• EOS 7D - passa på!

  Nu i helgen kan du köpa en helt ny EOS 7D för endast 7990kr inkl moms! Det är en kanonkamera som förtjänar en varm och trygg plats i din kameraväska. Om du inte redan har en förstås. Med uppdateringen som kom i augusti 2012 så blev den ännu bättre och är fortfarande en av de absolut bästa APS-C-kamerorna på marknaden.

  Du hittar kampanjen via länken nedan och där hittar du även testet på kameran. Om du väntar till imorgon, söndag, så startar vår nya kampanj, delbetala på 6 månader, ingen ränta, ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vi bjuder på alla extra kostnader. Handla vad du vill, dela på 6 delbetalningar = klart. Start 1 december. Vi önskar dig som följer Bloggen en kanonfin lördag!

  Här hittar du EOS 7D: Canon EOS 7D hus

 • Bjud på EOS 6D

  Om du besöker oss på Facebook-sidan så kan du där läsa om hur du kan bjuda på en EOS 6D och har möjligheten att få den till ett canonpris! Se till att besöka oss där på en gång! Om du vill handla en bra julklapp så missa inte våra erbjudanden som du hittar på vår startsida idag, stort märkt med RED FRIDAY!

  Där hittar du superpriser på tex Canons G1X som är en riktig höjdarkamera. Stor sensor, bra optik och ett hyfsat kompakt format gör det till en superkamera och just idag till ett otroligt bra pris. Hur bra får du kika på själv! Just nu jobbar vi stenhårt med att få ut ett test på Nikon Df och under morgonen levererade vi ett test på Sony Alpha 7 som kompletterar vårt tidigare test av Alpha 7R. Klarar skillnader finns och det är läge att läsa testet om man är intresserad av denna pjäs. När det gäller tester så är vår målsättning att vara först ute med tester på alla kameror och på svenska. Har du åsikter, önskemål eller frågor så skriv en kommentar eller maila oss din input. Det uppskattar vi alltid.

  Här har du länkar till några av dagens bästa deals:
  Canon PowerShot G1 X
  Canon Powershot SX280 HS svart
  Canon EOS 6D hus + EF 24-105/4L IS USM

 • Sony Alpha 7 (7R)

  Test

  Nu har vi testat även Sonys Alpha 7 och i kombination med vårt tidigare test av Alpha 7 så kan du nu jämföra och få åsikter från oss om vilken du ska välja, och varför. Har du mera frågor om Alpha 7 så är du alltid välkommen att ringa oss.

  Nog snackat, klicka på länken och läs testet redan nu: Sony Alpha 7 Test

 • Fujifilm - nyhet!

  Vi har ett antal demo av Fujifilms X-E1 och Fujifilms 35mm objektiv. Vi säljer dessa till riktiga kanonpriser så passa på att beställa om du är intresserad, det är ett begränsat antal av dessa! Dessutom släpper Fujifilm ny firmware till bland annat X-E1 den 19 december.

  I korta drag är detta förbättringarna som kommer med den nya firmwaren:

  X-E1, X100S och X-E2
  - Filnamnet går nu att ändra för att enklare sortera och organisera dina bilder samt att Raw-framkallningsfunktonen har blivit enklare att använda.

  X-E1 och X100S
  - Histogramet och bilden på LCD-skärmen (och elektroniska sökaren) återger nu den aktuella exponeringsinställningen i manuellt läge.
  - Bländare och slutartid kan nu ändras med AE-lås intryckt
  - Alla bilder från en seriebildstagning (inte bara den första) visas nu i helskärm och inte som en miniatyr i det högra hörnet.

  X-E1
  - Funktionen Auto-ISO har förbättrats och man har nu möjlighet att välja ett standard och max värde samt en lägsta tillåtna slutartid upp till 1/500

  X100s
  - Ljusramen som markerar bildutsnittet i den optiska sökaren har blivit mer exakt och avspeglar den slutgiltiga bilden bättre.

  Mera information finns på www.fujifilm.eu inom kort.

  Till X-Pro 1 släpps detta redan 5 december:
  - Ljusramen som markerar bildutsnittet i den optiska sökaren har blivit mer exakt och avspeglar den slutgiltiga bilden bättre.
  - Histogramet och bilden på LCD-skärmen (och elektroniska sökaren) återger nu den aktuella exponeringsinställningen i manuellt läge.
  - Bländare och slutartid kan nu ändras med AE-lås intryckt
  - Alla bilder från en seriebildstagning (inte bara den första) visas nu i helskärm och inte som en miniatyr i det högra hörnet.
  - Funktionen Auto-ISO har förbättrats, möjlighet att välja ett standard och max värde samt en lägsta tillåtna slutartid upp till 1/500
  - Filnamnet går att ändra i efterhand för enklare sortering av dina bilder samt att Raw-framkallningsfunktionen har blivit enklare att använda.

  Kampanjprodukterna hittar du här:
  Fujifilm X-E1 silver kamerahus + XF 18-55/2,8-4 LM OIS
  Fujifilm Fujinon XF 35/1,4 R
 • Sony DSC-RX10

  Test

  Nu är vårt test av Sony DSC-RX10 klar och vi kan presentera en djupdykning som ger en hel del på fötterna om hur bra den är. Mats har jämfört och testat och du kan läsa hela långa testet via länken längst ner i detta inlägg.

  En försmak av testet: Jag upplever Sony nästan som en ångvält bland dominobrickor, de är på stark frammarsch och skapar en riktigt vass hybrid som RX10, för att inte tala om deras fullformatskameror A7R och A7. Stora kameragiganter som Canon och Nikon får nog börja gasa på ordentligt om de ska hinna ikapp, eftersom de redan blivit omkörda på många områden.

  Hela testet finns här: Sony DSC-RX10

 • Israel

  Den här bilden har Björn Lok skickat in till oss och som är tagen med en EOS 7D och ett Sigma 30 F1.4 Art i Israel. En mycket behaglig och vacker bild som vi är jätteglada för att vi får visa i Bloggen. Tack för bilden, den inspirerar!

  På tal om bilder så har vi fått in massor av bilder i vår Jul-tävling på Facebook och vi korar vinnaren idag. Har du varit med och skickat ett bidrag så håll koll på Facebook idag. Och dessutom kör vi igång med vår Jultävling 2013 som heter CyberPhotos Filmjul nu på söndag...

 • Var är framtiden?

  Med en snabbt ökande trend att det kommer bilder från mobiltelefoner och andra mobila enheter i allt högre grad i våra tidningar och nyhetssajter gör att pressen på fotografer och nyhetsredaktioner ökar. Produkter som innehåller WiFi och enkla medel att föra över bilder på är högst intressanta och då finns det plötsligt utrymme för en tillverkare som Samsung som lanserat Galaxy NX. En kamera med Android som presterar "riktiga" bilder.

  På fotomässan fanns en hel del intresse för just Galaxy NX av det skälet. Det är enkelt att vara ute på fält och ta bilder som hamnar i en dropbox som enkelt kan delas ut och användas öppet, fritt och snabbt. Dessutom med en plattform som det finns massor av program till, Android, för enkel redigering och hantering av bildfiler och programvaror. Från att ha jobbat med de bästa yrkeskamerorna så är det fler och fler redaktioner som börjar att att komplettera sin utrustning med produkter som S4 Galaxy Zoom och just Galaxy NX för den smidiga hanteringen av bilder.

  Har du frågor om detta? Ring eller maila oss gärna...

  Samsung Galaxy S4 Zoom
  Samsung Galaxy NX svart + NX 18-55/3,5-5,6 (Adobe Lightroom 5 ingår)

 • Canon 20mm F2.8 USM

  Test

  Mats som testar objektiv för det mesta har testat bland annat Canons 20mm F2.8 och en bild från testet ser du här ovanför. Vill du läsa testet så klickar du på länken nedanför. Imorgon kommer testet på Sony DSC-RX10 som många har frågor om, en kamera som lämpar sig särskilt bra för dig som vill filma i ett smidigt format.

  Läs testet här:Canon EF 20/2,8 USM

 • EOS 70D Kampanj!

  Om du har varit sugen på att byta till en EOS 70D så är det läge nu - du kan köpa kamerahuset med 40mm F2.8 STM-objektiv, Speedlite 320 EX-blixt med fast ljus, väska, 32GB SanDisk Extreme PRO och laddningsbara batterier med laddare för endast 10970kr! Då har du en trevlig filmkamera samtidigt som du har en suverän systemkamera för fotografering!

  Så här skriver Mats när han testade kameran: Filmkvalitén blir mycket bra och faktiskt bättre än många renodlade videokameror, även vid sämre ljusförhållanden. En inbyggd digital konverter finns också för video, den ger 3-10 x förstoring och utnyttjar sensorns överblivna pixlar för att göra detta möjligt utan synbar förlust upp till 3x. EOS 70D har kapacitet att ge mycket bra bildkvalité med låga brusnivåer upp till ISO 3200. Kitobjektiven som dessa kamerahus säljs tillsammans med tillhör sällan de bästa. De duger i regel gott och väl för normalt husbehov, men för dig med högre krav rekommenderar vi att du lägger till lite extra slantar på optik. Om du däremot tänkt använda den i första hand som videokamera och med autofokus, så fokuserar kitobjektiven med STM-AF motor bättre och smidigare än de som har USM-motor.

  Läs mera och beställ här: Canon EOS 70D

 • Cullmann Magnesit 550

  Test

  Mats har testat stativ och monopoder och det kommer ytterligare test här på Cullmanns variant. Just en monopod, dock av annat fabrikat, fick följa med både på Fotomässan men även ut i det fina vädret som vi haft senaste dagarna, eller ja, i alla fall den korta tiden som solen är uppe...

  Jag använde ett 50mm F1.4 på helt öppen bländare, A-läget (Nikon) och mellan -0.3 och -2 EV för att ta den bilden som jag ville ha. Motljus dessutom. Det här är en av bilderna som blev resultatet. Har du en bra bild som du vill dela med dig av så maila oss gärna. Mailadressen är blogg@cyberphoto.se och vi ser fram emot din bild! Skriv gärna en rad om hur du tagit bilden och med vad.

  Här hittar du testet:Cullmann Magnesit 550, femdelad, aluminium

 • Fotomässan 2013

  Var du på fotomässan i helgen? Om du var det så har du säkert fått mycket inspiration och säkert en del sug efter nya produkter. Om du inte var där, så kan du kolla in våra bilder från mässan på vår Facebook-sida. Vi gör också här en snabb överblick över mässan då vi besökte den på fredagen.

  Redan på fredagen var det mycket besökare och Canon samt Nikon erbjöd kostnadsfri rengöring av systemkameror vilket alltid är populärt. Det blev så populärt att Canon fick sluta att ta emot flera kameror redan efter någon timme och Nikon fick jobba på för att hinna med. Ett bra och trevligt inslag. Den stora dragaren hos Nikon var Nikon Df som fick väldigt mycket uppmärksamhet och det var tidvis omöjligt att komma fram för att känna och klämma på den. Hela den professionella montern var så populär att man nog ska fundera på att dubbla storleken på den delen för att man lättare ska få testa som besökare. Ett angenämt bekymmer.

  Canon visade upp sina produkter och det var ett jämnt tryck över montern och speciellt där EOS var placerade. Frågor om 70D och en eventuell efterträdare till 7D var något jag hörde flera gånger så intresset för APS-C är fortfarande stort trots succén med EOS 6D och 5D Mark III. Även de mera avancerade kompaktkamerorna som G15, G16, G1X och S120 var i ropet starkt. Canon hade satsat på en mycket stor och öppen monter vilket skapade trivsel. Sony hade ryckt upp sig med en riktigt rejäl monter och vad var det som drog mest? Jo, Alpha 7 och Alpha 7R som tidvis hade så mycket besökare runtomkring så att man inte såg vad som hände mitt i cirkeln. Häftigt att fått sådan popularitet med denna modell men det förstår vi, du kan ju redan läsa testet på denna kamera hos oss! Den är fantastisk!

  Fujifilm hade X-serien för visning och X-Pro 1, trots sin ålder och denna branschens snabba utveckling, var en ledstjärna. En produkt som många vill ha och det förstår vi. Den finns nu som ett specialpaket för 13990kr inkl två objektiv hos oss. För övrigt X-E2 som många såg för första gången. Olympus visade E-M1 och E-M5 som skapat ett genuint intresse för Olympus igen som inte fanns för så lite som ett par år sen. Panasonic visade GM1 för första gången men många valde att kika på GX7 istället och det är vi eniga med, det är en grym systemkamera som ger mersmak. Panasonic var väldigt positiva och glada för deras nya modeller och det är kul med motiverad och glad personal vilket nog Panasonic var vinnare på.

  Focus Nordics monter spretade lite mera men de har så många varumärken att det blir svårare att hålla ihop. Höjdpunkten var troligen Zeiss Otus som fanns på plats samt att man hade nästan allt från Tamron och Samyang på plats. Just Tamron har vunnit mark under de senaste två åren med fina produkter och attraktiva priser. Många ville kolla in 24-70, Macro och 70-200. Pentax K-3 är också en höjdpunkt på mässan, speciellt på fredagen då mässan var överrepresenterad av män i övre medelålder. Och uppåt.

  Kort sagt så var det mycket positiv energi, det fanns mycket besökare, all personal vi mötte var väldigt glad och positiv så man är fylld av både energi och idéer efter denna mässa. Du får gärna kommentera vad du tyckte om Fotomässan 2013.

 • Vågar du titta in?

  Vad är det som lurar i vintermörkret? Visst verkar det kanske skrämmande, men oroa dig inte, det är bara vår Julkalender 2013 som lurar i startblocken. Nu har nämligen nedräkningen börjat inför släppet på årets julaktivitet och vi vill bjuda dig på en liten sneak peak.

  I år kommer vi att servera en helt ny variant av kalender som vi hoppas kommer att lysa upp din advent. Som du ser på bilden här ovan så utlovas något annorlunda inslag men vi hoppas ändå att du vågar titta in hos oss den 1 dec. Håll utkik här i bloggen för snart kommer den åt ditt håll.

 • Pentax SMC-DA 35/2,4 AL

  Test

  Vi fortsätter fredagen med ett objektivtest. Kanske kan det vara något för dig? Om inte så titta in ändå och upplev den härlig känslan i Mats testbilder. Se förändringen när naturen ställer om från höst till vinter här hos oss.

  Mats har testat optiken Pentax SMC-DA 35/2,4 AL idag och vid första anblicken verkar han vara lite grinig - läs själv vad det är som gör honom på bra humör igen. Vi hoppas att du också blir på ett riktigt bra fredagshumör när du ser testbilderna.

  Du kan läsa hela testet och se bilderna här

 • DNG

  Vad är verklighet vad det gäller fotografering egentligen?

  På den analoga tiden så fanns många olika filmer med olika karaktärer. Vissa gillade kornigheten hos en pressad Tri-X, andra gillade färgerna i Fuji Velvia. Vissa fotografer lät negativkanterna synas på pappersbilderna för att visa att inget var beskuret. Likafullt så fanns det många parametrar som påverkade slutbilden, som ändå inte visade verkligheten.

  Idag tror vissa att en jpg-bild ur kameran visar verkligheten och RAW är mer eller mindre fusk. Inget kan vara mer fel. En jpg-bild ur kameran kommer från en RAW-bild som kamerans inbyggda programvara tolkar och justerar i alla parametrar, t ex färger, färgintensitet, exponering, justering av kromatisk aberration, uppskärpning, klarhet osv...

  Kör du RAW så har du möjligheten att efterlikna den verklighet du upplevde vid fotograferingstillfället, men du kan också förbättra så att bilden blir bättre i dina ögon. Valet är ditt.

  Det digitala negativet, DNG, vill jag berätta lite mer om, då det är synnerligen intressant:

  DNG - Det öppna arkiveringsformatet för rådata från digitalkameror
  Råfilsformaten är mycket populära inom digitalfotografin eftersom de ger yrkesfotografen bättre kreativ kontroll. Men kamerorna har många olika råformat för vilka specifikationerna inte är allmänt tillgängliga och detta medför att inte alla råfiler kan läsas av alla program. Specialformaten utgör en osäkerhetsfaktor vid långtidsarkivering och kan försvåra användning av dem i komplexa arbetsflöden.

  Lösningen på problemet är DNG-formatet (Digital Negative), ett öppet arkiveringsformat för råfiler från digitalkameror. Genom att tillgodose behovet av en öppen standard för råfiler från olika kameramodeller kan DNG komma att bidra till att bildfilerna kan öppnas även i framtiden.

  Hundratals programvaruföretag, däribland Apple och Google, har utvecklat stöd för DNG. Och välkända kameratillverkare som Leica, Casio, Ricoh, Samsung och Pentax har lanserat kameror som har direktstöd för DNG.

  Fördelar för fotografer:
  • DNG-formatet ger tryggare arkivering eftersom filerna kommer att kunna öppnas enklare även i framtiden.
  • Ett och samma digitala arbetsflöde för råfiler från olika kameramodeller från olika tillverkare.
  • En öppet dokumenterad och allmänt tillgänglig specifikation kan enkelt utnyttjas av kameratillverkarna samt uppdateras för framtida ny teknik.

  Fördelar för hårdvaru- och programvarutillverkare:
  • DNG undanröjer potentiella hinder för användning av nya kameror eftersom råfilerna från nya modeller omedelbart kan användas i Photoshop och andra program.
  • DNG ger besparingar genom att eliminera behovet att utveckla nya format, samt underlättar testningen av kameror.
  • Ett generellt format ger bättre kontroll över kvaliteten vid konvertering via program från externa tillverkare.
  • Specifikationen tillåter att man lägger in egna metadata i DNG-filerna, vilket möjliggör differentiering.

  Det var mycket text, men jag hoppas att någon lärt sig något nytt

  /Thomas


 • Nikon D5300

  Test

  Nu är testet på Nikons D5300 klar och det är en hel del intressant läsning i det testet. Mats har verkligen gjort en djupdykning för att se om D5300 kan vara en av de bästa APS-C-kamerorna på marknaden. Trots sitt pris. Blev du nyfiken? Vi hoppas det!

  Du hittar testet här: Nikon D5300 hus grå + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR

 • MyMyk SmartMyk

  Test

  En riktig riktmikrofon till ett bra pris! För dig som filmar idag eller vill börja filma så är en separat mikrofon ett måste och är det en riktmikrofon du behöver så kanske MyMyk SmartMyk är ett alternativ. Eller vad säger Mats?

  Bilden ovan är inskickad från Viyan Ateaa som är duktig på att medverka i våra tävlingar. Härlig bild som vi gärna premierar med ett par biobiljetter! Visst längtar man redan efter sommarängarna?

  Testet hittar du här: MyMyk SmartMyk mikrofon • Italia

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 7: Italia

  Några blandade bilder från Italien...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Mycket för pengarna

  Test

  Hösten håller sig kvar lite till här uppe och denna vackra bild har Mats tagit under sitt test av Sony SLT A3000. Trots den fina höstvyn så börjar det dra ihop sig till julklappsinköp. Vi har sett att Årets julklapp 2013 är en råsaftcentrifug och om du inte är lagd åt det hållet så kan A3000 vara ett riktigt bra alternativ.

  Sony A3000 är ett mycket bra julklappstips till dig som letar efter något där du kan få mycket bildkvalitet för pengarna. Titta in och läs mer i vårt färska test och glöm inte att kolla in våra testbilder. Bildkvalitén är minst lika bra som de dyrare och mer avancerade Nex-modellerna. A3000 har även filmfunktion med kontinuerlig, träffsäker och mjuk autofokusering, stabilisering och givetvis optisk zoom som fungerar riktigt bra. Mer smått och gott hittar du förstås i testet.

  Läs om Sony SLT A3000 här

  Och om du längtar efter att köpa en råsaftcentrifug så hittar du även en sådan hos oss - men passa på, snart försvinner denna ur vårt sortiment! Philips juicemaskin

 • Sensation!

  Har du en Sony Nex-kamera? Då är det dags att klicka in via länken nedan och läsa testet på Sigma 60mm F2.8 DN Art till just Nex för det kan vara det mest prisvärda objektivet på hela marknaden! Motsvarar 90mm brännvidd och är hyfsat ljusstark med F2.8 som största bländare. Och den presterar så att vi vill kalla det sensation. Speciellt med tanke på priset som är 1495kr inkl moms.

  Du hittar hela testet här: Sigma 60/2,8 DN Art Svart (för Sony Nex)

 • San Marino

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 6: San Marino

  Den bild du ser här är min favorit på hela resan...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Färger

  Ibland kan man känna sig tjatig men idag när vi åkte till CyberPhoto för att jobba så spricker himlen upp i rosa, rött, orange, blått, lila...och massor av andra färger. Det blir läckert när de kalla färgerna möter de varma och himlen verkligen lever. Tio minuter senare hade det blandats ut som i en färghink men det hann skapa positiv energi!

  Här på bilden ser du också härliga, uppfriskande färger som gav en god start på morgonen. Bilden är inskickad av en av våra kunder, Thomas Jansson, som har tagit bilden med sin Nikon D600 ihop med Tamron 70-200 F2.8. Höstbildstävlingen avgörs idag så håll koll på Facebook!

 • Superkamera!

  Vi ser många bra kameror på marknaden just nu men efter att ha kikat på bilder från Nikon D5300 så ser det riktigt, riktigt bra ut. Videofilmningen ser också bra ut när vi tjuvkikar. Mats har den på test och nästa vecka kommer du att kunna läsa vad den går för. Är det en superkamera? Med tanke på specifikationer och de bilder vi hunnit se hittills så verkar det så. Dessutom har vi en trevlig kampanj med blixt på köpet just nu...

  Vad säger du om det här: 24 Mpixel CMOS-sensor utan lågpassfilter, inbyggd WiFI (äntligen!), inbyggd GPS, 39 punkters Autofokus (9 korslagda), ISO 100-12800, videoinspelning i 60p, 50p, 30p, 25p och 24p och mycket, mycket mera. Vill du läsa mera om D5300 så gör du det här: Nikon D5300 hus svart + AF-S DX 18-140/3,5-5,6 G ED VR

 • Edutige myggmikrofon

  Test

  Mikrofoner har ökat i försäljning sedan systemkamerorna kom med videofilmning inbyggt. Minns du vilken digital systemkamera som var först med videofilmning som inbyggd funktion? Vi har testa Edutige som har en smart och praktisk mygga för dig som vill förbättra ljudupptagningen.

  Testet hittar du här: Edutige myggmikrofon ETM-006

  Bilden som du ser ovan har Jonas skickat in till vårt höstbildstävling på Facebook och visst var det ett smart sätt att rama in sin bild på? Kul med inspiration genom att se andras bilder och det är precis vad vi gillar med Jonas bild. Tack för den! Vi önskar därigenom Trevlig helg till alla er som följer Bloggen. Glöm inte att ta med kameran i helgen...

 • Garda

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 5: Garda

  Val av bloggbild var lätt. Jag vet ett par kollegor söderut som ler nu...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Höstbilder...

  Vi kör en tävling på Facebook som avslutas kl 12:00 idag och temat är höstbilder. Massor av härliga bilder har vi fått och vi kommer att utnämna vinnaren i eftermiddag så missa inte att komma med i vår Facebook-grupp för att alltid se det nyaste och hetaste. Välkommen!

  Den här bilden har Sami skickat in till tävlingen. En av många trevliga bilder. Dessutom har vi nu blivit 5000 gillare i vår grupp på Facebook och det ska vi fira på något sätt. För att du inte ska missa hur så se till att gå med i gruppen nu direkt! Vi hoppas att du har en finfin fredag.

 • Test & en gädda

  Test

  Manfrotto är namnet på mångas läppar och en monopod vid namnet 680B huserar i många fotografers kameraväska. Den har Mats testat för att utröna om den är så bra att den är värd priset. Dessutom har vi fått ta del av Robert Fjällborgs test utav Nikons AW1. En bild ser du här ovan.

  Så här skriver Robert som slutsats efter sitt test: Kameran med det medföljande objektivet levererar inte bildkvalitet med den detaljrikedom som jag själv är van med från fullformatskameror med betydligt högre prislapp, men om jag jämför bildkvalité mot till exempel min vattentäta Olympus TG1 så är Nikon AW1 rejält mycket bättre. Sett i förhållande till priset på strax under 7000:- med objektivet samt till konkurrerande vattentäta kompaktkameror så blir denna kamera ändå svårslagen. Jag kan starkt rekommendera kameran till er och jag tror att den kommer att bli en naturlig del av er fiskeutrustning som ni törs släpa ut oavsett väder och vind. Den kommer dessutom att bli en del av min personliga fiskeutrustning för jag blev så fäst vid den att jag helt enkelt får hosta upp lite kosing då jag vägrar att lämna tillbaka den.

  Test Manfrotto: Manfrotto Monopod 680B
  Vårt test AW1: Nikon AW1 svart + NIKKOR AW 11-27 mm f/3,5-5,6 svart

  Vill du läsa mera om Roberts fotografering så hittar du det på www.fjallfoto.se dygnet runt.

 • Blixtrande erbjudande!

  Vi erbjuder nu en mycket prisvärd ringblixt för endast 999kr! Dörr DAF 14 som finns till Sony, Nikon och Canon fungerar med full TTL-automatik och gör det mycket enkelt att montera den på ditt objektiv och sticka ut för lite macro-fotografering. Fungerar även för tex porträtt och mycket annan kreativ fotografering.

  De flesta ringblixtar kostar många fler pengar och visst finns det skillnader som kan vara värda mellanskillnaden men detta pris gör DAF 14 till ett mycket bra köp enligt oss. Vi har testat den en hel del och kan bara säga att det är något som bör finns i alla fotografers väska då priset inte är högt. Komplettera med bra batterier så är det färdigt för användning. Missa heller inte kampanjpriserna på Adventure Icebreaker som vi kör på ett begränsat antal ryggsäckar av varje storlek. Klart det bästa köpet!

  Dörr DAF 14 Ringblixt
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Nikon
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Canon
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Sony

  Adventure Icebreaker ryggsäck
  Adventure Icebreaker ryggsäck Large
  Adventure Icebreaker ryggsäck Medium
  Adventure Icebreaker ryggsäck Small


 • Pentax K-3 Hus svart

  Test

  Nu har vi äntligen fått klart testet på Pentax K-3, kameran som många av er läsare har väntat på och också beställt! Ta fram popcorn och en skön stol, klicka på länken här nedan så åker vi!

  Här hittar du testet: Pentax K-3 hus svart

 • Teaser...

  Här ser du en teaser från julens tävling som vi kommer att köra! Hoppas att du blir lika sugen som vi på att få se vad den tävlingen innebär...men vi kan lova humor och det med vår norrländska profil. Vad önskar du dig i julklapp? Och vad vill du ge i julklapp i år?


 • Florens

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 4: Florens

  Omnämnd redan 59 f.kr. så är Florens en stad med lång och kulturell historia...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Ryskt?

  Ryska kameror och foto-relaterade produkter kan man hitta massor av om man besöker en marknad i Ryssland eller andra forna Sovjet-stater. Den här kameran har Johan Ylitalo tagit en bild utav och skickat in till oss. Vet du vad det är för något?

  När man börjar rota lite på internet så inser man hur stort fotografering varit under 1900-talet. Intresset och fascinationen för bilder och fotografering har överbryggat generationer och det finns inte mycket som är lika roligt att titta på som gamla foton. Att hitta bilder på släkten som är tagna för 30, 40, 50 eller kanske närmare 100 år sen är en fantastisk upplevelse. Därför blir man lite orolig när många idag tar alla sina bilder med en mobilkamera. Missförstå oss rätt, mobilkameran är ett fantastiskt verktyg men det är så enkelt, och relativt billigt, att köpa en kamera som tar fantastiskt bra bilder och vad kommer att vara värdefullt om 30 eller 50 år framåt i tiden? Jo, bilderna på våra barn, på oss själv och vår nu levande familj och släkt.

  Funderar du på en ny kamera men är osäker på vilken du ska skaffa dig? Vi finns på telefon och mail så det är bara att ringa oss så ska vi hjälpa dig att hitta rätt i djungeln utav kameror. Du hittar också tester på nästan alla kameror om du vill läsa och skaffa dig en egen uppfattning.

 • Monopod på köpet!

  Ett av våra favoritobjektiv, Tamron 90mm F2.8 VC, kan du köpa till ett kanonpris och dessutom få med ett stativ, en monopod i kolfiber, med på köpet! Kampanjen gäller så långt lagret räcker...

