Dörr Gråfilter NDx1000 77mm

Kampanj! Spara 25% just nu med rabattkod!
Gråfilter Dörr Gråfilter NDx1000 77mm
Dörr Gråfilter NDx1000 77mm

499 SEK
exkl. 399 SEK Tillfälligt slut

 

Dörr gråfilter NDx1000

Ett roligt och användbart filter som förlänger exponeringstiden 10 steg. Du har säkert sett många bilder tagna med ett sådant filter och förundrats över bilderna. Oftast är det bilder med vatten som rör på sig, antingen i en fors eller vid ett hav där vattnet bara är nästan som en dimma. Det är bara att skruva på filtret och trycka av, kamerans exponeringsmätare sköter exponeringen. Det är bara när du fotograferar i dåligt ljus som kanske inte kameran klarar tillräckligt långa exponeringstider och du får då använda kamerans B-läge istället.

Här med filter. Det ger ett fokus på staden då den är skarp och det andra blir mjukt eftersom det rör på sig och staden står stilla.

 

Utan filter. Ger inte samma känsla i bilden.

 

Med filter. Staden ser nästan tom ut trots massor av människor. Med en ännu längre exponeringstid så blir effekten ännu större.

 

Utan filter. 

Teknik
Med ett gråfilter NDx1000 förlängs exponeringstiden motsvarande med 1000 gånger. Om du under rådande förhållanden får slutartiden 1/1000s kommer du med detta gråfilter att få 1s slutartid istället. Filterringen är mycket tunn för att minimera risken för vinjettering och funkar från 18mms brännvidd APS-C-sensor och 28mm vid fullformatssensor. Tack vare den svarta metallramen minskar risken för reflexer avsevärt jämfört med en olackad yta. Du kommer att få något varmare bilder med detta filter då lägre våglängder lättare passerar filtret, detta är inget problem då du lätt kan justera detta i Photoshop eller ännu lättare om du kör i RAW. Du bör naturligtvis använda stativ.

 

  
Rekommenderade tillbehör
  
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
Kontakta oss
info@cyberphoto.se
Handla före 16:30
så skickar vi idag
© CyberPhoto 1995 - 2018