• Gotland del II - Byggnader

  Gotland. En fantastisk och vacker ö som jag missat fram till nu.

  5 dagar på ön som resulterade i 633 bilder. Antalet bilder gör att jag delar upp detta i teman i stället. Nej, jag ska inte visa alla 633 bilder, men ett urval och på begäran lite hur jag tänkt när jag tog bilderna samt hur jag tänkt när jag redigerat dem. Del 2: Byggnader

  Kolla på bilderna >>

  /Thomas

 • Detaljrik

  En bra kamera blir ännu bättre

  Sony RX1 är på många sätt en fantastisk kamera och de bildresultat jag fått från den har jag varit mycket nöjd med. När Sony tidigare berättade att det kommer en version utan AA-filter så övergick statusen från att vilja ha till att SKA ha. Sony RX1R.

  Jag har fotograferat utan AA-filter länge och uppskattar verkligen den extra detaljrikedom som det ger. Leica M8 sen M9 och nu M har visat vägen. Så jag ser fram emot att testa Sony RX1R, en liten och smidig kamera med fullformat och en bra optik, och nu med ännu bättre detaljrikedom.

  Om någon är osäker på vad ett AA-filter är, så ett Anti-Aliasfilter suddar ut de finaste detaljerna för att minska risken för moiré, dvs, typ färgskiftningar i fina detaljer oftast i linjer. Typ ett svagt softfilter som jag gärna är utan.

  Sony DSC-RX1R >>

  /Thomas

 • Tusen!

  Transcend var snabbast i test (Kamera & Bild nr 6 2013) med sina Compact Flash 1000X minneskort. Vi har riktigt bra priser på dessa just nu, men det viktigaste är kanske inte priset, utan prestandan, och det är roligt att just Transcend har vunnit!

  Vi har valt att nästan uteslutande sälja SanDisk och Transcend. Varför? Antalet fel är mycket lågt hos båda märkena och vi märker att de fungerar och är kompatibla med många andra produkter. Det viktigaste är kvalitet, det näst viktigaste priset. Därför slutade vi med många andra fabrikat. Ibland har vi andra fabrikat för att vi kan erbjuda unika priser eller behöver fylla upp en bristande tillgång.

  Grattis till Transcend säger vi med lite trevliga priser:

  Transcend CompactFlash 1000X 16GB Ultimate
  Transcend CompactFlash 1000X 32GB Ultimate
  Transcend CompactFlash 1000X 64GB Ultimate
  Transcend CompactFlash 1000X 128GB Ultimate

 • Skärpedjup...

  Tog ut nya BMW F800 GS Adventure en sväng och tog så klart med kameran också! En mycket lättkörd hoj till rimliga pengar och med mycket attityd, man känner sig lite som en Paris-Dakar-förare fast man kör en liten grusväg i Västerbotten. Fantasi är bra!

  När det gäller just fantasi så är kreativitet närbesläktat och ska man vara kreativ behövs kreativa produkter. Vi har lagt upp Phottix närbildslinser som säljs i kit av 4st med olika styrka. Priserna är mellan 299-599kr beroende på diameter. Det här är ett enkelt och kreativt sätt att fotografera på - och mycket prisvärt, så vill du leka lite med ditt befintliga objektiv och skapa nya förutsättningar så är dessa kit något för dig. Kolla in:

  Phottix Närbildslinsset 52mm (+1/+2/+4/+10)
  Phottix Närbildslinsset 58mm (+1/+2/+4/+10)
  Phottix Närbildslinsset 67mm (+1/+2/+4/+10)
  Phottix Närbildslinsset 72mm (+1/+2/+4/+10)

  Leveranstid ca 1 vecka.

 • X-News

  Fujifilm släpper nu en ny smidigare systemkamera med namnet X-M1.

  Den ska enligt Fujifilm hålla samma fina bildkvalitet som de övriga i X-serien. Detta blir Fujis minsta och lättaste systemkamera hittills, och den använder samma sensor som sina större syskon (APS-C X-Trans CMOS). X-M1 har fått en ny processor vilket gör den snabb i hantering och seriebildstagning (5,6 bilder/sek). Trots sitt mindre format så har X-M1 en vinklingsbar 3 tums skärm, den har också fått en dedikerad knapp för full HD-filmning.

