjettering och bilderna blev mycket mysigare. Därför handlar detta inlägg mer om det kreativa att lägga på vinjettering än om korta skärpedjup...

  Klicka här för att se bilderna >>>

  /Thomas

 • BEGRÄNSAT ANTAL!

  Nu har vi ett gäng optik till ett kanonpris! Men du måste vara snabb för det är ett begränsat antal...Optiken i fråga är Toppklassade Sigma 105mm Macro F2.8 DG med en minsta bländare på 45. Den är mycket skarp och har en modern antireflexbehandling och enligt de som använder denna så tar den mycket bra bilder. Så har du en Canonkamera och är sugen på Macrofotografering i vår...så är det nu läge!

  Du som läser detta via Bloggen får köpa denna optik för endast 3790kr (inkl frakt!)

  Hur gör man för att köpa? Ta kontakt med våra säljare på telefon eller per mail så hjälper de dig att få vårens nya inköp. Tänk på att du kan handla nu men välja att betala senare, speciellt om man har skattepengar som ramlar in under sommaren.
  Har du mera frågor så tveka inte att ta kontakt med oss!

  /Tobias

  Sigma EX 105/2,8 DG Macro 1:1 för Canon AF - Kampanj!

 • Kasta ett getöga

  Ett svenskt uttryck som är lite konstigt. Det härstammar faktiskt från gätöga. Ett annat ord för herde eller vallhjon var gätare eller gätarpojke/flicka. Att kasta ett gätöga var att kolla till djuren. Genom åren har det blivit att kasta ett getöga.

  Här har du ett getöga på bilden. De är vad man kan kalla "eljest".

  Bilden tagen med Panasonic GF1 + Panasonic Leica Macro-Elmarit 45/2,8.

  /Thomas

 • Nyhet! Nikon 50mm F1.8G

  Efter mycket tisslande och tasslande om en ny 50mm F1.8 så är den nu här. Den äldre versionen har några år på nacken och saknar autofokusmotor, vilket hämmat den bland instegskunderna eftersom många av Nikons nyare kamerahus saknar egen fokuseringsmotor. Men nu är den här i vilket fall...samtidigt som Nikon vann TIPA Awards för D7000 och kompakten P300.

  Den har ett rekommenderat utpris på 1990kr och kommer i början av juni. Vad skiljer mot 50mm F1.4G? Ser man till specifikationer så skiljer antal bländarlameller (7 respektive 9), antal linser m.m. Bildmässigt vet vi inte ännu men den känns som den nuvarande 35mm F1.8G när man håller i den. Detta kommer att bli en storsäljare, det vågar jag sätta en krona på...

  /Tobias

 • iPhone, Android, HTC...

  Helt nya ord, eller varumärken, i vår vokabulär jämfört med för 4-5 år sedan. Mobiltelefoner eller smartphones som man ska kalla dem, är på stark frammarsch, vem har missat det? Missa inte heller att vi på vår mobilflik har de flesta mobiltelefoner som är aktuella och du kan teckna dessa med flera stora operatörer. Direkt på webben!

  Att lägga upp bilder på Facebook eller i något annat socialt forum är ju inte så ovanligt idag. Men att göra det direkt från sin telefon är både enkelt, kul och blir helt ok, i alla fall för det formatet. Har du frågor om mobiler? Vi kan svara på det mesta så antingen mailar du oss eller så ringer du Peder & Mathias som är våra mobilgurus!

  /Tobias

 • Mörkrädd?

  Har du funderat på en mörkerkikare?

  Då är det läge nu. Vi har en jätterea på mörkerkikare just nu. Upp till 5000kr i rabatt!

  Mörkerkikare har många användningsområden: naturintresse, säkerhet, jakt, osv. Många använder dem för att studera djurliv utan att behöva störa med ficklampor. Sedan det är ju inte fel att ha en mörkerkikare bara för att det är kul.

  Klicka här >>

 • Fototävlingen!

