• Ny film: Canons kompakta!

  Canon har en stark plats bland kompaktkameror och det i synnerhet i den digitala tidsåldern. Många av oss har en digital IXUS men det är nya tider nu och fokus idag är på Powershot-serien där bokstaven G gör att man blir sugen på en ny kamera!

  Vi har kikat närmare på Canons mycket starka G-serie och i synnerhet nyheterna G9X och G5X som är riktigt intressanta. Som våra tester visat är det riktigt bra kameror och G5X gillar vi extra mycket tack vare sin fantastiska sökare - det är en dröm för oss som vill ha en bra kompaktkamera med förhållandevis stor sensor och en sökare som matchar spegelfria kameror. Minst.

  Du ser filmen här: Youtube: Vi kikar närmare på Canon G5 X, G9 X och EOS M10

 • Plåt

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Många hus är plåtbeklädda och detta har nog några år på nacken. Detta ligger i området Hafnarfjörður, och för att vara exakt: 64.046465, -22.063385

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 310mm och f/5,6, 1/1600s, ISO 800

  /Thomas

 • Oframkomligt

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Stora delar av Island är verkligen svårframkomligt. Det går inte att köra bil i denna terräng och det är inte helt lätt till fots heller. Men det är vackert. Denna bild tagen efter väg 539.

  /Thomas

 • Färger och rök

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  En till bild från Þingvellir. Många färger, men missa inte alla rökpelare i bakgrunden.

  /Thomas

 • Zeiss Milvus 85/1,4

  Test

  Zeiss "trycker på" nu med nya objektiv och man har en otrolig skjuts nu jämför med bara ett par år sen vilket vi tycker är roligt! Vi testar nya Milvus-serien och det är dags för 85:an idag. Håller Zeiss ställningarna?

  Mats skriver: Alla objektiv i Milvus-serien är manuellt fokuserade, däremot kommunicerar objektiven med kameran när det gäller övrig funktion som ljusmätning, bländarstyrning, EXIF-information etc, så exponeringsautomatiken i kameran fungerar som vanligt. Zeiss har medvetet designat fokuseringsreglagen med stort rörelsespann för att underlätta exakt manuellt fokusering. Att den mekaniska känslan är bra behöver vi knappast oroa oss för när det gäller Zeiss.

  Resten hittar du här: Zeiss Milvus 85/1,4 test

 • Hur många? Alla!

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Chuck Norris Grill. Dessutom fylld med sköna citat. Oslagbart :)

  /Thomas

 • Tävlingen fortsätter!

  Hösten stora tävling innehåller fantastiska priser i form av drömkameror från Canon, nämligen 5D Mark III, 7D Mark II och superkompakten G3X. Tävlingen delas upp i tre kategorier och du kan vara med i alla kategorierna under tävlingsperioden.

  Tävlingsregler: Du som skickar in bidraget måste ha tagit bilden själv. Bilden får vara efterbearbetad men alla delar av bilden (alla exponeringar) måste vara tagna av dig. Bilden ska skickas in som JPG (jpeg) och vara max 3MB i filstorlek, minst 800 pixlar bred. Varje deltagare får delta med ett (1) bidrag i varje kategori. Kategorierna är Landskap, Street och Fauna (djurvärlden). Fri tolkning av temat gäller och vi förbehåller oss rätten att visa bilderna i samband med tävlingen på vår Facebook-sida, Blogg och Instagram. Tävlingen pågår tom 3 januari 2016 och vinnare utses inom 14 dagar efter avslutad tävling. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Första priset i kategorin Landskap är en helt ny Canon EOS 5D Mark III, i kategorin Street en Canon Powershot G3X och i kategorin Fauna en Canon EOS 7D Mark II. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av anställda på CyberPhoto. Presentkort på 1000kr kommer att ges till tvåan i respektive kategori. Släkt och familj till anställda får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Priserna skickas ut inom 14 dagar efter vinnarpresentation. Bilderna behöver ej vara tagna med en Canon-kamera. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Du har nu tre kategorier att tävla i och priserna är lockande för oss alla, eller hur! Se till att arbeta fram din absolut bästa bild i respektive kategori för att maximera din chans till vinst. Läs gärna mera om priserna som du kan vinna via länkarna nedan. LYCKA TILL!

  Canon EOS 5D Mark III hus
  Canon EOS 7D Mark II hus
  Canon PowerShot G3 X

 • Jupio Power Vault Heat 6000

  Test

  Vi har testat ett populärt tillbehör som är perfekt nu när kylan sätter in! Mats har tagit med den lille kompisen Power Vault Heat 6000 ut i skogen och skrivit ner om det är något som du också ska införskaffa!

  Mats skriver: Att jag ofta fryser ofta om händerna när jag är ute och testar kameror och objektiv är kanske inte så konstigt eftersom det är i stort sett bara ösregn och snöstorm som håller mig inne. Jag är mer än gärna ute när temperaturen kryper under tjugo minus eftersom det är i regel då som vintern är som vackrast. Handskar har jag därför provat en uppsjö av och har ännu inte funnit några som fungerar riktigt bra, inte ens dubbla med en tunnare fingervante innanför en tjockare tumvante utanpå fungerar bra i längden. Efter en liten stunds pillande på en kall kamera blir fingrarna oftast stela som järnspett och det tar för lång tid att värma dem innanför tumvanten, som då även den hunnit bli utkyld. Har även testat vantar med inbyggda värmeslingor, och visst, de värmde gott inomhus i 20 plusgrader. Men i 15 minus kände jag ingen som helst effekt utan frös bara ännu mer eftersom vantarna i sig hade usla värmeegenskaper.

  Resten hittar du här: Jupio Power Vault Heat 6000 Handvärmare och Reseladdare

  För dig som följer Bloggen erbjuder vi 30% rabatt på denna produkt med rabattkoden POWERHEAT i kundvagnen. Gäller tom 30 november och max 5st per kund.

 • Nikon uppdaterar!

  Nyhet

  Om du har en D750 eller D4S så har man idag släppt en ny firmware men även för dig som har en P900 finns en relativt ny uppdatering. Kolla om din kamera är uppdaterad när det gäller firmware via länken nedan.

  Du hittar allt här: Nikon Support: Firmware

  Klicka på respektive Firmware för att se vad som blir förbättrat.

