• Gott nytt år!

  Alla vi på CyberPhoto vill tacka dig som har handlat av oss, följ vår Blogg, läst våra tester, kommenterat eller gillat våra inlägg, hängt med på Facebook, tävlat i våra tävlingar eller på något annat sätt varit med oss 2011.
  Vi lyfter nu blicken och går in i ett nytt år med förhoppningar om mycket nytt.

  2011 blev året av katastrofer och förändring inom foto. Först drabbades Japan och sen Thailand. För just vår del av elektronikbranschen påverkade detta väldigt mycket. Ni kanske minns att vi tom testade produkter från Japan genom att mäta strålningen...det fanns frågor och undringar från våra kunder runt detta och vi tog det på allvar. Tillgången har periodvis varit sämre än tidigare och det har varit färre lanseringar av nyheter än föregående år. Men det finns också mycket att glädjas över!

  Det som har tagit utrymme 2011 är de spegelfria kamerorna. Sony fortsätter med sin succé NEX, Panasonic kör hårt med GF2, GF3 och nya GX1. Nikon har lanserat serien 1. Som ni kanske märker så saknas en stor tillverkare bland de spegelfria. Om vi ändå börjar spåna och fundera på vad som händer 2012 så finns det mycket frågor, funderingar och förhoppningar. Vad väntar du på? Vilka produkter tror du kommer att lanseras och vad kommer de att tillföra marknaden?

  Än en gång, tack för 2011. Vi är mycket glada att få hjälpa så många vid deras val av kamera och andra produkter och vi kan inte annat än ödmjukt säga tack och önska dig, och alla andra som läser detta, ett mycket GOTT NYTT ÅR!

  /CyberPhoto • Tomten & spegeln

  Här kommer flera tomtar från Zarko Stoiljkovic...härlig bild! Just att använda spegel eller ett annat reflekterande material som underlag när man fotograferar är mycket effektivt och ger en helt annan dimension. Själv har jag använt speglar från en gammal IKEA-väggspegel just vid produktfotografering.

  Gillar du Macro eller vill kunna ta produktbilder på ett bra sätt? Då är ett fototält lösningen. Vi har REA på fototält från Quantuum just nu. Riktigt bra kvalité och enkla att använda. Vi själva använder fototält till alla produktbilder då det är så lätt. Dessutom följer det med 4st olika bakgrunder i paketen från Quantuum, vit, röd, svart och blå.

  Läs mera här: Quantuum Fototält REA!

 • Ducati kameror

  Ducati tillverkar bland de bästa motorcyklarna på marknaden idag. Men Ducati har en lång och omväxlande historia som börjar redan 1926. De tillverkade då radio under namnet Società Radio Brevetti Ducati. Under andra världskriget fick de "vissa" svårigheter då de allierade bombade deras fabriker ner till grunden. Bröderna Ducati hade dock filat på en del idéer och 1946 lanserade man sin första motor och 1952 sin första motorcykel. Det som är förvånansvärt okänt är att Ducati faktiskt tillverkade kameror 1946 -1952. De tillverkade två modeller, toppversionen hette "Sogno" vilket betyder dröm och den fick även smeknamnet "The Italian Leica".

  Vill du läsa mer och se bilder, klicka här >>

  /Thomas

 • Sony SLT-A77

  Sony har ju lanserat flera tunga nyheter under 2011 och en av dem är SLT-A77. Som Nikon och Canon-användare är det första gången jag tar med mig en Sony ut på äventyr. Första intrycket är att man gjort klara förbättringar på ergonomin, något jag inte alls gillade med Sony tidigare.

  Sony SLT-A77 tillsammans med Zeiss 16-80 blir testpaketet. Det får följa med överallt och jag ska verkligen hårdtesta kameran. Referenserna för mig är Canon EOS 7D, Nikon D7000 och D700. Ergonomin är klart bättre än förut. Skärmen är tydlig och placering av knappar och reglage är bra. Lite bättre känsla kunde man önskat speciellt om man måste använda handskar. Känslan i greppet är mycket bra och sökaren som är en nyhet för mig, elektronisk, vänjer man sig snabbt vid och man inser fördelarna snabbt. Se inställningar, bilder och att den fungerar så bra i svagt ljus.

  Bildmässigt då? För mig som är van att arbeta med 12 Mpixel (Nikon) så är det ju så bra att ha mera upplösning, man blir inte rädd att beskära på samma sätt. Samtidigt så håller SLT-A77 brusnivåerna på en mycket låg nivå. Jag jämför med bilder från 12 Mpixel Nikon D700 (JPEG) och det är inte mycket som skiljer, det ser riktigt bra ut trots dubbelt så många pixlar och en mindre sensor. Det dynamiska omfånget upplevs som mycket bra vilket märks i blandljus där både omfånget märks men även att SLT-A77 exponerar mycket väl.

  När det kommer till fokushastighet, träffsäkerhet och filmning ligger SLT-A77 i framkant. Det blir mycket goda resultat och autofokusen är mycket snabb. Den här kameran gör mig positivt överraskad både bild och hanteringsmässigt. Jag är imponerad och jag förstår dig som är sugen på denna pjäs.

  Bilderna tagna med SLT-A77 vid Umeå Universitetssjukhus. Kratig delförstoring till vänster, tack vare upplösningen.

  /Tobias

  Läs mera här: Sony SLT A77

 • Jultävling!

  Nu är julhelgen redan över och Tomten flyger ut i bilden som vi fått från Björn Fagerholm! Häftig bild helt klart. Många är lediga extra mycket nu i mellandagarna så varför inte ta tiden att vara med i vår tävling där du kan vinna dig en ny kamera. Tänk dig vilken start på 2012 det vore!

  Björn, biobiljetter kommer på posten. Till er andra...skicka in ditt bidrag, senast 31 december. Lycka till!

 • God Jul!

  God Jul på er allihopa!

  Jag hoppas att du ska få en mysig och trevlig jul. Det är kanske svårt att få den riktiga julkänslan när det regnar ute, men förhoppningsvis så regnar det inte inomhus.

  Bilden ovan är tagen med Panasonic G3 och Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8 på ISO 800 och med två läslampor som belysning. Jag tog en hel del bilder när kissen sitter klassiskt och gulligt bland paketen, men det blev ändå denna bild som fick bli årets julkort till släkt och vänner.

  Annars har jag faktiskt mest kört med Zeiss Sonnar T* 50/1,5 ZM på G3. Jag har alltid föredragit stillbilder mot videofilmning, men det har blivit roligt att filma nu när man kan få "biofilmskänsla" med det korta skärpedjupet. OCH att jag kan göra allt med samma kamera.

  Var inte rädd att experimentera bakom kameran nu under julhelgen. Ha kul, ta många bilder och från många vinklar, lek! De som blir dåliga är ju bara att ta bort.

  Vill också passa på att skvallra om att redan ikväll drar vi gång kampanjer med helt galna erbjudanden.

  Vi tackar för den här hösten och önskar er alla än en gång en riktigt God Jul!

  /Thomas

 • M-Calendar

  Vi har en Leica M-Calendar 2012 som du kan vinna. Det är en exklusiv almanacka med bilder från Magnum Photo. Skicka in din roligaste, mysigaste, vackraste eller galnaste bild, helt enkelt den bild du gillar bäst, som är tagen 2011. Är bilden tagen med en Leicakamera eller Leicaoptik så det en fördel men absolut inget krav.

  Reglerna är enkla. Skicka ditt bidrag till BLOGG@CYBERPHOTO.SE, filen får vara max 3MB och helst i JPG. Du får efterbearbeta bilden precis som du vill men du ska ha tagit bilden själv. Juryns beslut kan inte överklagas. Tävlingen pågår till 31 december. Vinnande bidrag kommer att publiceras här i bloggen.

  Jag kan också tipsa er som gillar Leica att jag sammanställt lite udda kameror som jag hittat på nätet. De hittar du här>>

  Jag har också sammanställt en guide över objektiv till Leica M, den hittar du här>>

  Vi har också fått fram prisvärda adaptrar (590kr) för att ansluta Leica-M-optik på Micro 4/3 och Sony Nex. Hela 1000kr billigare än Novoflex, och hela 2000kr billigare än Panasonics egen!

  Adapter för att använda Leica M-objektiv på Sony NEX-kameror

  Adapter för att använda Leica M-objektiv på Micro 4/3-kameror

  Det ger en prisvärd möjlighet att t ex montera en Zeiss Sonnar T* 50/1,5 ZM på din Micro 4/3 eller Nex-kamera. Jag har nämligen använt och blivit väldigt förtjust i den optiken monterad på min Panasonic G3. Jag älskar dess bokeh och filmar gärna med den på full öppning. En riktigt mysig optik.

  /Thomas


 • Vintersolstånd...

  Det blir ljusare för varje dag som går nu! Vilken fantastisk känsla, eller hur! Den här bilden som ger julkänsla är inskickad av Pär Igsell i Umeå. Tack för bilden och du har 4st biobiljetter att hämta ut i vår Lagershop. Nu är det drygt en vecka kvar av tävlingen...passa på att plåta tomten i helgen. • Pepparkakshus!

  Härliga färger, massor av tomtar...just nu är det bråda dagar i vår tomteverkstad och så även för dig kanske. Mycket ska hinnas med och det är bara några få dagar kvar. Glöm inte att du kan ringa vår tomteverkstad om du har frågor i sista minuten!

  Bilden är tagen av Patrik Lindqvist Karlsson som härmed får 4st biobiljetter! Grattis!

 • Julklappstips deluxe

  Idag kan jag presentera ett mycket bra julklappstips...till nära o kära alternativt dig själv kanske? Sony Ericsson Neo för endast 1990kr! Som säljare är det farligt att säga orden Jag har en sån själv men denna gång stämmer det. Jag har en sån själv.

  Som många andra drömmer jag om en Ferrari men får nöja mig med en anteckningsbok och en bakgrundsbild på min telefon. Sony Ericsson Neo är telefon som vi har på kampanj from idag för 1990kr! Det är ett mycket bra pris för en mycket bra telefon. Läs hela testet om du följer länken nedan. Jag har använt den natt som dag, ute som inne och jag har bara gott att säga.

  Dessutom är det modellen med den bättre kameran och en upplösning på hela 8 Mpixel. Även om upplösningen inte säger allt så är kameran riktigt bra. Du kan filma i HD och skärmen visar både bilder och video galant.

  Är du ute i sista stund? Då har du fått ett superbra tips nu.

  Sony Ericsson Xperia neo Blue Gradient

 • Nyhet! Sevenoak

  Nu har vi Sevenoak i lager! För dig som filmar eller vill filma så har vi nu ett helt nytt sortiment som vi bloggat om tidigare och du kan beställa för att få dem innan jul. Produkterna är av bra kvalité och är mycket prisvärda. Läs mera om Sevenoak via länkarna nedan. Kolla även in priserna!

  Lagershopen öppen till 18:00 (19-23 december).

  Sevenoak Adjustable Shoulder rig
  Sevenoak Handhold Rig
  Sevenoak Pro Cam Cage
  Sevenoak Shoulder Mount rig
  Sevenoak Shoulder support rig

 • Tomtar & Umeå

  Zarko Stoiljkovic och Daniel Olausson står för bilderna till Bloggen idag. De är med i vår jultävling med temat Tomte och vad är det vi ser...moderna tomtar. En som pratar i sin mobiltelefon och den andra i Lego. Tack för alla bidrag...det öser in och vi har jätteroligt när vi kollar igenom dessa! Fortsätt med detta och få chansen att vinna en finfin kamera!

  Dessutom, för dig som bor i Umeå så har vi nu öppet i Lagershopen till kl 18:00...hela veckan! På onsdag har vi en del specialpriser, säljare på plats och öppet till 20:00 så att du hinner shoppa julklapparna!

  VÄLKOMNA!

  PS. Kolla in Panasonic FT3 och TZ20! Vi har ett gäng av varje färg till oslagbara priser! .DS

 • Jag är...

  Nikons slogan har blivit I AM... efterföljt av nästan vad som helst. Kolla in de roliga kartongerna till S3100, en perfekt julklappskamera. Kolla in vad som står på färgerna, det kanske passar någon du känner som handen i handsken?

  Julklappstips är Nikons S3100 som alltså finns i flera färger! Liten, kompakt och mycket bra pris! Om du vill ha bättre filmfunktion så har du IXUS 115 som vi har på kampanj inkl väska, minneskort och putsduk. Varje såld kamera gör att Röda korset får 35kr och det är ju jul nu. Vill du ha en tuffare kompaktkamera? Kolla in Casio Exilimex G1 som är en riktig tuffing för endast 1490kr!
  Cool är bara förnamnet på denna kamera...

  Nu när det är klurigt att veta vad som ska inhandlas som julklapp så är alla råd dyra.
  Ring gärna oss och rådfråga, vi finns till för dig på 090-200 70 00.

  Trevlig helg önskar alla vi på CyberPhoto!