  Vår stora fototävling pågår just nu och bidragen haglar in! Det tackar vi för! En bild som är ofantligt vacker och hela obehandlad är Björn Holmboms bild från Luossavaaras fot. Det är ett landskap man inte ser sig mätt på och färgerna och nyanserna i bilden är fantastiska. Tack för det, Björn, och lycka till i tävlingen!

  Vill du läsa mer om tävlingen? Bläddra en bit nedåt så kan du läsa allt om tävlingen och kanske delta själv? Du har chansen att vinna en valfri kamera med eller utan tillbehör till ett värde av hela 10.000kr!

  Lycka till!

  /Tobias

 • En groda

  Ute på korvgrillningen i skogen idag kom en groda och hälsade på. Som tur är så hade jag oömma kläder = camo, så jag tror inte grodan riktigt såg mig så bra för jag kunde gå närmare och närmare ända till jag nådde optikens närgräns.

  Bilden tagen med Panasonic GF1 + Panasonic Leica Macro-Elmarit 45/2,8.

  /Thomas

 • Färger

  Idag mötte jag våren på två hjul och 10x zoom. Har våren mer färger att erbjuda än grått och framtinade hundlortar? Alla bilder är tagna inom 1,5 timme och med en Panasonic GF2 + Panasonic 14-140mm.

  Klicka här för att se bilderna >>>

  /Thomas

 • Påskspecialare!

  Nikons D700 har vi en specialare på i påsk där du för 21980kr får med 8GB Extreme minne från SanDisk och Power Drive Kit från Nikon, som ger dig greppet, laddare, EN-EL4 batteriet och därigenom 8 bilder per sekund, en otrolig batteritid(!) och ett mycket bra vertikalgrepp. Priset gäller endast nu i påskhelgen och du kan även ta det på delbetalning och betala av när skattepengarna dimper in?

  Klicka gärna på kategorin Kampanjer här till vänster så hittar du alla roliga kampanjer som pågår just nu!

  /Tobias

  Här hittar du D700 kampanjen: Klicka här>>

 • Pentax 645D - vinnare!

  Priset för bästa professionella systemkamera enligt TIPA AWARDS går till Pentax 645D. Det är en produkt som verkligen skapat intresse och vill man ha det bästa inom vissa områden av fotografering, så är 645D det bästa man kan lägga vantarna på. Mycket pengar? Absolut. Men hur mycket lägger många på bilar, hästar, resor eller motorcyklar? Om du drömmer om 645D kanske det inte är omöjligt...prata med Rolf eller de andra säljarna om en smart finansiering.

  Mats Ylinikka som testade kameran säger så här: Pentax 645D är perfekt för natur, studio, reklam, porträttfotografer m.fl, och kanske lite mindre lämplig för actionfotografer som i regel behöver betydligt snabbare sekvenstagning och tillgång till högre ISO lägen, samt lägre brusnivåer på högsta möjliga. Den skapar hur som helst ett mycket starkt "jag vill absolut ha" begär hos mig, bättre bildkvalité får man leta efter och så här ska en riktig kamera kännas. Det enda jag inte gillar med kameran, det är prislappen. Men, man kanske skulle ta och sälja villan...

  /Tobias

 • Att rengöra en sensor

  Efter sensorns intågande har mycket blivit bättre rent tekniskt och det är väl tur det! En nackdel har varit att sensorn är så känslig och att det, förr eller senare, fastnar damm eller smuts på sensorn. Att få bort detta utan att skada sensorn kan vara klurigt och vi rekommenderar INTE att man gör det själv om man känner sig osäker.

  Men det finns många bra verktyg för att hålla smutset borta...

  Det viktigaste och bästa är den elektroniska borttagningen som finns i många systemkameror. Om du inte har kläm på hur det fungerar så kolla det i din bruksanvisning. Det skadar inte sensorn och du kan använda det hur ofta du vill, riskfritt. Det drar lite extra batteri så har man den automatiskt aktiverad vid uppstart och stängning av kameran så kan man välja att stänga av om du är ute och reser.