 • Landslag

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Ännu en landskapsbild med betande hästar och maffiga berg. Landskap heter tydligen konstigt nog landslag på isländska.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 200mm och f/5,6, 1/3200s, ISO 800

  /Thomas

 • Canon EF 85/1,2 L II USM

  Test

  Använder du Canon EOS? Har du sneglat drömskt på 85mm eller 50mm f/1,2? Vi har testat 85:an igen för att se hur den klarar sig med de nya kamerorna med riktigt hög upplösning, det är ett antal år sen vi testade den sist.

  Mats skriver: År 2006 släppte Canon version II av deras ljusstarka och proffsiga 85mm f/1,2, som i sin tur ersatte EF 85/1,2L USM från 1989. Version 2 blev uppdaterad med bland annat avståndsinformation för användning med E-TTL II-blixtar, vädertätningar samt snabbare autofokus. Vi gjorde ett test redan när den kom och med den första EOS 5D (12Mpixel), men har nu uppdaterat testet med en betydligt mer högupplöst kamera för att se om den fortfarande håller måttet, nämligen med EOS 5Ds R (50,6 Mpixel).

  Hur den presterar hittar du här: Canon EF 85/1,2 L II USM

 • Bokeh

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Denna bild tog jag av Albin. Honom möter du i vår butik. Här använder han ett av hans favoritobjektiv. Man kan säga att jag har fotograferat ett objektiv med en fantastisk bokeh med ett objektiv som har en fantastik bokeh.

  Bilden är tagen med Leica APO Summicron 50/2

  /Thomas

 • Tema: Bröllop

  Är du en fotograf som fått frågan om att plåta ett bröllop men känner dig osäker och vet inte riktigt hur du ska lägga upp det? Vi är några på CyberPhoto som samlat ihop våra bästa tips till dig!

  Fotografering är en konstform och vi har alla olika vägar till målet, en bra bild. Vi samlar ihop det vi tycker och har du ett bra tips så skriv gärna det som kommentar så hjälper vi varandra. Till en början kan man fundera över vilket objektiv man ska använda, eller snarare vilka. En bra bas är ett telezoom, 70-200mm är mycket populära då de i regel är skarpa även på fullt öppen bländare vilket ger en fin bakgrundoskärpa. Bilden ovan är tagen med ett Nikon 70-200mm f/2,8 VR på 200mm brännvidd, helt öppen bländare och 1/500sek. Även ett 55-200, 70-300 eller liknande är ett bra verktyg. Fördelen blir att man kommer en bit ifrån brudparet som då lättare beter sig naturligt. Vi skulle rekommendera att komplettera med ett fast 50-85mm objektiv som är väldigt ljusstarkt för att få bilder med mycket kort skärpedjup eller detaljbilder. Vidvinkel passar sällan på konventionella bröllopsbilder men till mingel och kvällsbilder från festen kan det vara en bra lösning.

  Har man möjligheten så är två kamerahus att föredra då man "bara" har en chans på sig. Låna eller hyr en kamera till är ett råd. Se också till att ha flera minneskort och gärna ett extra batteri, vi kan intyga att det blir "kris" om prylarna inte funkar. Reflexskärmar är lite av standard att använda när det är dags för bröllop, superbra verktyg vid motljus och för att få ett vackert och naturligt ljus vid porträtt. Tack för tipsen, Stefan!

  Att förbereda sig är ett måste. Väder och plats är två bas-faktorer. Ska det regna så planera in fotograferingen där man kan komma undan regnet men ändå få mycket ljus. En dansbana med tak eller utanför äldre stora byggnader som har en pampig entré är ett par tips. Misströsta inte om det ska regna, du får bättre ljus generellt sett och det skapar en känsla. Paraply och vatten är något som kan lyfta en bild. Ungefär 1/100 sek slutartid är bra att utgå ifrån för att regnet på bilden ska bilda snygga streck. Vill du frysa dropparna så behöver du snabbare slutartid och för att överhuvudtaget få med regnet snyggt behövs en mörk bakgrund som en tät granskog och kanske lite underexponerat. Snöar det så är 1/25 sek bra generellt sett för att få streck och rörelse i bilden, snabbare slutartid om det snöar riktigt stora flinger för att få vinterkänsla. Ska man plåta utomhus och det är kallt så är en filt (som inte luddar!) perfekt och en hjälpreda som snabbt tar av den och minskar risken att förstöra frisyrer och kläder jämfört med en vanlig jacka.

  Ta med en kompis och reka ut ett ställe eller två där du kan fotografera. Räkna ALLTID med att det blir stressigt med tid så välj i förväg ut platser och positioner vilket kräver förberedelse. Räkna också med att ha mindre fantasi än normalt, för ett bröllop är, förutom stressigt, också bestämt i tid vilket inte garanterar att du är kreativ på "kommando". Därför är planering A och O vid bröllopsfotografering. Ett annat tips är att veckor i förväg be bröllopsparet googla bröllopsbilder och skicka bilder som de gillar, och bilder de inte gillar. Då vet du som fotograf vad paret förväntar sig och önskar sig samt vad de inte vill ha. De kanske ogillar svart/vitt och du som hade tänkt...

  Du bestämmer! Brudparet är sällan själva insatta och även om de har sina tankar så är det inte säkert att det blir bra, det kan bara DU avgöra. De flesta brudpar uppskattar att man i detalj bestämmer hur de ska stå, titta, le eller inte le, för det blir bekvämt och de litar på din förmåga. Ta för dig och se till att våga ta kommandot, självklart med respekt för att brudparet kan ha bra och roliga uppslag.

  Så skulle vi ta oss an ett till bröllop skulle vi förbereda oss väl, formatera minneskort, ladda batterier, reka ut platser, hålla koll på väder och använda ett telezoom som bas-objektiv. Det gör att man har bästa möjliga förutsättningar när det är dags.

 • Zeiss Milvus 50/1,4

  Test

  Zeiss har under lång tid tillhört det finaste skiktet av varumärken bland objektiv och nya serien Milvus har därav höga förväntningar på sig. Tack vare Sonys framfart på marknaden har Zeiss fått en uppsving och vi är nyfikna på hur Milvus nya normal presterar...

  Mats skriver: Zeiss har verkligen inte legat på latsidan på sistone och nu lanserar man ytterligare en objektivserie för D-SLR-kameror från Nikon och Canon (eller t ex Sony A7-serien via passande adapter). Milvus ska möta de allt högre krav som ställs på optisk kvalitet tack vare den kraftiga stegring i sensorupplösning som skett på proffs- och semiproffskamerorna de senaste åren. Förutom synnerligen hög optisk upplösning, ska Milvus-seriens objektiv även ge mycket hög kontrast och tålighet mot ströljusproblematik. Detta menar man ska göra dem extra lämpliga för HDR-tillämpningar och även förbereda dem för kommande videostandarder med ytterligare förhöjda krav.

  Resten hittar du, kostnadsfritt, här: Zeiss Milvus 50/1,4 för Canon EF/EOS (ZE)

 • Svart strand

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Det är rätt coolt med en helt svart strand. Det är verkligen inget man är van med. Måste upplevas.

  Bilden är tagen med 21mm objektiv.

  /Thomas

 • Svartvitt

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Jag tänkte bjuda på en lite annorlunda vinkel på Gullfoss. Många gånger så blir svartvitt snyggare än färg, även på naturmotiv.

  Bilden är tagen med 21mm objektiv.

  /Thomas

 • Häst

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Ja, detta är bara en fin bild på en fin häst. Visst vill man klappa den?

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1000s, ISO 1400

  /Thomas

 • Geotermiskt

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Det ryker och pyser lite överallt på Island. Ungefär 90% av de isländska hushållen har fjärrvärme från geotermisk värme. De utvinner även elkraft därifrån, men en stor del av elen kommer från vattenkraftverk. Island har ett överskott av energi och därför blir blir el, vatten och värme väldigt billigt. Guiden sa att kallvattnet är gratis, varmvatten kostar 3000kr per år oavsett mängd och att el kostar ca 100kr per månad för ett vanligt hushåll. Om det stämmer eller inte vet jag inte men det låter väldigt billigt.

  Den låga energikostnaden gör att Island lockar till sig energikrävande industri som aluminiumverk.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 270mm och f/5,6, 1/1000s, ISO 200

  /Thomas

 • Ny film: Fototips med Brutus Östling

  Vi hade Brutus på besök i onsdags och passade på att få lite tips för oss som är sugna på att börja med fågelfotografering och det ställde han upp med vilket vi är mycket tacksamma för. Perfekt helgfilm nu på Youtube!

  Kolla in våra filmer på Youtube och börja gärna med dagens film som du hittar om du klickar här: Youtube: Brutus tipsar!

  Med det önskar vi dig en TREVLIG HELG!

 • Pentax HD D-FA 24-70/2,8 ED SDM WR

  Test

  Mycket spännande att läsa testet för vi vet att Pentax snart lanserar sin nya fullformats-kamera och då är det högst intressant att se hur deras anpassade normalzoom för den levererar. Vi har testat!

  Mats skriver så här: Pentax presenterar sin första moderna 24-70-zoom för fullformatssensor, troligen som en del i förberedelserna för det fullformatssystem och fullformatskamerahus de förväntas komma med under våren 2016. Detta är den perfekta normalzoomen på en fullformatskamera (men passar givetvis även på kamerahus med sensorstorlek APS-C motsvarande ca 36-105mm). Lämpliga användningsområden är bl a porträtt, landskap, arkitektur, bröllop, resor, sport och vardagsfotografi.

  Resten hittar du här: Pentax HD D-FA 24-70/2,8 ED SDM WR

 • Vatnsleysufoss

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Här ser ni Patrik med en Panasonic-tröja på sig fotografera med en Nikon, och bilden är tagen med en Leica.

  Vatnsleysufoss kallas också Faxi av någon anledning. Vattenfallet ligger i älven Tungufljót. Tydligen så är detta en bra plats för nybörjare att öva på att åka kajak. För att det är ett lätt och säkert ställe. Det är också vanligt att de åker med gummibåtar, River Board och uppblåsbara leksaker. Hur man kan betrakta det som ett lätt och säkert ställe kan jag inte förstå.

  /Thomas

 • Pentax / Sony adapter

  Test

  Vi har testat en adapter som är relativt populär och det visar sig att det är en rätt bra pryl för dig som har Pentax-objektiv men har sneglat på en Sony-kamera på sistone. Kanske dags för en adapter...och en ny kamera?

  Mats skriver: Fokuseringen och bländaren blir naturligtvis manuella, och bländarringen på adaptern har 5 fasta steg. Vilket innebär att man inte får tillgång till alla bländarinställningar ifall objektivet har fler än fem. Ett exempel på fem hela bländarsteg är från f/2,8 ner till f/16. Med t ex ett objektiv som FA 77/1,8 där bländaren går att reglera från f/1,8 till f/22 (lite drygt 7 hela steg), så innebär det att varje klicksteg på adaptern motsvarar ungefär 1,4 bländarsteg i objektivet.

  Allt hittar du här: Adapter för att använda Pentax K och DA objektiv på Sony E-Mount kamera (t ex NEX, A7R, A3000)

 • Färger

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Ännu en en färgglad bild på en \"klippa\" i området Rauðhólar som ligger 15 min sydöst om Reykjavik. Rauðhólar, som betyder röda kullar, tillhör Elliðaárhrauns lavafält.

  Bilden är tagen på 50mm.

  /Thomas

 • Gyro-stabilisering

  Nyhet

  Nu har vi Jobos stabilisering med Gyro-funktion i sortimentet och det är en spännande produkt! Kolla gärna in produktfilmen på produktsidan för att få en uppfattning om hur bra de verkligen är!

  Det här är en lösning man bara kunde drömma om till överkomliga pengar för bara något år sen men med drönarna (som DJI Phantom) kom dessa gimbals som är motordrivna och mycket effektiva i konsumentpriser. Vi har DJI Osmo som är en kamera som sålt fantastiskt bra och nu finns även GyroPod från Jobo som du kan använda till din systemkamera (spegelfria, mindre modeller), kompaktkamera eller smartphone. Gillar du att filma eller behöver ett julklappstips till någon som gillar att filma så är det här en kanonprodukt!

  För kamera: Jobo MD-1 GyroPod för Spegelfria systemkameror
  För smartphone: Jobo SP-1 GyroPod för Smartphones

 • Panasonic HC-VX870

  Test

  Att filma i 4K är en ganska ny möjlighet och med fler sålda 4K-TV så har man möjligheten att njuta av sin semester eller sin filmproduktion i 4K där hemma. Panasonic har nyligen lanserat VX870 som är en succé...för du kan filma 4K själv!

  Vi har testat den här modellen och du kan läsa hela testet på vår hemsida redan nu. Det är riktigt häftigt att uppleva den höga upplösningen som 4K innebär och det är något som vi hoppas kommer att utvecklas under det kommande året. Youtube och andra videokanaler har öppnat upp för 4K så det är snart dags för en ny skärm, eller hur? Medan du funderar så kan du läsa testet här: Klicka här för test

 • Nikon skvallrar:

  Nyhet

  Istället för att smyga med en lansering har Nikon valt att gå ut med en förhandsinformation om att man lanserar en Nikon D5 inom nära framtid tillsammans med några andra nyheter. Varför går man ut i förväg utan att berätta allt?

  Informationen som vi nåtts av är följande:

  Stockholm, 18 november 2015: Idag offentliggör Nikon Corporation att de utvecklar den digitala SLR-kameran D5, som representerar nästa generation av professionella Nikonmodeller i FX-format. Nikon utvecklar även den nya trådlösa sändaren WT-6 och blixten SB-5000, vilken presenteras som den främsta produkten i Nikons nuvarande blixtsortiment. Genom kombinationen av nästa generations professionella systemkamera och de nya avancerade tillbehören, tillsammans med det stora utbudet av Nikkor optik, flyttar Nikon fram gränsen för vad som är möjligt inom bildskapandet. Uppgifter om lanseringsdatum och rekommenderat pris för produkten har inte fastställts än.

  Det ger utrymme för fantasi och förhoppningar, eller hur? Rykten på nätet talar om en betydligt högre upplösning, snabbare seriebildtagning samt en ny, mer avancerad autofokus. Vi vet inte och har inte mera information än det som står här ovanför men nästa stora mässa är CES i Las Vegas i början av 2015 och det har hänt flera gånger tidigare att Nikon valt att lansera kring det eventet. Som sagt är varken lansering, leveransdatum eller priser fastställda ännu. Ett tips: Är du sugen på något objektiv från Nikon så vänta inte för länge med att beställa då det sker prishöjningar from årsskiftet som kommer att påverka marknadspriset i relativt hög grad, kontakta oss för att beställa ditt nya objektiv nu! Vi tror att flera tillverkare ser över priserna på objektiv och kameror from årsskiftet.

  Nikon berättar även att man kommer att lansera en ny WiFi-enhet, WT-6, och en ny blixt som får namnet SB-5000.

 • Lycka

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Jag har provat på både Spybar och Sturecompagniet, men sätt mig i en fyrhjulsdriven bil i en fors och jag är lycklig. Alla är vi olika. Härligt att vägen gick genom bäckar, tyvärr var det alldeles för lite vatten i dom...

  Bilden är tagen ur ett filmklipp från iPhone 6

  /Thomas

 • Fujifilm Fujinon XF 35/2,0 R WR

  Test

  Vi har haft många som frågat om Fujifilms nya 35mm objektiv och nu är vi klara med testet på den! Läs hela testet, som vanligt kostnadsfritt, på vår hemsida! Billigare och mindre, kan det bli bra?

  Så här skriver Mats: Fina optiska prestanda, t ex låg grad av kromatisk och sfärisk aberration tillsammans med låg distorsion, ger skarpa bilder utan förvrängning eller färgfel. Ljusstyrkan tillsammans med en bländare med 9 stycken avrundade lameller ger möjlighet till korta skärpedjup och en mjuk teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh), samt naturligt runda reflexer.

  Läs allt och se bilderna här: Fujifilm Fujinon XF 35/2,0 R WR

 • Udda

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  På en grind i Reykjavik. Kommentarer är överflödiga.

  Bilden är tagen med iPhone 6

  /Thomas

 • Perspektiv

  Jag besökte broarna i Tallberg häromdagen...

  1891 års bro tagen underifrån. 11mm brännvidd ger ett skönt perspektiv.

  Bilden tagen med Sony Alpha 7R II + Metabones Adapter T + Canon EF 11-24/4 L USM

  /Thomas

 • Muu

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Island har namngett sin mjölk på ett väldigt internationellt sätt. Muu. Det är faktiskt lite humor.

  /Thomas

 • Tävling!

  Hösten stora tävling innehåller fantastiska priser i form av drömkameror från Canon, nämligen 5D Mark III, 7D Mark II och superkompakten G3X. Tävlingen delas upp i tre kategorier och du kan vara med i alla kategorierna under tävlingsperioden.

  Tävlingsregler: Du som skickar in bidraget måste ha tagit bilden själv. Bilden får vara efterbearbetad men alla delar av bilden (alla exponeringar) måste vara tagna av dig. Bilden ska skickas in som JPG (jpeg) och vara max 3MB i filstorlek, minst 800 pixlar bred. Varje deltagare får delta med ett (1) bidrag i varje kategori. Kategorierna är Landskap, Street och Fauna (djurvärlden). Fri tolkning av temat gäller och vi förbehåller oss rätten att visa bilderna i samband med tävlingen på vår Facebook-sida, Blogg och Instagram. Tävlingen pågår tom 3 januari 2016 och vinnare utses inom 14 dagar efter avslutad tävling. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Första priset i kategorin Landskap är en helt ny Canon EOS 5D Mark III, i kategorin Street en Canon Powershot G3X och i kategorin Fauna en Canon EOS 7D Mark II. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av anställda på CyberPhoto. Presentkort på 1000kr kommer att ges till tvåan i respektive kategori. Släkt och familj till anställda får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Priserna skickas ut inom 14 dagar efter vinnarpresentation. Bilderna behöver ej vara tagna med en Canon-kamera. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Du har nu tre kategorier att tävla i och priserna är lockande för oss alla, eller hur! Se till att arbeta fram din absolut bästa bild i respektive kategori för att maximera din chans till vinst. Läs gärna mera om priserna som du kan vinna via länkarna nedan. LYCKA TILL!

  Canon EOS 5D Mark III hus
  Canon EOS 7D Mark II hus
  Canon PowerShot G3 X

 • Upp och ner

  Jag besökte broarna i Tallberg häromdagen...

  Jag undrar hur de kändes sig när de byggt klart och de insåg att de haft ritningen upp och ned? Skämt åsido, bron du ser byggdes rätt väg 1891 och är 37 meter hög och 164 meter lång. Den byggdes för järnväg men används idag till biltrafik.

  Bilden tagen med Sony Alpha 7R II + Metabones Adapter T + Canon EF 11-24/4 L USM

  /Thomas

 • Nygräddat

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Stora delar av Island påminner om en nygräddad limpa.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 200mm och f/5,6, 1/400s, ISO 1800

  /Thomas

 • Landskap

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Det här ett väldigt typiskt isländskt landskap med hästar, vita hus och mäktiga berg. Vackert.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 240mm och f/5,6, 1/640s, ISO 200

  /Thomas

 • Panasonic Lumix G 25/1,7 Asph

  Test

  Det här är ett objektiv för dig som vill ha en fin och smidig normal till din Micro 4/3-kamera! Mats har testat den och du får själv se vilket bra köp det är om du tar dig tiden att kika närmare på bilderna.

  Mats skriver: Finner just inget att klaga på direkt, skärpan är mycket bra redan på största bländaröppning och man ser ingen markant skillnad ifall man bländar ner, (bortsett från att skärpedjupet ökar med mindre bländare). På kameror med sensorer i 4/3 format bör man helst aldrig välja mindre bländare än f/8 på grund av diffraktion (försämrad skärpa). Att diffraktion uppstår på större öppningar än normalt bland 4/3 kameror och objektiv påverkas i första hand av den mindre sensorstorleken, och inte själva objektiven i sig.

  Resten hittar du här: Panasonic Lumix G 25/1,7 Asph svart (för Micro 4/3)

 • Valv

  Jag besökte broarna i Tallberg häromdagen...

  Här ser du ett av valven på den bro som byggdes 1919. 11mm brännvidd ger ett skönt perspektiv.

  Bilden tagen med Sony Alpha 7R II + Metabones Adapter T + Canon EF 11-24/4 L USM

  En fantastisk kombination. Canons 11-24mm levererar bilder av imponerande klass. Jag har inte använt den själv tidigare och jag måste säga att skärpan är grymt bra.

  /Thomas

 • Många färger

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Husen i Reykjavik har ofta plåtväggar vilket verkar lite udda i svenska ögon. De är ofta målade i många färger. Det verkar som att Reykjavik saknar ett stadsbyggnadskontor. I och för sig kul med så många olika färger på alla hus, men det var inte alltid så vackert.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 200mm och f/5,6, 1/3200s, ISO 800

  /Thomas

 • Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM svart/graphite (till EOS M)

  Test

  Vi har redan testat Canons nya 15-45mm till EOS M-systemet och om vi ska tro rykten så kommer Canon att utveckla EOS M under 2016. Vi hoppas att Canon visar framfötter bland spegelfria kameror för de kan det här med bild...

  Mats skriver om det nya objektivet: Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM är ett behändigt och väldigt lätt objektiv. Byggt till större del av plast och med bajonettfattning också av plast, men zoom och fokusring känns helt okej. Vid start av kamera är konstruktionen som sådan att man måste släppa på spärren för zoomen, och objektivet växer med ca 2,3 cm på längden som mest. Autofokus jobbar snabbt och mycket tyst tack vare STM-motorn, vilket är speciellt bra vid filmning. Bildstabiliseringen är effektiv och kompenserar för ca 4 steg längre slutartider än normalt.

  Läs resten och kolla in bilderna här: Canon EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM svart/graphite (till EOS M)

 • Star Wars

  Biblioteket i Umeå hade Star Wars-tema nyligen...

  Jag "råkade" vara där och tog denna bild som jag tyckte blev så gullig.

  Normalt skulle ju ett barn skrika av skräck för att se en sådant utklädd person, men barnen var lyriska över alla Star Wars-figurer.

  May the force be with you!

  /Thomas

 • Höjdrädd?

  Jag besökte broarna i Tallberg häromdagen...

  Rätt höga broar må jag säga. Den bro jag står på är 44,3m hög. Tallbergsbroarna består av tre broar som är byggda 1891, 1919 och 1994. Det finns riktigt fina rastplatser med möjlighet att grilla. Det finns en stor vedbod laddad med ved. Helt klart värt ett besök. Denna bro var världens första normalspåriga järnvägsbro av stenmaterial.

  Ja, jag står bakom ett staket på bilden.

  Bilden tagen med Sony Alpha 7R II + Metabones Adapter T + Canon EF 11-24/4 L USM

  En fantastisk kombination. Canons 11-24mm levererar bilder av imponerande klass. Jag har inte använt den själv tidigare och jag måste säga att skärpan är grymt bra.

  /Thomas

 • Arbeta hos oss!

  Vi har nu behov av dig som är en glädjespridare och gillar att arbeta i ett högt tempo! Ibland är ordinarie personal på logistikavdelningen sjuk eller ledig så du som kan hoppa in på kort varsel bör söka tjänsten hos oss.

  Så här skriver Madeleine, vår logistikchef: Vi söker nu extrapersonal till Logistikavdelningen som kan rycka in med kort varsel vid frånvaro av ordinarie personal och vid högsäsong. Vi söker dig som är över 18 år, positiv och full av energi, som kan hålla högt tempo och vara effektiv samt initiativtagande. Tidigare arbetslivserfarenhet är en fördel.

  Är DU den vi söker?

  Ansökan skickas till logistik@cyberphoto.se senast den 22/11.


 • Vinden i håret

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Vissa tider så blåste det storm och här fotograferar Anna några gulliga och tillgivna islandshäster.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1000s, ISO 1000

  /Thomas

 • Canon EF 200/2,8 L II USM

  Test

  Canon EF 200/2,8 L II USM är en gammal goding som är både lätt och smidig och har en hög ljusstyrka. Passar utmärkt till många olika uppdrag där ute på fältet.

  Mats skriver: "Jaha, då ha man fått sig en ny favoritglugg. Jag har nämligen börjat prioritera fotoprylar med lägre vikt och mindre storlek, men det får självklart inte inskränka på bildkvalitén, och zoom och stabilisering kan man alltid klara sig utan även om det ibland kan vara trevligt och bra att ha."

  Läs hela testet här


 • Canon lanserar!

  Nyhet

  Canon lanserar två nya videokameror, XA30 och XA35, som blir semiprofessionella utmanare till Sony, Panasonic m.fl. Kamerorna riktar sig till dig som värderar bra optik, hög bildkvalité och XLR-ingångar, före 4K och häftiga specifikationer.

  Nytt på dessa efterträdare till XA20-serien är bl a en nyutvecklad bildsensor med högre bildkvalitet och lägre brusnivåer i lågt ljus, samt ett par nya inställningsmöjligheter för större tonomfång i t ex högkontrastmotiv (wide DR och högdagerprioritet). Liksom på föregående modeller är den främsta skillnaden mellan XA30 och XA35 att den senare har HD-SDI-utgång, som är ett krav för många professionella tillämpningar, professionella externa recorders etc.

  Leveranser börjar redan i december och priserna blir 19290kr resp 24790kr.

  Läs mer om XA30 här -->
  Läs mer om XA35 här -->


 • SanDisk lanserar!

  Nyhet

  Vi har nya Extreme 500 på väg in till vårt lager inom kort och det här är en mycket fin produkt som vi fick testa igår. En smidig och mycket tålig extern SSD-disk från SanDisk som tål det mesta. Perfekt när du uppskattar hastighet och smidighet.

  Vi tror att denna produkt kan bli många fotografers bästa vän. Den är så lätt och smidig samtidigt som den tål smällar upp till 800G och SanDisk ger 3 års garanti på dessa. Hastigheten är mycket hög med USB 3.0 och upp till 340 MB/sek skrivhastighet (415 MB/sek läshastighet). Läs mera och boka ditt exemplar redan nu: SanDisk Extreme 500

 • Skydd

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Mitt hem är min borg. Detta får ställde sig bakom stenarna när jag kom vandrandes med min hotfulla kamera. Kul att han målat sig under ögonen som en amerikansk fotbollsspelare.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1250s, ISO 800

  /Thomas

 • Analog

  Just nu består gruppen av fotografer och fotointresserade av tre grupper, de som fotograferar analogt och aldrig gått över till digitalt, de som har börjat med analogt men har gått över och till sist den skara som växer, de som aldrig plåtat analogt. En kort berättelse från Albin, en av våra säljare, om hans tankar kring sitt eget fotograferande följer.

  I en ständigt framåt-marscherande digital utveckling finns fortfarande en liten skara bakåtsträvare. Trots avancerade tekniska hjälpmedel envisas de med att leva kvar i ett förgånget årtionde. Eller två. Jag talar om filmanvändarna, en skara entusiaster som med hjälp av varandra försöker hålla detta vid liv. Jag är en av dom. Varför envisas jag då med detta som många stämplat som en hipster-företeelse? Det hela började först när jag hade fotat uteslutande digitalt i närmare 6 år, jag ville förstå grunden i den konstform jag utövade. Egentligen för att kunna utveckla mitt digitala skapande ytterligare. Sedan fastnade jag. Jag blev kär i det alternativa arbetssättet, det fysiska i skapandet och personligheten hos det olika kamerorna.

  Missförstå mig rätt, jag fotar fortfarande flitigt digitalt och vill inte på något sätt påstå att det ena sättet att uttrycka sig på är överlägset det andra. Båda är legitima sätt att få utlopp på för sin kreativitet och båda formerna har sina styrkor respektive svagheter. Arbetssättet kontra det digitala, som jag vuxit upp med, sida vid sida är mycket långsammare, kräver mera eftertanke och lite mera fundamental förståelse för de tekniska aspekterna av exponering. Såklart finns det kameror och tekniker som gör det busenkelt att fota med film och man ska inte låta sig avskräckas av de tekniska aspekterna. Jag menar, om dina farföräldrar klarade av att skapa bilder, vad hindrar då dig från att experimentera och utöka din fotografiska förståelse?

  Du hittar fortfarande ett stort sortiment av film på våran hemsida så vad väntar du på? Greppa en kamera från närmaste släkting eller secondhand-butik och börja experimentera! Låt oss tillsammans hålla detta medium vid liv!

  Albin, CyberPhoto

 • Peak Design lanserar!

  Nyhet

  Det är ett tag sen Peak Design introducerade Capture Lens och nu är de på väg till oss - snart i lager! Det här är en supersmart lösning för dig som ofta måste byta objektiv när du fotograferar, vilket är rätt många av oss...

  Man kan växla mellan kamerahus men det är både dyrt och klumpigt och ofta blir det att man ändå vill växla mellan ett par eller tre objektiv på samma kamera för bästa möjliga bilder. Capture Lens finns till Canon, Nikon och Sony E just nu och är en supersmart produkt som vi gillar! Du får dessutom 25% rabatt (kampanjen gäller hela Peak Designs sortiment tom 30 november) just nu på din order så vänta inte med din beställning. Du hittar Capture Lens via länkarna nedan:

  Klicka här: Peak Design Capture Lens, objektivhållare

  Kolla filmen: Youtube: Capture Lens Kit


 • Nikon AF-S 24-70/2,8 E ED VR

  Test

  En ny 24-70 med stabilisering har varit efterlängtad i båda lägren (Canon & Nikon) och idag har vi testat den som har lanserats, nämligen Nikons med VR. 25990kr, det är mycket pengar för en normalzoom men är det dyrt?

  Tamron erbjuder en 24-70 med stabilisering för ca 9000kr inkl moms och Nikon kostar mer än 25000kr. Frågan är om det är värt den stora skillnaden och i så fall hur? Vi är nyfikna för vi vet att Nikon på sistone lanserat flera optiskt fantastiska gluggar som 16-80mm, fasta 300mm PF och nya 200-500mm VR. Mats skriver: Så var det till slut dags för en väldigt efterlängtad uppföljare, som har en hel del nytt under skalet. Tidigare version av Nikons AF-S 24-70 saknar bildstabilisering, vilket rimmar lite illa med Nikons nuvarande sortiment där även många av de enklaste normalzoomarna har detta. Bara denna parameter var väl skäl nog för Nikon att komma med en uppföljare - men naturligtvis stannar det inte där.

  Resten hittar du här: Nikon AF-S 24-70/2,8 E ED VR

 • Reykjavík

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Reykjavík betyder "Rökvik" och inhyser 2/3 av hela Islands befolkning, dvs ca 200000 invånare i storstaden. Hela Island har ca 320000 invånare.

  Bilden är tagen med ett 21mm objektiv på fullformatskamera.

  /Thomas

 • Höstens stora tävling!

  Hösten stora tävling innehåller fantastiska priser i form av drömkameror från Canon, nämligen 5D Mark III, 7D Mark II och superkompakten G3X. Tävlingen delas upp i tre kategorier och du kan vara med i alla kategorierna under tävlingsperioden.

  Tävlingsregler: Du som skickar in bidraget måste ha tagit bilden själv. Bilden får vara efterbearbetad men alla delar av bilden (alla exponeringar) måste vara tagna av dig. Bilden ska skickas in som JPG (jpeg) och vara max 3MB i filstorlek, minst 800 pixlar bred. Varje deltagare får delta med ett (1) bidrag i varje kategori. Kategorierna är Landskap, Street och Fauna (djurvärlden). Fri tolkning av temat gäller och vi förbehåller oss rätten att visa bilderna i samband med tävlingen på vår Facebook-sida, Blogg och Instagram. Tävlingen pågår tom 3 januari 2016 och vinnare utses inom 14 dagar efter avslutad tävling. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Första priset i kategorin Landskap är en helt ny Canon EOS 5D Mark III, i kategorin Street en Canon Powershot G3X och i kategorin Fauna en Canon EOS 7D Mark II. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av anställda på CyberPhoto. Presentkort på 1000kr kommer att ges till tvåan i respektive kategori. Släkt och familj till anställda får ej delta i tävlingen. Juryns beslut kan ej överklagas. Priserna skickas ut inom 14 dagar efter vinnarpresentation. Bilderna behöver ej vara tagna med en Canon-kamera. Bidrag skickas till blogg@cyberphoto.se

  Du har nu tre kategorier att tävla i och priserna är lockande för oss alla, eller hur! Se till att arbeta fram din absolut bästa bild i respektive kategori för att maximera din chans till vinst. Läs gärna mera om priserna som du kan vinna via länkarna nedan. LYCKA TILL!

  Canon EOS 5D Mark III hus
  Canon EOS 7D Mark II hus
  Canon PowerShot G3 X

 • Norrsken

  2015 har verkligen varit norrskenets år...

  Igår kväll så lyste himlen upp i grönt igen. Inte så starkt men stort. Vid 21-tiden började ett par draperingar visa sig och man kunde ana en viss färgskiftning mot rött. När sedan norrskenet drog mot vintergatan så fick kamerorna jobba hårt.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon 14-24 på 14mm och f/2,8, 15s, ISO 800.

  /Thomas

 • Peak Design

  Nyhet

  Produkterna från Peak Design fortsätter att vara mycket populära och nu har vi de limiterade remmarna hemma på lager - en riktigt, riktigt läcker rem som dessutom är en mycket bra produkt rent användarmässigt. Peak Design är det bästa i sin kategori!

  Har du missat konceptet Peak Design? Kolla då in alla produkter från Peak Design och läs mera och produkterna via länkarna nedan. Smarta och i bra kvalitet gör att vi har nu över tre tusen användare bara i Sverige! Remmarna som vi nämner här ovanför är de bästa i sin kategori enligt oss och flera användare som vi pratat med. Jämfört med flera andra stora märken väljer man hellre Peak Design. Prova du också, du sparar 25% just nu...

  Remmar:
  Peak Design Slide marinblå kamerarem "Tallac Edition" (4 st fästankare ingår)
  Peak Design Slide röd kamerarem "Lassen Edition" (4 st fästankare ingår)

  Fästet:
  Peak Design Capture Pro kamerafäste för bälte, med PRO-snabbplatta (Arca + RC2 med adapter)

  Andra smarta produkter:
  Peak Design Clutch II handledsrem
  Peak Design Cuff handledsrem (2 st anchors ingår) • Fotomässan 2015

  Vi har besökt Fotomässan för att se vad som är på gång och hur marknaden förändras för varje år. Samtidigt tog vi oss tiden att göra en film som tar dig med till en del tillverkare och leverantörer för att se vad de vill visa på mässan.

  Du hittar filmen i vår Youtube-kanal om du klicka här: Youtube: Fotomässan 2015

 • Wild horses

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Islandshästar är så vackra, och med rätt omgivning så kan det inte bli annat än just vackert...

  Bilden är tagen med ett 50mm objektiv på fullformatskamera.

  /Thomas

 • Hitarvatn

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Här ser du vår entusiastiske fotograf Albin, honom möter du normalt i vår lagershop.

  Platsen är Hitarvatn. Visst ser det härligt ut? Det var helt knäppt tyst där. Inga ljud från bilar, människor eller tranor.

  Bilden är tagen med ett 50mm objektiv på fullformatskamera.

  /Thomas

 • Rocky Road

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Återigen så får man känslan av att inte bara vara utomlands, utan att faktiskt vara på en helt annan planet.

  Bilden är tagen med ett 50mm objektiv på fullformatskamera.

  /Thomas

 • Panasonic HC-X1000

  Test

  Videokameror har tyvärr fått stå tillbaka en hel del från rampljuset när DSLR-kamerorna klivit fram på bred front. Men självklart är inte videokamerorna borträknade på något sätt även om vi inte pratar om det så mycket. Därför är det extra kul att lyfta fram dessa kameror i våra tester.

  Idag är det Panasonic HC-X1000E som vi testat. Roger, som är vår videoguru, har satt HC-X1000 på prov och är imponerad.

  Roger säger bland annat: "Panasonic HC-X1000 är en relativt avancerad videokamera med mycket bra film och ljudkvalitet, samt massor med smarta funktioner och är som gjord för entusiaster och semi-proffs. Det stora batteriet som bör ge lång driftstid per laddning är också ett klart plus. Rekommenderas."

  Läs hela testet här

 • Nästan väg

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Många vägar på Island passar inte för vanliga 2-hjulsdrivna bilar. Vissa vägar är till och med märkta med 4WD only. Så dagens tips om du vill se riktiga Island är att välja rätt hyrbil. Jag blir sugen på att åka tillbaka när jag ser denna bild.

  Bilden är tagen med ett 50mm objektiv på fullformatskamera.

  /Thomas

 • Sony A68

  Nyhet

  Just idag har Sony släppt en ny systemkamera, den heter Sony α68 och har snabb 4D FOCUS och hela 79 st AF-punkter.

  Om du letar efter en DSLR-kamera med autofokus som kan följa motivet exakt, och som har världens högsta antal AF-punkter så gör du helt rätt i att kolla in den här höstnyheten från Sony - Sony a68. 4D FOCUS heter systemet som ger dig den här höga AF-prestandan. Du har även en konstant följande seriebildstagning på 8 bilder per sekund.