  Nikon Coolpix S3100 röd
  Casio Exilim EX-G1 svart
  Canon IXUS 115 HS blå

 • M-guide

  Kära Leicafotografer,

  På begäran så har vi nu en lista över objektiv du kan använda på Leica-M. Har du en Leica M8/M9 eller om du har en Lumix eller Nex med Leica-adapter, så kan den vara till hjälp.

  På samma sida finns även en Leica serienummerlista som visar vilket år produkten var tillverkad.

  Gå till sidan >>

  Kan också tipsa att det nu finns en ny firmware att ladda hem till D-Lux 5.

  /Thomas

 • Välja systemkamera!

  Ska du köpa en systemkamera som julklapp? Eller kanske önskar dig en, men vet inte riktigt vilken? Vi sammanfattar vilken du ska välja på ett sammanfattat sätt - i vår Blogg! Kommentera gärna med tillägg eller frågor!

  Canon EOS 550D Det är en mycket kompetent systemkamera som tar både bra bilder och filmar bra. Full HD och enkel hantering. Den ligger bra till i pris med tanke på vad du faktiskt får. Dessutom får du en fast 50mm F1.8 på köpet fram till jul. Mycket prisvärt paket - populäraste kameran om man ser till efterfrågan.

  Nikon D5100 Jämför med referensen EOS 550D så är autofokusen bättre i filmläget och det finns även mikrofoningång och vridbar skärm. Bildsensorn kommer från Nikon D7000 vilket borgar för bra bildkvalité. Du ska definitivt kolla in denna om du vill filma med din kamera!

  Canon EOS 600D Om man väljer denna istället för de två ovanstående så får man även här mikrofoningång, bättre autofokus i videoläget, vikbar skärm, allt för att det ska vara enklare att filma. Men även trådlös styrning av blixtar vilket är mycket smidigt! Den är ergonomiskt lite bättre då den är något större än de övriga.

  Sony SLT-A35 Sony imponerar med sin nyaste lineup och SLT-A35 är inget undantag. Den ger mycket bra bilder på höga ISO, kort sagt så är det mindre brus i bilderna, även när man fotograferar i mörker. Den har mikrofoningång och en hel del inställningar när det kommer till filmning och är bättre än de övriga när det kommer till autofokusen. Känslan och ergonomin är lite annorlunda jämfört med Canon & Nikon men det är en smaksak. Dock ingen vikbar skärm och det finns något mindre tillbehör & utrustning runtomkring.

  Ska du skaffa en konventionell systemkamera i jul så är dessa fyra de vi rekommenderar starkt. Alla är bra produkter och du bör bli nöjd med alla. Glöm inte att köpa stort minneskort då det snabbt går åt minne i synnerhet när man filmar. När det kommer till optik är 18-55mm det vanligast förekommande. Vill man ha något bättre så finns tex Nikon D5100 med 18-105 VR som är både rejälare men ger betydligt mera omfång...du kan zooma mera!

  Har du frågor? Ring oss på 090-2007000 eller maila oss så hjälper vi dig.

  Sony SLT-A35 + 18-55/3,5-5,6
  Nikon D5100 hus + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR
  Canon EOS 600D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS II
  Canon EOS 550D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS • Julklappstips!

  Nu har vi actionkameran Contour HD GPS i lager till ett kanonpris inkl undervattenshus! Du betalar 2790kr för det kompletta paketet och får då en högupplöst actionkamera med inbyggd GPS samt en UV-hus så att du kan använda den...under vatten.

  Contour GPS ger Full HD (1080p) i 30 bilder per sekund och du har en 135 graders vidvinkellins. Inbyggd mikrofon finns, roterbar optik och den inbyggda GPS har en mycket snabb uppdatering och ger en enkel överblick över position. Det här är ett riktigt fint paketpris på mycket bra produkter. Du kan läsa mera och se filmer om Contour HD om du klickar här.

  Det är ett begränsat antal till detta pris...

 • Vardagstest - Sony A77

  Idag har jag packat upp nya Sony A77 och ska testa den i min vardag. Den här kameran har skapat mycket intresse för Sony och deras nya modeller och nya lineup och vi har testat den i vår studio redan och gett den Toppklass. Läs gärna testet och häng med i Bloggen så får du se bilder från denna heta kamera! Det här blir mitt första test med en systemkamera med halvt transparent spegel. Spännande!

  /Tobias

  Läs testet här: Sony SLT A77 test


 • Dagens tomte!