  Men om du väljer att göra det själv vill vi varna för att använda tryckluft! Man kan använda detta för att blåsa rent inuti själv huset, men risken för att partiklar och vätska från själva behållaren följer med är stor! Men man kan ha en blåsbälg för att få bort damm som sitter löst på sensorn. Nästa steg är att ha en pensel för att försiktigt stryka bort smuts som inte bälgen får loss. Sista alternativet är att använda en spatel och rengöringsvätska. Det är enda sättet att få loss smuts som har fastnat så hårt att ingen av metoderna ovan fungerar. Men innan du använder en spatel eller vätskor så testa gärna på andra ytor, som en mindre spegel eller glasskiva först för att få in tekniken utan att repa.

  Vi vill ännu en gång göra klart att sensorn är mycket känslig så var försiktig och öva först innan du rengör själv!
 • Motljus

  Min fru köpte ett gäng tulpaner igår och då började det klia i fingrarna, fotofingrarna! Men jag ville inte ta en bild som jag sett hundratals utav, på en tulpan, utan ville hitta ett sätt att få den på bild, men utan att man sett en likadan bild förut, originalitet kallas det tror jag.

  Eftersom jag hade en D3s hemma (till låns bara, tyvärr) så slängde jag på 24-70 F2.8 och började ta bilder. Efter 50 exponeringar hade jag inte fått något jag var nöjd med. Dessutom damm på sensorn. Irriterande. Men rengörningen av sensorn i D3s fick bort det! På första försöket. Dagens kameror är fantastiska på det sättet, så slipper man börja rengöra själv eller lämna in. Smidigt.

  Då tog jag den. I motljus, och med damm som yrde från en gammal kudde som jag daskade i väggen bredvid så fick jag en bild som jag ville ha. Med dammprickar (ett antal är dock tillagda i Capture NX2) och motljus fick jag en känsla som jag sökte och en bild jag inte sett förut. Bra eller dålig? Vet inte...men jag gillar den.

  /Tobias

 • HP är tillbaka!

  HP slutade med foto, i alla fall med kameror, men nu börjar det varumärket synas mer och mer igen inom foto. Vi har köpt in en del produkter och testat och Full HD videokameran V5560 var en höjdare, så vi har plockat lite russin ur kakan.
  Och mera russin kommer...

  Så vill du filma i Full HD i sommar så kolla in denna kamera. Under 2000kr och vi skickar med ett 16GB minne hela April och Maj, på köpet! (Kameran hålls upp av turturduvorna Ralph och Alice som båda jobbar här på CyberPhoto!)
  Sedan har vi en kanonfin skrivare i form av R2880 från Epson som vi säljer för endast 4990kr just nu! Det är ett kampanjpris och gäller så långt lagret räcker! Så missa inte detta tillfälle om du vill köpa en skrivare som gör ända upp till A3+!!!

  /Tobias

  Epson Stylus Photo R2880 - kampanjpris!
  HP V5560u - videokamera på kampanj!

 • Leveranser!

  Pga händelserna i Japan så kommer produkttillgången rubbas. Ännu har vi inte märkt så mycket men under resterande April kommer det märkas för vår del och som det ser ut nu kommer det att märkas mer under Maj månad, både för oss men märkbart även för dig som kund.

  Trots det kommer Nikon att klara av att lansera D5100 enligt plan, vilket blir med en början nästa vecka. 21:a April startar leveranserna av D5100. Vi har mycket kameror och optik på lager just nu och vi hoppas att vi kommer att kunna leverera hyfsat bra genom hela våren, men om du verkligen behöver en kamera till ett bröllop, resa, studenten eller annat som man inte kan missa, så skulle jag rekommendera att välja ut och inhandla en kamera i god tid.
  I alla fall om det är en specifik modell man vill ha.

  /Tobias

 • Canon levererar!

