Drömmen?

Att få åka på en resa med målet att fotografera är drömmen för många av oss. Istället blir det ofta en kompromiss eller kombination av familjeresa och att man får lite tid att fotografera. När man får en sån här bild skickad till sig så blir man sugen på att unna sig en renodlad fotoresa. Eller hur!

Erik Bengtsson skriver så här: Vi var på väg till Runde för att fota Lunnefåglar då vi körde fel, hamnade i Geiranger och fick ta färjan istället för tunneln. Kvällen därpå befann vi oss på Runde där Lunnefåglarna häckar. Vi hade fotat ett par timmar och jag hade tröttnat på de tunga telegluggarna. Bytte till en 35:a och hade tur då en orädd lunnefågel landade på stenen ett par meter ifrån mig. En vecka senare satt jag hemma i Fåglum igen och kollade igenom 3000 exponeringar. Men ingen annan bild på lunnefåglarna tycker jag lika mycket om som den här. Kanske var det för att den här lunnen valde att att landa bredvid mig istället för tvärtom. (Även om jag medger att samtliga försök från min sida att flyga ikapp med dessa Grönländska papegojor misslyckades). Den här turen var den bästa fotoresan jag varit med om. Hoppas att bilderna kan glädja (åtminstone nästan) lika mycket som de gjort för mig.

Tack Erik, vi skickar två biobiljetter till dig!