Test: Olympus E-M1 Mark III

Test

En ny version i den populära, högpresterande E-M1-serien - med ett antal förbättringar och nyheter jämfört med föregångaren Mark II. Som vanligt handlar detta om en mycket kompakt och smidig modell, som samtidigt är mycket tålig, snabb och fullspäckad med funktioner - både för vanlig fotografering och för mer kreativ användning.

Mats skriver: Nyheter är bland annat en mycket snabbare processor som bidrar bl a till ännu mer effektiv bildstabilisering och möjlighet att ta "High Res"-bilder på hela 50 MP på frihand och upp till 80 MP med stativ. Förutom detta har man även förbättrat den ögonigenkännande fokuseringen och lagt till sin Live ND-funktion som emulerar effekten av ett gråfilter på upp till ND32 - lånad från E-M1X.  Att Olympus kan bygga små och robusta kameror med förmodligen marknadens bästa väderskydd är knappast någon nyhet idag. E-M1 Mark III är en mycket snabb kamera som klarar upp till 18 bilder per sekund vid serietagning med den mekaniska slutaren, och upp till 60 b/s i Pro Capture-läget som använder sig av elektronisk slutarfunktion. Vill man ha följande autofokus och exponering så fungerar det bäst med 10 b/s, men även med 18 b/s fungerar med C-AF.

Läs hela testet här: Olympus E-M1 Mark III test