Fotohistoria: Omega 120

Idag ska vi titta på en amerikansk kamera som är både udda och sällsynt.

Simmon Bros. Inc. L.I.C. New York, USA, var kända för deras förstoringsapparater. Alfred Simmon designade Omega 120. Som namnet antyder så tar den 120-film. Den lanserades i mars 1954 och den ger 6x7 negativ. Denna kamera var en föregångare till Koni-Omegaflex som vi berättat om tidigare i denna serie om fotohistoria.

Omega 120 hade en kopplad mätsökare och levererades med en Omicron 90mm f/3,5. Slutaren kom från amerikanska Wollensak och var en Rapax Synchro som klarade 1/400s - 1S + B.

Du ser 5 bilder av kameran här ovanför. Vill du inte vänta tills den byter bild så klickar du bara på prickarna under bilden. Om du ser på mobilen så är det bara att "swipa" åt sidan. Bilderna används med tillåtelse av LP-foto. Klicka här för att komma till vårt museum

Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.  

/Thomas