  16,3 Megapixel
  EXR Processor II
  Kompakt och lätt kamerahus endast 330g
  Tiltbar 3 tums skärm
  Full HD videoinspelning 30/fps
  Wifi för överföring till mobila enheter och datorer
  Finns i färgerna Svart, Brun och Silver

  Klicka här för att se alla varianter på X-M1 >>


  Fujifilm släpper samtidigt Fujinon XF 27mm f/2,8 och Fujinon XC 16-50mm f/3,5-5,6

  Idag släpper Fujifilm uppdatering av firmware för X-Pro1 och X-E1. Uppdateringen gör kamerorna kompatibla med objektiv utan bländarring (t.ex. nya Fujinon XF 27mm), istället för justering av bländare direkt på objektivet använder man kommandoratten på kamerans baksida. Uppdateringen innehåller också möjligheten att komma åt urval av fokuspunkt genom funktionsknappen (Fn), för att underlätta att styra kameran med endast höger hand och knappen ”pil ner” ges möjlighet att fungera som ytterligare en funktionsknapp.

  Den 23 juli släpps den andra uppdateringen som förbättrar autofokus hastigheten på samtliga XF-objektiv (ej 55-200 som redan har optimerats vid tidigare uppdatering) och den efterfrågade funktionen ”focus peak highlight” läggs till för att göra manuell fokusering enklare.

  Uppdateringarna finns här >>

 • Bidrag

  Vilka härliga sommarbilder vi redan har fått till vår tävling! Skicka på - det är så roligt att bläddra bland alla bilder. Dessutom kan du vinna kanonfina hörlurar från SOL Republic, våra favoriter.

  Bilden här ovan har skickats in av Sander, visst är det en läcker färgskala på den bilden?

 • Tävla med SOL!

  Nu är det dags för en tävling igen och vad passar då bättre än priser från SOL Republic med tanke på namnet och årstiden? Du skickar in ditt eller dina bidrag, du får tävla med hur många som helst!


  Tävlingsregler: Kom med i sommarens hetaste tävling Sommar och SOL där du har chans att vinna sanslöst fina produkter från populära SOL Republic. Du tävlar genom att skicka in en bild på temat Sommar och SOL till blogg@cyberphoto.se med bidraget bifogat, ej länkat. Max 3 MB och helst i JPG. Tävlingsperioden är tom 31 juli. Inskickade bidrag kan bli publicerade i vår Blogg och på vår Facebook-sida.

  Vinsterna är: 1:a pris - SOL Republic Master Tracks - MFI GunMetal (värde 1990kr), 2:a pris - SOL Republic Tracks Black V8 (värde 990kr), 3:e pris - SOL Jax (värde 399) Juryns beslut kan ej överklagas. Ev.vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av totalt 4 personer från CyberPhoto.

  LYCKA TILL!

 • Tidsmaskin...

  Igår kväll var det sedvanligt en träff för entusiaster av både bilar, hojar och även traktorer på Gammlia i Umeå. Eftersom vädret var rätt fint så tänkte jag lite spontant att låna en kamera från jobbet och bege mig dit. Till min fasa var nästan allt uthyrt eller utlånat...en ensam 50mm F1.8G stod tappert kvar på hyllan...

  Det var att ta bästa möjliga kamera vilket var Nikon D4 och den ensamma lilla 50an. Indikatorn visade mindre än en tredjedel kvar av batteriet men D4 har så bra batteritid att den tog slut efter 450 exponeringar. Tog bilder på diverse bilar och detaljer då jag mest är fascinerad av detaljerna som bilar från 40- 50- och 60-talet ståtar med. Vackra former och detaljer lever för alltid. Att se dessa fordon är en tidsresa och för mig blev kameran min tidsmaskin.

  Här kan du se fler bilder: Kolla på bilderna >>

 • Actionladdad sommar!

  Actionkameror är hetare än någonsin och det finns alternativ till GoPro som man bör kika in innan man slår till. En modell som vi vill slå ett slag för är Sony HDR-AS15 som presterar mycket bra, i synnerhet för priset (1990kr).

