Detaljrik

En bra kamera blir ännu bättre

Sony RX1 är på många sätt en fantastisk kamera och de bildresultat jag fått från den har jag varit mycket nöjd med. När Sony tidigare berättade att det kommer en version utan AA-filter så övergick statusen från att vilja ha till att SKA ha. Sony RX1R.

Jag har fotograferat utan AA-filter länge och uppskattar verkligen den extra detaljrikedom som det ger. Leica M8 sen M9 och nu M har visat vägen. Så jag ser fram emot att testa Sony RX1R, en liten och smidig kamera med fullformat och en bra optik, och nu med ännu bättre detaljrikedom.

Om någon är osäker på vad ett AA-filter är, så ett Anti-Aliasfilter suddar ut de finaste detaljerna för att minska risken för moiré, dvs, typ färgskiftningar i fina detaljer oftast i linjer. Typ ett svagt softfilter som jag gärna är utan.

Sony DSC-RX1R >>

/Thomas