FAQ - Inbyte

Jag vill sälja mina begagnade fotoprodukter till er, hur går jag tillväga?

Kul att du vill göra ett inbyte hos oss! Vi tar i dagsläget endast emot din förfrågan om inbyte via mail. Kontakta oss gärna via inbyte@cyberphoto.se

Skriv mailet på följande sätt:

Produkt 1 (t ex Nikon D850)

Tillbehör: T ex laddare, USB-kabel och kamerarem

Skick: Anges på en skala 0-5 

0 = Ny, oanvänd

1 = Använd, nyskick
2 = Mycket bra skick
3 = Bra skick
4 = Bruksskick, spår av användning
5 = Bruksskick, mycket spår av användning

Byter du in flera produkter fyller du på i samma mail med Produkt 2, Produkt 3 osv.

Normalt ser inbytesprocessen ut ungefär så här:

  • Du kontaktar oss via mail med en lista på de produkter du önskar byta in hos oss.
  • Vi svarar så snart vi kan med ett preliminärt bud på din utrustning
  • Om du är nöjd med det preliminära budet mejlar vi dig en fraktsedel så att du kan skicka in dina produkter till oss. Det brukar ta 1-3 arbetsdagar för paketet att nå fram till oss.
  • När vi har mottagit paketet tar det normalt ca 1-4 arbetsdagar för hantering och undersökning av din utrustning innan vi lämnar besked om ett slutgiltigt bud.
  • När det slutgiltiga budet är godkänt och inbytet är klart så tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna syns på ditt konto.

Köper ni in alla typer av kameror?

Vi tar gärna emot din inbytesförfrågan oavsett vilken kamera du vill byta in. Nytt, gammal, analogt eller digitalt, allt kan vara av intresse för oss. Om vi bedömer att just din kameramodell inte är lämplig att byta in hos oss kan vi komma att tacka nej till din förfrågan, men tveka inte på att kontakta oss!

Köper ni in annat än begagnade fotoprodukter?

Generellt sett byter vi endast in kameror, objektiv och tillbehör till dessa. Du är dock alltid välkommen att kontakta oss även om du har andra produkter du vill avyttra.

Hur mycket kan ni betala för min kamera?

Vi kommer att ge dig ett preliminärt bud på din utrustning när vi har hanterat mailet med din inbytesförfrågan, där vi tar hänsyn till modell, tillbehör och angivet skick. Om du tycker att budet känns intressant får du en fraktsedel av oss så att du kan skicka in din utrustning till oss för kontroll. Det preliminära budet som vi har gett dig på förhand via mail kan komma att ändras efter att vi har gått igenom din utrustning och kontrollerat den. Däremot ändrar vi aldrig ett bud (varken upp eller ner) utan att vi har haft en dialog med den som byter in produkterna.

Kan jag få pengar insatta på kontot eller måste jag handla hos er för pengarna?

Vi kan antingen betala ut pengarna till ditt bankkonto, eller hjälpa dig att använda pengarna för att handla hos oss. Det är helt och hållet upp till dig hur du vill göra. Dock ser vi alltid till helheten och oftast blir det en bättre affär för dig på totalen om du även väljer att handla något nytt hos oss. 

Jag ser att ni har tagit emot mitt paket. Hur lång tid tar det innan ni kontaktar mig?

Vi gör alltid vårt bästa för att behandla ditt inkommande paket så snabbt som möjligt. Normalt kontaktar vi dig inom 1-4 dagar från att vi har mottagit ditt paket.

Hur lång tid tar det innan jag har pengarna på kontot?

Från att vi har besiktat och godkänt inbytet tar det normalt 2-5 arbetsdagar innan du ser pengarna på kontot.