Bloggpost

2011-12-15

Välja systemkamera!

Ska du köpa en systemkamera som julklapp? Eller kanske önskar dig en, men vet inte riktigt vilken? Vi sammanfattar vilken du ska välja på ett sammanfattat sätt - i vår Blogg! Kommentera gärna med tillägg eller frågor!

Canon EOS 550D Det är en mycket kompetent systemkamera som tar både bra bilder och filmar bra. Full HD och enkel hantering. Den ligger bra till i pris med tanke på vad du faktiskt får. Dessutom får du en fast 50mm F1.8 på köpet fram till jul. Mycket prisvärt paket - populäraste kameran om man ser till efterfrågan.

Nikon D5100 Jämför med referensen EOS 550D så är autofokusen bättre i filmläget och det finns även mikrofoningång och vridbar skärm. Bildsensorn kommer från Nikon D7000 vilket borgar för bra bildkvalité. Du ska definitivt kolla in denna om du vill filma med din kamera!

Canon EOS 600D Om man väljer denna istället för de två ovanstående så får man även här mikrofoningång, bättre autofokus i videoläget, vikbar skärm, allt för att det ska vara enklare att filma. Men även trådlös styrning av blixtar vilket är mycket smidigt! Den är ergonomiskt lite bättre då den är något större än de övriga.

Sony SLT-A35 Sony imponerar med sin nyaste lineup och SLT-A35 är inget undantag. Den ger mycket bra bilder på höga ISO, kort sagt så är det mindre brus i bilderna, även när man fotograferar i mörker. Den har mikrofoningång och en hel del inställningar när det kommer till filmning och är bättre än de övriga när det kommer till autofokusen. Känslan och ergonomin är lite annorlunda jämfört med Canon & Nikon men det är en smaksak. Dock ingen vikbar skärm och det finns något mindre tillbehör & utrustning runtomkring.

Ska du skaffa en konventionell systemkamera i jul så är dessa fyra de vi rekommenderar starkt. Alla är bra produkter och du bör bli nöjd med alla. Glöm inte att köpa stort minneskort då det snabbt går åt minne i synnerhet när man filmar. När det kommer till optik är 18-55mm det vanligast förekommande. Vill man ha något bättre så finns tex Nikon D5100 med 18-105 VR som är både rejälare men ger betydligt mera omfång...du kan zooma mera!

Har du frågor? Ring oss på 090-2007000 eller maila oss så hjälper vi dig.

Sony SLT-A35 + 18-55/3,5-5,6
Nikon D5100 hus + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR
Canon EOS 600D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS II
Canon EOS 550D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS