Irix i rymden!

Irix är en objektivtillverkare som blandar hög kvalitet med snygg design, nu har de utvecklat ett objektiv till en nanosatelit som ska gå i omlopp runt jorden. Den kallas Irix 300SR.

Irix 300SR är designad och byggd i Irix R&D center i Krakow tillsammans med tillverkaren av sateliten, SatRevoution som också befinner sig i polen. Den är designad helt utifrån NASAs riktlinjer för rymdskepp i teknologi och material. Objektivet har en brännvidd på 300mm och har en fast bländare på f/5,6.

Sateliten är modulär och kan ta sensorer upp till 35MP och under tester i labratorium här nere på jorden ska Irix 300SR göra det möjligt att ta högupplösta bilder av jordens yta.

Den 17 April 2019 skickades den första sateliten upp med Irix 300SR och tack vare extensiva tester av NASA höll objektivet uppskjutningen och ska nu vara i händerna hos de som befinner sig på Internationella rymdstationen ISS för att senare släppas ut och cirkulera runt jorden.

Se vårt sortiment här: Irix