Bloggpost

2019-03-04

70.000 besökare på CP+ 2019

CP+ står för Camera & Photo imaging show i Japan, den hålls i början av varje år och de brukar ha kring 70.000 besökare, vilket är strax under hälften jämfört med Photokina. På mässan finns alla stora kameratillverkare men de släpper sällan nyheter här utan visar nyligen släppta produkter och ger tillgång till att man får känna på de innan säljstart.

I år har man fått känna på flera stora nyheter, hos Nikon får man se deras nya Z Noct 50mm f/0,95 och de visar även en uppkapad optik så att man får se hela insidan. Vi längtar mycket att få testa objektivet och se hur bra Nikon kan presetera när dom lägger allt fokus på bildkvalitet. Detta objektiv kommer under 2019 enligt Nikon.

Läs mer här: Nikon lanserar Z: objektiv

Panasonic har med sig sina nya kameror S1 och S1R, som vi redan har gjort test på. Bakom dessa kameror i objektivshyllan står det ett intressant objektiv som inte har visat sig i dagsljus ännu rent fysiskt, det är en prototyp av Panasonic Leica DG Vario-Summilux 10-25 f/1,7. Detta objektiv blev avtäckt på Photokina men det är nu första gången vi ser den i verkligheten och det är stort, nästan dubbelt så lång som Panasonic Leica Vario-Elmarit 12-60 f2,8/4 ASPH och en hel del bredare i diameter. En mycket intressant zoom till M4/3 som vi självklart kommer testa när vi har ett skarpt exemplar.

Läs mer: Panasonic lanserar!

Tamron har nyligen släppt deras första objektiv som direkt utmanar med Sigmas ART-serie, vilket man under denna mässa kunde känna på inklusive de två andra mycket intressanta objektiv som släpptes samtidigt. 

Läs mer här: Tamron lanserar!

I januari visade Olympus att dom håller på bygga en Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm 1:4.5 TC1.25x IS PRO som dom nu visade en tidig prototyp av. Objektivet med telekonverter ger ett omfång på 187.5-500mm f/5,6 vilket motsvarar 375-1000mm f/11 på fullformat. I 2020 när detta objektiv blir tillgängligt gör vi självklart ett utförligt test.

Voigtländer visar nya objektiv till Sony E och Leica M. Canon visar en guldfärgad version av deras nyaste kamera Canon EOS RP, för tillfället endast ett koncept men roligt att se något annat än svart/silver.

Läs mer om: CANON EOS RP KAMERAHUS