Pentax / Sony adapter

Test

Vi har testat en adapter som är relativt populär och det visar sig att det är en rätt bra pryl för dig som har Pentax-objektiv men har sneglat på en Sony-kamera på sistone. Kanske dags för en adapter...och en ny kamera?

Mats skriver: Fokuseringen och bländaren blir naturligtvis manuella, och bländarringen på adaptern har 5 fasta steg. Vilket innebär att man inte får tillgång till alla bländarinställningar ifall objektivet har fler än fem. Ett exempel på fem hela bländarsteg är från f/2,8 ner till f/16. Med t ex ett objektiv som FA 77/1,8 där bländaren går att reglera från f/1,8 till f/22 (lite drygt 7 hela steg), så innebär det att varje klicksteg på adaptern motsvarar ungefär 1,4 bländarsteg i objektivet.

Allt hittar du här: Adapter för att använda Pentax K och DA objektiv på Sony E-Mount kamera (t ex NEX, A7R, A3000)