  Brus skrev vi om så sent som igår och nu har vi en till kamera som hanterar brus mästerligt på höga ISO. Canon 1100D. Du kanske reagerar då det är en enkel instegsmodell, men gå gärna in via länken längst ned och kolla in testbilderna på höga ISO från denna kamera. Kort sagt. Canon levererar!

  1100D kan kännas lite tråkig med 720p videoinspelning, inte så hög upplösning som många förväntade sig osv, men när det gäller att få fram en bra bild så överraskar den. Tack vare kombinationen av en relativt låg upplösning med de tekniska framsteg som man tagit med EOS 7D och 5D Mark II när det gäller signalbehandling har Canon fått fram en prisvärd, enkel systemkamera som levererar bildkvalité. Kolla in testbilderna, jämför med andra kameror och skaffa din egen uppfattning.

  Canon EOS 1100D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 III

  /Tobias

 • Sneak peek...

  ...från vår inspelning ikväll. Ser du vad det är på bilden? Filmerna är inför vår vårkampanj, och ger kanske en lite hint till dig som följer oss i Bloggen om vad temat blir. Vi filmar helt med systemkamera och just nu blir det med Nikon D3s. Det stora arbetet, det som blir efteråt, kommer vi att berätta mera om i Bloggen.

  Ha en trevlig kväll!

  /Tobias

 • VÅRENS FOTOTÄVLING

  Nu sätter vi igång vårens fototävling där första vinsten är en valfri systemkamera med eller utan optik, det väljer du själv (Upp till totalt värde 10.000kr!). Så nu gäller det att vara med och bidra till den största och roligaste fototävlingen i vår. Temat är:

  SVERIGE

  Läs allt om hur det går till, här nedan. Mycket enkelt att delta.
  Fri tolkning av temat. Lycka till!

  Tävlingen pågår fram till 31 Maj 2011. Bidraget måste ha kommit till oss under tävlingsperioden, inga undantag. Du får en bekräftelse på ditt inskickade bidrag. Varje tävlande får delta med ett (1) bidrag och rättigheterna till bilden måste tillhöra den som tävlar med bidraget. Fri bearbetning av bilden. Fri tolkning av temat gäller. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas. Anställda och närstående till juryn eller CyberPhoto får inte delta i tävlingen.

  Du kan under tävlingens tid skicka in ett nytt bidrag och då stryks ditt tidigare bidrag. CyberPhoto förbehåller rätten att censurera och exkludera bilder som anses olämpliga. Vinnaren meddelas per mail och får välja en kamera med eller utan tillbehör till ett maximalt värde av 10.000kr inkl moms. Skicka in ditt bidrag i JPEG-form till BLOGG@CYBERPHOTO.SE, max 3MB i filstorlek. Vi förbehåller oss rätten att publicera bidragen på webben (Bloggen, Facebookgruppen osv.).

 • Lägg till...brus!

  Flera av dagens kameror levererar fantastiska resultat när det gäller brusnivåer på höga ISO. Bruset är nästan borta (synligt) till relativt hög känslighet och även på mycket höga ISO så är bruset idag monokromt vilket gör att bilderna går att använda till mycket mera än bilder tagna med kameror som såldes för 3-4 år sedan.
  Men ibland vill man ju ha brus...

  Jag har börjat att lägga till brus i ett bildredigeringsprogram i efterhand istället. Att pressa en modern systemkamera till att få synligt, snyggt brus gör att man måste kliva upp så mycket i ISO att jag inte får till bra resultat i alla lägen, även om man styr helt manuellt. Dessutom kan jag gradera brus och korn i bilden EXAKT i ett bra redigeringsprogram.

  Bilden här ovan har jag valt att skärpa upp precis på gränsen till att det blev för mycket, sedan dragit ner mättnaden, men inte helt till monokromt och sedan lagt på en nyans motsvarande sepia. Om du behåller lite färg innan du lägger på sepia får du lite mera nyanser och toner i bilden, som kanske inte syns på en så liten bild som exempelbilden, men det ger lite mera liv. När jag är nöjd med mättnad, ton, kontrast och skärpa så lägger jag på bruset. I de flesta program kan du välja antingen brus eller korn, storlek och om det ska vara monokromt brus eller inte. Där får du experimentera fritt själv.

  Men brus ger en känsla till bilder som många fortfarande uppskattar och vi kanske får se en brusåterkomst i kamerorna, som en digital effekt?

  /Tobias • Filminspelning...

  Just nu är halva vårt lager en inspelningsplats...för vad? Vi spelar in våra kommande reklamfilmer som kommer att visas i bland annat TV4 Play. Håll ögonen öppna så kommer du nog inte missa dessa! En av filmarna är David Lundmark som du också kan hitta testandes våra Quantuum blixtar om du klickar på länkarna nedan! Han använder just nu en Nikon D3s för sitt filmande. Och en rullstol och en brottarmask. Blev du nyfiken?

  Quantuum Studioblixt R+300 Dual Power, inkl batteripack

 • Pimpade D3

  Nikon D3s är en av mina absoluta favoriter. Allt är fantastiskt med den.

  Jag har fått "pimpade" bilder på föregångaren D3 som jag faktiskt inte vet ursprunget till men jag gissar att de är gjorda i Photoshop. Jag tyckte de var så roliga att jag gärna visar upp dem.

  Klicka här för att se alla 15 >>

  /Thomas

 • Miniprint

  Vill du skriva ut dina foton i vår o i sommar? Passa på nu då vi har ett begränsat antal Selphy CP800 från Canon till superpriset 690kr. Gäller ett begränsat antal, så tänk inte två gånger...perfekt för dig som vill ta med skrivaren på bilsemestern i sommar!
  Är liten, smidig och snygg så det gör nog inget om den står framme, där hemma.

  Vill du beställa? Klicka här

  /Tobias

 • Nikon Guide

  En guide hur du använder Nikon Creative Lighting System i din kamera! Detta fungerar med D70, D70s, D80, D90, D7000, D200, D300, D300s samt D700, i samma form. Menyn kan avvika något från den i filmen. Hoppas det fungerar bra! • Kör du MC?

  Om du är en av alla MC-förare i Sverige så har det kanske börjat kittla lite extra nu när våren gör sitt intågande. I Skåne har man kunnat köra några veckor redan medan man i Umeå märkte att nu i helgen vågade sig sporthojarna fram. Vill du kunna filma när du kör favoritvägen? När du pressar på bana?

  Det finns många produkter och vi har ett bra sortiment för att memorera sommaren i videoform! GoPro har blivit mycket intressant på marknaden och vi förstår varför. Har sett flera TV-produktioner där man använt GoPro, bland annat på SVT och det ger mycket bra kvalité. Contour har liknande produkter som är smidigare i formatet tycker många och bland annat med GPS.

  Vi har även en kamera från Dörr som ger mycket bra kvalité och är både liten, smidig och mycket prisvärd! Så i sommar...vill du filma när du kör din hoj, satsa på en actionkamera. Har du mera frågor, ring oss på 090-200 70 00 eller maila till oss. Ta det lugnt i vår och besök gärna en avrostning under våren, det är det värt!

  /Tobias

  Sportscam ContourHD 1080p sportkamera med HD-upplösning
  GoPro HD Motorsports Hero
  Dörr Mini waterproof videokamera HD

 • Epson R3000

  När det gäller skrivare så har Epson varit starka under en lång tid just på fotosidan. R3000 ersätter inte R2880 utan blir en storebror som ger en hel del skillnader. Det man direkt märker är utsidan med en display och ett set med knappar som gör att det ska bli enklare att använda...

