Var ärlig med dina bilder!

Oavsett om du har manipulerat bilden, varit på ett zoo eller bytt ut himlen i bakgrunden så uppmanar vi att vara ärlig med din bild. Ljug inte för dina vänner eller kollegor och berätta sanning om någon frågar.

Denna bild på en väldigt söt apa är ett mycket bra exempel. Jag kunde utan problem säga att bilden är tagen i Tanzania på ett fotosafari utan att någon hade tänkt något annat, men det är inte sant. Bilden är tagen på Skansen i Stockholm med apan en meter bort. Bilden är lika häftig oavsett vad jag säger, men skulle du inte vara ärlig mot någon och den personen finner ut sanningen som kommer hen att misstro alla dina bilder framöver oavsett vad du säger. Frågar ingen vart bilden är tagen så behöver du inte säga något, vilket är ännu bättre för då tror de förmodligen att du faktiskt varit i Tanzania för att ta denna fina bild!

Samma sak gäller när du manipulerar en bild. Klipper du in en björn i en skogsbild, svara då ärligt om någon frågar att du tyckte det passade så perfekt i bilden. Då kommer den som frågar garanterat säga "Absolut, det blev väldigt snyggt" eller liknande och ditt samvete kan vara intakt.

Bild tagen med Sony A7R IV + Sony FE 85/1,4 GM samt redigerad med Capture One Pro 20

Tycker om bilden så får du gärna gilla och kommentera det på vår instagram @cyberphoto_se