Test: Canon EF 70-200/2,8L IS III USM

Test

Nu har Mats testat nyaste versionen av Canons populäraste objektiv, Canon EF 70-200/2,8L IS III USM. Ett telezoom som finns i nästan alla fotografers väska och en absolut favorit för många.

Mats skriver: Canon fräschar upp sin redan mycket högpresterande 70-200/2,8L IS II med den senaste tekniken i fråga om antireflexbehandlingar och skyddande ytskikt.Konstruktionen är i grunden nära nog identisk med föregångaren sett till optik och mekanik - samma linsuppsättning och samma bildstabilisering. Men med den nya antireflexbehandlingen ASC (Air Sphere Coating), och förbättrad Super Spectra-behandling, lyfter man prestandan ytterligare ett steg, speciellt i situationer med besvärligt motljus/sidljus. Canon EF 70-200mm F/2,8L IS III USM är en mycket ljusstark, medellång telezoom är optimal för sportfoto, konsertbilder, djur & natur samt porträttfotografering.

Läs hela testet här: Canon EF 70-200/2,8L IS III USM