  Men rent tekniskt då? Droppstorleken är mindre, för bättre precision och mindre bläckåtgång och man har ett nytt material i skrivarhuvudet som ska öka kvalitén på bilderna men samtidigt minska risken för att det torkar igen. När vi talar om bläcket så har Epson R3000 mycket större patroner än R2880 vilket gör att man mer sällan behöver byta patroner samtidigt som åtgången per sida sjunkit, enligt Epson med 16-17% per utskrift.

  Dessutom växlar R3000 mellan matt och blankt bläck (svart) beroende på papperstyp, det är smidigt! Att den har trådlöst nätverk är dessutom en riktig höjdare. Att kunna hantera den från flera datorer och utan fysisk koppling är en stor fördel i många miljöer. Pluspoäng!

  Vill du skriva ut fotografier hemma eller på kontoret så kan jag rekommendera två olika skrivare, beroende på din budget, och det är iX6550 från Canon och R3000 från Epson. Vi har även prissänkt fina R2880 till endast 5390kr!

  /Tobias

 • Restitution

  Restitution

  Har du ingen tilt/shift-optik ? Då är du inte ensam. Även om jag hade haft en sådan optik finns det sällan tid att använda stativ och börja på skruva och mickla t ex på en semesterresa. Förstå mig rätt nu, tilt/shift-optik är bra och användbara, men är inget som de flesta varken har eller skulle ta med i alla tillfällen. Men lugn, det finns lösningar! Återigen ska vi titta på Capture One RAW-program.

  Klicka här för att se hur man gör >>

  /Thomas


 • Pentax K-5 Limited Edition

  Pentax K-5 i silver och retro-stil är nästan helt slut, enstaka exemplar finns kvar just nu. Om du är sugen så gäller det att passa på, snart är det för sent. Om du tvekar, kolla in känslan: • Nyhet! Galaxy SII

  Nu är Samsung Galaxy SII på väg och den kommer till oss 6 Maj! Det är dags att boka om du vill vara bland de första att få den. Skärmen är en 4,27 tum stor Super Amoled, telefonen är lättare än föregångaren och tunnare dessutom. Processor med dubbla kärnor låter tufft men det viktigaste är att detta är en av de smartaste telefoner som någonsin gjorts...

  Den läser upp dina sms, den har en mycket distinkt pekkänsla, man kan köra flera applikationer samtidigt och den har den senaste versionen av Android. Man kan kort sagt säga att den är full med nya funktioner, förbättringar och blir en vass spelare på smartphone-marknaden.

  Vill du läsa mer? Klicka här

 • Kvistigt

  I morse tänkte jag ta bilder av vattendroppar som hänger från kvistar. Solen gäckades mellan molnsprickor. Det var för blött att stå på knä och att stå på huk tärde på knäna, så jag la huvud och kamera upp och ned för att kunna ta dessa bilder. Visst gav det lite huvudvärk, men man får offra sig för bra bilder ibland...

  När jag sedan tog in bilderna i Capture One såg jag till min förvåning att droppen på kvisten såg nästan ut som ett flygplan. Oväntat och kul... så här ser du bilden upp och ner och allt...


  Bilden är tagen med Panasonic Lumix DMC-GF1 och Panasonic Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8

  /Thomas • Nikon D5100 - test

  Vi har fått känna på Nikon D5100 för ett första test! Kameran lanserades tillsammans med mikrofonen ME-1 igår och specifikationerna är lovande. Och efter ett par timmar med kameran så har jag en del åsikter. Vill du köpa en systemkamera men inte arbeta manuellt hela tiden och videoinspelning är viktigt, så finns nu två väldigt kompetenta kameror på marknaden...

  När man tar D5100 i handen så känner man igen känslan. Nikon. Materialvalet känns aningens bättre än den på D5000, ungefär samma känsla som på D7000. Däremot är den lite mindre, lite tajtare. För oss som gillar att arbeta manuellt med kameran så saknas det en del reglage och direktknappar. Ett vred istället för två, få snabbknappar för på D5100 använder man infomenyn för att ställa in ISO m.m.