  Bilderna ovan har Thomas tagit med just detta objektiv. Med en mjuk och snygg bokeh så blir helhetsintrycket mycket bra tillsammans med den fina skärpan redan på fullt öppen bländare. Så här skrev vi i testet: Tamrons macro-optik SP 90/2,8 börjar bli legendarisk, den första versionen kom redan 1979 och har under årens lopp funnits i flera olika versioner. Den har alltid tillhört de skarpaste macro-objektiven, och varit otroligt populär. De tidigaste versionerna gav bara skala 1:2 i förstoringsgrad, men klarar idag sedan många år tillbaka skala 1:1. Detta är den första versionen med stabilisering, tyst USD AF-motor, samt väderskyddad konstruktion. Trevligt!

  Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 till Canon
  Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 till Nikon
  Tamron AF SP 90/2,8 Di USD Macro 1:1 till Sony

  Dessutom erbjuder Tamron nu 5 års garanti!

 • Sirui P-306 Monopod

  Test

  Mats har testat flera stativ och monopods vilket kommer att märkas när du följer bloggen. Just SIRUI har fantastiskt bra kvalitet genomgående och även Benro har kommit upp som utmanare till mera kända namn som Manfrotto. Dessutom har vi bra priser på flera stativ från TRIOPO som ger massor av features och funktioner som gör dem grymt prisvärda!

  Här kan du läsa testet: Sirui Monopod P-306

  Dessutom vill vi gärna att du besöker oss i Lagershopen, även om du inte ska handla just nu, för att inkassera ett par sköna handvärmare helt utan kostnad. Ta en tur förbi, kom in och säg hej till Emma, Robin eller Patrik i Lagershopen så bjuder vi på dessa. Är du riktigt snäll kan du få ett par till någon du håller kär...Välkommen!

 • Sony Carl Zeiss E 16-70 F4 OSS

  Test

  Carl Zeiss. Smaka på det. Det namnet ger produkter ett mervärde och en känsla utöver det vanliga. Har du inte erfarenhet av Zeiss så googla gärna en stund och läs på lite, Zeiss har skapat några av världens bästa objektiv och Sonys samarbete med Zeiss känns mindre krystat än tidigare och flera av objektiven levererar fantastiska bilder.

  Nu har Mats testet 16-70mm till Nex som du hittar här: Sony Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70 mm F4 ZA OSS (Nex)

 • Samyang på plats!

  Nu har vi allt från Samyang på plats eller på väg in i lager för att kunna erbjuda hela sortimentet med kort leveranstid. Dessutom har vi en trevlig kampanj som ger dig en bra julklapp med på köpet - 2st biobiljetter rakt ner i fickan vid köp av valfritt objektiv från Samyang. Så långt lagret räcker...

  Så här skriver Mats om 16mm objektivet: Mittskärpan är förvånansvärt bra på största bländaröppning, och redan på f/2,8 är den skarp till största del av bilden. Kant/hörnskärpan är bäst vid f/8-11. Bländare f/16 och 22 bör man som alltid helst undvika pga diffraktion som uppstår. Tendens till svag tunnformig distorsion finns i måttlig mängd, men den vinjetterar ovanligt lite och någon kromatisk aberration har vi inte lyckats hitta.

  Du hittar några godbitar här:
  Samyang 16/2,0 ED AS UMC CS
  Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC
  Samyang 85mm T1,5 AS IF UMC VDSLR • Fujifilm X-E2 testad!

  Test

  Nu är efterföljaren till X-E1 testad och vi har plöjt igenom alla funktioner och tittat på testbild efter testbild för att se vad den här kameran kan prestera. Mats har suttit i timmar och nu är testet äntligen klart. Och leveranserna börjar inom kort.

  Du kan få en teaser av testet här: Det ser onekligen mycket bra ut. Kameran är kapabel till ovanligt hög detaljåtergivning för att vara en kamera med APS-C sensor, och jämförelsevis mycket bra bildkvalité hela vägen upp till ISO 3200. Det ser också bättre ut än vanligt på ISO 6400-12800. Fujifilms APS-C -sensorteknik kan utan tvekan konkurrera med större fullformat-sensorer när det gäller bildkvalité. Deras skarpa objektiv spelar givetvis en roll i sammanhanget, och på den fronten håller de också en genomgående hög nivå.

  Du kan läsa hela testet här: Fujifilm X-E2 svart kamerahus + XF 18-55/2,8-4 LM OIS

 • Årets Återförsäljare 2013

  Igår kväll gick mobilbranschens stora gala, Mobilgalan, av stapeln och som Årets Återförsäljare 2013 (web) utnämndes CyberPhoto till vinnare! Vi är otroligt glada och stolta över denna utmärkelse som är en bekräftelse för oss att vi är på rätt väg. Vi vill rikta ett stort, mycket stort och varmt, TACK till alla er som väljer att handla hos oss. Det ger oss chansen och möjligheten att göra ett ännu bättre arbete.

  Patrick, VD (till vänster) och Mathias, ansvarig för mobiltelefoni på CyberPhoto tog emot priset och levererade hem denna utmärkelse nu på morgonen till allas glädje. Om du inte hunnit kolla in vårt sortiment och våra priser på just mobiltelefoner så kika in på den blå fliken här ovanför, MOBILTELEFONI, eller ring oss på 090-2007000 om du har frågor kring just mobiltelefoni.

  Priset delas ut en gång per år av tidningen Mobil och Mobil Business. Vinnaren baseras på betygsatt upplevelse, information och servicenivå av respektive återförsäljare i Sverige.

 • Stativ & K-3

  Test

  Mats är ute och nöter i skogen och på stan med en Pentax K-3 för att få fram ett test på denna nyhet som många har fastnat för! Om du är sugen på att lära dig mera om denna kamera så kommer det ett test inom kort. Dessutom har vi fått in flera idag i lager för dig som inte hann med första leveransen.

  Dessutom kan du redan nu läsa om ett högt, prisvärt stativ som vi har på lager och som är något alla borde ha till sin kamerautrustning, nämligen Triopos CL-50, en monopod i magnesiumlegering. Endast 499kr gör det mycket prisvärt. Läs mera om den här: Triopo CL-50 Magnesium-monopod 53-165cm - 415 gram!

  Vill du beställa en Pentax K-3? Då gör du det här: Pentax K-3 hus svart

 • Lamborghini 1991

  Vår serie av bilder från Italien som igår landade hos Lamborghini är något du inte ska missa och Bengt Olsson har kollat bilderna men även skickat in en egen bild från när han besökte samma ställe 1991. Vem, om inte Ferruccio Lamborghini själv, dök upp i skön stil med en Peugeot! Vilken rolig bild att se!

  Ferruccio sålde biltillverkningen på 70-talet då oljekrisen slog till och ägnade resten av livet åt en vinodling. Då kanske en Peugeot passar bättre än en sportbil från märket som bär hans namn. Tack för bilden, Bengt, riktigt kul!

 • Tamron & Pentax lanserar!

  Nyhet

  Objektiv kommer från Tamron & Pentax och börjar man att fundera på det så gömmer sig nog mera i detta. I alla fall om man är lite konspiratorisk. K-3 visar att Pentax är på gång och vill visa framfötterna...

  Pentax lanserar 20-40mm F2.8 med tillägget HD och Limited samt WR vilket pekar på att man vill ta fram ett objektiv som ger bästa möjliga förutsättningar till hög upplösning, detaljrikedom och dessutom ska den kännas exklusiv och vara vädertätad. Med avancerade ytbehandlingar, ED-glas, snabb och tyst fokusering så ska detta vara Top Notch och vi väntar med spänning på att testa den! Vad är nästa steg från Pentax nu?

  Tamron lanserar idag en 150-600mm utan att berätta priset eller leveransstarten. Just Tamron har lyckats fantastiskt bra med 90mm Macro, 24-70 F2.8 VC och 70-200 F2.8 VC senaste året och man fortsätter att ta marknad samtidigt som man även vill tävla om telezoom med stort omfång. Konkurrenterna blir så klart Sigma men även original-objektiv från Canon och Nikon. Den passar både fullformat och APS-C enligt Tamron. Bildstabilsering så klart och kommer till Canon, Nikon och Sony till en början.

 • Fujifilm XF 23 F1.4 R

  Test

  Fujifilms objektiv är inga dåliga produkter vilket vi har märkt i våra tester där flera hjälper till att producera fantastiska bilder. Nu kan du läsa testet på 23mm F1.4 och hur den presterar. Dessutom - om du ringer oss på 090-2007000 så kan vi erbjuda specialpris på några olika objektiv till Fujifilm.

  Läs hela testet här: Fujifilm Fujinon XF 23/1,4 R

 • Lamborghini

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 3: Lamborghini

  Grymt coola bilar. Lamborghini har skakat om bilvärlden mer än en gång...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Ducati

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia.

  Idag dags för kapitel 2: Ducati.

  Ducati tillverkar bland de bästa motorcyklarna på marknaden idag. Men Ducati har en lång och omväxlande historia som börjar redan 1926. De tillverkade då radio under namnet Società Radio Brevetti Ducati. Under andra världskriget fick de "vissa" svårigheter. 1944 bombades nämligen deras fabriker ner till grunden. Bröderna Ducati hade dock filat på en del idéer och 1946 lanserade man sin första motor och 1952 sin första motorcykel. Det som är förvånansvärt okänt är att Ducati faktiskt tillverkade kameror 1946 -1952. De tillverkade två modeller, toppversionen hette "Sogno" vilket betyder dröm och den fick även smeknamnet "The Italian Leica". Låt oss nu kolla på Ducati Museum i Bologna...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Nikon AF-S 58mm F1.4G

  Test

  Nu är testet på Nikons 58mm F1.4G klart och du kan läsa Mats utförliga test via länken nedan. Anna och Livia på Logistikavdelningen ställde gärna upp som motiv till dagens test. Bilden är tagen med just 58mm F1.4G härom dagen.

  Här hittar du testet: Nikon AF-S NIKKOR 58/1,4G

 • Nikon lanserar Df

  Nyhet

  Efter mycket rykten och snack kommer Df äntligen officiellt. Det här är kameran för dig som gillar att fotografera, vill ha fokus på fotografering och har tekniskt sett höga krav. Och gillar retro. Eller för dig som har använt Nikon länge och sitter på fina gamla objektiv och tillbehör. Df är en tuff pjäs och vi har redan känt och klämt på den.

  Den är lite större och klumpigare än de flesta analoga, äldre Nikon-kameror men för dig som använt F-seriens olika modeller så kommer du att känna igen dig. Möjlighet att använda AR-3, den gamla sortens fjärrutlösare som man skruvar i avtryckaren, finns och kompabilitet med Ai-objektiv gör att Df är en väldigt trevlig historia. Känslan är mer åt det förflutna men på ett positivt sätt. Manuella inställningshjul för ISO, slutartid, exponering m.m. gör att man enkelt har en bra överblick över sina inställningar. Ingen videoinspelning och P,A,S och M-lägena är vad man får nöja sig med. Och det gör man. Greppet är rejält, det är bra balans i kameran och sökaren är av högsta klass.

  Df har bildsensorn från Nikon D4 och autofokus m.m. från D610 vilket gör den till ett mycket intressant alternativ då D4 är trevlig men tung för den som inte behöver hastigheten. Personligen gillar jag D4:an bäst och upplösningen har varit precis lagom tycker jag då D800 kräver så mycket mera utrymme och datakraft för efterbearbetning och lagring medan D4 har ett fint dynamiskt omfång och samtidigt vettig storlek på bildfilerna. Så Df fyller ett utrymme på fler sätt än bara en retro-kamera med cool stil...

  Priset landar på ca 28000kr inkl moms i kit med 50mm F1.8G Vintage, ett passande objektiv som påminner om de äldre objektiven från Nikon. Df klarar både Ai och icke-Ai-objektiv samt alla moderna AF och AF-S så klart. Med teknik från D4 och D610 i kombination med nästintill full kompabilitet bakåt när det gäller objektiv så är priset relativt bra. Inte långt ifrån halva priset jämfört med en D4 och vi misstänker att bilderna från denna kommer att slå D4:an när det gäller dynamiskt omfång m.m. Kameran känns riktigt gedigen och håll med om att man känner "vill ha" oavsett om man idag använder Canon, Pentax, Sony eller Nikon. Df talar till hjärtat också.

  LÄGG DIN ORDER HÄR:

  Nikon DF kamerahus svart + AF-S 50/1,8G
  Nikon DF kamerahus silver + AF-S 50/1,8G

 • CamRanger

  Nyhet

  En ny produkt som blivit mycket populär fort är CamRanger. Styr din utrustning med CamRanger mycket enkelt och effektivt. Det här är en grymt bra produkt som kommer att göra många systemkameror till en ännu populärare vän och kamrat!

  Den här produkten ger full kontroll över din kamera genom ett nätverk som skapas mellan kameran och din iPad. Man kan även använda iPhone, MAC-dator eller iPod Touch men vi rekommenderar en iPad för att få en bra överblick. Liten, enkel, intuitiv och med en bra applikation till din enhet. Det här är kanske något för dig? Du hittar denna nyhet: CamRanger - trådlös kontroll för DSLR-kameror

 • Ferrari

  5 dagar i Italien. 993 bilder.

  Jag har plockat ut några av dessa bilder och delat upp dem i 7 olika kapitel för att det ska bli hanterbart. Det blir: 1 Ferrari, 2 Ducati, 3 Lamborghini, 4 Florens, 5 Garda, 6 San Marino, 7 Italia. Min bästa bild tog jag i San Marino, men vi börjar i Maranello på Ferraris Museum...

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas

 • Sigma 30mm F2.8 DN Nex

  Test

  Har du köpt en NEX-kamera? Funderar du på att köpa en NEX? Då ska du inte missa Sigmas 30mm-objektiv som kostar endast 1190kr. Det är en liten pärla till just din NEX för en peng som är otroligt bra. Läs hela testet, se priset och förundras...

  Du hittar testet här: Sigma EX 30/2,8 DN till Sony Nex

 • Hälsningar från Chamonix

  Fotografen Elias Kunosson hälsar via vår Blogg med en bild från sitt uppdrag i Chamonix! Säsongen för downhill och XC sjunger på sista versen och för dig som håller på med denna hobby i Sverige vet att snart är det dags att ställa undan hojen.

  Så här skriver Elias:Här kommer en liten hälsning från en av säsongens sista cykelfotografering i Chamonix. Tänkte att detta var ett bra exempel på när snabbt glas och bra ISO egenskaper kommer väl till hands. Att fota downhill eller xc-cykling kan vara utmanande för utrustningen på sätt man kanske inte alltid tänker på. Ovan trädgränsen är det sällan problem med ljuset men det är oftast mörkare än man tror inne i skogssektionerna. Den mörka barken och jorden reflekterar inte mycket av det ljus som lyckats snirkla sig genom grenverket. Fotar man en cyklist som tar kurvor i 20-30knyck så är man dessutom så illa tvingad att hålla slutartiderna korta.

  Använder regelbundet och gladeligen min 5D MKIII upp till ISO 3200, något jag undvek för allt i världen med mina tidigare kameror. Detta är också en av anledningarna till att jag väljer att använda ett 70-200 f/2.8 i mitt arbete istället för den mindre och betydligt lättare f/4.0. Ett stopp kan tyckas lite men i detta fall så är det skillnaden mellan en oskarp och oanvändbar bild eller en bild som faktiskt håller måttet både för mig, mina kunder och min bildbyrå. Bilden oavn är tagen på ISO 3200, 1/800sek med just EOS 5D Mark III och EF 70-200 F2.8L IS USM.

 • Drömkamera till superpris

  Kolla in priset på Fujifilms X-Pro 1 med både 18mm och 35mm objektiv. Endast 13990kr inkl moms! Det är ett mycket, mycket bra pris för en av de absolut bästa kamerorna som finns i klassen. Många skulle säga att det är den bästa. Begränsat antal så fundera inte alltför länge.

  Du kan läsa vårt test och beställa ditt kit här: Fujifilm X-Pro1. Som ett alternativ finns även X-E1 med både 18-55 och 35mm objektiv för 12990kr, också en mycket bra deal! Du hittar det kitet här: Fujifilm X-E1

 • Sigma EX 70 F2.8 DG Macro 1:1

  Test

  Vi har testat många objektiv och ett som måste ses som prisvärt är Sigmas 70mm Macro. Mats tog en närmare titt på denna pjäs och vi finner att den håller stången mot de bästa. Trots en lägre prislapp. Läs testet och se om detta är nästa investering för dig!

  Du finner testet här: Sigma EX 70/2,8 DG Macro 1:1

 • Inspiration: Natthimmel

  Den här bilden har Per Johansson skickat in till oss! Bilden är tagen i Örviken med utsikt mot Innerviksfjärden och visst förstår man av bilden vilken fantastisk upplevelse det måste vara att stå där Per stod. Bilden är beskuren men annars helt obehandlad.

  Så här skriver Per själv: På hemväg från en liten stjärnträff (man träffas för att titta på galaxer och nebulosor genom teleskop) på Bureberget utanför Skellefteå var jag tvungen att stanna för att fota norrskenet. Det rörde sig både snabbt och kraftfullt, precis som vinden som tjöt runt öronen. Extra speciellt känns det att se ett så kraftigt norrsken när det är varmt och ingen is eller snö samtidigt som vinterstjärnbilden Orion är på väg upp. Bilddata: Olympus E-PM2, 14mm F2,5 med wide adapter, ISO 3200, 6s exponering.

  Tack för bilden! Skicka gärna in, du också!