  A68 bjuder på en 24MP 3 APS-C Exmor CMOS-bildsensor, Sonys snabba BIONZ X bildprocessor och gillar du att filma så finner du här möjlighet att använda XAVC S5-format som är mycket effektiv med sin snabba bithastighet på upp till 50Mbps.

  Dessutom har Sony a68 en OLED Tru Finder-sökare med 100% bildtäckning och en 2,7" vinklingsbar bildskärm för att en mängd kreativa
  vinklar utan att ergonomin blir lidande.


  Klicka här för mer info-->


 • Canon EOS M10

  Test

  Canon fortsätter sin satsning på spegelfria kameror med nya M10, en lillebror, eller syster, till EOS M3 som är populär. Vi hade hoppats att man instället kommer med en vassare spegelfri som tar upp kampen med Panasonic. Olympus, Fujifilm, Sony...men inte. Än.

  Vi hoppas att Canon snart visar hur duktiga de är på bild och kameror genom att lansera något vasst inom spegelfritt och vi tror att den dagen kommer. Under tiden testar vi snygga M10 (riktigt snygg faktiskt!) och så här skriver Mats: Kameran startar runt en halv sekund. Fokus hittar den oftast under en halv sekund och sekvenstagning klarar den som bäst med ca 4,6 b/sek i JPEG (låst exponering) upp till ca 1000 JPEG eller 7 RAW. Med varierande ljusmätning dras hastigheten ner rejält och den klarar inte speciellt många bilder per sekund, alltså inget förstahandsval för dig som fotar mycket sport eller dylikt. Normalzoomen EF-M 15-45 som ingår i kit autofokuserar mycket följsamt och näst intill ljudlöst med M10:an, vilket är suveränt för dig som filmar mycket.

  Läs resten av testet här: Canon EOS M10 + EF-M 15-45/3,5-6,3 IS STM

 • Hvíld

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Hvíld betyder vila och det är precis vad jag vill göra när jag ser denna bild. Att sätta sig ner där och vila efter en lång vadring, ta fram lite torkat renkött och blicka ut över vildmarken...

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1000s, ISO 900

  /Thomas

 • CyberPhoto Awards 2015

  Nu är det dags! Vi sammanfattar årets produkter med CyberPhoto Awards 2015 där de bästa utnämns. Sedan 2012 har vi släppt Awards så det blir fjärde året som du kan läsa om vilka produkter vi tycker är bäst!

  Eftersom vi testar det mesta på marknaden och läser många andra tester för att bygga upp vår bild av årets produkter så kan du genom CyberPhoto Awards 2015 snabbt se vad som är det bästa i år. Men året är inte slut kanske du tänker? Även om det kan lanseras nya produkter under sista delen av året så kommer leveranser av dessa inte påbörjas innan året är slut. Vi har däremot anledning att tro att 2016 blir ett mycket, mycket spännande år när det gäller nya produkter...men till dess, njut av CyberPhoto Awards 2015: Klicka här

 • Brinno Time Lapse

  Nyhet

  Har du varit sugen på att testa Time Lapse men inte har tiden eller engagemanget att sätta dig in i hur man får till det? Nu har vi Brinno, kameran som gör det "åt dig". Enkel och effektiv.

  Kvalitén blir inte som med en riktigt vass systemkamera så klart men däremot trycker du på ett par knappar, Brinno spelar in och sätter ihop bilderna, och vips har du en färdig film. Om du ska bygga om hemma så kan få en film som visar hur bygget fortskred, vill du se hur dina blommor i fönstret följer solen under dagen eller hur en dag ser ut på 10 sekunder så kan du få det på ett enkelt sätt. Läs mera och beställ din Brinno via länken nedan. Det här är ett bra julklappstips...

  Brinno - klicka här

 • Húmor

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Kul namn på ett bensinbolag...

  Bilden tagen med iPhone 6

  /Thomas

 • Sony Alpha 7s II

  Test

  Sony matar på just nu och A7S II är en riktigt häftigt produkt med sin relativt låga upplösning och stora sensor. Vi var nyfikna på hur den presterar vilket vi tror att många andra också är...

  Mats skriver: A7s II är till viss del vädertätad och känslan i kameran är på topp. Den är utvändigt i stort sett identisk med övriga A7 version 2-modeller. Jämfört med föregångaren har den storleksmässigt växt en aning åt alla håll, samt ökat i vikt, men för att vara en fullformatskamera är den fortfarande liten och smidig.

  Resten hittar du här: Sony Alpha 7s II kamerahus

 • Tema: Island

  Som du troligen har märkt har vi delat med oss av många bilder från Island i Bloggen och en som också varit där för fotografera är Lars Mårtensson. Den här vackra bilden har han tagit och du hittar fler på Facebook...

  För dig som inte följer oss på Facebook så gör gärna det. Just nu kan du se massor av härliga bilder där, perfekt som inspiration när det är som tråkigast att ta fram kameran. Du kan även följa oss på Instagram där du får se andra bilder, mera inifrån vårt företag och prylar som vi testar. Ett hett tips är att gå in på Facebook och kolla in resten av Lars bilder för de är riktigt snygga!

 • Hrafninn flýgur

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  Jag tänkte på filmen "Korpen flyger" när jag såg detta motiv...

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/4000s, ISO 800

  /Thomas

 • Danubia Bussard

  Nyhet

  Vi har möjligheten att presentera en ny kikar-serie från Danubia och det här är riktigt bra prylar! För dig som vill ha det där "lite bättre" så är det här kikaren för dig, i synnerhet då priset inte ligger på den nivå som de optiska egenskaperna skvallrar om...

  Kolla närmare på dessa rejäla kikare som är utrustade med riktigt bra glas och materialval för att ge den där ultimata kvalitékänslan och egenskaperna när det gäller bild. Det finns bättre kikare men för att hitta en sån måste du rejält upp i prisklass. Kort sagt, kanonbild till riktigt, riktigt bra pris är Danubia Bussard.

  Läs mera här: Danubia Bussard 10x42

 • Sumarbústaður

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  En liten isländsk stuga. Inte i så bra skick men den är ändå cool.

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1600s, ISO 800

  /Thomas

 • Hestur aftur

  Ni som läser bloggen har sett att hela CyberPhoto-gänget har varit på Island i september...

  En isländsk häst i full storm...

  Bilden är tagen med Nikon D810 och Nikon AF-S 200-500/5,6G ED VR på 500mm och f/5,6, 1/1000s, ISO 1000

  /Thomas