  D5100 siktar in sig på dig som enkelt vill ha ett bra resultat och möjligheten till manuella inställningar. Och bildmässigt finns inget att klaga på. Mycket detaljer, koll på bruset på höga ISO (3200 ser mycket bra ut!) och autofokusen upplevs snabb. Det känns verkligen att det är en modern kamera med HDR-funktion, högupplöst skärm som är vinklingsbar vilket jag skulle vilja se på kommande PRO-kameror(!) samt Effects*, ett nytt val på programvredet som ger dig olika filter när du filmar.

  Mikrofon-ingång och HDMI finns på kameran och när jag testar med nya mikrofonen ME-1 så blir resultatet bra. Mycket bra! Spegellösa är fotfarande märkbart kvickare i filmläget men D5100 närmar sig och det ser mycket bra ut när jag kollar resultatet. Jag nämnde att det finns två kompetenta kameror nu och D5100 konkurrerar med Canon EOS 600D som också är en bra kamera som riktar in sig till stor del på videofilmning. Vilken du ska välja är upp till dig men du får en mycket bra kamera oavsett vilket val du gör!

  * Effects ger olika filter, tex möjligheten att filma monokromt men att välja 1-3st färger som ska synas i färg. Som exempel kan man i New York ställa in den att den tar med gult så får du en monokrom film fast med gula taxibilar!

 • Känsla

  För att få lite känsla för D5100 så följer här ett kort klipp där du ser Nikon D5100 live.
  Har du frågor så är du välkommen per mail eller att ringa oss på 090-200 70 00. • Nyhet! Nikon D5100

  Idag lanserar Nikon den nya D5100 som ersätter D5000 och blir en lillebror till D7000, men med några helt unika features! Sensorn är liknande den i D7000 med hela 16.2 MPixel och videoinspelningen är nu med högsta upplösning, 1080p. Skärmen är vinklingsbar och är lika bra som sina storasyskon.

  Kameran erbjuder filter som kan användas under både fotografering och filmning, vilke är en nyhet och unikt för D5100. En annan nyhet är att det finns en Night Vision-mode, ett läge där bildkvalitén inte prioriteras utan möjligheten att fånga bilder i mycket mörka situationer. Den bygger på att man använder sig av ISO 102400.

  ISO-omfånget för övrigt är nu 100-6400 och expanderbart till hela 25600. Det är siffror som inte ens proffskamerorna hade för bara några år sen. Det som skiljer mot D7000 kortfattat är att D5100 saknar dubbla kortläsare, enklare autofokus, enklare exponeringsmätare, ej vädertätad alls, blixtstyrning saknas, ergonomiskt annorlunda m.m. Däremot är formatet smidigt, den vinklingsbara skärmen är en superbra feature och med de nya filtren samt mikrofoningång blir D5100 en vass spelare i kategorin.

  Dessutom lanserar Nikon mikrofonen ME-1 som säkert blir en populär produkt till alla systemkameror med videoinspelning som Nikon erbjuder idag. Mera information om just D5100 kommer under dagen samt priser och varianter av kit.

  ME-1 passar alla Nikon med 3,5mm kontakt, som D7000, Coolpix P7000 och nya D5100. Den har en smart hållare för kabeln så den inte skrapar i kamerahuset medan man filmar, den har en gummiupphängning som gör att man minimerar vibrationer samt ett filter för att få bort vindbrus och då tydligare tal, musik eller det man vill få med. • Oliven

  Ibland får vi tag i extra roliga produkter och nu har vi Pentax K-x hemma på lager i en färg som skiljer sig från mängden! Det är färgen Olive, eller oliv på svenska. För dig som gillar att fotografera natur eller fauna och flora, så är väl grön en passande färg? Eller som present till jägaren?

  I alla fall är det en begränsad mängd och vi säljer denna för endast 3990kr just nu, vilket är ett mycket bra pris för en kamera som dessutom spelar in HD video! Så vill du skilja dig från mängden...köp oliv!

  SLUTSÅLD!