X-News

Fujifilm släpper nu en ny smidigare systemkamera med namnet X-M1.

Den ska enligt Fujifilm hålla samma fina bildkvalitet som de övriga i X-serien. Detta blir Fujis minsta och lättaste systemkamera hittills, och den använder samma sensor som sina större syskon (APS-C X-Trans CMOS). X-M1 har fått en ny processor vilket gör den snabb i hantering och seriebildstagning (5,6 bilder/sek). Trots sitt mindre format så har X-M1 en vinklingsbar 3 tums skärm, den har också fått en dedikerad knapp för full HD-filmning.

16,3 Megapixel
EXR Processor II
Kompakt och lätt kamerahus endast 330g
Tiltbar 3 tums skärm
Full HD videoinspelning 30/fps
Wifi för överföring till mobila enheter och datorer
Finns i färgerna Svart, Brun och Silver

Klicka här för att se alla varianter på X-M1 >>


Fujifilm släpper samtidigt Fujinon XF 27mm f/2,8 och Fujinon XC 16-50mm f/3,5-5,6

Idag släpper Fujifilm uppdatering av firmware för X-Pro1 och X-E1. Uppdateringen gör kamerorna kompatibla med objektiv utan bländarring (t.ex. nya Fujinon XF 27mm), istället för justering av bländare direkt på objektivet använder man kommandoratten på kamerans baksida. Uppdateringen innehåller också möjligheten att komma åt urval av fokuspunkt genom funktionsknappen (Fn), för att underlätta att styra kameran med endast höger hand och knappen ”pil ner” ges möjlighet att fungera som ytterligare en funktionsknapp.

Den 23 juli släpps den andra uppdateringen som förbättrar autofokus hastigheten på samtliga XF-objektiv (ej 55-200 som redan har optimerats vid tidigare uppdatering) och den efterfrågade funktionen ”focus peak highlight” läggs till för att göra manuell fokusering enklare.

Uppdateringarna finns här >>