• Uppdatering till Canon EOS R

  Canon släpper idag en efterlängtad uppdatering till sin spegellösa EOS R som förbättrar delar av autofokusen.

  Nya uppdateringen ger dig möjlighet att använda ögonautofokus med Servo AF i stillbilder men även i video oavsett inställning för filmservo AF.

  Liten AF-ramstorlek får även stöd för att använda Servo AF i stillbilder och även i video oavsätt filmservo AF

  En trevlig uppdatering som många EOS R användare har längtat efter. Vi rekommenderar att uppdatera din kamera på en gång  Detta är version 1.2.0 och du laddar ner uppdateringen på Canons hemsida.

  Läs mer om kameran här: Canon EOS R

 • Fotohistoria: Fujica AZ-1, Zoomkameran

  Fujica AZ-1 var först och sist. Det var den första systemkameran som såldes i paket med en zoomoptik. Därför har den en tydlig plats i fotohistorien. AZ-1 var Fujis sista M42-modell.

  Året var 1978 när Fujica AZ-1 släpptes ut på marknaden. Fujica AZ-1 bygger på samma konstruktion som den tidigare Fujica ST901. Det var Fujis sista modell med M42-gänga, om man inte vill räkna ST605 II som släpptes 1979 men den var mer en version av en modell än en egen modell. Det beror på hur man ser det. Även om AZ-1 hade modern elektronik med lysdioder, så var den rätt omodern i övrigt och hade ingen större framgång, och 1979 släpper Fuji sin Fujica AX-serie som då är helt modern till både elektronik och utseende. Det var också slutet på M42-eran då AX-serie hade en helt ny bajonett.

  Fujica AZ-1 hade tidsautomatik samt fyra menaulle och mekaniska tider nämligen 1/1000s, 1/250s, 1/60s (synk) och B. AZ-1 hade måtten 133 x 87.5 x 50.5mm och vägde 580g. Fujica AZ-1 marknadsfördes som som zoomkameran och såldes då med en Fujinon-Z 43-75mm f/3,5-4,5, en optik med 7 element i 7 grupper. Vi har inte testat den men kan ändå säga att den var inte bra för det fanns inga bra zoomar alls på den tiden. Inga. Den såldes också i paket med 50/1,4 eller 55/1,8. Det sitter en 35/2,8 på vår AZ-1 och det är det mycket bra objektiv.

  Vi har även något så unikt som en svensk säljbroschyr på Fujica AZ-1, klicka här för att läsa den >>

  Vill du läsa mer om Fujica ST901 så klicka här >>

  Du kan se sju bilder av kameran här ovanför. Vill du inte vänta tills den byter bild så klickar du bara på prickarna under bilden.

  Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.

 • Fujifilm uppdaterar X-T3

  Fujifilm släpper nu en uppdatering till din X-T3 som ger snabbare och stabilare autofokus. Detta är Version 3.00.

  Denna uppdatering förbättrar ansikt/ögon-autofokus i både hastighet och träffsäkerhet, detta gäller både foto och video. Förmågan att hitta ett ansikte på långt håll har förbättrats med 30% och om något kommer ivägen för ansiktet har den lättare att snabbt hitta fokus igen.

  Pekskärmen får nu fler funktioner för mer intuitiv användning. Observera att från och med denna uppdatering kommer dessa funktioner vara avstängda och du måste själv aktivera de.

  Denna uppdatering går att göra med telefonen via Fujifilms app.

  Läs mer om kameran: Fujifilm X-T3

 • Test: Samyang AF 85/1,4 FE

  Test

  Mats har varit ute och testat nya Samyang AF 85/1,4 FE. Ett mycket prisvärt objektiv som ger en bra bildkvalitet till ett relativt lågt pris. Samyang visar återigen att bra inte alltid måste betyda dyrt. Detta objektiv tillsammans med en Sony A7 III blir en mycket prisvärd kombo.

  Mats skriver: Samyang har designat en helt ny, högpresterande 85/1,4 med autofokus, som än så länge endast finns för Sonys E-fattning. Att Samyang kan bygga optik vet vi redan och i detta fall har de lyckats matcha toppskiktet av objektiv till moderna, högupplösta fullformatskameror. Redan på f/1,4 är centrumskärpan mycket bra, och nedbländad några enstaka steg extremt bra.

  Läs hela testet här: Samyang AF 85/1,4 FE, för Sony E-fattning test

 • Sony uppdaterar A7 III och A7R III

  Nyhet

  Sony släpper nu en uppdatering till A7 III och A7R III användare. En spännande uppdatering som tar autofokusprestanda till en ny nivå!

  Sony har den absolut bästa motivföljande autofokusen i dagsläget och med denna uppdatering blir den ännu bättre. De har ökat träffsäkerheten och snabbheten i alla fokuslägen men har även gjort det möjligt få kontinuerlig ögon-autofokus på djur, vilket ingen annan tillverkare har, förutom nu Sony! Med nya uppdateringen kan du även välja vilket öga, höger eller vänster den ska prioritera.

  Läs mer om dessa kameror här:

  Sony A7 III kamerahus
  Sony A7R III kamerahus

 • Drönarsöndag: Splash

  Fuktigt efter vägarna. Denna bild är hopsatt av två bilder av flera anledningar. En bild där bilen kör genom vattenpölen och en bild där bilen står stilla med personerna liggandes baktill. Sammansatta blev bilderna till en kul bild där ingen blev blöt och ingen utsattes för fara, samt att bilen blev skarp.

  Drönare ger möjlighet till kameravinklar som aldrig varit möjliga förut utan helikopter. En helt ny värld av fotografering öppnas.

  Bilden är tagen med en DJI Mavic Pro.

  Klicka här för att se bilden i större format >>

  Vi kommer söndagar framöver att visa bilder tagna med drönare.

 • X-files: Fzzzzt

  Fzzzzt borde vara ljudet från någon elkoppling någon gång i det Thailändska elnätet. Efterföljt av sprutande gnistor.

  Jag gjorde ett kort besök i Bangkok med Sony och en av dagarna hade vi en photoshoot i form av sightseeing på en sån där smal båt med en bilmotor där bak, de kallas longtail, med Tuk-tuk, färja och till fots.

  När vi vandrade genom delar Bangkok så var jag lika fascinerad av deras elnät som av alla byggnader, gatukök, affärer och allt tumult. Hela elnätet ser ut som en katastrof, ett totalt kaos med många udda lösningar med eltejp och snören. Jag tog ett gäng bilder av hur de dragit kablar på alla möjliga och omöjliga sätt. Jag valde ut denna bild av ren slump då det var svårt att avgöra vilken bild som beskriver situationen bäst. Konstigt nog så verkar det mesta fungera. Detta är kanske inte den vanligaste turistbilden men det är av de saker som satte sig i mitt minne efter denna resa.

  Det låter säkert spännande att resa till Bangkok och det var trevligt att både få se Bangkok som stad och få besöka Sonys fabrik, men dessa affärsresor är ofta ganska hårda. Det trevliga sällskapet och den goda maten hjälpte att göra resan värd ansträngningen. Det tog 10 timmar att resa dit och väl framme så var det redan nästa dag och även om det fanns möjlighet till en tupplur så låg man redan rejält minus i sömn. Middag sent på kvällen och sedan upp i ottan för fabriksbesök. Blev kanske 4 timmars sömn. Nästa dag upp tidigt för sightseeing och sedan middag till framåt midnatt. Dag tre upp 05.00 för att åka taxi till flyget så typ 4 timmar sömn igen. Självklart var planet försenat samt att det blev 2 timmars extra flygning på grund av att Pakistan och Indien fått för sig att skjuta ner varandras flygplan. Så 13 timmar hopklämd på flyget, landar över en timme efter anslutningsflyget lyft. Som tur var så fanns det senare flyg att ta sig hem till trygga norrland. 

  Den bild du ser är tagen med Sony A7R III + GM 24-70/2,8, 39mm, f/8, 1/60s och ISO 100.

  Klicka här för att se större bild >>

  Klicka här för att se alla bilder från resan >>

  Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

   

 • CyberPhoto - Årets e-handlare 2019 Foto & Video

  Vi har vunnit utmärkelsen Årets e-handlare Foto & Video via Pricerunner - igen. Det är fjortonde året som vi tar emot utmärkelsen och vi riktar förstås ett gigantiskt tack till våra trogna kunder!

  Under torsdagskvällen arrangerade Pricerunner ett event i Stockholm för alla vinnarna. På plats för vår räkning fanns Patrick, vår VD, som också fick äran att ta emot ett fint diplom från Nicklas Storåkers, Pricerunner.  Det har varit en gedigen process som har sållat ut alla vinnarna.  Utmräkelsen baseras på tre delar röstning, omdömen och mystery shopping för att få en så rättvis bild av företagen som möjligt. 

  Vi vill rikta ett stort och varmt tack till dig som kund. Du som väljer att handla hos oss, har röstat på oss, lämnat omdömen och på annat sätt stöttat oss. Du är fantastisk och det viktigaste vi har. Vi kommer att fortsätta arbeta för att du ska kunna känna dig stolt och nöjd som kund.

  Håll utkik här, vi firar med helgkampanjer! 

   

 • Test: Panasonic Lumix DC-S1

  Test

  Vi har sett fram emot Panasonics nya Lumix S-kameror länge och nu är de äntligen här, och idag släpper vi testet på Lumix DC-S1. En kamera som har bra egenskaper för både foto och video, men imponerar lite extra i video.

  Mats skriver: Till en början är det två modeller, S1 som är lite mer inriktad till filmfotografer och till ett lägre pris, samt S1R som riktar sig till den avancerade stillbildsfotografen eller yrkesfotografen. S1 har en upplösning på 24MP och S1R på 47MP. Panasonic S1 är en professionell kamera byggd för yrkesmässig användning som har ett mycket stabilt chassi av magnesiumlegering samt har en väderskyddad konstruktion. Den har i stort sett alla funktioner som en avancerad yrkeskamera bör ha för stillbildstagning, plus mycket mer därtill.

  Läs hela testet här: Panasonic Lumix DC-S1 test

 • Samyang lanserar!

  Nyhet

  Samyang är den första tredjepartstillverkaren som lanserar objektiv till Nikon Z-systemet. De lanserar MF 14/2,8 Z och MF 85/1,4 Z vilket är perfekt då Nikon själva endast har sex stycken objektiv än så länge till deras två nya kameror.

  För strax under en månad sedan lanserade Samyang dessa objektiv till Canon RF-fattning men nu även till Nikons Z-fattning. Vi tycker det är riktigt bra att det börjar komma fler objektiv till dessa system då kamerorna presterar mycket bra men det finns ett tunt utbud med objektiv.

  Båda nya objektiven är manuellt fokuserade men tack vare fokushjälp i kameran går det utan problem att hitta rätt fokus. Vi ser fram emot att testa dessa då den äldre modellen till Canon EF och Nikon F fattning har varit några av de mest populära och prisvärda objektiven på marknaden tack vare att de har så pass stora användningsområden till ett pris som de flesta har råd med.

  Samyang släppte även en Nikonversion av deras 85/1,4 med autofokus, denna har vi redan testat då Canonversionen släpptes förra året. Läs testet i länken nedan.

  Läs mer om dessa här:

  Samyang MF 14/2,8 Z, för Nikon Z
  Samyang MF 85/1,4, för Nikon Z
  Samyang AF 85/1,4 F för Nikon F (fullformat), autofokus

 • Jobba hos oss!

  Nu söker vi sommararbetare och dig som vill jobba hos oss nu på en gång. Vi söker
  personal enligt nedan, så vänta inte med din ansökan!

  Extrapersonal logistik
  Vi behöver dig som tycker om att arbeta och att hänga med ett roligt team på vår
  logistikavdelning. Kan du hoppa in på kort varsel och hjälpa oss medan dina kollegor är sjuka,
  lediga eller har stort tryck under högsäsong - sök!
  Arbetet innefattar att arbeta med logistikflödet genom att ta emot inkommande försändelser,
  hantera dem på lagret och att packa när de ska ut till världens bästa kunder. Du måste vara
  över 18 år, tycka om att arbeta och vara en positiv kraft i gruppen. Tidigare arbetslivserfarenhet
  är en fördel. Det här kan vara en bra tjänst för dig som studerar eller vill kombinera arbetet med
  något annat i livet.

  Sommarvikare kundservice
  Vi vill att du som gillar att ta hand om kunder och lösa problem hör av dig till oss. Tjänsten går
  till största del ut på att ta hand om vår returhantering. Vilket innefattar ångrade köp,
  reklamationer, enklare kontroll/felsökning av produkter, kundhantering både på telefon och mejl.
  Du kommer få jobba med ett härligt gäng som så länge det är möjligt, gör allt för att våra fina
  kunder ska få sina problem lösta. Allt detta under sommaren 2019.

  Är du intresserad av någon eller kanske båda tjänsterna mejla logistik@cyberphoto.se och
  bifoga ett personligt mejl eller personligt brev och gärna en förenklad CV. Arbetsperiod enligt
  överenskommelse.

  Du behövs, så sök tjänsten nu!

 • Fotohistoria: Yashica ML 50/2

  Yashica delade fattning med Contax då båda ägdes av Kyocera. Objektiven till Contax var konstruerade av Carl Zeiss och bar dess namn medan objektiven till Yashica hette inget mer exotiskt än just Yashica. Så hur bra är en billig och enkel paketoptik, en 50mm med ljusstyrka f/2? Jag kan säga redan nu att den är ljusår bättre än de flesta kan gissa.

  Den här optiken är riktigt, riktigt bra. Den har mycket bra skärpa i mitten redan från f/2 och den tecknar ut mellanformat ända ut i kanterna på f/11. Det är långt ifrån alla nya objektiv som klarar av det. Denna optik är en bortglömd juvel. Kan inte mer än att rekommendera den även för moderna kameror med hög upplösning. Du kan dessutom få tag i ett sådant objektiv nästan gratis, de kan kosta så lite som 100kr. 

  Klicka här för att se testen och bilderna >>

  Tack för att du läser vår blogg. Är det något speciellt du skulle vilja att vi tar upp här i vår serie "Fotohistoria" så maila oss och berätta på blogg@cyberphoto.se.

  Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.

 • Sony - inspiration för fotografen

  Är du nyfiken på att se hur andra fotografer arbetar och vad de använder för verktyg så titta in på artiklarna i vår nya serie om varumärkesinspiration. Vi levererar hela tiden nya artiklar till sidan, titta runt och se om det är något som du kan ha användning av. Fotograferna som presenteras här använder sig alla av Sony systemkameror och objektiv.

  Vi vet hur viktigt det är att få inspiration för att själv kunna få idéer och skapa något alldeles eget. Vår vision är att du ska kunna hitta massor av material här hos oss  så att du kan utvecklas som fotograf, filmare och kreatör. På just den här sidan har vi samlat material som kommer från Sony och Sonys ambassadörer. Det är fotografer som alla har olika bildspråk, vinklar och arbetssätt men gemensamt delar glädjen över att få arbeta med Sonys systemkameror och objektiv som t ex Sony A7R III . Trevlig läsning och varmt lycka till med dina egna fotoprojekt!

  Vi har åtta stycken inspirationssidor om Sony och fler kommer framöver.

  Få inspiration här: Sony - inspiration för fotografen

 • Test: Fujifilm Fujinon XF 16/2,8 R WR svart

  Test

  Fujinon XF 16/2.8 R WR är det fjärde objektivet tillhörande Fujis kompakta serie av vädertätade objektiv med fast brännvidd. Objektivet har en brännvidd motsvarande 24mm i 35mm-fullformat med en ljusstyrka på f/2,8. Det är hittills det mest vidvinkliga alternativet i denna serie.

  Mats skriver: Fujinon XF 16/2,8 R WR är ett litet och behändigt objektiv byggt till större del av metall. Känslan i fokus och bländarring är mycket fin. Tilläggsbeteckningen WR betyder att optiken är tätad runtom, vilket gör den tålig mot regn, vattenstänk och damm. Optiken är utrustad med en stegmotor för autofokus som gör fokuseringen snabb, tyst och exakt.​

  Läs hela testet här: Fujinon XF 16/2.8 R WR

 • PhotoExpo 2019 - Staffan Widstrand

  Det är med stor glädje vi säger välkommen till Staffan Widstrand som en av våra föreläsare under PhotoExpo 2019! Staffan är en erkänd fotograf med ett hjärta som slår extra varmt för miljö och natur.

  Benämnd som en av Sveriges internationellt mest erkända naturfotografer av magasinet Outdoor Photography och har varit Nikons ambassadör och testpilot sedan 1997. Han porträtterar främst natur och vilda djur över hela världen för att uppmärksamma och bevara utrotningshotade djur och miljöer och har dessutom skapat Wild Wonders of Europe, som nått 800 miljoner personer med sitt budskap. För tillfället arbetar Staffan med att belysa Kinas biologiska mångfald med sitt nya projekt Wild Wonders of China.

  Den 26 oktober slår vi upp dörrarna för årets PhotoExpo, visst kommer du?
  Här kan du läsa lite mer om årets mässa och bl a få tips på hotell till bra pris.
  PhotoExpo 2019

  Vi säger varmt välkommen både till dig som besökare och till Staffan! 

 • Drönarsöndag: Myr

  Myrar kan verkligen vara vackra och färgglada. Det som förbryllar mig i denna bild är hur de har kunnat köra där de har kört. Det enda fordon som klarar detta är en bandvagn men spåren ser för smala ut.