  Dessutom kan vi erbjuda dig som läser Bloggen eller följer oss på Facebook en cool väska på köpet (värde 499kr). Ultra Box 308 byggs i USA och klarar hårda krav när det gäller stöttålighet, vattentätning och dammtätning. Cool design och riktigt slagtålig så är det perfekta väskan att lagra sin HDR-AS15 med tillbehör i. Erbjudandet gäller i Lagershopen (Umeå) och om du ringer in din order per telefon (090-2007000) och så långt lagret räcker.

  Läs mera om HDR-AS15 här: Sony HDR-AS15

 • Gotland del 1

  Gotland. En fantastisk och vacker ö som jag missat fram till nu.

  5 dagar på ön som resulterade i 633 bilder. Antalet bilder gör att jag delar upp detta i teman i stället. Nej, jag ska inte visa alla 633 bilder, men ett urval och på begäran lite hur jag tänkt när jag tog bilderna samt hur jag tänkt när jag redigerat dem. Del 1: Inget skärpedjup.

  Kolla på bilderna >>

  /Thomas

 • Samyang lanserar!

  Du har säkert sneglat på en Samyang någon gång eller kanske slagit till? Nu lanserar man ytterligare ett par objektiv och det är alltid roligt med dessa nyheter då priserna brukar vara attraktiva. Så även denna gång!

  Så här skriver Focus Nordic: Samyang 16mm är ett raktecknande vidvinkelobjektiv, tillverkat med hög precision, med bl.a. en ED-lins och två asfäriska linselement. Det kommer i hela tio olika kamerafattningar. Fattningar: Pentax K, Nikon F (AE), Canon EF, Canon M, Samsung NX, Sony A, Sony E, Fuji X, MFT 4/3 och Micro 4/3.

  Samtidigt släpper man ett 300mm spegeltele med ED-glas och priserna blir ca 4400kr (16mm) respektive 2900kr för dessa produkter. Leveranser börjar redan i slutet av juli 2013.

 • Mobil: Vilken ska jag välja?

  Vi får den frågan väldigt ofta, eller rättare sagt väldigt, väldigt ofta. Det är kul att vi får lotsa och hjälpa dig som kund och vi tänkte även skriva ner lite tankar i Bloggen. Samsung är den hetaste leverantören när det gäller mobiltelefoner just nu.

  Nyheten Galaxy Zoom ser du till vänster på bilden ovan. Vi har redan fått känna och klämma på den och för dig som gillar fotografering är det inte alls en dum produkt att kika närmare på. Det är en S4 Mini i grunden som fått en rejäl kamera inbyggd, påbyggd eller hur man nu ska beskriva det. Fördelen är så klart bildkvalitén som hamnar på en helt annan nivå än konventionella mobilkameror klarar av. 10x optisk zoom, bildstabilisering och 16 Mpixel beskriver det ganska bra.

  En annan nyhet är Galaxy Mega som ger dig en mycket stor display som största argument. Många har blivit kära i Note och Note II men även om Mega är något enklare i specifikationerna än Note II så har jag själv valt att byta då skärmstorleken gjort att jag nu helt slutat att använda min Tab 2. Mega ersätter både surfplattan och telefonen helt enkelt. En produkt att hålla koll på, ladda och uppdatera. Enkelt. Dessutom funkar den i fickan på betydligt fler plagg än jag trodde.

  Vilken ska man välja? Ovanstående är ytterligheterna men Galaxy S3, S4, Note 2 är de som vi säljer absolut mest av i dagsläget. Sitter man mycket i möten eller gillar att anteckna så är Note 2 oslagbar. När man lärt sig pennan så är den fantastiskt bra och enkel att använda vilket gör den till det enkla valet om du använder den i jobbet. Både Galaxy S3 och S4 är något smidigare och det bättre valet om du prioriterar storlek.

  Blev du klokare på detta? Om inte...ring oss på 090-2007000 eller maila oss dina frågor.

 • Canon-kampanjer i helgen!

  Nu i helgen har vi tre riktigt starka kampanjer på Canon-kameror. EOS 60D, G1X och EOS M till fantastiska priser, men bara i ett begränsat antal så fundera inte för länge!

  Till lilla EOS M ingår dessutom en Selphy-skrivare på köpet, värd ca 1000kr. Ett fantastiskt kit för pengarna! Glöm inte att köpa till papper bara. Trevlig helg!

