Zeiss Milvus 50/1,4

Test

Zeiss har under lång tid tillhört det finaste skiktet av varumärken bland objektiv och nya serien Milvus har därav höga förväntningar på sig. Tack vare Sonys framfart på marknaden har Zeiss fått en uppsving och vi är nyfikna på hur Milvus nya normal presterar...

Mats skriver: Zeiss har verkligen inte legat på latsidan på sistone och nu lanserar man ytterligare en objektivserie för D-SLR-kameror från Nikon och Canon (eller t ex Sony A7-serien via passande adapter). Milvus ska möta de allt högre krav som ställs på optisk kvalitet tack vare den kraftiga stegring i sensorupplösning som skett på proffs- och semiproffskamerorna de senaste åren. Förutom synnerligen hög optisk upplösning, ska Milvus-seriens objektiv även ge mycket hög kontrast och tålighet mot ströljusproblematik. Detta menar man ska göra dem extra lämpliga för HDR-tillämpningar och även förbereda dem för kommande videostandarder med ytterligare förhöjda krav.

Resten hittar du, kostnadsfritt, här: Zeiss Milvus 50/1,4 för Canon EF/EOS (ZE)