  Drönare ger möjlighet till kameravinklar som aldrig varit möjliga förut utan helikopter. En helt ny värld av fotografering öppnas.

  Bilden är tagen med en DJI Mavic Pro.

  Klicka här för att se bilden i större format >>

  Vi kommer söndagar framöver att visa bilder tagna med drönare.

 • X-files: Farligt vackert

  Det finns mycket vackert i Thailand, som denna lyktstolpe. Men något som skrämmer mig är Thailands elnät och elsäkerhet. Uppriktigt sagt så tror jag inte det finns något thailändskt ord för elsäkerhet när jag tänker efter.

  Jag gjorde ett kort besök i Bangkok med Sony och en av dagarna hade vi en photoshoot i form av sightseeing på en sån där smal båt med en bilmotor där bak, de kallas longtail, med Tuk-tuk, färja och till fots.

  Här ser du en vacker lyktstolpe och jag tänkte att så här fina lyktstoplar har vi inte i Sverige. Sedan såg jag glödlampan, hur den var fäst och hur de dragit kabeln dit. Gaaaaah. Detta sätt att hantera elektricitet var tyvärr inget undantag. Trots allt så fungerar ändå det mesta, vilket är ett under i sig. Nästa vecka ska jag bjuda på en bild på deras kabeldragning innen i Bangkok, inte så vacker bild men ändå så fascinerande. Hur som helst var detta en vacker lyktstolpe och jag hoppas du tar dig tid njuta av elektrikerns arbete.

  Den bild du ser är tagen med Sony A7R III + GM 24-70/2,8, 70mm, f/8, 1/640s och ISO 200.

  Klicka här för att se större bild >>

  Klicka här för att se alla bilder från resan >>

  Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >> 

 • Panasonic Lanserar!

  Nyhet

  Panasonic lanserar nu Lumix G90 och en ny version av deras populära kitobjektiv LUMIX G VARIO 14-140/3.5-5.6 II ASPH POWER O.I.S. Detta bevisar att Panasonic fortfarande satsar på M4/3 tillsammans med nya fullformat Lumix S-serie vilket vi tycker är helt rätt då deras G-serie är riktigt bra och tilltalar många tack vare ett lägre pris och smidigt format.

  Panasonic Lumix G90 är en stor uppgradering från den äldre G80, rent estetiskt ser de ganska lika ut men G90 har fått en helt ny kropp tillverkad med starkare materialer och en vädertätning som gör den tålig mot vatten och smuts. Den har en helt ny sensor på 20,3MP utan lågpassfilter och 5-axlig Dual I.S 2. Seriebildstagning har även ökat till 9 bilder/s med AFS och 6 bilder/s i AFC med en buffert på 600 JPEG eller 30 Raw. 

  G90 har fått en hel del videoegenskaper från GH5 vilket gör den till en riktigt stark hybridkamera. Den får självklart 4K video i 30p och full HD med möjlighet till 120fps slowmotion vilket är mycket bra, men ännu bättre så får den 4:2:0 / 8 bit och V-Log L-funktion förinstallerad i kameran vilket är en stor bonus för filmproducenter.

  Vi ser fram emot att testa denna kamera då det är en hybridkamera som tar starka egenskaper från G9 och GH5 i ett smidigt, prisvärt paket.

  Läs mer och beställ här: Panasonic Lumix DC-G90 + G Vario 14-140/3,5-5,6 ASPH POWER OIS

 • Test: Panasonic Lumix S 24-105/4 Macro O.I.S

  Test

  Nu har leveranser börjat på nya Panasonic S-serie och vi ser fram emot att se vad ni tycker om detta system. Nu släpper vi vårt test på Panasonic Lumix S 24-105/4 Macro O.I.S, vilket förmodligen är det objektiv de flesta kommer köpa till sin nya Lumix S-kamera.

  Mats skriver: En relativt ljusstark normalzoom är en perfekt allroundoptik för bilder på normalavstånd, landskap, gatufoto, resor och porträtt. Som väntat är detta en genomtänkt och påkostad konstruktion. Autofokusen drivs av en tyst och snabb linjär fokuseringsmotor. Denna motor utför även fokuseringen vid manuell fokusering, så kallad focus-by-wire.

  Läs hela testet här: Panasonic Lumix S 24-105/4 Macro O.I.S

 • Fotohistoria: Movikon 8

  Zeiss tillverkade många kameror på 1950-talet och Zeiss Movikon 8 är en av de mest udda men också en av de mest intressanta konstruktionerna som lämnat Zeiss Ikons fabrik.

  Zeiss grundades i Jena, Tyskland 1846 av Carl Zeiss. Zeiss Ikon grundades 1926 genom att slå samman fyra tyska kameratillverkare, Contessa-Nettel, Ernemann, Goerz och Ica, med hjälp av kapital från Zeiss. Den kamera vi ska titta närmare på idag kommer från 1952 och är en 8mm filmkamera. 

  Zeiss Movikon 8 är en mycket gedigen kamera. Den är byggd av tjock metall och väger hela 1022 gram trots sin ringa storlek. Kameran saknar inbyggd ljusmätare. Avstånd och bländare ställs självklart in på objektivet. Närgränsen går ner till 0,2m. Byggd i Stuttgart. Det finns serienummer både på kamerakroppen och dess bakstycke, så att man ser att de överenstämmer med varandra. Den har en fjäderdriven motor och använder dubbel-8 film.

  Det finns två vred på kamerans topp. Med det vänstra ställer du stillbild för stopmotionfilm eller för kontinuerlig filmning. Den högra är avtrycket. Genom att vrida så låser eller låser upp avtrycket, och du filmar genom att trycka hela vredet åt höger. En udda men väl fungernade lösning på en udda men väl fungerande kamera. Det är imponernade att fjäderverket fortfarande fungerar med tanke på att kameran är 67 år gammal. Vårt exemplar som du ser på bilderna är skick som ny. Den kan inte vara använd många gånger om den ens är använd.

  En kul kamera i en samling. Speciellt med den mycket udda filmbanan. Priserna ligger mellan 200kr upp till 2000kr men du får ett bra exemplar ofta kring 500-900kr och mer ska du absolut inte betala.

  Du kan se 6 bilder av kameran här ovanför. Vill du inte vänta tills den byter bild så klickar du bara på prickarna under bilden.

  Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.

 • Test: Huawei P30 Pro

  Test

  40MP i en mobilkamera tycker vi är riktigt coolt, Huawei har ett stort sammarbete med Leica och är därför en av de bästa när det kommer till mobilkameror. Idag släpper vi vårt test på Huawei P30 Pro!

  Johan skriver: Direkt när man plockar upp den ur kartongen för första gången så känner man igen att det är en premiumtelefon med en välkänd, snygg design. Skärmen fortsätter vara en AMOLED-skärm men är nu tillverkad av Samsung som gör några av de bästa skärmarna på marknaden. Man fortsätter sin trippelkombo från Leica med en 40MP f/1.6 vidvinkel, 20MP f/2.2 ultravidvinkel och en telezoom på 8MP f/3.4 som denna gång ger 5x optisk zoom och 10x hybridzoom

  Läs hela testet här: Huawei P30Pro 256GB Svart​​

 • Test: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3

  Test

  Värmen börjar krypa fram och Mats varit ute och testat nya Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3. Ett mycket trevligt och användbart zoomomfång som passar de flesta typer av fotografering.

  Mats skriver: Ett imponerande zoomomfång som är förhållandevis kompakt och lätt, en lämplig reskamrat. Objektivet är till stor del byggt av plastmaterial, men känslan i optiken är bra och även fast den inte tillhör Olympus PRO serie så har den ändå damm-, stänk- och köldskydd i samma kaliber, bajonettfattningen är i metall. På korta brännvidder från 12mm och upp till ca 25mm ser det mycket bra ut till stor del av bilden, och speciellt om man bländar ner runt f/5,6.

  Läs hela testet här: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3 (för Micro 4/3)​

 • Nyhet från Canon!

  Nyhet

  Canon presenterar en ny direktbildskamera, Canon Zoemini C som ger dig möjlighet att ta en bild och skriva ut den direkt i ett mycket smidigt format.

  Kameran har en 5MP sensor och en Micro SD kortplats för att kunna spara ned och exportera dina tagna bilder. Den har även en frontmonterad spegel som gör det enkelt att ta selfies själv eller med dina vänner. Den använder Zink-teknik i pappret som är utan bläck samt smuts och vattenavvisande. En trevlig kamera som är betydligt mindre och smidigare än andra direktbildskameror samt ger möjlighet till att spara bilden för att ladda upp på socialamedier.

  Zoemini C finns i fyra färger - gul, havsblå, mintgrön och rosa

  Läs mer här: Canon Zoemini C, havsblå