Bloggpost

2019-04-13

X-files: Fzzzzt

Fzzzzt borde vara ljudet från någon elkoppling någon gång i det Thailändska elnätet. Efterföljt av sprutande gnistor.

Jag gjorde ett kort besök i Bangkok med Sony och en av dagarna hade vi en photoshoot i form av sightseeing på en sån där smal båt med en bilmotor där bak, de kallas longtail, med Tuk-tuk, färja och till fots.

När vi vandrade genom delar Bangkok så var jag lika fascinerad av deras elnät som av alla byggnader, gatukök, affärer och allt tumult. Hela elnätet ser ut som en katastrof, ett totalt kaos med många udda lösningar med eltejp och snören. Jag tog ett gäng bilder av hur de dragit kablar på alla möjliga och omöjliga sätt. Jag valde ut denna bild av ren slump då det var svårt att avgöra vilken bild som beskriver situationen bäst. Konstigt nog så verkar det mesta fungera. Detta är kanske inte den vanligaste turistbilden men det är av de saker som satte sig i mitt minne efter denna resa.

Det låter säkert spännande att resa till Bangkok och det var trevligt att både få se Bangkok som stad och få besöka Sonys fabrik, men dessa affärsresor är ofta ganska hårda. Det trevliga sällskapet och den goda maten hjälpte att göra resan värd ansträngningen. Det tog 10 timmar att resa dit och väl framme så var det redan nästa dag och även om det fanns möjlighet till en tupplur så låg man redan rejält minus i sömn. Middag sent på kvällen och sedan upp i ottan för fabriksbesök. Blev kanske 4 timmars sömn. Nästa dag upp tidigt för sightseeing och sedan middag till framåt midnatt. Dag tre upp 05.00 för att åka taxi till flyget så typ 4 timmar sömn igen. Självklart var planet försenat samt att det blev 2 timmars extra flygning på grund av att Pakistan och Indien fått för sig att skjuta ner varandras flygplan. Så 13 timmar hopklämd på flyget, landar över en timme efter anslutningsflyget lyft. Som tur var så fanns det senare flyg att ta sig hem till trygga norrland. 

Den bild du ser är tagen med Sony A7R III + GM 24-70/2,8, 39mm, f/8, 1/60s och ISO 100.

Klicka här för att se större bild >>

Klicka här för att se alla bilder från resan >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>