  Dagens tomtar (till bildtävlingen) är inskickade av Anette Therén och Anders Bergström som därigenom föräras med fyra biobiljetter vardera. Vi har fått massor av bilder med katter, hundar och andra djur och odjur. Fortsätt att skicka in bidrag, fina priser står på spel!

  Vill du ha ett julklappstips till någon när och kär, kanske så när och kär som dig själv? Kolla in denna: FBoxr

 • Lyxigt till jul!

  Köp en Canon IXUS av utvald modell så får du en läcker väska på köpet - designad av Cajsa Bratt! Väskan kommer i en mycket snygg presentförpackning som andas lyx. Så vill du ge något lyxigt i jul - kolla in nedanstående kameror där du får med väskan på köpet (värde 395kr).

  Canon IXUS 230 HS grön
  Canon IXUS 230 HS rosa
  Canon IXUS 310 HS guld
  Canon IXUS 310 HS silver
  Canon IXUS 1100 HS röd
  Canon IXUS 1100 HS svart

 • Tomten på besök!

  Idag kom tomten på besök hos CyberPhoto! Nästan alla vi 35 som jobbar på CyberPhoto hjälptes åt att plocka paketen som han skulle ha med sig till julen och när man hjälps åt så går det undan. När vi packar så ser vi vad som är den hetaste julklappen i år.

  Alla på logistik var fint julpyntade idag på morgonen och det är en stämningshöjare. Lägg till lussebullar och julmust så blir det rätt bra. Vad är då julklapparna i år? Många har önskat sig kameror så klart och gärna en bra kompaktkamera. De bättre kompaktkamerorna är heta i år och många vill ha ett smidigare komplement till sin systemkamera.

  Blixtar i alla former är inne i år. Studio är hett och likaså originalblixtarna i form av SB-700 och 430 EX II från Nikon respektive Canon. Har man en kamera redan så är dessa mycket bra köp för att gå framåt med sitt fotograferande. Har du frågor om just blixtar & studio så är du välkommen att ringa oss alternativt maila, vi svara GÄRNA på dina frågor!

  Några tips på julklappar till den som har en systemkamera:

  Dörr Ringblixt DAF-14 till Canon

 • Lansering! Seven Oak

  Idag lanserar CyberPhoto ett nytt varumärke - Seven Oak! Vi utökar vårt sortiment av tillbehör inom DSLR filmning med detta märke som visar sig ha riktigt bra produkter till riktigt bra priser. För dig som filmar eller vill börja filma har vi nu många bra produkter och tillbehör, kolla in kategorin DSLR Video till vänster i menyn för att hitta allt.

  Är det något inom DSLR Video som du saknar? Maila oss på info@cyberphoto.se eller skriv en kommentar.

  Sevenoak Shoulder support rig
  Sevenoak Slider Dolly
  Sevenoak Cam Stabilizer
  Sevenoak Cam Slider 60cm
  Sevenoak Pro Cam Cage

 • Recension NEX5n

  Sonys NEX-serie har varit en av de mest populära spegelfria kameror sedan lanseringen. I Sverige är det NEX-5 som stått för försäljningen och nu i andra generationen är det NEX-5n och heta NEX-7 som efterfrågas. Vi har testat den nyligen och vi fyller på med en kort recension från verkligheten.

  Är man till vardags van med konventionella systemkameror så reagerar man snabbt över att NEX-5n är smidig i formatet. Kamerahuset är vekrligen litet och smidigt men har samtidigt en hel del skarpa former som gör den lätt att håll i. Ergonomiskt en bra produkt, så länge man är högerhänt. Eftersom sensorn är i standard APS-C (relativt stor) så blir optiken inte lika liten som hos nya Nikon 1 eller micro 4/3.

  Eftersom den saknar snabbknappar till många inställningar så tar det lite tid innan man känner sig hemma om man kommer från en konventionell DSLR. Har man inte använt systemkamera tidigare så är det mesta intuitivt vilket gör att man relativt snabbt kommer in i det. Vissa funktioner är lite bökiga att hitta om man inte har bruksanvisningen, tex exponeringen. Men när det väl satt sig så hittar man lätt tillbaka och informationen på displayen är tydlig.

