Bloggpost

2012-08-29

Vårt betyg

Du har säkert läst något av våra test och sett en av stämplarna som du ser här, men vad betyder de olika betygen egentligen? Hur kan man tolka dessa?

För att få det nyanserat och rättvist använder vi oss av nedanstående betyg. Tester på äldre produkter kan ha kvar Toppklass! som betyg även om de i dagens läge hade fått Silver (Bra köp!) då varje betyg har ett något mindre spann. Använd betyget som en referens hur produkten står sig för tillfället och med den marknad som råder vid testet. Läs vad vi pekar ut som styrkor eller svagheter och har du mera frågor får du mer än gärna ringa eller maila oss. Det välkomnar vi!

Ingen stämpel.

Ibland när vi testar produkter så kommer vi inte att ge någon stämpel alls. Det kan vara produkter som inte uppfyller de normer vi ställer för övriga betyg eller en produkt som har en svaghet som gör att vi inte anser den vara köpvärd. Ibland kan det gälla en produkt som inte finns att tillgå från annan tillverkar eller leverantör och då ändå har sin plats i sortimentet.

120x120brons_SE.png Brons - Prisvärd!

Som exempel finns det optik som har en del egenskaper vi inte tycker om men som till priset sett ändå bör få utrymme. Det finns ibland optik som är mycket lågt prissatt jämfört med konkurrenterna och då kan ses som Prisvärd! Här är det inte prestanda eller imponerande specifikationer som ger betyget utan Most bang for the buck.

120x120silver_SE.png Silver - Bra köp!

För att nå det här betyget krävs att produkten presterar riktigt bra i sin klass. En produkt som fått Bra Köp! är precis vad vi säger, ett Bra köp! Om det gäller en kamera så är det en kamera som presterar minst som förväntat och som vi med gott samvete kan rekommendera till dig. Många produkter kommer att hamna inom detta betyg, därför är det viktigt att du också läser styrkorna och svagheterna i texten.

120x120guld_SE.png Guld - Toppklass!

När en produkt som vi testar både överträffar våra förväntningar och har väldigt få, eller inga, direkta svagheter kan den kvalificera sig till betyget Guld - Toppklass! När vi har gett detta betyg så är produkten något som presterar bättre än man kan förvänta sig i det prisläget eller den klassen av produkter som den tillhör. Det får heller inte finnas större svagheter på en sådan produkt.

Vi hoppas att du fått en klar bild om hur vi använder betygen. Alla som testar på CyberPhoto står för sitt test och därför kan du alltid se vem och när produkten är testad, längst ner på produktsidan. Har du invändningar, funderingar och frågor så får du gärna höra av dig till oss.