Test: Sigma FP

Test

Sigma har lanserat världens minsta och lättaste spegelfria systemkamera med fullformatssensor och du kan nu läsa vårt test på den. Eftersom denna kamera är främst inriktad till film så har vi även ett videoexempel på vår youtubekanal.

Mats skriver: Fp kan fotografera 14-bitars RAW, och tack vare DNG-formatet är man inte tvingad att använda Sigmas egna Photo Pro-mjukvara, DNG fungerar i regel direkt med de flesta rå-program. Kameran stödjer filminspelning i upp till 4K i 24 fps och i 12-bitars CinemaDNG vid extern inspelning via USB-C porten. Den klarar också av att filma i 1080p i upp till 120 fps. Ergonomin är givetvis en kompromiss med det extremt kompakta formatet på kameran. Men samtidigt gillar jag också tanken med att man kan bygga ut kameran med diverse prylar man behöver för tillfället. Som till exempel blixtskofäste, sökarlupp för skärmen, extra grepp, hållare för monitor, mikrofon, SSD-hårddisk m.m.

Läs hela testet här: Sigma FP test

Sigma FP videoexempel