  Bildmässigt så är den riktigt vass! Jag använde den inomhus i helgen och ISO 1600 ser riktigt bra ut. Den ger de vassa systemkamerorna en match och det rejält när det gäller brus och detaljrikedom. JPEG-bilder på höga ISO ser mycket, mycket bra ut. Även utomhus med 18-55mm optik så exponerar den väl, det finns mycket detaljer i bilderna och ett bra dynamiskt omfång. Enda gången vitbalansen hade problem var inomhus med butiksbelysning. Den ville dra åt det varma hållet lite väl mycket.

  Mycket bra bildkvalité, smidigt format och en läcker design är styrkorna hos NEX-5n och vi kan ge Toppklass utan tvekan även om den konservativa fotografen får lägga ner lite tid innan man hittar rätt i menyerna.

  /Tobias

  Sony NEX-5n svart hus + E 16/2,8 + E 18-55/3,5-5,6 OSS
  Sony NEX-5n svart hus + E 18-55/3,5-5,6 OSS

 • Julklappstips - action!

  Dagens julklappstips blir inriktat på action! Produkter inom detta segment är populärare än någonsin och de är mycket bra dessutom! Vi har GoPro och Contour som de stora märkena på området och nu har vi även massor av tillbehör till dessa...och mera kommer.

  GoPro Hero 2 är en het julklapp och med vår kampanj där du får med 16GB minne så blir det ännu bättre. Minnet är ett SanDisk Extreme HD Video så det är både kvalitativt fysiskt och hastighetsmässigt. Mycket bra produkt! Hero 2 är en uppdatering av Hero och ger nya möjligheter. Om du följer länken nedan till Hero 2 kan du se en film där vi beskriver skillnaderna mot föregångaren.

  Vi har även GoPro Hero kvar i lager för 2490kr. Har man inte nytta av uppdateringarna så är det ett mycket prisvärt alternativ. Contour har lanserat nya kameror och Roam är den modell som gäller idag. Riktigt bra format för dig som uppskattar smidighet och de är rejält testade under sommaren 2011 i bland annat motorsport-sammanhang. Contour Roam är bättre för dig som behöver smidigheten och att använda på tex ett vapen, på sidan av en hjälm osv. Men kan vrida optiken så att kamera placeras korrekt och sedan vrider man optiken så att horisonten alltid är rätt.

  Ser du GoPro i bilderna ovan?

  ContourHD ROAM 1080p

 • Årets e-handlare

  Vi har ännu en gång korats som årets e-handlare i kategorin foto av Pricerunner.

  CyberPhoto är det enda företaget i Sverige som som lyckats plocka hem utmärkelsen 8 år i rad.

  Vi är glada över denna utmärkelse, just för att den återspeglar nöjda kunder och det är exakt vad vi kämpar så hårt för att ha.

  Vårt mål har varit, är och kommer att vara:
  - Bättre service före köpet, i form av djup kunskap så att du kan få goda råd innan köpet
  - Bättre service under köpet, i form av snabba och säkra leveranser samt ett bra pris
  - Bättre service efter köpet, i form av att vi har personal som hjälper dig ifall du får problem

  Det blir roligare för varje gång då konkurrensen ökar för varje år. Vi jobbar stenhårt på att hålla högsta möjliga servicenivå och bevisligen finns det kunder som uppskattar det. Detta sporrar oss att bli ännu bättre. Vi ska inte sticka under stolen med att nu kommer vi att sikta på utmärkelsen även 2012.

  /Thomas

 • Julklappstips - studio

  Har du önskat dig en studio någon gång? Till jul kan man ju önska sig klappar oavsett ålder så vi tipsar nu om några studioprodukter som kanske passar just dig, eller någon i din omgivning som skulle uppskatta det. Studio är ju perfekt denna årstid!

  Jag börjar med fototältet från Quantuum som vi säljer till halva priset just nu. Perfekt när du vill ta produktbilder, frilägga bilder eller kanske leka med macro inomhus och bestämma bakgrunder. Det blir inte dammigt och du får en mycket kontrollerad situation att fotografera i. Kombinera med ett blixtpaket från Dörr som startar på 1490kr och ger dig dubbla 120Ws-blixtar.

  Vill man pinna upp ett steg så har vi ett paket från Quantuum med dubbla 300Ws och riktigt rejäla softboxar. Under 5000kr inkl sändare, stativ, ja, allt du behöver för att komma igång med din egen studio! Det här är en mycket fin julklapp. Vill du fotografera utomhus och behöver det där lilla extra när det kommer till effekt så har vi REA! på 600Ws blixtar inkl batteripack, perfekt när du inte har tillgång till eluttag.