  Du hittar kampanjerna här >>

 • Pentax lanserar!

  Pentax släpper nu K-50 och K-500. Två snarlika modeller där huvudsakliga skillnaden är att K-50 har allväderskydd och kommer i kit med allvädersskyddade objektiv.

  På det stora hela är K-50 / K-500 en uppgraderad K-30. Liksom K-30 har den 16 MPixels upplösning och ett gediget allvädersskydd (endast K-50). Den maximala känsligheten är nu på ISO 51200. Man är bäst i sin klass med en seriebildtagning på upp till 6 bilder/sekund och sökaren ger 100% visning av bilden vilket är ovanligt på kameror nedanför proffsnivån.

  Precis som tidigare satsar Pentax på färgglada kameror, och vi får se vilka färgvarianter som kommer att dyka upp i Sverige. Åtminstone röd, svart och vit kommer att finnas tillgängliga.

  Klicka här för att läsa mer samt se vilka kit som finns >>

 • Seriös nyhet!

  Nu har den kommit! Första riktiga mobiltelefonen med en vettig kamera. Samsung lanserar idag Galaxy S4 med tillägget zoom vilket betyder att man verkligen får två produkter i ett skal. Någon som är överraskad att Samsung är först?

  Vi har redan känt och kläm på den här produkten och det är verkligen ett format man kan leva med om man uppskattar fotografering och gör det mycket med sin telefon redan idag. Test kommer inom kort och förväntningarna är höga då Galaxy S4 är en kanonprodukt och Samsung levererat fina kompaktkameror på sistone. Och ja, du kan ringa och använda den precis som en vanlig Galaxy S4.

  Häftigt! • Nyhet! Leica X Vario

  Nu lanserar Leica en supervass kompaktkamera precis i den trend som råder (Fujifilm X100S, Sony RX1 m.fl.) och man sparar inte på krutet. Vi har redan känt och klämt på den och har den i lager...vi kan bara säga: Leica levererar!

  Byggkvalitén är i en helt egen klass. Det känns genuint och rejält samtidigt som den är ergonomiskt utformad och känns välbalanserad. Kort sagt så känns det tyskt vilket man inte gör till någon hemlighet, på baksidan står Germany stort och väl synligt. Det här är inget att tveka på om du väntat på en kompaktkamera av rang. Läs mera här:

  Leica X Vario

 • Drömmen?

  Att få åka på en resa med målet att fotografera är drömmen för många av oss. Istället blir det ofta en kompromiss eller kombination av familjeresa och att man får lite tid att fotografera. När man får en sån här bild skickad till sig så blir man sugen på att unna sig en renodlad fotoresa. Eller hur!

  Erik Bengtsson skriver så här: Vi var på väg till Runde för att fota Lunnefåglar då vi körde fel, hamnade i Geiranger och fick ta färjan istället för tunneln. Kvällen därpå befann vi oss på Runde där Lunnefåglarna häckar. Vi hade fotat ett par timmar och jag hade tröttnat på de tunga telegluggarna. Bytte till en 35:a och hade tur då en orädd lunnefågel landade på stenen ett par meter ifrån mig. En vecka senare satt jag hemma i Fåglum igen och kollade igenom 3000 exponeringar. Men ingen annan bild på lunnefåglarna tycker jag lika mycket om som den här. Kanske var det för att den här lunnen valde att att landa bredvid mig istället för tvärtom. (Även om jag medger att samtliga försök från min sida att flyga ikapp med dessa Grönländska papegojor misslyckades). Den här turen var den bästa fotoresan jag varit med om. Hoppas att bilderna kan glädja (åtminstone nästan) lika mycket som de gjort för mig.

  Tack Erik, vi skickar två biobiljetter till dig!

 • Ingen rök utan...

  Det florerar mycket rykten nu kring nya produkter från de stora leverantörerna och vi hoppas att några av dem uppfylls och blir verklighet. Idag kl 15:00 lanserar Leica något nytt vilket de själva skvallrat om sedan en tid tillbaka. Men vad väntar du? Vad hoppas du på?

