Canon EF 85/1,2 L II USM

Test

Använder du Canon EOS? Har du sneglat drömskt på 85mm eller 50mm f/1,2? Vi har testat 85:an igen för att se hur den klarar sig med de nya kamerorna med riktigt hög upplösning, det är ett antal år sen vi testade den sist.

Mats skriver: År 2006 släppte Canon version II av deras ljusstarka och proffsiga 85mm f/1,2, som i sin tur ersatte EF 85/1,2L USM från 1989. Version 2 blev uppdaterad med bland annat avståndsinformation för användning med E-TTL II-blixtar, vädertätningar samt snabbare autofokus. Vi gjorde ett test redan när den kom och med den första EOS 5D (12Mpixel), men har nu uppdaterat testet med en betydligt mer högupplöst kamera för att se om den fortfarande håller måttet, nämligen med EOS 5Ds R (50,6 Mpixel).

Hur den presterar hittar du här: Canon EF 85/1,2 L II USM