  Studio...årets julklapp för dig?

  Quantuum Studioblixt R+600 Dual Power, inkl batteripack

 • Julklappstips - projektor!

  Jag passerade lagret idag och såg ett riktigt julklappspaket - en optik, en kamera och en till optik. Då passar jag på att använda de som dagens julklappstips för det var bra produkter. Optik passar ju alla som har en systemkamera...

  Canon har en 50mm F1.8 som kostar 990kr och som är ett måste i varje Canon-väska. Du får en ljusstark, smidig optik under tusenlappen. Personligen har jag tagit mycket bilder med olika 50mm objektiv och det är både kreativt och ger nya förutsättningar för dig som har en 18-55mm kitoptik sen förut. Även till Nikon och de övriga märkena finns flera 50mm objektiv att välja på.

  Samyang har många roliga och kreativa objektiv till bra priser som passar bra som julklapp. Ett nytt tillskott är 7,5mm vidvinkel för dig som har en Panasonic eller Olympus 4/3-kamera som tex. GF1, GF2 eller GF3. Finns i både silver och svart för att estetiskt passa tex. de läckra PEN-modellerna från Olympus. Har man en Canon eller Nikon så kan jag rekommendera 85mm F1.4 som är en kanongrym optik. Skarp och mycket ljusstark!

  Till sist låg det en Nikon S1200PJ i kartongen. Kompaktkameran med projektor och som du kan koppla ihop med en iPhone (kablar medföljer) gör det till en superhäftig julklapp, speciellt för de som gillar märket med äpplet. Har du frågor om produkterna så tveka inte att ringa oss på 090-200 70 65 eller att maila
  oss på info@cyberphoto.se.

  Välkommen!

 • Mera tomtar!

  Ytterligare bidrag ramlar in i vår jultävling. Idag visar vi två bilder som Fredrik Andersson skickat in som vi tyckte mycket om. Oskarp bakgrund och att jobba med mättnad och färger blir sällan fel - grattis till 8st(!) biobiljetter, Fredrik!

  Den sötaste tomten hittills är inskickad av Eriika Öhman Lindahl. Färgerna, blicken och beskärningen är bra. Den där bestämda blicken rakt in i kameran gör att man får kontakt direkt. Härligt bidrag! Skicka in ditt bidrag till oss på BLOGG@CYBERPHOTO.SE och läs mera om tävlingen längre bak i Bloggen så är du också med och tävlar om biobiljetter och till slut en ny kamera!

  Lycka till!

 • Julklappstips - vinter

  Äntligen! Snön är här oavsett vad man tycker om vinter och kyla. Nu har vi i Umeå fått första snön och det märks i synnerhet på barnen att det infinner sig en glädje över det. Sväljer man stoltheten och gnället så blir man ju lite glad som vuxen också, det blir vackrare och ljusare så man ska inte klaga.

  Jag tog med mig en optik och vår Canon EOS 7D och tog en promenad i den friska luften, tänkte ta lite vinterbilder för att bevisa att vintern infunnit sig. En optik som fungerar för Macro är något man ska ha i sin fotoväska och det är också ett bra julklappstips. Det finns många fina macro idag till överkomliga priser oavsett vilket märke man har på kameran.

  Nikon har en egen 40mm Macro som är mycket prisvärd. Den är skarp och smidig. Den är designad till alla Nikon DX-kameror (tex D60, D3000, D3100, D5000, D5100, D80, D90, D7000, D300, D200 och D300s) och är dessutom riktigt rejält byggd. Canon har en 60mm macro som också tar väldigt lite utrymme och är skarp. Tamron har både en 60mm macro som är väldigt ljusstark (F2.0) som jag använder själv.

  Alla dessa kan rekommenderas som bra julklappstips - alla vill ju ha en macro!

  Nikon AF-S DX 40/2,8 G Micro
  Canon EF-S 60/2,8 USM Macro
  Tamron AF SP 60/2,0 Di II Macro 1:1

 • Tävlingsbidrag

  Många och fina bidrag - i massor! Här är tre bidrag som vi visar upp i Bloggen där fotografen får 4st biobiljetter vardera. Skicka in ditt bidrag du också så har du chansen att vinna en Canon EOS 7D, Panasonic GF3 eller biobiljetter.

  Dessa bidrag är inskickade av Greger Lissollas, Joel Jönsson och Marcel Köppe. Grattis, biobiljetter kommer på posten!

 • Zeiss ZM

  Så vad ska du göra i helgen då? Själv fick jag hemläxa. Om det är jobb eller nöje vet jag inte men det ramlade in fyra gluggar som vill bekänna färg. Zeiss Biogon 35/2, Biogon 25/2,8, Biogon 21/4,5 och Distagon 18/4... locken åkte av bara för bilden annars har jag alltid locken på även i väskan.

  Dessa passar till Leica M. Är de lika bra som Leicas egna? Kanske, kanske inte, men de är betydligt billigare, så de kan vara intressanta ändå. Zeiss gör grymt bra optik till spegelreflex, så det finns en chans att dessa kan vara riktigt bra de också.

  Vilken väska de ligger i? Boblbee Procam 500 XT!

  Jag ska under veckan besluta om vi tar upp dem i sortimentet eller inte. Jag vill gärna veta vad du tycker:

  Skulle du som har ett Leica M-kamera köpa en Zeissglugg till den?

  /Thomas

 • Julklappstips

  Ännu ett tips kommer här...nu med bild och beskrivning! Stativ från Manfrotto är kopplat till en ganska hög prislapp men det här stativet har det mesta. Det är prisvärt. Det är faktiskt lite snyggt. Det är stabilt. Det är kvalité. Det är bra, kort sagt.

  Priset är 1290kr för komplett sats med stativ och kulled vilket gör det till mest prisvärda stativ vi kan erbjuda just nu enligt mig. Bra höjd och rejält snabbfäste gör att vi kan tipsa om detta som julklapp med gott samvete. Passar alla kameror och videokameror...enkelt!

  En annan produkt är Dörr Spider rig som är den perfekta julklappen till den som vill filma med sin systemkamera. Det blir kanonresultat och du kan läsa testet som filmaren David Lundmark har gjort på denna produkt om du följer länken nedan. Hoppas att du fått bra tips på julklappar till dina fotointresserade vänner och familj.

  PS. Missa inte att vi även har kampanj på mobiltelefoner...tex Walkman som vi sänkt till 1490kr...oslagbart! .DS

  Dörr Spider Rig stabilisering
  Manfrotto Stativ 294A3-A0RC2 med kulled
  Sony Ericsson live with walkman Black (WT19i )

 • Canon S100

  Igår så snabbtestade jag Canons nya S100 och kan konstatera att det blir en superkamera om allt är så bra som det verkade. Tyvärr var det förproduktionsexemplar vilket betyder att det inte är säkert att den färdiga produkten ger exakt likadan bilder men det såg redan mycket bra ut.

  Powershot S90 & S95 är mycket bra kameror och S100 tar vid med en ny design, nya funktioner och bättre bildkvalité. Formatet är riktigt smidigt, den ryms faktiskt i en vanlig ficka men är nog stor för att vara lätt att hålla i. Ergonomiskt en mycket bra produkt. Finishen är mycket bra och knapparna rejäla, kanske inte riktigt som X10 från Fujifilm och LX-5 från Panasonic, men då är S100 betydligt smidigare.

  Bildmässigt så reagerade jag spontant över att bruset hålls i schack även på högre ISO. Det har ju varit och är kompakternas stora nackdel men S100 ser spontant mycket bra ut på höga ISO. Dessutom var autofokusen både snabb och exakt och det följande läget fungerade bra, även inomhus. Nu väntar vi på de första exemplaren att testa och leverera...

 • Sveriges bästa kundservice!

  Prisjakt skriver idag så här:

  "Det är trångt i toppen bland butikerna med Sveriges bästa kundservice. I år var det 18 butiker som hade fler än 150 omdömen och dessutom mer än 9,5 av 10 som genomsnittsomdöme under senaste året. Vinnaren, Cyberphoto vet hur kundservice ska skötas – de tog hem denna titel även 2010.

  För andra året visar Cyberphoto att vet man hur en slipsten ska dras, de har återigen röstats fram till vinnare av utmärkelsen "Årets kundservice" av Prisjakts medlemmar. Det är endast möjligt genom att ge kundtjänst befogenhet att verkligen lösa uppkomna problem. Att dessutom lägga godis i paketen gör bara kunderna gladare..."

  Vi på CyberPhoto tackar för utmärkelsen. Det känns extra roligt att få en sådan här utmärkelse då vi verkligen gör vårt yttersta för att ha bästa möjliga service. Vi kanske inte alltid lyckas, men vi försöker alltid det bästa vi kan.