Förhandstest: Fujifilm GFX 100s

Test

Vi har fått möjligheten att göra ett förhandstest på GFX100s. Eftersom kameran inte finns på marknaden ännu så finns det inget program som kan hantera RAW-filerna så alla bilder är JPEG direkt ur kameran.

Mats skriver: De mycket högupplösta bildsensorn är redan i sig något som gör kameran unik. Det finns bara ett par andra system som erbjuder samma upplösningar eller något högre och inget av dem kommer i närheten av priset på GFX 100s, det kan faktiskt röra sig om uppåt närmare 10x priset för vissa av dessa system. GFX 100s erbjuder dessutom ett högupplöst multishot-läge som ger upplösningar på upp till 400MP, om nu inte 100MP skulle räcka. Trots att GFX 100s är mindre än både GFX 50s och GFX 100 så sitter den stadigt i handen tack vare ett tillräckligt stort och bra grepp. S-modellen är oerhört mycket mindre än GFX 100 och mer jämförbar med den minsta modellen i GFX-serien 50R, men med mycket bättre grepp och ergonomi än 50R. Vi jämförde den även med Panasonic S1R som är en spegelfri 35mm-kamera, och GFX 100s är faktiskt både lite mindre och några gram lättare.

Läs hela testet här: Fujifilm GFX 100s förhandstest