-
Vanliga frågor
-
Hur betalar jag?
Du väljer detta i kundvagnen
-
När börjar jag betala?
Din första avi skickas i mitten på månaden efter du gjort ditt köp och förfaller till betalning per den sista varje månad.
-
Kan jag betala via autogiro?
Kan jag betala via autogiro? Visst kan du det! Kontakta SveaWebPay så skickar dom ut en autogiroanmälan till dig.
-
Kan jag ändra min leveransadress?
Nej, leveranserna sker alltid till folkbokförd adress. Din adress hämtas online i kundvagnen. Vill du däremot hämta i vår Lagershop (i Umeå) så går det bra. Vi kommer dock kräva legitimation av dig.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.
Allmänt Svea Ekonomi AB erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort.
Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid.
Av datatekniska skäl kommer Svea, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.
Möjligheten till att välja delbetalning via Svea Ekonomi AB är att det totala värdet i kundvagnen ligger mellan 500 SEK till 50 000 SEK. Ligger värdet i kundvagnen utanför spann kommer valet inte bli tillgängligt i kundvagnen.
Har Du några frågor så kan du ringa 08 – 51493113 för närmare information. Leverans sker endast till den adress du är folkbokförd på. Din adress hämtas online i kundvagnen. Vill du däremot hämta i vår Lagershop (i Umeå) så går det bra. Vi kommer dock kräva legitimation av dig.
-
Blog flag
-
CyberPhoto Testar
Tamron SP 24-70mm F/2,8 Di VC USD
Tamrons proffsiga normalzoom med inbyggd bildstabilisering och tystgående USD atuofokusmotor (bildstabilisering gäller ej Sony-varianten eftersom Sony har det inbyggt i kamerahusen). Passar kameror med både fullformat och APS-C sensorer. Motsvarar ca 36-105mm på Nikon och Sonys kameror med APS-C sensor, och ca 38-112 på Canons.
Egenskaper
- Vädertätad konstruktion
- Ljusstyrka f/2,8 över hela zoomomfånget
- USD AF-motor för snabb & tyst autofokus
- Cirkulär bländaröppning
Brännvidd 24mm, bländare f/11.
Allmänt
Tamron SP 24-70mm F/2,8 Di VC USD är inte något litet och lätt objektiv direkt, det är större och väger mer än genomsnittet bland normalzoomar. Känns för övrigt mycket rejält och robust med lämpligt motstånd i fokus och zoomring. Autofokus jobbar relativt tyst och snabbt och det går fint att finjustera fokus manuellt även när optiken står i AF-läge. Objektivet växer på längden ca 3 cm som mest vid zoomning. På vänstra sidan sitter det en låsknapp för zoomen och är tänkt att användas ifall man bär omkring på kameran med optiken riktad neråt. Optisk bildstabilisering är suveränt och i denna optik kompenserar den för ca 2-3 steg längre slutartider än normalt. Blomformat motljusskydd ingår.Brännvidd 24mm, bländare f/11.
Bildkvalitet
I mitten av bilden är skärpan hög redan på största bländaröppning, och som väntat märkbart svagare i kanterna. Men redan efter ett steg börjar kantskärpan komma och runt f/5,6 till f/11 är det rejält skarpt och bra över i stort sett hela bilden på samtliga brännvidder.På kortast brännvidd är distorsionen tunnformig och ganska markant, vid 35mm hyfsat raktecknande men övergår sedan till svagt kuddformig på längre brännvidder runt 50mm till 70mm. Vinjettering förekommer som normalt på större öppningar och avtar vid nedbländning, inga konstigheter. Kromatisk aberration går att hitta om letar noga, dock inget som stör nämnvärt.
Plus- och minus-egenskaper samt slutsatsen finner du längst ner på denna sida.
Brännvidd 56mm, bländare f/5,6.
Brännvidd 24mm, bländare f/8.
Brännvidd 36mm, bländare f/11.
Brämnvidd 24mm, bländare f/11.
Brännvidd 24mm, bländare f/2,8. Denna bild är tagen efter att solen gått ner nedanför horisonten och den så kallade "blå timmen" inträtt, därav det kraftiga blåsticket i hela bilden.
Brännvidd 70mm, bländare f/4.
Brännvidd 32mm, bländare f/8.
Brännvidd 70, bländare f/5,6.
Samma motiv och brännvidd som ovan på bländare f/2,8 ->>
Brännvidd 24mm, bländare f/11.
Brännvidd 70mm, bländare f/2,8.
Brännvidd 24mm, bländare f/8.
Brännvidd 24mm, bländare f/11. Även denna bild är tagen efter att solen gått ner nedanför horisonten och den så kallade "blå timmen" inträtt, därav det kraftiga blåsticket i hela bilden.
Brännvidd 70mm, bländare f/2,8.
Brännvidd 50mm, bländare f/8.
Brännvidd 70mm, bländare f/2,8.
Brännvidd 50mm, bländare f/5,6.
Brännvidd 70mm, bländare f/2,8.
Brännvidd 24mm, bländare f/8. Även denna bild är tagen efter att solen gått ner nedanför horisonten och den så kallade "blå timmen" inträtt, därav det kraftiga blåsticket i hela bilden.
Plus
+ Bra skärpa i mitten av bilden redan på f/2,8
+ Mycket bra skärpa över större del av bilden runt f/4 -f/11
+ Ljusstyrka f/2,8 över hela zoomomfånget
+ Försumbar distorsion vid ca 30-60mm
+ Tyst och snabb AF
+ Känns relativt välbyggd
+ Motljusskydd ingår
+ 5-års garanti (vid registrering på Tamrons hemsida)
+ Mycket bildkvalitet och prestanda för pengarnaMinus
- Motljusegenskaperna hade kunnat vara bättre
- Soft kantskärpa på f/2,8.
- Ej lika träffsäker och snabb AF som Canon och Nikons 24-70/2,8Slutsats
Totalt sett är Tamron SP 24-70mm F/2,8 Di VC USD den normalzoom (avsedd för fullformat och hobbybruk) som i skrivande stund ger mest optik för pengarna. Canon och Nikons 24-70/2,8 (version II) är något vassare optiskt samt bättre byggda, men dem får man också betala betydligt mer för, och frågan är om det är värt det för dig?Testad av Mats Ylinikka 2016-03-02.
Samtliga bilder ovan tagna med en Nikon D810.
-
Tillbehör
Filter - övriga inkl tillbehörGråfilterMotljusskyddObjektivlockPolarisationRengöring-
Blog flag
-
Blog flag
Tillbehör väskaUV-filter -
Tekniska data
Typ av objektivNormalzoomObjektivfattningCanon, Nikon, Sony, MinoltaKonstruktion18 linser / 12 grupperBrännvidd24-70mmLjusstyrka2,8BildstabiliseringNejNärgräns0,38Max. avbildningsskala1:5Filterdiameter82 mmMotljusskyddIngårMått88,2 x 108 mmVikt825.0Medföljande tillbehörFrämre och bakre objektivlockÖvriga kommentarer9 bländarlameller
Populära tillbehör

Tamron är en välkänd och duktig tillverkare av objektiv. Objektiven är kompatibla med flera varumärken till exempel Canon, Nikon, Sony och Pentax. I sortimentet hittar du macroobjektiv, normalobjektiv, telezoomobjektiv, ultrazoomobjektiv, vidvilnjelobjetiv med mera av hög kvalitet. Fråga oss gärna om Tamron, vi har lång erfarenhet av varumärket.