Motljus

Min fru köpte ett gäng tulpaner igår och då började det klia i fingrarna, fotofingrarna! Men jag ville inte ta en bild som jag sett hundratals utav, på en tulpan, utan ville hitta ett sätt att få den på bild, men utan att man sett en likadan bild förut, originalitet kallas det tror jag.

Eftersom jag hade en D3s hemma (till låns bara, tyvärr) så slängde jag på 24-70 F2.8 och började ta bilder. Efter 50 exponeringar hade jag inte fått något jag var nöjd med. Dessutom damm på sensorn. Irriterande. Men rengörningen av sensorn i D3s fick bort det! På första försöket. Dagens kameror är fantastiska på det sättet, så slipper man börja rengöra själv eller lämna in. Smidigt.

Då tog jag den. I motljus, och med damm som yrde från en gammal kudde som jag daskade i väggen bredvid så fick jag en bild som jag ville ha. Med dammprickar (ett antal är dock tillagda i Capture NX2) och motljus fick jag en känsla som jag sökte och en bild jag inte sett förut. Bra eller dålig? Vet inte...men jag gillar den.

/Tobias