  APS-C har, förutom D7100 och K-5 II / IIs hamnat lite i skymundan bakom fullformat och spegelfritt i form av OM-D, Fujifilm X m.m. och där finns många som väntar på uppdateringar och uppgraderingar. Är du en av dem? Vi kan svara på att APS-C inte är ett dött format och att det kommer nyheter men vad och när kan och får vi inte gå närmare in på. Inte än.

  Vad blir Leicas nyhet? Kl 15:00 får du veta svaret...

  Bilden är tagen under en show i Umeå

 • Fullt upp

  Idag har det kommit in massor av roliga produkter på lager! Bläddra gärna runt på sidan en stund, nu finns massor av stativ, objektiv, batterigrepp m.m. på lager så se till att förbereda dig för sommarens fotografering.

  På bilden ser du Erica som får hjälp av Ralph att räkna och se till att det blir rätt och riktigt. Är det något du saknar på vår hemsida? Se till att meddela oss detta med en kommentar eller maila oss på blogg@cyberphoto.se så ska vi se om vi kan lösa det. Vi letar efter nya produkter hela tiden så det är jättekul för oss när vi får inspel på vad vi borde ha eller vad vi saknar.

  Tack på förhand!

 • Wookad älg

  Ibland ser man skyltar som inte behöver en närmare presentation. Wookad älg är väldigt enkelt och tydligt. Har du smakat på det? Om du ser den här skylten på en marknad eller mässa så rekommenderar jag att du testar det!

  Har du någon rolig eller humoristisk bild? Kanske någon som du kan berätta något roligt till? Skicka gärna till blogg@cyberphoto.se så kan du vinna 2st biobiljetter! Alla bilder vi visar upp nästa vecka ger fotografen biobiljetter och det är väl inte illa när vi har filmer som Den store Gatsby, After Earth, Epic, Star Trek Into Darkness, World War Z, Man of steel, The Wolverine osv på gång under sommaren!

  Lycka till!

 • Skulle du vara rädd?

  Den här bilden fick vi inskickad av Andreas Ringnér och djurbilder får vi in rätt ofta. Skygga djur som björnen brukar vara fotograferade på djurparker men Andreas bild är inte tagen i en djurpark...

  Så här skriver Andreas själv: I mitten av förra månaden så mötte jag denna nalle i de jämtländska skogarna. När den hörde kameran klicka så stannade den i steget och övervägde noga vad den skulle göra härnäst. Valde att lugnt och sakta vända om och lunka åt andra hållet. Ett oförglömligt möte på drygt tjugo meters avstånd! Bild tagen med Canon EOS 600D & 100-400L (Klicka här)

  Vad ska man säga, hade man själv haft lugnet att ta en bild? Tveksamt. Tack för bilden!

 • Norge del 2

  Tack för alla härliga Norge-bilder. Här kommer ett bidrag från Sebastian Björk på Norges vackra landskap, eller i alla fall en del av det. Helt otroligt vilket vackert land det är och så nära Sverige att man kan kosta på sig en liten semestertripp med kameran laddad.

  Om du ska åka iväg, glöm inte att ha rejält med minne med dig. Kolla in dessa deals:

  Transcend SDHC 32GB UHS-I CLASS 10 45MB/s
  Transcend JETFLASH 32GB, USB-minne

  Bara att beställa och boka, leverans inom kort.

 • Norge

  Den här bilden har Jan Dippe skickat in till oss. Tagen utanför Trondheim under en fiskeresa som Jan beskriver som rätt härlig, 20-25 grader varmt och mycket bra fiske. Låter nästan för bra för att vara sant...

  Tack för bilden, Jan! Har du bilder från en resa till Norge? Vi har ett mycket vackert grannland med väldigt speciell natur. Du kan kanske har några bilder att dela med dig utav just därifrån? Maila till oss på blogg@cyberphoto.se så kanske de presenteras just här.

 • Målat?

  Den här vackra bilden har vi fått inskickad av Ing-Marie Sjödin och visst är den vackert inramad? Känslan av att det är målat är påtaglig och man kan inte annat än att tycka om den här bilden. Kolla gärna in på vår Facebook-sida där du kan hitta fler bilder men även tips & kampanjer.

  Tack för alla härliga bilder som ni skickar in till oss, vi uppskattar dessa!

  /Tobias