X-files: Fågelfotografering

Ibland är det kul att experimentera lite. Denna kväll tog jag fram en gammal rysk Helios 44-2, som är en 58/2. Jag skruvade bort frontringen och vände frontlinsen bak och fram. För att få den effekt jag ville åt på bakgrunden så behövde fokuseringen stå nära avstånd och då rymdes ingen person som motiv på det korta avståndet, så en frivillig fågel fick bli motiv i stället.

Fotografering är en konstform. Fotografering är ett sätt att uttrycka sig. Du gör precis som du vill med dina bilder. Om du har en åsikt någon annans bild, behåll den för dig själv tills den som tagit bilden frågar om den. Våga experimentera med dina bilder. Ta ut svängarna lite. Utmana dig själv. Våga visa dina bilder. Var inte rädd för att göra misstag. Döm inte andra. Lär. Se. Lek. Ha kul!

Denna kväll hade jag väldigt kul med denna modifierade optik. Självklart så går optiken att enkelt återställa till sin normala funktion.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX 100 + Helios 44-2 58/2, 1/8s, f/2 och ISO 100. 

Vill du vara med i X-files med din egen bild? Maila bilden till blogg@cyberphoto.se och ange X-files som ämne. Bilden måste vara i jpg och i minst 1024 pixlar. Det kan vara vilket motiv som helst, och tagen med vilken kamera som helst. Berätta gärna lite om bilden eller om situationen när bilden togs. Berätta gärna också med vilken kamera och med vilket objektiv bilden är tagen med.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas