Bloggpost

2011-12-23

M-Calendar

Vi har en Leica M-Calendar 2012 som du kan vinna. Det är en exklusiv almanacka med bilder från Magnum Photo. Skicka in din roligaste, mysigaste, vackraste eller galnaste bild, helt enkelt den bild du gillar bäst, som är tagen 2011. Är bilden tagen med en Leicakamera eller Leicaoptik så det en fördel men absolut inget krav.

Reglerna är enkla. Skicka ditt bidrag till BLOGG@CYBERPHOTO.SE, filen får vara max 3MB och helst i JPG. Du får efterbearbeta bilden precis som du vill men du ska ha tagit bilden själv. Juryns beslut kan inte överklagas. Tävlingen pågår till 31 december. Vinnande bidrag kommer att publiceras här i bloggen.

Jag kan också tipsa er som gillar Leica att jag sammanställt lite udda kameror som jag hittat på nätet. De hittar du här>>

Jag har också sammanställt en guide över objektiv till Leica M, den hittar du här>>

Vi har också fått fram prisvärda adaptrar (590kr) för att ansluta Leica-M-optik på Micro 4/3 och Sony Nex. Hela 1000kr billigare än Novoflex, och hela 2000kr billigare än Panasonics egen!

Adapter för att använda Leica M-objektiv på Sony NEX-kameror

Adapter för att använda Leica M-objektiv på Micro 4/3-kameror

Det ger en prisvärd möjlighet att t ex montera en Zeiss Sonnar T* 50/1,5 ZM på din Micro 4/3 eller Nex-kamera. Jag har nämligen använt och blivit väldigt förtjust i den optiken monterad på min Panasonic G3. Jag älskar dess bokeh och filmar gärna med den på full öppning. En riktigt mysig optik.

/Thomas